מידע על מהירות האינטרנט בישראל ביחס לעולם
-
jpost
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4861
- שם מלא: (~)
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 201 פעמים
מהירות ההורדה, מקום 60 במדינות העולם עם ממוצע של 4.13Mbps
http://www.netindex.com/download/allcountries/
מהירות העלאה, מקום 99 במדינות העולם עם ממוצע של 0.61Mbps
http://www.netindex.com/upload/allcountries/
http://www.netindex.com/download/allcountries/
מהירות העלאה, מקום 99 במדינות העולם עם ממוצע של 0.61Mbps
http://www.netindex.com/upload/allcountries/
בשימוש בSPEEDTEST. יש מידע יותר מהימן מזה? יש לי הרגשה שאם ישתמשו במספרים רשמיים מוצהרים של ספקיות הממוצע של כל המדינות (כולל ישראל) יצנח מאוד. רוב האנשים לא צריכים מהירויות כאלה גדולות. בשביל אימייל, קצת יוטיוב ופייסבוק 2 וחצי מגה זה מספיק ואני לא תפלא אם זה הרבה יותר קרוב לממוצע ממה שיש במדינות עם המספרים האסטרונומיים.
אלא אם בלטביה כולם משתמשי יוזנט כבדים אני בספק שזה יותר מסתם חוסר עניין של הרוב המוחלט של האוכלוסיה, שאין לה את הרוחב פס הזה, להשתמש בSPEEDTEST.
אין ממש היגיון לשלם על 20 מגה כששני מגה זה מספיק ועולה הרבה, הרבה פחות.
אלא אם בלטביה כולם משתמשי יוזנט כבדים אני בספק שזה יותר מסתם חוסר עניין של הרוב המוחלט של האוכלוסיה, שאין לה את הרוחב פס הזה, להשתמש בSPEEDTEST.
אין ממש היגיון לשלם על 20 מגה כששני מגה זה מספיק ועולה הרבה, הרבה פחות.
- iakovl
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5403
- שם מלא: יאן לנגרמן
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 229 פעמים
די... אני לא יכול לראות את זה.... תנו לי לעבור לדרום קוריאה!
SPEEDTEST כבר נהיה פחות אמין, הבנתי שחלק מהספקים הצליחו לבצע תעדוף ספציפי לבדיקות שלו (כי שם כל הלקוחות שלהם בודקים אם הם נדפקים על ידי החברה או לא)
הבעיה של ישראל תמיד הייתה פשוטה MAD1 והרצון של הספקים להפריד בין קווים עסקיים לפרטיים (הסיבה שיש לנו 1M UP במקרה הכי טוב)
SPEEDTEST כבר נהיה פחות אמין, הבנתי שחלק מהספקים הצליחו לבצע תעדוף ספציפי לבדיקות שלו (כי שם כל הלקוחות שלהם בודקים אם הם נדפקים על ידי החברה או לא)
הבעיה של ישראל תמיד הייתה פשוטה MAD1 והרצון של הספקים להפריד בין קווים עסקיים לפרטיים (הסיבה שיש לנו 1M UP במקרה הכי טוב)
- esloan
- חבר ותיק

- תגובות: 2790
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 204 פעמים
אגב, בנסיעת עסקים לקישינב, מולדובה, לפני כחצי שנה, הגעתי לארץ קומוניסטית (לשעבר) ושגם נראית ככה. כאילו הכל נעצר לפני 30 שנה.
כמה צחקתי שהתחלתי לגלוש... ADSL (דרך WiFi במלון, משותף לכל הקומה אני מניח), מוריד במשך כשעתיים בקצב של 40 מגה ביט לשניה, ללא גמגומים, ללא ניתוקים.
הייתי חיב לבדוק קצת זמני תגובה ויציבות: פינג לארה"ב קבוע על 80 מ"ש, ללא סטיות (ג'יטר נמוך)...
בקיצור, במדינה אפורה ונחשלת, למדתי איך גלישה באינטרנט צריכה להראות...
למולדובה
לישראל
כמה צחקתי שהתחלתי לגלוש... ADSL (דרך WiFi במלון, משותף לכל הקומה אני מניח), מוריד במשך כשעתיים בקצב של 40 מגה ביט לשניה, ללא גמגומים, ללא ניתוקים.
הייתי חיב לבדוק קצת זמני תגובה ויציבות: פינג לארה"ב קבוע על 80 מ"ש, ללא סטיות (ג'יטר נמוך)...
בקיצור, במדינה אפורה ונחשלת, למדתי איך גלישה באינטרנט צריכה להראות...
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7626
- נתן תודות: 376 פעמים
- קיבל תודות: 342 פעמים
זאת סיסמה.erezsolan כתב:עצוב ומתסכל.
אלו האחראים על קביעת המדיניות, לא מבינים מה עושה אינטרנט מהיר לצמצום הפערים, לחינוך, להתפתחות הכלכלית ולצמיחה אישית באופן כללי.
...
פערים במידע תמיד היו ותמיד יהיו. זה שאתה תוכל להוריד ב 100 מגה לא אומר שלמישהו אחר יהיה כסף בשביל להוריד במהירות כזו.
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- esloan
- חבר ותיק

