מידע על מהירות האינטרנט בישראל ביחס לעולם

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
jpost פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 201 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

מהירות ההורדה, מקום 60 במדינות העולם עם ממוצע של 4.13Mbps
http://www.netindex.com/download/allcountries/

מהירות העלאה, מקום 99 במדינות העולם עם ממוצע של 0.61Mbps
http://www.netindex.com/upload/allcountries/

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2790
נתן תודות: 162 פעמים
קיבל תודות: 204 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

עצוב ומתסכל.

אלו האחראים על קביעת המדיניות, לא מבינים מה עושה אינטרנט מהיר לצמצום הפערים, לחינוך, להתפתחות הכלכלית ולצמיחה אישית באופן כללי.

(n)

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

בשימוש בSPEEDTEST. יש מידע יותר מהימן מזה? יש לי הרגשה שאם ישתמשו במספרים רשמיים מוצהרים של ספקיות הממוצע של כל המדינות (כולל ישראל) יצנח מאוד. רוב האנשים לא צריכים מהירויות כאלה גדולות. בשביל אימייל, קצת יוטיוב ופייסבוק 2 וחצי מגה זה מספיק ואני לא תפלא אם זה הרבה יותר קרוב לממוצע ממה שיש במדינות עם המספרים האסטרונומיים.
אלא אם בלטביה כולם משתמשי יוזנט כבדים אני בספק שזה יותר מסתם חוסר עניין של הרוב המוחלט של האוכלוסיה, שאין לה את הרוחב פס הזה, להשתמש בSPEEDTEST.
אין ממש היגיון לשלם על 20 מגה כששני מגה זה מספיק ועולה הרבה, הרבה פחות.

iakovl
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5403
שם מלא: יאן לנגרמן
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 229 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

די... אני לא יכול לראות את זה.... תנו לי לעבור לדרום קוריאה!

SPEEDTEST כבר נהיה פחות אמין, הבנתי שחלק מהספקים הצליחו לבצע תעדוף ספציפי לבדיקות שלו (כי שם כל הלקוחות שלהם בודקים אם הם נדפקים על ידי החברה או לא)

הבעיה של ישראל תמיד הייתה פשוטה MAD1 והרצון של הספקים להפריד בין קווים עסקיים לפרטיים (הסיבה שיש לנו 1M UP במקרה הכי טוב)

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #5 

אגב, בנסיעת עסקים לקישינב, מולדובה, לפני כחצי שנה, הגעתי לארץ קומוניסטית (לשעבר) ושגם נראית ככה. כאילו הכל נעצר לפני 30 שנה.

כמה צחקתי שהתחלתי לגלוש... ADSL (דרך WiFi במלון, משותף לכל הקומה אני מניח), מוריד במשך כשעתיים בקצב של 40 מגה ביט לשניה, ללא גמגומים, ללא ניתוקים.

הייתי חיב לבדוק קצת זמני תגובה ויציבות: פינג לארה"ב קבוע על 80 מ"ש, ללא סטיות (ג'יטר נמוך)...

בקיצור, במדינה אפורה ונחשלת, למדתי איך גלישה באינטרנט צריכה להראות...

(Y) למולדובה
(n) לישראל

Lior_M
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7626
נתן תודות: 376 פעמים
קיבל תודות: 342 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

erezsolan כתב:עצוב ומתסכל.

אלו האחראים על קביעת המדיניות, לא מבינים מה עושה אינטרנט מהיר לצמצום הפערים, לחינוך, להתפתחות הכלכלית ולצמיחה אישית באופן כללי.

(n)
...
זאת סיסמה.
פערים במידע תמיד היו ותמיד יהיו. זה שאתה תוכל להוריד ב 100 מגה לא אומר שלמישהו אחר יהיה כסף בשביל להוריד במהירות כזו.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #7 

Lior_M כתב:
erezsolan כתב:עצוב ומתסכל.

(n)
...
זאת סיסמה.
פערים במידע תמיד היו ותמיד יהיו. זה שאתה תוכל להוריד ב 100 מגה לא אומר שלמישהו אחר יהיה כסף בשביל להוריד במהירות כזו.
...
אתה לא איתי. אני בכלל לא מדבר על ההשפעה הנקודתית של גלישה של פרט כזה או אחר.

אני מדבר על ההשפעות של סביבת תקשורת איכותית, מהירה ויציבה, כזו שהופכת להיות ברורה מאליה כמו המים בצינורות והחשמל בשקע, על ההשקעות הפרטיות והממשלתיות בתשתית, בטכנולוגיה, בקירוב הפריפריה וכו'.

