מטחנת קפה קומפקטית לאספרסו -שאלה
שלום לכולם, אבקש המלצות על מטחנת קפה קטנה, גובה רצוי פחות מ 20 ס"מ. לשימוש לאספרסו בבית, 1-4 כוסות ביום. יש לי מטחנת להב קרופס שיוצרת אבקת קפה מאד לא אחידה, באותה טחינה יש גם גרגרים גסים וגם אבקה שמנונית, וגם מבחן התוצאה, הקפה, גרוע.
תודה
דן
תודה
דן
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
אני מבין שיש לך מכונת קפה?
איזו מכונה?
מה התקציב למטחנה?
בגדול אנחנו ממליצים לא להתפשר על מטחנות מתחת לרמת המטחנות הקוניות 38 מ"מ.
חפש מעט בפורום את המילה "38" ותמצא הרבה מידע.
2 המטחנות המומלצות ביותר, לדעתי, בטווח שאתה מדבר עליו:
1. אסקסו i-mini, עולה כ-950 ש"ח
2. לליט, עולה כ-1300 ש"ח
אין ביניהן הבדל באיכות הטחינה. יש הבדל בנוחות ההפעלה, אסתטיקה, איכות גימור וכמות הלכלוך שהן מייצרות.
במידה ואתה מוכן ללכת על יד שניה, אז רוקי תהיה מטחנה נהדרת בשבילך, ותעלה פחות מ-1000 ש"ח ביד שניה.
איזו מכונה?
מה התקציב למטחנה?
בגדול אנחנו ממליצים לא להתפשר על מטחנות מתחת לרמת המטחנות הקוניות 38 מ"מ.
חפש מעט בפורום את המילה "38" ותמצא הרבה מידע.
2 המטחנות המומלצות ביותר, לדעתי, בטווח שאתה מדבר עליו:
1. אסקסו i-mini, עולה כ-950 ש"ח
2. לליט, עולה כ-1300 ש"ח
אין ביניהן הבדל באיכות הטחינה. יש הבדל בנוחות ההפעלה, אסתטיקה, איכות גימור וכמות הלכלוך שהן מייצרות.
במידה ואתה מוכן ללכת על יד שניה, אז רוקי תהיה מטחנה נהדרת בשבילך, ותעלה פחות מ-1000 ש"ח ביד שניה.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
פחות מ 20 ס"מ זה רק מטחנה ידנית אבל אל תצפה לקפה מי יודע מה וליותר מדי אחידות.
עדיף על להבים.
עדיף על להבים.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

מטחנה ידנית כמו שכפיר קנה בטישלר תהיה בסדר - 100 ש"ח וקצת שרירים על הדרך (יש בהיסטוריה של הפורום)
אתה צריך טחינה כמו למקינטה אז לא חייבים משהו מדויק ויקר.
אני חושב שאפילו נמוקס לוקס או האיזומק (ממש קטנות) גבוהות מ 20 ס"מ - אם תמצא משומשת אז כדאי אחרת לא.
אתה צריך טחינה כמו למקינטה אז לא חייבים משהו מדויק ויקר.
אני חושב שאפילו נמוקס לוקס או האיזומק (ממש קטנות) גבוהות מ 20 ס"מ - אם תמצא משומשת אז כדאי אחרת לא.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

דן, לא כ"כ הצלחתי להבין איזו מכונת קפה יש לך.
האם זה דריפ? מקינטה?
יצא לך לנסות קפה טחון "טוב יותר" עם המכונה הזו? אם לא, אני ממליץ שתנסה, לפני שאתה רוכש מטחנה.
לך לבית קפה שטוחן קפה הביתה (אילנ'ס, קפה ג'ו, ארקפה) ובקש שיטחנו לך עבור המכונה - תאר להם בדיוק איזו מכונה יש לך, לדעתי אתה צריך טחינה גסה למקינטה, אבל אני לא בטוח.
אח"כ ספר על ההבדל שהרגשת, אם הרגשת, ונמשיך משם.
האם זה דריפ? מקינטה?
יצא לך לנסות קפה טחון "טוב יותר" עם המכונה הזו? אם לא, אני ממליץ שתנסה, לפני שאתה רוכש מטחנה.
לך לבית קפה שטוחן קפה הביתה (אילנ'ס, קפה ג'ו, ארקפה) ובקש שיטחנו לך עבור המכונה - תאר להם בדיוק איזו מכונה יש לך, לדעתי אתה צריך טחינה גסה למקינטה, אבל אני לא בטוח.
אח"כ ספר על ההבדל שהרגשת, אם הרגשת, ונמשיך משם.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

זה קופי מייקר - משהו בין מקינטה למכונה. כמו שעשו קפה בתחילת המאה העשרים...
