איזה סוג כבל רשת אני צריך?
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
בין ראוטר לסוויץ' זה תלוי, בד"כ תצטרך כבל רגיל אבל במקרה של ראוטר ביתי (המשמש גם כסוויץ') ייתכן שתצטרך מוצלב.
בין סוויץ' ליחידת קצה תמיד כבל רגיל.
ד.א.
רכיבי תקשורת חדשים יודעים לעשות הצלבה לוגית באופן אוטומטי כך שזה לא משנה באיזה כבל תשתמש.
בין סוויץ' ליחידת קצה תמיד כבל רגיל.
ד.א.
רכיבי תקשורת חדשים יודעים לעשות הצלבה לוגית באופן אוטומטי כך שזה לא משנה באיזה כבל תשתמש.
נערך לאחרונה על ידי harari ב 04/07/2010 19:23, נערך 2 פעמים בסך הכל.
לרוב כבל ישר רגיל. כבל מוצלב משמש בד"כ לחיבור 2 מחשבים ישירות (כרטיס רשת לכרטיס רשת) בתצורת "אד הוק".
מידע נוסף בנושא תצורות חיבור תוכל לקרוא כאן:
http://www.netcheif.com/Articles/Cabels/cables.htm
מידע נוסף בנושא תצורות חיבור תוכל לקרוא כאן:
http://www.netcheif.com/Articles/Cabels/cables.htm
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
זה הרבה יותר פשוט מזה. אין צורך בטבלאות ומונחים מיותרים.
בסופו של דבר רוב ההתקשרויות נעשות בין יחידות קצה, בין אם שרת, מחשב, NAS, או כל דבר אחר.
בין יחידות הקצה צריכה להיות הצלבה אחת בלבד !
שתי הצלבות מבטלות אחת את השניה.
נתב (ראוטר), מודם ויחידות קצה מוגדרות כלא מצליבות
רכזת (האב) ומתג (סוויץ') מצליבים.
כלומר אם נחבר מתג למתג יהיו לנו שתי הצלבות שמבטלות אחת את השניה - לכן נשתמש בכבל מוצלב.
אם נחבר מחשב לראוטר (שלא מתפקד כסוויץ') או למחשב אחר אין לנו שום הצלבה בדרך לכן נשתמש בכבל מוצלב.
*שים לב ! ישנן טכנולוגיות חדשות שהופכות את כל שנאמר כאן ללא רלוונטי. כרטיסי רשת חדשים יודעים לזהות אם קיימת הצלבה או לא ולהצליב לוגית באופן אוטומטי כך שכמו שאמרתי לא חשוב באיזה כבל נשתמש.
נשמע ארוך ומבלבל אבל כשחושבים עז זה זה מאוד פשוט ויותר קל מלזכור טבלאות המרה בע"פ.
בסופו של דבר רוב ההתקשרויות נעשות בין יחידות קצה, בין אם שרת, מחשב, NAS, או כל דבר אחר.
בין יחידות הקצה צריכה להיות הצלבה אחת בלבד !
שתי הצלבות מבטלות אחת את השניה.
נתב (ראוטר), מודם ויחידות קצה מוגדרות כלא מצליבות
רכזת (האב) ומתג (סוויץ') מצליבים.
כלומר אם נחבר מתג למתג יהיו לנו שתי הצלבות שמבטלות אחת את השניה - לכן נשתמש בכבל מוצלב.
אם נחבר מחשב לראוטר (שלא מתפקד כסוויץ') או למחשב אחר אין לנו שום הצלבה בדרך לכן נשתמש בכבל מוצלב.
*שים לב ! ישנן טכנולוגיות חדשות שהופכות את כל שנאמר כאן ללא רלוונטי. כרטיסי רשת חדשים יודעים לזהות אם קיימת הצלבה או לא ולהצליב לוגית באופן אוטומטי כך שכמו שאמרתי לא חשוב באיזה כבל נשתמש.
נשמע ארוך ומבלבל אבל כשחושבים עז זה זה מאוד פשוט ויותר קל מלזכור טבלאות המרה בע"פ.
harari כתב:זה הרבה יותר פשוט מזה. אין צורך בטבלאות ומונחים מיותרים.
...
אתה טועה, וזה מכיוון שזה יותר פשוט ממה שהצגת. קודם תיקון הטעות - מחשב יחובר לראוטר בכבל רגיל כמובן.