FIRE_WIRE
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3778
נתן תודות: 419 פעמים
קיבל תודות: 129 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

על הפנים :עצבני:
And the meek shall inherit the earth
...

Pavelz
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4032
שם מלא: pavel
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שרשור שלא נקרא #9 

רפובליקת בננות
Need more cowbell

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

ככל שאני חושב על זה יותר, אני חושב שאחת הסיבות לקצבים הנמוכים מלבד העדר התחרות היא למעשה מיעוט קווי יציאה מישראל ההשוואה למדינות שיכולות להתחבר באופן קרקעי למדינות אחרות בעייתית, ישראל לא יכולה לבצע חיבור קרקעי לשכנותיה ולכן תשתיות האינטרנט והתקשורת בכלל מבוססות על לוויינים שזו תמסורת מוגבלת וקו בודד של סיבים אופטיים שעובר בים בין ישראל לאיטליה.. ברגע שיעבו את הקו הזה מספיק ייתכן שהקצבים יגדלו אך לדעתי זה שורש הבעיה, ספק אחד או שניים שמוכרים לכולם אפשרות בכלל לצאת מכאן החוצה....

esloan
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #11 

riji כתב:ככל שאני חושב על זה יותר, אני חושב שאחת הסיבות לקצבים הנמוכים מלבד העדר התחרות היא למעשה מיעוט קווי יציאה מישראל ההשוואה למדינות שיכולות להתחבר באופן קרקעי למדינות אחרות בעייתית, ישראל לא יכולה לבצע חיבור קרקעי לשכנותיה ולכן תשתיות האינטרנט והתקשורת בכלל מבוססות על לוויינים שזו תמסורת מוגבלת וקו בודד של סיבים אופטיים שעובר בים בין ישראל לאיטליה.. ברגע שיעבו את הקו הזה מספיק ייתכן שהקצבים יגדלו אך לדעתי זה שורש הבעיה, ספק אחד או שניים שמוכרים לכולם אפשרות בכלל לצאת מכאן החוצה....
...
אז אני רוצה לספר לך שזו כלל לא בעיה טכנית. כאן אנו מושפעים מכוחו של מונופול. הספק היחידי המספק קישור לאירופה בסיב אופטי הוא MED-1. הניצולת הנוכחית של סיב זה עומדת על פחות מ 10%.

את כל השאר אפשר להבין לבד.

pixies
אחראי תחום HTPC
אחראי תחום HTPC
תגובות: 32906
נתן תודות: 779 פעמים
קיבל תודות: 2294 פעמים

שרשור שלא נקרא #12 

השיר "לא רוצה לזמביה" נהיה שוב אקטואלי (זמביה במקום אחרון בעולם...).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"

riji
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 987
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 47 פעמים

שרשור שלא נקרא #13 

erezsolan כתב:
riji כתב:ככל שאני חושב על זה יותר, אני חושב שאחת הסיבות לקצבים הנמוכים מלבד העדר התחרות היא למעשה מיעוט קווי יציאה מישראל ההשוואה למדינות שיכולות להתחבר באופן קרקעי למדינות אחרות בעייתית, ישראל לא יכולה לבצע חיבור קרקעי לשכנותיה ולכן תשתיות האינטרנט והתקשורת בכלל מבוססות על לוויינים שזו תמסורת מוגבלת וקו בודד של סיבים אופטיים שעובר בים בין ישראל לאיטליה.. ברגע שיעבו את הקו הזה מספיק ייתכן שהקצבים יגדלו אך לדעתי זה שורש הבעיה, ספק אחד או שניים שמוכרים לכולם אפשרות בכלל לצאת מכאן החוצה....
...
אז אני רוצה לספר לך שזו כלל לא בעיה טכנית. כאן אנו מושפעים מכוחו של מונופול. הספק היחידי המספק קישור לאירופה בסיב אופטי הוא MED-1. הניצולת הנוכחית של סיב זה עומדת על פחות מ 10%.

את כל השאר אפשר להבין לבד.
...
אני לא מעודכן כבר כמה שנים לגבי MED-1 אבל פעם מה שאתה אומר ממש לא היה נכון, וגם היום 10% נשמע לי מספר שגוי מכמה וכמה סיבות - אבל אני לא ממש מעודכן בפרטים ואם אתה אומר שזו הניצולת זה מצער, אבל כמו שכבר רשמתי ספק אחד (או כמה כשזה נוגע ליציאה דרך לוויינים) זו למעשה הבעיה ולא רק בזק והוט...

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”