המים מתחממים ובלחץ הקיטור יש חליטה אבל מלמעלה למטה (לא כמו מקינטה שהחליטה מלמטה למעלה).
זה לא דריפ רגיל כי זה לא מים שזולגים על הקפה מכח הכובד.
המים מתחממים ובלחץ הקיטור יש חליטה אבל מלמעלה למטה (לא כמו מקינטה שהחליטה מלמטה למעלה).
זה לא דריפ רגיל כי זה לא מים שזולגים על הקפה מכח הכובד.
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

אם ככה, חבל לקנות מטחנה יקרה יותר. לא יהיה הבדל משמעותי בטעם הקפה.
אם מאוד מאוד חשוב לשדרג, אז מטחנת דיסקיות זולה כמו ה-KG59 או האורביט מוואלה, תהיה מצויינת למשימה.
אם מאוד מאוד חשוב לשדרג, אז מטחנת דיסקיות זולה כמו ה-KG59 או האורביט מוואלה, תהיה מצויינת למשימה.
המלצתי לך - תחליף קודם מכונה... זו לא מכונת קפה ולא אספרסו אלא יציר כלאיים שיווקי המחקה בצורה לא טובה מקינטה.
אפשר לייצר איתה קפוצינו סביר אבל צריך לדעת איך, זה לא פשוט כלל. המכונה מסוכנת ומלכלכת ברמות הזויות.
המטחנה שלך תעשה את העבודה אם תשתמש במקינטה, וזו המלצתי האמיתית - קנה לך מקינטה מסוג בריקה. תתחיל כאן:
http://www.htcafe.co.il/article01665.%D ... 7%A1%D7%95
אפשר לייצר איתה קפוצינו סביר אבל צריך לדעת איך, זה לא פשוט כלל. המכונה מסוכנת ומלכלכת ברמות הזויות.
המטחנה שלך תעשה את העבודה אם תשתמש במקינטה, וזו המלצתי האמיתית - קנה לך מקינטה מסוג בריקה. תתחיל כאן:
http://www.htcafe.co.il/article01665.%D ... 7%A1%D7%95
what's next?
המכונה מזרימה את המים בלחץ חימום בלבד בדומה למקינטה.
http://www.delonghi.com/corporate_en/products/ec-7/
מנסיוני, הקפה ממכונות כאלה (ניסיתי שלוש) יותר טוב משל מקינטה, אין בו את המרכיב של קפה שרוף שיש הרבה פעמים עם מקינטה. אני לא יודע להסביר למה זה ככה, אולי כי יש יותר שליטה על זרימת המים/קיטור בעזרת הברז.
מנסיוני ולטעמי המכונה שלי מוציאה קפה שמשביע את רצוני לגמרי והוא טעים לי יותר מרוב האספרסו שיוציא לי לשתות ממכונות מקצועיות/מסחריות, כך שלא מדובר בטריק שיווקי או נסיון להטעיית הציבור. אין שום בעיה של בטיחות כי המכסה של תא המים עשויים עם מנגנון לשחרור לחץ גבוה במידה ונוצר.
הקפה שיוצא לי לשתות הכי הרבה הוא לבאצה טחון שאני קונה בסופרמרקט, והוא בסדר גמור בעיני. הסיבה שאני רוצה לטחון קפה בבית היא כדי לקבל אבקה טריה יותר ורצוי גם זולה יותר
המטחנה שיש לי בבית לא מסוגלת להוציא טחינה דקה מספיק (מה גם שחלק מהקפה יוצא בצורת אבק משחתי כפי שרשמתי קודם) והתוצאה היא קפה דלוח/דליל
מאחר ואני כבר מקבל מהמכונה אספרסו מצוין, אין לי שום סיבה "לשדרג" מכונה
אני ממליץ לכל מי שלא ניסה מכונה מהסוג הזה, לנסות.
תודה לכל מי שענה, אחפש לפי ההמלצות שנתתם
http://www.delonghi.com/corporate_en/products/ec-7/
מנסיוני, הקפה ממכונות כאלה (ניסיתי שלוש) יותר טוב משל מקינטה, אין בו את המרכיב של קפה שרוף שיש הרבה פעמים עם מקינטה. אני לא יודע להסביר למה זה ככה, אולי כי יש יותר שליטה על זרימת המים/קיטור בעזרת הברז.
מנסיוני ולטעמי המכונה שלי מוציאה קפה שמשביע את רצוני לגמרי והוא טעים לי יותר מרוב האספרסו שיוציא לי לשתות ממכונות מקצועיות/מסחריות, כך שלא מדובר בטריק שיווקי או נסיון להטעיית הציבור. אין שום בעיה של בטיחות כי המכסה של תא המים עשויים עם מנגנון לשחרור לחץ גבוה במידה ונוצר.
