איזה דיכאון....

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5005
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

אייסמן כתב:טוב, אז עברו כמעט 24 שעות עם המטחנה. אני רוצה לחלוק קצת רשמים ומשפטים מפוצצים שאמרה לי אשתי, וגם קצת תובנות.
אני עדיין בשלב הלימוד, אז אומר את דברי בזהירות.
משעשע שהמטחנה והמכונה כמעט באותו גודל...אבל אין ספק שאי אפשר להתעלם ממנה. כל פעם שאני עובר במטבח אני מקבל מבט של סוסת מרוצים שחורה ופראית. היא אכן סוסה. טכנית, אם משווים את הטחינה של המטחנה הישנה שלי (דה-לונגי שעברה די מהר הסבה על-ידי ע"מ שתוכל לעמוד בדרישות הטחינה העדינות של הרנצ'יליו, ושנמצאת אצלי למעלה מ-7 שנים) אז אין ספק שה-K3 עולה עליה בהרבה. עדיין לא הגעתי לדיוק טחינה משביע רצון (אבל אני כמעט שם). תופעת הצ'נלינג פחתה מעט, אך לא נעלמה לגמרי. טעם הקפה השתנה. אני חושש להגיד טוב יותר, אבל אני שם לב להבדל. אשתי אומרת שרק אני והחברים המטורפים בפורום יכולים לשים לב להבדל, אבל הרי מי שחשוב כאן באמת זה אני. מבחינת קרמה, זרימה וכו' אין הבדל בין המטחנות.
לא נראה לי שאשתמש בכמות המדודה, כיוון שהיא פוגעת בחופש שלי, ואני קורא שרבים מהרוכשים האחרונים לא אוהבים אתה האופציה. מה גם שהיא מעצבנת - לפעמים תוך כדי הזזת ה-PF הכפתור נלחץ, ואז צריך להעביר במהירות את המטחנה לטוק (OFF). הבעיה עם יצירת הר ויישור עם סכין/סרגל/אצבע היא מידת החזרתיות, כיוון שתוך כדי יצירת ההר, אני נוהג להפסיק לדפוק קצת על ה-PF ולהמשיך, אחרת יש חללים בעיקר צמוד לדפנות (האיזור הרגיש). מאידך זה מה שעשיתי במשך שנים וזה כנראה מה שאמשיך לעשות (חלק ממהחלטה לא לרכוש דוזר).
אור לכרגע, אבל לאחר פחות מ-5 טחינות, אני לא יודע אם ההשעה משתלמת (שוב, אני נקי מפלצנות). אם את המטחנה שלי הייתי מוכר היום ב-100 ש"ח וה-K3 עולה למעלה מ-1500, הרי שאי אפשר להגיד שה-K3 טובה פי 10 (ובטח לא פי 15 ויותר). אני חש בשיפור, אבל הוא לא דרמתי כמו שחשבתי שיהיה. אבל שוב הסתייגות - אהיה חכם יותר בעוד שבועיים.
...
אי אפשר להשוות בין הדלונגי שלא היתה מטחנה לאספרסו (זה לא רק העובי...זה גם הדיוק), שהיתה לך למה שרכשת עכשיו שזה באזור הטופ. איני יודע אם אתה נוהגים לשתות אספרסו, אם כן, ההבדל אמור להיות בין משהו שהוא קרוב למקסימום למשהו שהוא לפעמים ניתן לשתיה. בקפוצינו ההבדלים יהיו פחות דרמטיים. כמובן שיש עקומת למידה עם כל ציוד חדש. אחרי שתתאפס, נסה להכין אספרסו עם הדלונגי וזה ישעשע אותך...
אייסמן כתב:ואם לסכם במשפט שאמרה לי אשתי במקלחת: "יש גברים שיש להם מאהבת. אם המאהבת שלך זה הקפה ומכונת הקפה - אני יכולה לחיות עם זה". אומר הכל, לא?!
...
זה שאשתך אומרת לך דברים במקלחת זה באמת אומר לא מעט!...ומה שהיא אמרה לך מזכיר לי בדיחה:
רב וכומר יושבים בבית קפה ומקשקשים. אומר הכומר לרב: "תגיד את האמת: ניסית פעם לאכול חזיר?" הרב:"האמת? בינינו? כן" הכומר "היה טעים?" הרב:"משובח. ותגיד אתה, שכבת פעם עם אישה?" הכומר "שלא יצא מהשולחן הזה, כן" הרב :"אז מי מפסיד יותר?"...אל תראה את זה לאשתך...

alogobi
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 357
נתן תודות: 93 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

moti_r כתב:hosq - 8O

alogobi - לדעתי אל תסתמך על הטיימר, לפחות לא בשלב הזה. פשוט מלא את הסלסלה בהר גדול של קפה, ואז עם גב של סכין ישר את ההר, כשאתה זורק קפה מיותר החוצה. ככה תקבל תמיד את אותה כמות הקפה בסלסלה.
...
מוטי, תודה על העצה.. באמת בשיטה הזו מתקבל קפה טוב מאוד. את השימוש בטיימר אני זונח לבנתיים.