החוק אומר: חיבור יחידת קצה ליחידת תקשורת (יחידת תקשורת היא נתב או סוויץ) ייעשה על ידי כבל רגיל.
חיבור שתי יחידות קצה אחת לשניה יעשה על ידי כבל מוצלב. חיבור שתי יחידות תקשורת אחת לשניה יעשה גם הוא על ידי כבל מוצלב.
מעבר לכך: אם אתה מחבר שתי יחידות אחת לשניה, ולא משנה מאיזה סוג הן, ואם אחת מהן, או שתיהן, היא(הן) במהירות גיגה - אתה יכול להשתמש בכבל רגיל, כי כל NIC של גיגה יודע לזהות את החיבור ולהפוך את עצמו במקרה הצורך.
וההסבר האמיתי: אינני זוכר כמה גידים יש בכל כבל, אבל נניח שיש רק שניים- אחד לשליחה ואחד לקבלה. את הגיד ששולח - אתה רוצה לחבר בצד בשני לגיד שמקבל. יחידות תקשורת מראש בנויות לכך, ולכן הן הפוכות - זאת אומרת גיד שולח בכרטיס הרשת שלך, מחובר אצלן לגיד שמקבל.
ומה אם אתה מחבר שני מחשבים? אף אחד מהם אינו הפוך, ולכן אם תשתמש בכבל רגיל - יהיה לך גיד מקבל שמחובר לגיד מקבל - וכלום לא יעבוד, למרות שהמנורה של הLINK תדלק לך.
בעידן שבו כל המחשבים מגיעים עם כרטיס גיגה, כבר אין צורך להתעסק בזה, כי לא משנה אם איזה כבל תחבר אותם, ולאיזה ציוד - זה יעבוד.
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
ידידי אתה לא טועה אך לא צודק לגמרי.
קודם כל בין מחשב לראוטר נחבר כבל מוצלב. אתה מתכוון לראוטר ביתי המשמש גם כסוויץ' (לראוטר לא אמורות להיות 4 כניסות לאותו LAN - כל הרעיון בראוטר הוא שכל פורט מחובר לרשת אחרת. ראוטר ביתי הוא משולב ופועל כראוטר שמחובר לסוויץ' - לכן יש להתייחס אליו בתור סוויץ' ולחבר מחשבים בכבל ישיר). כשאני אומר ראוטר אני מתכוון ראוטר. נטו ראוטר. שלא מצליב ושיש לו יציאה אחת לכל LAN וWAN והוא אמור להתחבר לרכיבי תקשורת נוספים ולא למחשבים ישירות. לכן בין ראוטר למחשב נחבר כבל מוצלב.
לגבי כל עניין הגיגה. אין שום קשר לגיגה. יש כרטיסי רשת 100\10 שיודעים לזהות הצלבה.
ואם תשים לב לכוכבית בהודעה הקודמת שלי התייחסתי בדיוק לזה.
ולידע כללי - 10\100 - 4 גידים פעילים (1,2,3,6) (כדי לסגור מעגל נדרשים שני גידים לכן יש +שידור +קליטה -שידור -קליטה (לא בסדר הזה))
1000 - 8 גידים פעילים.
קודם כל בין מחשב לראוטר נחבר כבל מוצלב. אתה מתכוון לראוטר ביתי המשמש גם כסוויץ' (לראוטר לא אמורות להיות 4 כניסות לאותו LAN - כל הרעיון בראוטר הוא שכל פורט מחובר לרשת אחרת. ראוטר ביתי הוא משולב ופועל כראוטר שמחובר לסוויץ' - לכן יש להתייחס אליו בתור סוויץ' ולחבר מחשבים בכבל ישיר). כשאני אומר ראוטר אני מתכוון ראוטר. נטו ראוטר. שלא מצליב ושיש לו יציאה אחת לכל LAN וWAN והוא אמור להתחבר לרכיבי תקשורת נוספים ולא למחשבים ישירות. לכן בין ראוטר למחשב נחבר כבל מוצלב.
לגבי כל עניין הגיגה. אין שום קשר לגיגה. יש כרטיסי רשת 100\10 שיודעים לזהות הצלבה.
ולידע כללי - 10\100 - 4 גידים פעילים (1,2,3,6) (כדי לסגור מעגל נדרשים שני גידים לכן יש +שידור +קליטה -שידור -קליטה (לא בסדר הזה))
1000 - 8 גידים פעילים.
