טעימה של Gaggie Brera ודעתי על מכונות אוטומטיות

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

שלום חברים,

לאחר הדיון שהיה לנו כאן, אורי מקסטלו הזמין אותי לבוא לטעום מכונה אוטומטית שתהיה עדיפה על נספרסו.

היום הייתי אצלו, וטעמתי קפה טרי שנחלט ב-Gaggia Brera, המכונה האוטומטית החדשה (יחסית) של גאג'ה.

מדובר במכונה שנמכרת, במחיר מחירון, 5680 ש"ח, אבל אפשר להשיג אותה בהרבה פחות (כרגע ראיתי באתר של קופיטיים מחיר נמוך ב-1000 ש"ח). המכונה יפה מאוד, לטעמי, לא גדולה מדי ותהיה תוספת יפה על השיש. היא מקבלת פולים (טוחנת בעצמה, כאמור - אוטומטית) ויכולה גם לקבל קפה טחון.

חלטנו אספרסו.

הקרמה נראית טוב יותר מהקרמה של נספרסו, יש רמיזות קלות לטייגר סקין, למרות שהצבע בהיר מדי.
הקפה עצמו טעים כמו נספרסו, אולי מעט טוב יותר - הייתי צריך נספרסו ליד כדי להשוות.
אבל בטח שלא רע מנספרסו, כמו שטענתי בשרשור המקורי.

(רק כדי לאזן: מיותר לציין שסט של מכונה ידנית+מטחנה, שיעלה מעט יותר מ-2000 ש"ח, יתן קפה בליגה אחרת לגמרי. אבל כאמור - אנחנו מדברים על מכונות אוטומטיות).

לאחר מכן ביקרתי בקופיטיים, ונפגשתי עם חניתה.
גם איתה שוחחתי על מכונות אוטומטיות, וגם היא טוענת שהרמה עלתה באופן מרשים.

עשינו ביחד חשבון - תוך כמה זמן אפשר להחזיר את ההוצאה על מכונה אוטומטית שיקרה מנספרסו. הטענה היא שלזוג ששותה פעמיים קפה ביום (כלומר 4 כוסות) החסכון בעלות הקפה (קפה קלוי ב-100 ש"ח לקילו מול קפסולות של נספרסו) יחזיר את הפרש עלות המכונה תוך שנה עד שנתיים.

כמובן שיש יתרונות נוספים, כמו האפשרות לטעום קפה מסוגים שונים ולא להיות מחוייב לאותו הטעם לאורך זמן.

לאחר שטעמתי, אני לא יכול לטעון שנספרסו עדיפה בטעם.
היא אולי עדיפה בגודל המכונה ובמחיר המיידי - אבל מבחינת הטעם, ה-Gaggia Brera טובה לפחות כמוה, ואולי עדיפה עליה.

נותר פער המחירים, וזה כבר שיקול של כל אחד ואחד.

נקודות למחשבה...
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

מה שאתה אומר בהחלט מעניין. אני לא מסכים לגבי עניין מגוון הטעמים, מאחר ויש כ"כ הרבה מגוון של קפסולות נספרסו, כך שקשה לומר שאתה מתחייב לטעם כלשהו.

אני סומך על המילה שלך שהטעם לפחות זהה לנספרסו אז אני רואה יתרונות וחסרונות שונים למכונה אוטומטית:
יתרונות - יותר מבחר פולים, אפשרות לקלייה ביתית, אפשרות גבוהה יותר לשליטה וכוונון התוצר.
חסרונות - מחיר התחלתי גבוה (אמנם מחיר הקפה מכסה את זה, אבל יותר נוח לפרוס את ההבדל הכספי על פני שנתיים), תפעול מסובך יותר מנספרסו, גודל וזמן חימום.

moti_r פותח השרשור
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

אני מסכים לגמרי עם החסרונות שציינת (Y)
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5005
נתן תודות: 54 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

לסיכום, מעניין לבדוק עם קפה נורמלי וטרי. חוצמזה דעתי על נספרסו אולי תשתנה אם אנסה אחד טרי :o
במחיר של 120 שח לקילו (ריאלי יותר מ 100, משלוח וכו) מחיר כוס קפה כמחצית מנספרסו כך שחוסכים עד אלף שח בשנה וזה לא מעט.
what's next?

oridavid
עוסק בתחום קפה
עוסק בתחום קפה
תגובות: 126
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 9 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

לגבי טעמים-לנספרסו יש 16 טעמים נכון זה הרבה אבל אני לא צריך להגיד לכם כמה סוגי פולי קפה יש בשוק....היכולת לקנות בכל מקום פולים למשל נסעת לחו"ל ואהבת כמה מסויים תמורת סכום סמלי הוא אצלך בבית.

1000 ש"ח בשנה זה הרבה כסף כי המכונות האלה משרתות אותך למשך שנים ואז החיסכון גדול ,ובוא לא נשכח שהחשבון שנעשה הוא למינימום כוסות הכוונה אם תעלה עוד טיפה במספר הכוסות היחס משתנה .

זמן חימום: המכונות האוטומטיות מתחממות תוך 30 -40 שניות...זה פחות או יותר כמו הנספרסו.
ואם מדברים על לחסוך זמן אז באוטומטיות אתה יכול להכין 2 ספלי אספרסו בו זמנית מה שבקפסולות או בפודים אתה לא יכול.

הכי חושב:להתאים לכל בן אדם את המכונה המתאימה לו ושישתו כמה שיותר קפה:)
קאסטלו קפה- castello-caffe ייבוא ושיווק מכונות ותערובות קפה.

2 אולמות תצוגה,ניתן לטעום ולקבל הדגמה של כל מכונות האספרסו.
www.castello-caffe.com

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

oridavid כתב: זמן חימום: המכונות האוטומטיות מתחממות תוך 30 -40 שניות...זה פחות או יותר כמו הנספרסו.
...
זה לא מדוייק.. גם מנספרסו לא הייתי שותה אחרי רק 30-40 שניות של חימום, כי אין סיכוי לקבל שוט סביר ממכונה כ"כ קרה, כשרק התרמובלוק הגיע לטמפ' הרצוייה, אלא צריך לחכות לפחות 5 דקות. באוטומטיות עם דוד, צריך לחכות לפחות 10-15 דקות לפני שוט סביר, בדיוק כמו במכונות הידניות הבסיסיות.

ואם מדברים על לחסוך זמן אז באוטומטיות אתה יכול להכין 2 ספלי אספרסו בו זמנית מה שבקפסולות או בפודים אתה לא יכול.

הכי חושב:להתאים לכל בן אדם את המכונה המתאימה לו ושישתו כמה שיותר קפה:)
...
עם שני המשפטים האלו, אני יכול רק להסכים.... (Y)

sam22
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 20360
נתן תודות: 938 פעמים
קיבל תודות: 819 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

מסכים לגבי זמן ההמתנה
5-10 דקות
ההבדל ניכר בין שוט עם ההדלקה ובין כזה שלוקחים אחרי 10 דקות
העם דורש..... כל מיני דברים