הקפה שיוצא לי לשתות הכי הרבה הוא לבאצה טחון שאני קונה בסופרמרקט, והוא בסדר גמור בעיני. הסיבה שאני רוצה לטחון קפה בבית היא כדי לקבל אבקה טריה יותר ורצוי גם זולה יותר
המטחנה שיש לי בבית לא מסוגלת להוציא טחינה דקה מספיק (מה גם שחלק מהקפה יוצא בצורת אבק משחתי כפי שרשמתי קודם) והתוצאה היא קפה דלוח/דליל
מאחר ואני כבר מקבל מהמכונה אספרסו מצוין, אין לי שום סיבה "לשדרג" מכונה
אני ממליץ לכל מי שלא ניסה מכונה מהסוג הזה, לנסות.
תודה לכל מי שענה, אחפש לפי ההמלצות שנתתם
תכלס, אם המכונה מספקת אותך ומוציאה לך אספרסו לטעמך, תשקיע במטחנה שתהיה בתקציב שלך,
]אבל כדאי לך לחשוב גם קדימה, כי אולי בעתיד תרצה להתחדש במכונה, ואז המטחנה תוכל להישאר.
אני לדוגמא, היתה לי מכונה פשוטה וישנה של גאג'יה (בת 10+-) וקניתי מטחנה טובה (רנציליו רוקי) ועכשיו אני אם מכונה חדשה (רנציליו סילביה) והמטחנה עדיין משרתת אותי בנאמנות ולא היתי צריך לקנות חדשה.
]אבל כדאי לך לחשוב גם קדימה, כי אולי בעתיד תרצה להתחדש במכונה, ואז המטחנה תוכל להישאר.
אני לדוגמא, היתה לי מכונה פשוטה וישנה של גאג'יה (בת 10+-) וקניתי מטחנה טובה (רנציליו רוקי) ועכשיו אני אם מכונה חדשה (רנציליו סילביה) והמטחנה עדיין משרתת אותי בנאמנות ולא היתי צריך לקנות חדשה.
פעם כתבתי משהו די ארוך על איך אפשר להפיק קפה טוב ממכונה כזו - למרבה הפלא, זה אפשרי.
כשאני חושב על זה, זה באמת היה לי יותר טעים ממקינטה רגילה, אבל מנסיוני המצומצם עם בריקה, היא עדיפה.
אספרסו ממכונות מקצועיות לא טעים לך כי רוב הסיכויים שעברת חווית אספרסו ישראלית ממוצעת (בעצם נרחיב את זה ללא-איטלקית). זה אומר ציוד מקצועי עם סטודנט משועמם שמכין לך קפה ולא ממש מבין מה הוא עושה.
נשמח אם תשתף עם חוויותיך בהמשך!
כשאני חושב על זה, זה באמת היה לי יותר טעים ממקינטה רגילה, אבל מנסיוני המצומצם עם בריקה, היא עדיפה.
אספרסו ממכונות מקצועיות לא טעים לך כי רוב הסיכויים שעברת חווית אספרסו ישראלית ממוצעת (בעצם נרחיב את זה ללא-איטלקית). זה אומר ציוד מקצועי עם סטודנט משועמם שמכין לך קפה ולא ממש מבין מה הוא עושה.
נשמח אם תשתף עם חוויותיך בהמשך!
what's next?
הטחינה שאני צריך היא באותה דרגה של מכונת אספרסו "אמיתית". טחינה גסה תתן קפה דליל. יכול להיות שהמטחנה שאני צריך עולה פי 3 ממכונת הקפה (אבל אני מקווה שלא)
כדי להוציא קפה טוב ממכונה עם לחץ אדים צריך להפסיק את זרימת המים לפני שזרם הקפה מתחיל "לרוץ מהר", אין לי דרך לדייק יותר בהסבר, אני יודע מתי לסגור את הברז לפי נסיון. עוד סימן שהקפה מתחיל להשרף הוא כשהקפה הזורם מתחיל לקבל צבע צהוב-לבן
כדי להוציא קפה טוב ממכונה עם לחץ אדים צריך להפסיק את זרימת המים לפני שזרם הקפה מתחיל "לרוץ מהר", אין לי דרך לדייק יותר בהסבר, אני יודע מתי לסגור את הברז לפי נסיון. עוד סימן שהקפה מתחיל להשרף הוא כשהקפה הזורם מתחיל לקבל צבע צהוב-לבן
- Kerenfood
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 902
- נתן תודות: 122 פעמים
- קיבל תודות: 61 פעמים
- יצירת קשר:
האם מכונת הקפה שלך היא דלונגי דגם: EC330 S ?
