הרוקי מטחנה מצויינת, והיא כבר משחקת בליגה הגבוהה.
זה אומר ששדרוג שלה יתן לך שיפור בכל מני פרמטרים (כבר אפרט) אבל לא יביא אותך לעולמות חדשים שמעולם לא הכרת (בניגוד, למשל, לשדרוג ממטחנת סכינים לרוקי).
ה-K3 עדיפה על הרוקי כמעט בכל פרטמר:
- סכיני 58 מ"מ במקום 50 מ"מ של הרוקי
- היא מהירה יותר מהרוקי, באופן משמעותי
- היא לא מייצרת גושים. הרוקי מחייבת WDT כדי לייצר אספרסו טוב באמת
- מיכל הפולים שלה מתפרק, יתרון גדול עבורי (שאוהב להחליף פולים באמצע), אולי קטן יותר עבורך
- טיימר למנה יחידה / כפולה
הנקודה היחידה שבה זה ענין של טעם: ה-K3 היא רציפה והרוקי stepped. יש שמעדיפים את הראשון, ויש שמעדיפים את השני.
הדבר הקרוב ביותר להשוואה בין שתי המטחנות האלה שאנחנו עשינו בעצמנו היה השוואה מהירה אצלי בבית (חפש לאחור בפורום, איפשהו בתחילת דרכו). העמדנו רוקי מול K3 ו-K6. לא עשינו השוואה מסודרת, אלא חלטנו מכל המטחנות. כבר אז ההתרשמות שלי היתה שהרוקי לא נופלת בשום דבר מהאחרות.
יחד עם כל מה שאני אומר, אני בכל זאת רוצה להדגיש שיש כנראה הבדלים באיכות/טעם הקפה. יונתן כתב על כך בסקירה שלו למאצר מיני, וגם כפיר ואני הרגשנו בכך אצלי כאן בבית. אבל אישית, זה מוקדם לי מדי לומר דבר כזה בבטחון מלא, ולכן אני מעדיף להשאיר את הנקודה הזו פתוחה.
ובכל אופן - גם אם יש הבדלים בטעם הקפה - הם יהיו קטנים מאוד. היות ואתה אומר שיהיה לך קשה להוציא את הכסף הזה, אני לא בטוח שהייתי ממליץ להחליף את הרוקי כרגע.
אם כבר - אז הייתי קונה קולה קפה קטן הביתה (מכונת פופקורן או אפילו HWP ביד שניה שיעלה לך 300-400 ש"ח) ומתחיל להתנסות בקליה ביתית.
בכסף שתחסוך תוך שנתיים תוכל לקנות K3...