חבל לבזבז את הזמן, ראוטר, כמו שהסברתי קודם, הוא ציוד תקשורת, ולא נקודת קצה. מחברים אליו נקודות קצה בכבל רגיל. אם אני טועה, אז יש נס קטן במעבדה שלי, כי יש שם 24 יותר מ 10 כבלים שמחברים ראוטר למחשביםharari כתב:ידידי אתה לא טועה אך לא צודק לגמרי.
1000 - 8 גידים פעילים....
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
אתה מדבר על ראוטר ביתי נכון? איזה דגם בדיוק?
אם כן - לא הבנת כלום ממה שכתבתי.
ולא, אין נס. יש מכשירים משולבים וטכנולוגיות חדשות.
תאמין לי CCNA יודע על מה הוא מדבר (אם אתה לא יודע מה זה חפש בגוגל)
תאמין לי CCNA יודע על מה הוא מדבר (אם אתה לא יודע מה זה חפש בגוגל)
חבל על היוהרה שלך, היא לא במקום. אני לא מדבר על ראוטר ביתי, אלא על ראוטר.harari כתב:אתה מדבר על ראוטר ביתי נכון? איזה דגם בדיוק?
תאמין לי CCNA יודע על מה הוא מדבר (אם אתה לא יודע מה זה חפש בגוגל)...
אני יודע מה ההבדל, ואני אפילו יודע מה זה CCNA...
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
תקשיב אני בד"כ לא אוהב להעיד על עצמי, אתה יכול להיווכח מהודעות קודמות שלי בפורום ואני יודע שזה נשמע שחצני ולא צנוע אבל תקשורת זה אחד הדברים שאני באמת יודע על מה אני מדבר וכשסותרים אותי כשאני בטוח במה שאני אומר אני נוטה לחפור ולהיות חסר סבלנות.
אני בטוח שאתה יודע מה אתה אומר בייחוד אם אתה מדבר מנסיון אישי אבל שוב, מה דגם הראוטר, אני רוצה לדעת במה מדובר כי זה נראה לי מוזר.
אני בטוח שאתה יודע מה אתה אומר בייחוד אם אתה מדבר מנסיון אישי אבל שוב, מה דגם הראוטר, אני רוצה לדעת במה מדובר כי זה נראה לי מוזר.
שים לב לציוט מויקיפדיה:harari כתב: לגבי כל עניין הגיגה. אין שום קשר לגיגה. יש כרטיסי רשת 100\10 שיודעים לזהות הצלבה.
ואם תשים לב לכוכבית בהודעה הקודמת שלי התייחסתי בדיוק לזה....
The automatic MDI/MDI-X configuration feature eliminates the need for crossover cables, making obsolete the uplink/normal ports and manual selector switches found on many older hubs and switches and greatly reducing installation errors. Note that although Automatic MDI/MDI-X is generally implemented, a crossover cable would still be required in the occasional situation that neither of the connected devices has the feature implemented and enabled.
Although Auto-MDIX is specified as an optional feature in the 1000BASE-T standard[1], in practice it is implemented on all 1000BASE-TX interfaces....
בניגוד למה שכתבת, כמובן שיש קשר בין גיגה לקרוס אוטומטי.
אני לא יודע מה אתה חושב על עצמך, אבל תגלול להודעה הקודמת שלי, אתה טועה גם בעניין הקשר בין גיגה לקרוס אוטמטי (או איך שלא קוראים לזה). אלה העובדות.harari כתב:תקשיב אני בד"כ לא אוהב להעיד על עצמי, אתה יכול להיווכח מהודעות קודמות שלי בפורום ואני יודע שזה נשמע שחצני ולא צנוע אבל תקשורת זה אחד הדברים שאני באמת יודע על מה אני מדבר וכשסותרים אותי כשאני בטוח במה שאני אומר אני נוטה לחפור ולהיות חסר סבלנות.
אני בטוח שאתה יודע מה אתה אומר בייחוד אם אתה מדבר מנסיון אישי אבל שוב, מה דגם הראוטר, אני רוצה לדעת במה מדובר כי זה נראה לי מוזר....
אני מבין שיש לך CCNA, יצא לי לראיין לא מעט אנשים שמחזיקים ב CCNA, לא כל מי שעבר את המבחן נמצא באותה רמה, בדרך כלל מי שלא משתפשף בזה לא באמת מבין את החומר, לא שאני מכוון את ההערה הזו אליך אישית חלילה.