אתה לא איתי. אני בכלל לא מדבר על ההשפעה הנקודתית של גלישה של פרט כזה או אחר.Lior_M כתב:זאת סיסמה.erezsolan כתב:עצוב ומתסכל.
אלו האחראים על קביעת המדיניות, לא מבינים מה עושה אינטרנט מהיר לצמצום הפערים, לחינוך, להתפתחות הכלכלית ולצמיחה אישית באופן כללי.
...
פערים במידע תמיד היו ותמיד יהיו. זה שאתה תוכל להוריד ב 100 מגה לא אומר שלמישהו אחר יהיה כסף בשביל להוריד במהירות כזו....
אני מדבר על ההשפעות של סביבת תקשורת איכותית, מהירה ויציבה, כזו שהופכת להיות ברורה מאליה כמו המים בצינורות והחשמל בשקע, על ההשקעות הפרטיות והממשלתיות בתשתית, בטכנולוגיה, בקירוב הפריפריה וכו'.
ככל שאני חושב על זה יותר, אני חושב שאחת הסיבות לקצבים הנמוכים מלבד העדר התחרות היא למעשה מיעוט קווי יציאה מישראל ההשוואה למדינות שיכולות להתחבר באופן קרקעי למדינות אחרות בעייתית, ישראל לא יכולה לבצע חיבור קרקעי לשכנותיה ולכן תשתיות האינטרנט והתקשורת בכלל מבוססות על לוויינים שזו תמסורת מוגבלת וקו בודד של סיבים אופטיים שעובר בים בין ישראל לאיטליה.. ברגע שיעבו את הקו הזה מספיק ייתכן שהקצבים יגדלו אך לדעתי זה שורש הבעיה, ספק אחד או שניים שמוכרים לכולם אפשרות בכלל לצאת מכאן החוצה....
- esloan
- חבר ותיק

אז אני רוצה לספר לך שזו כלל לא בעיה טכנית. כאן אנו מושפעים מכוחו של מונופול. הספק היחידי המספק קישור לאירופה בסיב אופטי הוא MED-1. הניצולת הנוכחית של סיב זה עומדת על פחות מ 10%.riji כתב:ככל שאני חושב על זה יותר, אני חושב שאחת הסיבות לקצבים הנמוכים מלבד העדר התחרות היא למעשה מיעוט קווי יציאה מישראל ההשוואה למדינות שיכולות להתחבר באופן קרקעי למדינות אחרות בעייתית, ישראל לא יכולה לבצע חיבור קרקעי לשכנותיה ולכן תשתיות האינטרנט והתקשורת בכלל מבוססות על לוויינים שזו תמסורת מוגבלת וקו בודד של סיבים אופטיים שעובר בים בין ישראל לאיטליה.. ברגע שיעבו את הקו הזה מספיק ייתכן שהקצבים יגדלו אך לדעתי זה שורש הבעיה, ספק אחד או שניים שמוכרים לכולם אפשרות בכלל לצאת מכאן החוצה.......
את כל השאר אפשר להבין לבד.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32906
- נתן תודות: 779 פעמים
- קיבל תודות: 2294 פעמים
השיר "לא רוצה לזמביה" נהיה שוב אקטואלי (זמביה במקום אחרון בעולם...).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אני לא מעודכן כבר כמה שנים לגבי MED-1 אבל פעם מה שאתה אומר ממש לא היה נכון, וגם היום 10% נשמע לי מספר שגוי מכמה וכמה סיבות - אבל אני לא ממש מעודכן בפרטים ואם אתה אומר שזו הניצולת זה מצער, אבל כמו שכבר רשמתי ספק אחד (או כמה כשזה נוגע ליציאה דרך לוויינים) זו למעשה הבעיה ולא רק בזק והוט...erezsolan כתב:אז אני רוצה לספר לך שזו כלל לא בעיה טכנית. כאן אנו מושפעים מכוחו של מונופול. הספק היחידי המספק קישור לאירופה בסיב אופטי הוא MED-1. הניצולת הנוכחית של סיב זה עומדת על פחות מ 10%.riji כתב:ככל שאני חושב על זה יותר, אני חושב שאחת הסיבות לקצבים הנמוכים מלבד העדר התחרות היא למעשה מיעוט קווי יציאה מישראל ההשוואה למדינות שיכולות להתחבר באופן קרקעי למדינות אחרות בעייתית, ישראל לא יכולה לבצע חיבור קרקעי לשכנותיה ולכן תשתיות האינטרנט והתקשורת בכלל מבוססות על לוויינים שזו תמסורת מוגבלת וקו בודד של סיבים אופטיים שעובר בים בין ישראל לאיטליה.. ברגע שיעבו את הקו הזה מספיק ייתכן שהקצבים יגדלו אך לדעתי זה שורש הבעיה, ספק אחד או שניים שמוכרים לכולם אפשרות בכלל לצאת מכאן החוצה.......
את כל השאר אפשר להבין לבד....