שנתחיל לאגור ?.
- כפיר_ש
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4726
- נתן תודות: 260 פעמים
- קיבל תודות: 559 פעמים
היו כבר שמועות לפני מספר חודשים ושום דבר לא עלה, אפילו מחירי הנס קפה בסופר נשארו ברמתם ...
נראה לי שמישהו רוצה להזיז את השוק העולמי ולייצר ביקוש.
גם אם חסר קפה מאינדונזיה יש תמיד תחליפים ראויים כמו הקפה ההודי. נראה לי שנשרוד, אני מסוגל לחיות על סנטו דומינגו וימן מוקה חודשים
נראה לי שמישהו רוצה להזיז את השוק העולמי ולייצר ביקוש.
גם אם חסר קפה מאינדונזיה יש תמיד תחליפים ראויים כמו הקפה ההודי. נראה לי שנשרוד, אני מסוגל לחיות על סנטו דומינגו וימן מוקה חודשים
- moti_r
-
- עורך ראשי HTCafe

- תגובות: 9712
- נתן תודות: 219 פעמים
- קיבל תודות: 682 פעמים
היתה כתבה ממש בשבוע האחרון, נדמה לי שראיתי אותה בעיתון איפשהו, על כך שמתכוננים לעליה במחירים.
השאלה היא מהי "עליה". אם מדובר ב-10% אז זה לא סיפור גדול עבורנו, כצרכנים קטנים.
לבתי קפה זה כבר משהו אחר...
השאלה היא מהי "עליה". אם מדובר ב-10% אז זה לא סיפור גדול עבורנו, כצרכנים קטנים.
לבתי קפה זה כבר משהו אחר...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -
לא אני לא יבואן,וגם לא סוחר,בכל מה שקשור בקפה ירוק,אני מזמן איבדתי את הרציונל.sagyle כתב:עשרות קילוגרמים ואתה רוצה לאגור?!! מה אתה יבואן?...
בחשבון פשוט עשרות ק'ג זה לא הרבה,אם אני מחזיק כ-14 זנים שונים,ומכל זן לפחות 2 ק'ג,אז אפשר לעשות את החשבון לבד.
אגב,בארבע שנים האחרונות היתה עליה מאוד משמעותית במחירים,למי ששכח לפני כשלוש שנים כשהיה משבר הדגנים,מחירי הקפה עלו משמעותית מאז-כנראה שסוחרי הקפה נצלו את המומנטום והעלו גם כן מחירים.
ולמי שלא זוכר,לפני כארבע שנים מחיר ק'ג קולומביה היה בסביבות 28 ש'ח לק'ג,והיום הוא בסביבות 45 (אצל הסוחרים המוכרים),אני מניח שרובנו נשרוד גם את העליה הבאה,אבל יהיו הרבה זנים שיהיה מאוד קשה להשיג.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אין ברירה אלא לגדל בחצר כמה עצי קפה
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
ביקרתי השבוע אצל רוני מקפה רות (קניתי סוף סוף ידית למנה בודדת עבור הסילביה). פטפטנו מעט ובין השאר הוא ציין בפני שלאור העליות החדות בחומרי הגלם יש בכוונתו ככל הנראה להעלות את מחירי הפולים הקלויים שהוא מוכר.
דני
דני
דני ברק = barakdan
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
בעליה של רוקט צ'ליני אבולוציונה המופלאה...
בבוקר אספרסו, אחר הצהרים - אני אספרסו, אשתי קפוצי'נו גדול
- ליאו_רפאלסקו
-
- חבר פעיל

- תגובות: 60
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
דני, ואולי אתה יודע אילו זנים של קפה ירוק הוא מחזיק בימים אלה? נדמה לי שעכשיו הוא מוכר קפה ירוק ב-45 שקל לקילו?
- ליאו_רפאלסקו
-
- חבר פעיל

- תגובות: 60
- נתן תודות: 2 פעמים
- קיבל תודות: 3 פעמים
אולי התבלבלתי, אבל אני כמעט בטוח שבאחרונה הוא העלה את המחיר ל-45 לקילו...
ואפשר לארגן כרטיס, אבל מה עם הגבלת המטען? הגנבים האלה דורשים משהו כמו $20 על כל ק"ג עודף, הקפה עלול לצאת לא משתלם.
ואפשר לארגן כרטיס, אבל מה עם הגבלת המטען? הגנבים האלה דורשים משהו כמו $20 על כל ק"ג עודף, הקפה עלול לצאת לא משתלם.