באיזה חומר מצפים את הדוד אחרי הסרת אבנית מקצועית ?
-
פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 538
- נתן תודות: 101 פעמים
- קיבל תודות: 10 פעמים
ב"קדמה" טענו שהציפוי שהם עושים הוא שכבת אבנית דקה, והורו לי להרתיח את הדוד מספר פעמים עם מים רגילים מהברז, כדי כביכול לצפות את הדוד המנוקה בשכבת אבנית דקה, על-מנת למנוע המסת רכיבי מתכת.
אחרי שביקשתי שהם יעשו את זה עבורי (מפני שזה אומר ניתוק הדוד מהחיישן של המים ועוד כל-מיני דברים שאני לא מבין בהם), חיים הטכנאי הסכים והרתיח פעמיים-שלוש במעבדה מים רגילים בדוד לפני ששלח לי את המכונה חזרה מהתיקון.
כשקיבלתי את המכונה והעברתי מים בראש בפעם הראשונה -- קיבלתי חלקיקי מתכת חומים קטנים במים. לאחר שיחת טלפון עם ידיד מנוסה (שאתם מכירים אולי מפורום קפה ב"תפוז"), התקשרתי אל חיים שוב למחרת היום ואמרתי בנחישות שצריך לצפות את הדוד כמו שצריך! עושים את זה עם חומר כלשהו (כמו שהידיד סיפר לי), ואח"כ חוזרים על הפעולה ומצפים פעם שניה וכו', עד שאין יותר תופעה של המסת רכיבי מתכת של הדוד בתוך המים.
חיים אמר שהוא "יבדוק את זה". בינתיים עברו כבר יומיים והוא טרם חזר אליי. מה אני מפספס פה? התוכלו לשפוך אור על הפרשה?
אחרי שביקשתי שהם יעשו את זה עבורי (מפני שזה אומר ניתוק הדוד מהחיישן של המים ועוד כל-מיני דברים שאני לא מבין בהם), חיים הטכנאי הסכים והרתיח פעמיים-שלוש במעבדה מים רגילים בדוד לפני ששלח לי את המכונה חזרה מהתיקון.
כשקיבלתי את המכונה והעברתי מים בראש בפעם הראשונה -- קיבלתי חלקיקי מתכת חומים קטנים במים. לאחר שיחת טלפון עם ידיד מנוסה (שאתם מכירים אולי מפורום קפה ב"תפוז"), התקשרתי אל חיים שוב למחרת היום ואמרתי בנחישות שצריך לצפות את הדוד כמו שצריך! עושים את זה עם חומר כלשהו (כמו שהידיד סיפר לי), ואח"כ חוזרים על הפעולה ומצפים פעם שניה וכו', עד שאין יותר תופעה של המסת רכיבי מתכת של הדוד בתוך המים.
חיים אמר שהוא "יבדוק את זה". בינתיים עברו כבר יומיים והוא טרם חזר אליי. מה אני מפספס פה? התוכלו לשפוך אור על הפרשה?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
הציפוי נעשה בחומר מיוחד שנקרא: מי ברז!
תן למכונה שבוע רק מי ברז שתיבנה אבנית מינימלית על חלקי המתכת (ככה אתה מוגן מחשיפה של מים ישירות למתכת).
אחרי זה אתה עובד רק עם מים מרוככים וככה אתה שומר על רמת אבנית מינימלית.
תן למכונה שבוע רק מי ברז שתיבנה אבנית מינימלית על חלקי המתכת (ככה אתה מוגן מחשיפה של מים ישירות למתכת).
אחרי זה אתה עובד רק עם מים מרוככים וככה אתה שומר על רמת אבנית מינימלית.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

אתה בטוח? אין חומר אחר, יותר "מקצועי"?דבוטאנט כתב:הציפוי נעשה בחומר מיוחד שנקרא: מי ברז!
אחרי זה אתה עובד רק עם מים מרוככים וככה אתה שומר על רמת אבנית מינימלית....
והאם זה אומר להכין ממש קפה ולשתות גם עם מי ברז? והאם זה לא ייצור לי שוב תקדים קשה של ריכוז (מופחת אמנם) של אבנית בדוד שיהיה בלתי-אפשרי אח"כ לרוקן לגמרי ללא עזרה טכנאית? זו ממש "הסתבכות בלב ים"!
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
כן, תשתה מי ברז, על מה גדלת מי קרחונים? אני שתיתי גם מים ישר מהברז בלי כוס...
אתה לא רוצה להיות נטול אבנית לחלוטין, אתה רוצה קצת אבנית כדי לבודד את הקפה מהמתכות היותר רעילות.
פעם בשלוש, ארבע שנים תן את המכונה לטכנאי לניקוי רציני (ואחריו ציפוי שלך מחדש לשבוע) והכל יהיה בסדר
אתה לא רוצה להיות נטול אבנית לחלוטין, אתה רוצה קצת אבנית כדי לבודד את הקפה מהמתכות היותר רעילות.
פעם בשלוש, ארבע שנים תן את המכונה לטכנאי לניקוי רציני (ואחריו ציפוי שלך מחדש לשבוע) והכל יהיה בסדר
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