לי אישית אין CCNA, אני לא איש IT, אבל מתוקף זה שאני עובד שנים בבדיקות מוצרים בסביבת NETWORKING (בין השאר), למדתי ברגליים לא מעט.
במעבדת הבדיקות שלי יש ראוטר של סיסקו, וגם שניים של HP, וגם L3 SWITCH של HP, כולם מתחברים (בחלק מהפורטים) לציוד קצה בכבל רגיל. אני לא זוכר את המודלים המדוייקים של הראוטרים.
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
קודם כל, קבל עוד ציטוט מויקיפדיה :
אני מכבד אותך ואת שאר המגיבים בשרשור הזה עם כל הידע והניסיון שלכם אבל כנראה שאתה לא קורא עד הסוף.
אני בטוח שהראוטרים, הסוויצ'ים וכרטיסי הרשת במעבדות\משרדים שלכם יחסית חדשים, ודיברתי בדיוק על זה. לא היתה כאן תגובה אחת שלי שלא התייחסה לטכנולוגיות החדשות שנותנות גמישות יתר והופכות את כל מה שטחנו כאן לסרק. מה שהסברתי בהודעה הראשונה שלי זה את הבסיס של הבסיס ולא מה קיים היום. רציתי להביא אדם להבנה בסיסית של החומר.
העובדה שדבר עובד לא אומרת שככה הוא מיועד לעבוד.
ושוב אני אומר, לא התכוונתי להשתחצן או לשווק את עצמי בשום אופן. אני לא כזה.[/quote]
כלומר, כל ממשקי ה1Gbps כוללים את אופציית הauto-mdix המדוברת אך לא רק הם, חלק ממשקי ה10/100Mbps כוללים אופצייה זו גם כן.Medium dependent interface crossover
Medium dependent interface crossover (MDIX) (the “X” representing “crossover”) is a female 8P8C port connection on a computer, router, hub, or switch. Straight through cables connect pins 1 & 2 (transmit) on an MDI device to pins 1 & 2 (receive) on an MDIX device. Similarly pins 3 & 6 are receive on an MDI device and transmit on an MDIX device. The X refers to the fact that transmit wires on an MDI device must be connected to receive wires on an MDIX device. As a rule, end stations (i.e., PCs or workstations) and routers use an MDI interface, hubs and switches use MDIX interfaces. Newer routers, hubs and switches (including some 10/100, and all 1 Gigabit or 10 Gigabit devices) use Auto MDI/MDIX to automatically switch to the proper configuration once a cable is connected. The other four wires are used but are not crossed since Auto MDI/MDIX is mandatory at the higher speeds. See Ethernet over twisted pair for more details on cables and standards. Some Routers and other devices have an uplink switch to go back and forth between MDI and MDIX on a specific port....
אני מכבד אותך ואת שאר המגיבים בשרשור הזה עם כל הידע והניסיון שלכם אבל כנראה שאתה לא קורא עד הסוף.
אני בטוח שהראוטרים, הסוויצ'ים וכרטיסי הרשת במעבדות\משרדים שלכם יחסית חדשים, ודיברתי בדיוק על זה. לא היתה כאן תגובה אחת שלי שלא התייחסה לטכנולוגיות החדשות שנותנות גמישות יתר והופכות את כל מה שטחנו כאן לסרק. מה שהסברתי בהודעה הראשונה שלי זה את הבסיס של הבסיס ולא מה קיים היום. רציתי להביא אדם להבנה בסיסית של החומר.
העובדה שדבר עובד לא אומרת שככה הוא מיועד לעבוד.
ושוב אני אומר, לא התכוונתי להשתחצן או לשווק את עצמי בשום אופן. אני לא כזה.[/quote]
אתה סתם מתעקש וחבל, זה מתחיל להראות כמו מבחן פסיכומטרי.
כל הראוטרים והסוויצים בתקן גיגה הופכים פורטים.
האם זה אומר שכל הסוויצים וראוטרים שהם לא גיגה - לא הופכים פורטים?
גם במקור שאני ציטטתי מוסבר שיש ציוד 100M שיודע לעשות את זה, בפועל כלל האצבע שאומר שציוד 100M לא הופך, וציוד 1G כן הופך - עבד עבורי (ועבור עוד המון אנשים..) עד היום בלי אף פספוס.
