1. הבחירה
לאחרונה החלטתי לשדרג את הרוקי שלי. התלבטתי ארוכות לגבי איזו מטחנה חדשה לקנות, כאשר בסופו של דבר עמדו על הפרק שתי מטחנות: ה-Compak K3 וה-Mazzer Mini האלקטרונית.
היות וה-Mazzer עולה יותר מפי-2 מאשר ה-Compak בארץ, לטעמי היא לא מצדיקה את הפרש המחיר.
היה לי ברור שה-Compak היא הבחירה השפויה, אבל בכל זאת הלכתי על ה-Mazzer.
למה? כי היא Mazzer
מראש, ידעתי שהשדרוג מהרוקי למיני יהיה קודם כל בגלל המותג והצורה, ורק כגורם שני תבוא איכות הקפה (ואיתה גם נוחות העבודה). ידעתי שאני משדרג כי בא לי לשדרג, ולא כי אני צריך.
רציתי לרכוש בארץ, אבל בארץ המטחנה נמכרת רק בצבע אפור, ואני התעקשתי על צבע שחור. החלטתי שהצבע חשוב לי מספיק כדי לחפש דרכים אחרות להביא את המטחנה.
2. עוברים לחפש באינטרנט
התחלתי בסבב אימיילים לחנויות אונליין באירופה (כי אני צריך 220V). מצאתי מספר חנויות מאוד מקצועיות, עם אנשים נחמדים שענו באדיבות ונתנו לי מחירים מאוד אטרקטיביים, בטח כשהיורו היום חלש מאוד מול השקל הישראלי.
בסופו של דבר החלטתי ללכת עם הבחור הכי אדיב, נחמד ומקצועי עמו יצרתי קשר. שמו Sander והוא מחנות הולנדית בשם Espresso Service West. לינק לחנות: http://www.esw.nl
לאחר מס' מיילים, קיבלתי את הצעת המחיר הבאה מ-Sander:
מחיר המטחנה: 469,75 יורו
מחיר משלוח אויר לארץ: 70 יורו
Sander דאג להוריד מראש את המס ההולנדי, כלומר שילמתי את המחיר ללא מיסים אירופאים. לאחר חישוב מהיר ראיתי שגם לאחר תשלום מס ישראלי (אין מיסי מכס, רק מע"מ 16%) אני מקבל מחיר שהוא זול משמעותית מהמחיר לצרכן בארץ.
למרות זאת, לא בחרתי בדרך הזו בגלל המחיר, אלא פשוט בגלל העובדה שלא ניתן היה להשיג את המטחנה בצבע השחור בארץ. כמובן שיש לזכור שיהיה לי קשה לממש את האחריות על המטחנה, אך היות ומדובר ב-Mazzer ובאחריות של 12 חודשים בלבד, לא היה אכפת לי לוותר עליה.
3. תשלום ומשלוח
שילמתי דרך PayPal ולפני כשבועיים Sander שלח את המטחנה לארץ.
היא הגיעה ביום שישי האחרון, ממש בצירוף מקרים נהדר ליום ההולדת שלי!
באופן נוח במיוחד, לא צריך לשחרר אותה מהמכס. היא הגיעה היישר אל סניף הדואר המקומי, כאן ליד הבית שלי, ושם שילמתי מע"מ במקום (שימו לב, חייבים לשלם במזומן) וקיבלתי אותה לידי.
הגעתי הביתה, פתחתי מהאריזה, צילמתי לכל אורך הדרך והצבתי אותה על השולחן במקום ה-Rocky.
הופתעתי למצוא בתוך האריזה מתנה מ-Sander - שטיחון לדחיסה של Cafelat! הוא אמר לי אח"כ שהיות ואני הלקוח הראשון מישראל, מגיעה לי מתנה קטנה
לדאבוני גיליתי שחלק פלסטיק במשפך המטחנה נשבר במשלוח. שלחתי מייל ל-Sander והוא שלח לי עוד ביום שישי חלק חליפי. למזלי זוהי רק טבעת פלסטיק פשוטה, ואני אוכל להחליפה בקלות בעצמי, כשתגיע. היא לא משפיעה על המטחנה עצמה, כך שאני כבר יכול להשתמש בה.
זהו! מיום שישי אני כבר טוחן עם המטחנה, עדיין לומד אותה אבל כבר ממבט ראשון היא לא פחות ממדהימה! כמו לכל דבר, יש לה את היתרונות והחסרונות שלה, אך אני מאוד מרוצה. בדיעבד אני מאוד מאוד שמח על ההחלטה להתעקש על הצבע, כי לטעמי האישי הצבע השחור הופך אותה לקלאסית מאוד, ובמקום "מכונה לטחינת פולים" היא נראית יותר כמו גאדג'ט הייטקי שניצב בגאווה בפינת הקפה.
לגבי המחיר:
שילמתי בסה"כ, כולל דמי משלוח, עמלות PayPal ומע"מ ישראלי - 3020 ש"ח.
אני מצרף מספר תמונות - מהאריזה הסגורה, דרך הפריקה ועד ההצבה על השולחן.
בהמשך אכתוב סקירה מסודרת על המטחנה, וגם נדרג לערוך השוואות מול מטחנות אחרות.
אני מוכרח לסיים בנימה אישית:
אני רוצה לומר תודה רבה גדולה מאוד ל-Sander ולאיש הטכני שלו Frank שעזרו והיו מאוד מקצועיים, אדיבים ונחמדים לכל אורך הדרך. דיברתי עם Sander עוד כשהייתי בפרו, והדיאלוג בינינו היה ממש תענוג. אני מחכה כבר לקבל תמונות שלו עושה צניחה חופשית, כשהוא יקבל את האומץ ויקפוץ
אני ממליץ לכם מאוד לשקול את האופציה של רכישת מוצרים בחו"ל, במיוחד כשמדובר במוצרים שלא עשויים להנזק בדרך ושלא צריך אחריות עליהם, כמו טמפרים, אביזרי קפה וחלקי חילוף למכונות. למי שמחפש לחסוך כסף, זה בכלל יכול להיות משתלם מאוד.
Thank you very much, Sander and Frank!