ושוב אני שואל, אין חומר יותר "מקצועי", "רשמי"- שמצפים בו את הדוד במעבדות לתיקון מכונות-קפה לאחר טיפול הסרת אבנית יסודי?
אני לא רוצה להכניס לדוד שלי אבנית עכשיו, אחרי שביצעתי אופרציה כל-כך מורכבת של הסרתה מהדוד הכולל היפרדות מהמכונה לשבוע ימים...
אני לא רוצה להכניס לדוד שלי אבנית עכשיו, אחרי שביצעתי אופרציה כל-כך מורכבת של הסרתה מהדוד הכולל היפרדות מהמכונה לשבוע ימים...
באיזה חומר מצפים את הדוד אחרי הסרת אבנית מקצועית
הגיאטו ,הסליני של ECM והמכונות אנדריאה והוטרנו של קוויק מיל הדודים מצופים בניקל .
מקטין את הבלאי והכי חשוב מהניקל מקרין את החום ובכך הטפ' נשמרת לאורך זמן ובפעילות מינימלית של גוף החימום.
שווה לבדוק עלות ציפוי - במידה וניתן לפרק את הדוד ללא מאמץ מיוחד.
מקטין את הבלאי והכי חשוב מהניקל מקרין את החום ובכך הטפ' נשמרת לאורך זמן ובפעילות מינימלית של גוף החימום.
שווה לבדוק עלות ציפוי - במידה וניתן לפרק את הדוד ללא מאמץ מיוחד.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
נראה לי שאתה כבר נסחף למחוזות רחוקים, תהנה מהמכונה שלך היא נועדה לשרת אותך ולא ההיפך ...
עם המרכך והפילטר שהוספת כנראה שתקבל שקט לעוד מספר שנים לא מבוטל, האם אתה מאמין שהויוי תשאר אצלך עד הניקוי אבן הבא ?
עם המרכך והפילטר שהוספת כנראה שתקבל שקט לעוד מספר שנים לא מבוטל, האם אתה מאמין שהויוי תשאר אצלך עד הניקוי אבן הבא ?
- coffeeaddict
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 520
- שם מלא: איתן שלום
- נתן תודות: 9 פעמים
- קיבל תודות: 60 פעמים
Re: באיזה חומר מצפים את הדוד אחרי הסרת אבנית מקצועית
חברה, אל תיסחפו...ניקל מתכת מסרטנת, ולא תשמש לציפוי משהו שמשמש אחר כך למזון. מבין המתכות אלומיניום ונחושת, וברזל הפחות מזיקות.eliavbe כתב:הגיאטו ,הסליני של ECM והמכונות אנדריאה והוטרנו של קוויק מיל הדודים מצופים בניקל .
שווה לבדוק עלות ציפוי - במידה וניתן לפרק את הדוד ללא מאמץ מיוחד....
בברכה
אדי
-
פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

כן, אני מתכוון להישאר נאמן לוויוי לפחות עד ניקוי האבנית הבא. אם כבר, אני חולם לשדרג את מטחנת האיבריטל למיני-מאצר וכד', ולרכוש מכונת קליה.. דווקא מהוויוי אני מרוצה- ליגה לאומית!כפיר_ש כתב:נראה לי שאתה כבר נסחף למחוזות רחוקים, תהנה מהמכונה שלך היא נועדה לשרת אותך ולא ההיפך ...
עם המרכך והפילטר שהוספת כנראה שתקבל שקט לעוד מספר שנים לא מבוטל, האם אתה מאמין שהויוי תשאר אצלך עד הניקוי אבן הבא ?...
-
פלנש
-
- חבר פעיל במיוחד

Re: באיזה חומר מצפים את הדוד אחרי הסרת אבנית מקצועית
אז האם אתה ממליץ לבקש מ"קדמה" שייצפו לי את הדוד באחד מהחומרים הללו? או עדיף "להציף" את הדוד במים קשים לכמה ימים כדי ליצור שכבת אבנית דקה? ואם ללכת על שכבת אבנית, איך לעשות זאת ולאורך כמה זמן? האם היית ממליץ להשתמש במי-ברז רגילים? אולי מי-ברז דרך פילטר בריטה / סנן רזין פנימי המחובר לצינור-היניקה / שניהם? או אולי מים מינרליים רוויי סידן דוגמת "נביעות", כמו שכפיר_ש הציע קודם, שמכילים הרבה סידן יחסית אבל נקיים מכל-מיני חלודה ולכלוך שקיימים במי-ברז..?coffeeaddict כתב:חברה, אל תיסחפו...ניקל מתכת מסרטנת, ולא תשמש לציפוי משהו שמשמש אחר כך למזון. מבין המתכות אלומיניום ונחושת, וברזל הפחות מזיקות.eliavbe כתב:הגיאטו ,הסליני של ECM והמכונות אנדריאה והוטרנו של קוויק מיל הדודים מצופים בניקל .
שווה לבדוק עלות ציפוי - במידה וניתן לפרק את הדוד ללא מאמץ מיוחד....
בברכה
אדי...