שאלה לגבי ניתוק/הסרה מסודרת של דיסק קשיח חיצוני שמחובר למחשב
מהי הדרך המומלצת והבטוחה לעשות hotswap לדיסק קשיח חיצוני שמחובר למחשב בחיבור eSATA ? (הדיסק נמצא בתוך מארז חיצוני שכולל ספק כוח חיצוני עם מתג הפעלה)
האם צריך לכבות את המחשב ורק אז לנתק? או שמספיק פשוט לנתק את כבל העברת הנתונים ואז לסגור את מתג ההפעלה או שקודם לסגור את המתג ורק אז לנתק את כבל ה eSATA?
(עד כה הדיסק היה מחובר עם כבל USB שאיפשר הסרה מסודרת ובטוחה לדיסק ממערכת ההפעלה,דבר שלא קיים בחיבור הנוכחי).
בנוסף-מה דעתכם על התוכנה הזו והאם היא בטוחה:
http://mt-naka.com/hotswap/index_enu.htm#download
תודה למשיבים
האם צריך לכבות את המחשב ורק אז לנתק? או שמספיק פשוט לנתק את כבל העברת הנתונים ואז לסגור את מתג ההפעלה או שקודם לסגור את המתג ורק אז לנתק את כבל ה eSATA?
(עד כה הדיסק היה מחובר עם כבל USB שאיפשר הסרה מסודרת ובטוחה לדיסק ממערכת ההפעלה,דבר שלא קיים בחיבור הנוכחי).
בנוסף-מה דעתכם על התוכנה הזו והאם היא בטוחה:
http://mt-naka.com/hotswap/index_enu.htm#download
תודה למשיבים
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
כל הרעיון בHOTSWAP הוא שהוא נעשה ללא DOWNTIME למערכת כלומר ללא כיבויי המחשב.
אם יש מתג המפסיק את אספקת המתח לדיסק השתמש בו קודם ואז נתק את כבל הנתונים.
לפי התיאור של התוכנה כל מה שהיא עושה זה לנתק לוגית את הדיסק מהמערכת - כמו לעשות DISABLE במנהל ההתקנים. היא מבטיחה שהכתיבה לדיסק נגמרת לפי הניתוק כדי למנוע איבוד מידע.
אם הדיסק משמש כאחסון חיצוני בלבד ואין בו שום חלק ממערכת ההפעלה או תוכנה כלשהי אין סכנה לנתק את הדיסק ללא התוכנה - רק צריך לוודא שלא מועתק שום מידע לדיסק ברגע הניתוק.
לפי התיאור של התוכנה כל מה שהיא עושה זה לנתק לוגית את הדיסק מהמערכת - כמו לעשות DISABLE במנהל ההתקנים. היא מבטיחה שהכתיבה לדיסק נגמרת לפי הניתוק כדי למנוע איבוד מידע.
אם הדיסק משמש כאחסון חיצוני בלבד ואין בו שום חלק ממערכת ההפעלה או תוכנה כלשהי אין סכנה לנתק את הדיסק ללא התוכנה - רק צריך לוודא שלא מועתק שום מידע לדיסק ברגע הניתוק.
תודה על התשובה.harari כתב:כל הרעיון בHOTSWAP הוא שהוא נעשה ללא DOWNTIME למערכת כלומר ללא כיבויי המחשב.
אם הדיסק משמש כאחסון חיצוני בלבד ואין בו שום חלק ממערכת ההפעלה או תוכנה כלשהי אין סכנה לנתק את הדיסק ללא התוכנה - רק צריך לוודא שלא מועתק שום מידע לדיסק ברגע הניתוק....
האם זה מצב "רגיל" שבו אין אופציית safely remove hardware בחיבור eSATA/SATA? האם יש אפשרות להגדיר משהו במערכת כדי לקבל את האופצייה הזו בדומה לזו הקיימת בחיבור USB?
ושאלה נוספת-האם לדעתך התוכנה הזו בטוחה ברמה כזו שלא תוכל לגרום נזק לדיסקים החיצוניים שיוסרו באמצעותה?
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
כן, זה תקין שאין לך את האופציה הזו.
זה בדיוק HOTSWAP - החלפה תוך כדי פעולה.
הדבר היחיד (עד כמה שאני יודע) שדומה לאופציה היא DISABLE במנהל ההתקנים אבל זה לא נוח להכנס לשם כל פעם שאתה רוצה לנתק את הדיסק.
אני לא מכיר את התוכנה אבל אני לא רואה סיבה שהיא תזיק לדיסקים. חפש ביקורות על התוכנה כדי להתקין בלב שלם.
זה בדיוק HOTSWAP - החלפה תוך כדי פעולה.
הדבר היחיד (עד כמה שאני יודע) שדומה לאופציה היא DISABLE במנהל ההתקנים אבל זה לא נוח להכנס לשם כל פעם שאתה רוצה לנתק את הדיסק.
אני לא מכיר את התוכנה אבל אני לא רואה סיבה שהיא תזיק לדיסקים. חפש ביקורות על התוכנה כדי להתקין בלב שלם.