נתניהו: "האינטרנט בישראל הוא טרקטור סובייטי במקום להיות מכונית מירוץ"

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
jpost פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4861
שם מלא: (~)
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 201 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

כתבה ב Themarker:
http://www.themarker.com/tmc/article.jh ... 28_8524931

"מצפון תפתח הטובה, ואני מקווה שתוך שנתיים מהיום נרשת הארץ ונהיה במצב שנוכל להביא את האינטרנט שבקריית שמונה לכל ילדי ישראל, לעסקים, למחקר ולרפואה, לשעות הפנאי ולבידור. זה ביטול פערים ודבר טוב ולכן אני מברך על הניסוי", כך אמר היום בינימין נתניהו באירוע הצגת אינטרנט אולטרה מהיר של חברת החשמל בקריית שמונה.

samcom
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 182
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

מילים יפות, חזון ראוי.

מתי הביצוע? מתי אני יוכל בראש הנקרה לגלוש ב50MB סימטרי (מוכן גם להתפשר על חצי מהמהירות המוצערת)?

שנתיים? :מבולבל:

עוד חזון למועד.

או שמישהו כאן יכול לשכנע אותי שזה ראלי :?

הוט מבטיחים שעד סוף 2010 כל הארץ תהנה מהUFI, רק שם זה מאוד רחוק מסימטריות וגם המחירים לא לכל אחד :roll:

samcom
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 182
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

הנה משהו יותר ראלי:
http://www.calcalist.co.il/internet/art ... 17,00.html
"למרות שעל פי הערכות חברת החשמל פריסת התשתית לשאר המדינה תסתיים בתוך 4 עד 5 שנים, נתניהו אמר כי בכוונתו "לרשת את ישראל בתוך כ-24 חודש". לדבריו, כניסתה של חברת החשמל לתחום תעודד את התחרות בתחום התקשורת. "נתתי את ברכתי למהלך, ומצפון תפתח הטובה", אמר נתניהו. "

אני מהמר על עוד 6-8 שנים :lol:

סגרנו.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

samcom,

אין שום סיבה. חברת החשמל כיום יעילה למדי, ויכולה להגיע די בקלות כמעט לכל מקום.

בכל מקרה, זה לא משנה. שיביאו 1Gbps קו הביתה, החיבור לחו"ל זה כיום צוואר הבקבוק ועד שהסתימה הזו לא תפתח והמונופול של מד'1 לא יפתר (המחירים שלהם ייקררררים) זה לא יעזור לאף אחד.

drorar
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 652
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

דיה צרה בשעתה- שיקימו תשתית של 50MB בתוך ישראל, עם חו"ל נתמודד בזמן שלו. הנושאים לא קשורים אחד בשני כמו שעושים מזה.

הייתי בשמחה רוכש חבילת גלישה שונתנת לי 50MB סימטרי בתוך הארץ עם ping טוב וlatency אפסי ו10MB לחו"ל עם 1 מגה העלאה

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6030
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

עופר
עשה טובה ושלח מייל לנתניהו.
אף אחד לא יודע על המונופול והנזק הזה כנראה.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3720
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 194 פעמים
קיבל תודות: 212 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

drorar כתב:דיה צרה בשעתה- שיקימו תשתית של 50MB בתוך ישראל, עם חו"ל נתמודד בזמן שלו. הנושאים לא קשורים אחד בשני כמו שעושים מזה.

הייתי בשמחה רוכש חבילת גלישה שונתנת לי 50MB סימטרי בתוך הארץ עם ping טוב וlatency אפסי ו10MB לחו"ל עם 1 מגה העלאה
...
אין מה לעשות עם מהירות כזאת בתוך הארץ. לגלישה רגילה מספיק גם מה שיש היום ומעבר לזה אין כאן שום שירות מקוון או שרתי הורדות שמצדיקים מהירות גבוהה.

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 20 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

oferlaor כתב:samcom,

בכל מקרה, זה לא משנה. שיביאו 1Gbps קו הביתה, החיבור לחו"ל זה כיום צוואר הבקבוק ועד שהסתימה הזו לא תפתח והמונופול של מד'1 לא יפתר (המחירים שלהם ייקררררים) זה לא יעזור לאף אחד.
...
מבחינת מהירות ההורדה מחו"ל זה בהחלט לא יעזור, אבל מצד שני UPLOAD כזה פותח המון אפשרויות

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #9 

Nunatak כתב:
drorar כתב:דיה צרה בשעתה- שיקימו תשתית של 50MB בתוך ישראל, עם חו"ל נתמודד בזמן שלו. הנושאים לא קשורים אחד בשני כמו שעושים מזה.

