אז ככה..
סוף-סוף הגיעה מכונת הפופקורן (הבוקר), ומחר אני מתכוון לבקר ב"קפה רות" ולרכוש קפה ירוק. אספתי כבר "אביזרים שוטפים", הכוללים כף-עץ בצורת מזלג, מסננת מתכת גדולה ועוד. ואני כמעט מוכן לקליה הביתית העצמית הראשונה שלי.
הדבר היחיד שנשאר לי לרכוש, זה משקל אלקטרוני...
כדי לקצר את התהליך של ההזמנה מחו"ל של המשקל מ-DealExtreme שהמלצתם עליו,
תהיתי מה דעתכם על המשקל הבא.. מצאתי אותו ב"שופרסל דיל" ב-95 ש"ח:
יש לי משהו דומה שנרכש גם הוא בשופרסל דיל.
זה משקל מעולה, אבל שים לב לנקודה אחת חשובה: המשקל מ-DX עובד בדיוק של עשירית הגרם. המשקל הזה (וגם המשקל שלי) עובדים בדיוק של גרם שלם.
זה לא חשוב עבור קליה, אבל זה חשוב לשימושים אחרים שקשורים לקפה - למשל, כשרוצים למדוד מנה שטחנו. 14 גרם מול 17 גרם וכו'. העשיריות יעזרו לך לשמור על כמות זהה. אישית אותי זה לא מעניין (אני טוחן לפי העין וזה מספיק לי) אבל יש אנשים שמקפידים לטחון את אותה הכמות, על עשירית הגרם.
נכון, ולכן החלטתי בכל-זאת ללכת על המשקל מ-DealExtreme. כיוון שאין ברשותי כרטיס מאסטרקארד בינלאומי אלא רק ישראכרט ישראלי פשוט, ביקשתי מאנשים שעובדים איתי לסייע לי ולהזמין דרך הכרטיס שלהם. וכך היה. נקווה רק שלא ייקח למוצר חודש שלם להגיע.. כי תכל'ס הכל אצלי מוכן לקליה הראשונה. ביממה האחרונה ישבתי שעות ובלסתי כל חומר שזז (וגם שלא) בתחום של הקליה הביתית במכונת פופקורן. ואני כבר משתגע לנסות...
אז נגיד שאין לי משקל (בינתיים) – איך אני יודע כמה לשים בערך (במס' כוסות נגיד)?
ראיתי באתר יוטיוב שהמנה המומלצת היא כחצי כוס. למעשה- אחד אמר 2/3 כוס, שני אמר 1/3, ושלישי אמר חצי.
אז מה הסטאנדרט המומלץ (לא בגרמים)?
זאת אמורה להיות כף המידה לכמות התירס אז היא תתאים גם לקפה.
עדיין במד משקל שלך אתה יכול למדוד 100 גרם - זה לא משנה אם זה 100.2 או 99.8.
אתה יכול לשקול בלי בעייה עם המד שלך.
אפרופו dealextreme, הזמנתי משם (בגרושים, יחסית!) כמה גאג'טים לצילום "סטודיו" כולל trigger אלחוטי לפלאש, רפלקטור מטרייה, ring reflector לצילומי מאקרו ועוד כמה צעצועים. בסקירה הבאה איכות הצילומים צפויה לעלות!
Everything should be made as simple as possible, but not simpler
דבוטאנט כתב:זאת אמורה להיות כף המידה לכמות התירס אז היא תתאים גם לקפה.
עדיין במד משקל שלך אתה יכול למדוד 100 גרם - זה לא משנה אם זה 100.2 או 99.8.
אתה יכול לשקול בלי בעייה עם המד שלך.
...
אז.. זהו, שאין לי משקל בכלל (כאמור, הזמנתי אמש מ-DX..) ואין לי למעשה שום אפשרות למדוד 100 גרם, אפילו לא ברמת דיוק של 10 גרם...
אם אני משתמש בינתיים בכף המידה הנ"ל, האם למלא אותה עד הסוף? זה בערך ייתן לי כמות של 100 גרם (בערך)?
moti_r כתב:ואני צילמתי מדריך שלם על WDT, ואני לא מצליח להעביר אותו למחשב כי חיבור ה-FIREWIRE שלי במחשב לא עובד!
ראאבאאק.. מתי ימכרו שם חיבורי FIREWIRE עובדים?
...
מדריך WDT ?!!
ואוו!! איזה יופי!
איזה שווה !!
(למרות שעם המאצר החדשה שלך, מה אתה צריך WDT?.. )
מוטי, התקנת את התוכנה שמסופקת עם המצלמה? חיבור FireWire אמור לעבוד אם התקנת את ההתקנים הרלוונטיים.