אייסמן פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
נתן תודות: 7 פעמים
קיבל תודות: 12 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

אני מתחיל להבין מה המטחנה הזאת יודעת לעשות....אמנם החלפתי תערובת היום, אבל שני השוטים יצאו יפים מאד - תופעת הצ'נלינג נעלמה - משהו שלא הצלחתי לעשות עם המטחנה הישנה שלי. (Y)
מה שכן בשוט השני קרתה לי תופעה שמעולם לא ראיתי - משהו דומה לנפילת עוגה. 10 שניות לאחר סיום החליטה נפח הקפה בכוס קטן בחצי. כנראה שכמות הקרמה היתה מטורפת ומבלבלת....מתחיל להיות מעניין כל העסק....שבוע מפפפפפנק שיהיה

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שרשור שלא נקרא #19 

נשמע שאתה טוחן עבה מידי?
what's next?

אייסמן פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #20 

hosq כתב:נשמע שאתה טוחן עבה מידי?
...
למה גס מידי?
מחר בבוקר אבדוק שוב את העניין - אני עדיין מופתע...
אני עוצר את הזרימה ידנית (הכוס אטומה), כך שלא נראה לי שיש בעיה בטחינה.
תודה בכל אופן

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שרשור שלא נקרא #21 

אם יש כזו ירידה בנפח, נשמע כאילו קרמה מזוייפת נבנית לך מעל למנה ונמוגה מיד לאחר מכן
זה רעיון טוב לבדוק עם כוס זכוכית
what's next?

אייסמן פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #22 

מה זה בדיוק קרמה מזוייפת? אני מתחיל לחשוד בתערובת... הורדתי סינגל לכוס זכוכית מדודה, ואכן הקרמה נעלמת תוך כמה שניות כמעט לגמרי...

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים

שרשור שלא נקרא #23 

האם אתה מדבר על קרמה או על מה שקרוי "אפקט גינס", בו בהתחלה נראה כאילו יש המון קרמה ומעט קפה ואז הקרמה עולה (ולא יורדת) והקפה "מתגלה"?

אני לא משוכנע שלזה hosq התכוון, אבל לעיתים נוצר גודש קרמה שמתאים למה שאתה מתאר. לרוב זה קורה בשל קפה טרי מדי.

אייסמן פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #24 

קרמריקה כתב:האם אתה מדבר על קרמה או על מה שקרוי "אפקט גינס", בו בהתחלה נראה כאילו יש המון קרמה ומעט קפה ואז הקרמה עולה (ולא יורדת) והקפה "מתגלה"?

אני לא משוכנע שלזה hosq התכוון, אבל לעיתים נוצר גודש קרמה שמתאים למה שאתה מתאר. לרוב זה קורה בשל קפה טרי מדי.
...
בהחלט יתכן. את הנוכחי קניתי בבית קלייה, ואני לא יודע כמה זמן הוא אוורר. אם כן, אז מחר בבוקר בהכרח האפקט יעלם (הקפה נקנה ביום שישי).
מבחינת התופעה, בשלב החליטה כמות הקרמה גדולה בהרבה מכמות הקפה, וכשזו נעלמת נשארת בכוס כמות מצומצמת מאד של נוזל.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שרשור שלא נקרא #25 

וקצב החליטה הגיוני?
what's next?

אייסמן פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #26 

קצב החליטה הגיוני. גם הבוקר (עברו כבר 3 ימים מאז רכישת התערובת, כך שכל הגזים כבר השתחררו) התופעה חזרה על עצמה. אם מסתכלים על הכוס מספר שניות לאחר סיום החליטה רואים יפה שמפלס הקפה ירד. שולי הכוס מכוסים שכבת קרמה דקה, והקפה כסנטימטר מתחתיה...התופעה מתרחשת בידית נייקד ובידית רגילה...

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”