...
אין מה לעשות עם מהירות כזאת בתוך הארץ. לגלישה רגילה מספיק גם מה שיש היום ומעבר לזה אין כאן שום שירות מקוון או שרתי הורדות שמצדיקים מהירות גבוהה.
...
יש המון מה לעשות עם מהירות כזאת בתוך הארץ כאשר גם ב-UPLOAD באותה מהירות
כיום זה באמת נכון, ואין מה לעשות עם 100 מגה בתוך הארץ, אבל שזה יהיה סימטרי המצב ישתנה

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

ntk כתב:
כיום זה באמת נכון, ואין מה לעשות עם 100 מגה בתוך הארץ, אבל שזה יהיה סימטרי המצב ישתנה
...
אני מבין שאתה חולם שהUPLOAD הזה יהיה גם לחו"ל ? כי אם לא מה עוזר לך UPLOAD כזה אם אפשר לדעת?

flsh
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1149
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 20 פעמים

שרשור שלא נקרא #11 

oferlaor כתב:samcom,

...
אין עכשיו תוכניות להעביר קו לקפריסין? קראתי על זה משהו, אבל גם הבנתי שבגלל הביקוש לשרותים של בניית תשתית אופטית בים יקח זמן עד שהקו יושק.
יש לך מושג בכמה התעריפים של מד1 גבוהים ממה שיהיה מוצע לשוק אם תהיה תחרות?

ואני יכול לחשוב על הרבה מאוד דברים שאפשר לעשות עם חיבור 100 מגה סימטרי בארץ. מספיק שמישהו אחד ייבא מידע מחו"ל וההעברה הלאה בארץ תהיה מהירה משמעותית.

Nunatak
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 3720
שם מלא: nunatak
נתן תודות: 194 פעמים
קיבל תודות: 212 פעמים

שרשור שלא נקרא #12 

השימוש היחיד שאני יכול לחשוב עליו עבור Upload של 100Mbps זה טורנטים.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #13 

איתי,

יודעים מצויין, אבל הבעיה היא שהרגולטור נרדם בשמירה.

יש בקשה כרגע על השולחן של הרגולטור להפוך את מד'1 למונופול. כולי תקווה שזה יעבור מהר ויקבל אישור.

חוץ מזה יש תוכניות להתחרות סוף סוף ב-מד'1, מה שיוריד משמעותית את המחירים וגם יאפשר לחברות לקבל חיבור לחו"ל ישיר בלי להתקשר ל-ISP ו/או ל-מד'1, מה שיפתח את האופציה לעוד חברות תשתית ויוזיל מאוד את השימוש באינטרנט בישראל.

אין טעם לפנות כרגע לגוף ממשלתי כרגע, המהלך צריך להיות בידי השוק הפרטי. במרבית מדינות העולם התשתית האינטרנטית נמצאת בידי השוק הפרטי (בארה"ב הוא היה בידי DARPA והופרט די מהר).

Nunatak,

יש לך מוח קרימינלי. שידור וידאו, אפליקציות שרת ועוד אלף ואחד שירותים זקוקים ל-UPLOAD מהיר.

ntk
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #14 

truejoker כתב:
ntk כתב:
...
אני מבין שאתה חולם שהUPLOAD הזה יהיה גם לחו"ל ? כי אם לא מה עוזר לך UPLOAD כזה אם אפשר לדעת?
...
לא אני ממש לא חולם על UPLOAD גבוהה לחול....
קודם כל שיתוף קבצים עם ישראליים יהיה הרבה יותר מהיר, כל אחד יוכל לפתוח שרת FTP מהיר, תוכל לעשות שיתוף לכל קבצי המדיה שלך ( לא חייב רק לקבצי המדיה כמובן ) ולגשת אליהם במהירות מכל מקום בארץ ( כולל דרך הפלאפון ) יש עוד המון דברים שניתן לעשות עם UPLOAD גבוהה גם בלי לצאת מגבילות המדינה, רק תפתח טיפה את הראש אני בטוח שתבין יש גם חיים בארץ לא רק בחול

כרגע אני ב15MB ומוריד על המקסימום דרך MEGAUPLOAD ככה שאני מרוצה, וגם הייתה כתבה לא מזמן על מישהו ( שכחתי מי ) שמתכון לפרוס בקרוב תשתית נוספת לחול

( ודרך אגב, גם UPLOAD של 15MB לחול מספיק לי, אם בהורדה עכשיו אני מגיע ל15, אני אגיע גם בUPLOAD

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שרשור שלא נקרא #15 

ntk כתב: קודם כל שיתוף קבצים עם ישראליים יהיה הרבה יותר מהיר, כל אחד יוכל לפתוח שרת FTP מהיר, תוכל לעשות שיתוף לכל קבצי המדיה שלך ( לא חייב רק לקבצי המדיה כמובן ) ולגשת אליהם במהירות מכל מקום בארץ ( כולל דרך הפלאפון ) יש עוד המון דברים שניתן לעשות עם UPLOAD גבוהה גם בלי לצאת מגבילות המדינה, רק תפתח טיפה את הראש אני בטוח שתבין יש גם חיים בארץ לא רק בחול
...
אני מקווה שאתה מבין לבד , שאם השרת יהיה בארץ , כול המפעילים יגיעו לבית המשפט ? ישנה סיבה טובה מאוד מדוע כול השרתים נמצאים בחו"ל :lol:

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”