אם כן אז אכן המכונה הזו לא נחשבת מקצועית אבל אם אתה לומד לדבר איתה היא מוציאה אספרסו מדהים.
אני מודע לזה שאקבל מכות מחברי הפורום על מה ש אכתוב לך עכשיו אבל ...
יש לי מכונה כזו וכל עוד היא תתפקד אני תקוע איתה:)
אני קולה קפה וקיבלתי מחבר מטחנה דלונגי KG59 , הוא חשב שהיא מקולקלת היות והיא טוחנת מאד מאד גס, אפילו למקינטה זה גס.
למעשה אני לא הבנתי בכלל למה ייצרו אותה.
אחרי שהבנתי שהיא לא מקולקלת אלא מוגבלת החלטתי על מהלך התאבדותי והסרתי לה את ההגבלות:
יש זיז מפלסטיק שעוצר את סיבוב המיכל בנקודה מסויימת אז חתכתי אותו,
בנוסף יש מיקרו סוויץ ש נלחץ על ידי המיכל בנקודה מסויימת אז עקפתי אותו חשמלית.
לאחר מכן סובבתי את המיכל עד לסוף הדרך שבו הדיסקיות נגעו אחת בשנייה ( כמובן בלי להפעיל) ואז הלכתי קצת אחורה וביצעתי טחינה,
ניסיתי לחלוט ו המשכתי לפתוח את המרווח עד ש קיבלתי טחינה שמתאימה למכונה עם זרימה טובה ( הזרם נראה כמו זנב של עכבר וחליטה לוקחת 20 -30 שניות)
בשלב הזה סימנתי את הנקודה ש המיכל נמצא בה ו מאז אני מאושר
כנראה שכל עוד המטחנה תתפקד אני תקוע גם איתה
אגב , מכונת הקפה הזו רוצה טחינה דיי דקה להפתעתי.
אגב את ה אורביט אני לא מכיר ואם זה גם דיסקיות אז אולי שווה לבחון גם לטפל בה ( 100 שח בסך הכל.
אם כן אז אכן המכונה הזו לא נחשבת מקצועית אבל אם אתה לומד לדבר איתה היא מוציאה אספרסו מדהים.
אני מודע לזה שאקבל מכות מחברי הפורום על מה ש אכתוב לך עכשיו אבל ...
יש לי מכונה כזו וכל עוד היא תתפקד אני תקוע איתה:)
אני קולה קפה וקיבלתי מחבר מטחנה דלונגי KG59 , הוא חשב שהיא מקולקלת היות והיא טוחנת מאד מאד גס, אפילו למקינטה זה גס.
למעשה אני לא הבנתי בכלל למה ייצרו אותה.
אחרי שהבנתי שהיא לא מקולקלת אלא מוגבלת החלטתי על מהלך התאבדותי והסרתי לה את ההגבלות:
יש זיז מפלסטיק שעוצר את סיבוב המיכל בנקודה מסויימת אז חתכתי אותו,
בנוסף יש מיקרו סוויץ ש נלחץ על ידי המיכל בנקודה מסויימת אז עקפתי אותו חשמלית.
לאחר מכן סובבתי את המיכל עד לסוף הדרך שבו הדיסקיות נגעו אחת בשנייה ( כמובן בלי להפעיל) ואז הלכתי קצת אחורה וביצעתי טחינה,
ניסיתי לחלוט ו המשכתי לפתוח את המרווח עד ש קיבלתי טחינה שמתאימה למכונה עם זרימה טובה ( הזרם נראה כמו זנב של עכבר וחליטה לוקחת 20 -30 שניות)
בשלב הזה סימנתי את הנקודה ש המיכל נמצא בה ו מאז אני מאושר
כנראה שכל עוד המטחנה תתפקד אני תקוע גם איתה
אגב , מכונת הקפה הזו רוצה טחינה דיי דקה להפתעתי.
אגב את ה אורביט אני לא מכיר ואם זה גם דיסקיות אז אולי שווה לבחון גם לטפל בה ( 100 שח בסך הכל.
אם תטחן כמו למכונת אספרסו זה יחנוק לך את המכונה וזה לא מה שאתה צריך ורוצה (מנסיון). במקרה הטוב הקפה שיעוף בלחץ שיתפרץ כשתפרק את הידית ילכלך חצי מטבח. מטחנת דיסקיות זולה כמו הדלונגי תעשה את העבודה יופי. אבל מה, אם יש לך את הכסף, אולי שווה להשקיע במטחנת אספרסו אמיתית (סביב האלף חדשה, כ 600 יד שניה). היא תלווה אותך בעתיד למכונה טובה.
what's next?