באשר לראטורים, תסלח לי, אתה מלא בעצמך יותר מדי. הכלל הפשוט אומר שציוד טרמיניציה יעני ENP POINTS יעני HOSTS - מתחבר לציוד תקשורת (יעני סוויצים או ראוטרים) בכבל רגיל. אני לא יודע את זה בגלל ששיננתי את זה לאיזה מבחן, אני יודע את זה בגלל:
1) שזה ככה, מנסיון
2) חשוב הרבה יותר מ 1 - יש בזה הגיון. הפורטים של ציוד תקשורת הפוכים מפורטים של ציוד קצה. אם תחשוב קצת על זה, אולי תבין למה זה כל כך הגיוני.
אגב, חלק מהציוד שלי במעבדה - הוא בן 8 שנים.
כל הראוטרים והסוויצים בתקן גיגה הופכים פורטים.
האם זה אומר שכל הסוויצים וראוטרים שהם לא גיגה - לא הופכים פורטים?
גם במקור שאני ציטטתי מוסבר שיש ציוד 100M שיודע לעשות את זה, בפועל כלל האצבע שאומר שציוד 100M לא הופך, וציוד 1G כן הופך - עבד עבורי (ועבור עוד המון אנשים..) עד היום בלי אף פספוס.
באשר לראטורים, תסלח לי, אתה מלא בעצמך יותר מדי. הכלל הפשוט אומר שציוד טרמיניציה יעני ENP POINTS יעני HOSTS - מתחבר לציוד תקשורת (יעני סוויצים או ראוטרים) בכבל רגיל. אני לא יודע את זה בגלל ששיננתי את זה לאיזה מבחן, אני יודע את זה בגלל:
1) שזה ככה, מנסיון
2) חשוב הרבה יותר מ 1 - יש בזה הגיון. הפורטים של ציוד תקשורת הפוכים מפורטים של ציוד קצה. אם תחשוב קצת על זה, אולי תבין למה זה כל כך הגיוני.
אגב, חלק מהציוד שלי במעבדה - הוא בן 8 שנים.
- harari
- חבר מביא חבר

- יצירת קשר:
אתה קובע עובדה אחת ואז קובע "כלל אצבע" שסותר אותה.
הנחת היסוד שכל ציוד קצה אמור להתחבר לכל ציוד תקשורת שגויה.
אם תשים לב לציטוט שנתתי מויקיפדיה צויין שם בדיוק שראוטר ומחשב לא הפוכים.
ואם שוב תגיד לי שאצלך במשרד זה עובד יופי אז לא הבנת כלום ממה שאני מנסה להעביר לך.
את מה שאני יודע תאמין לי שאני יודע לא רק ממה שלמדתי מספר. ומה שלמדתי לא למדתי אתמול.
ההבדל בין ניסיון ללימודים הוא שבניסיון אתה לומד מה עובד ומה לא. בלימודים אתה לומד למה זה עובד ולמה זה לא. (ושילוב של שניהם זה אידאלי)
וזה משקף את השרשור הזה בדיוק.
נראה לי שאפשר לסיים את הדיון הזה כי הוא לא יגיע לשום מקום.
אם כל אחד נעול על מה שהוא יודע או חושב שהוא יודע ולא מוכן לשמוע אחרת אז אין טעם לנהל דיון כלל.
הנחת היסוד שכל ציוד קצה אמור להתחבר לכל ציוד תקשורת שגויה.
אם תשים לב לציטוט שנתתי מויקיפדיה צויין שם בדיוק שראוטר ומחשב לא הפוכים.
ואם שוב תגיד לי שאצלך במשרד זה עובד יופי אז לא הבנת כלום ממה שאני מנסה להעביר לך.
את מה שאני יודע תאמין לי שאני יודע לא רק ממה שלמדתי מספר. ומה שלמדתי לא למדתי אתמול.
ההבדל בין ניסיון ללימודים הוא שבניסיון אתה לומד מה עובד ומה לא. בלימודים אתה לומד למה זה עובד ולמה זה לא. (ושילוב של שניהם זה אידאלי)
וזה משקף את השרשור הזה בדיוק.
נראה לי שאפשר לסיים את הדיון הזה כי הוא לא יגיע לשום מקום.
אם כל אחד נעול על מה שהוא יודע או חושב שהוא יודע ולא מוכן לשמוע אחרת אז אין טעם לנהל דיון כלל.