אי אפשר להשוות בין הדלונגי שלא היתה מטחנה לאספרסו (זה לא רק העובי...זה גם הדיוק), שהיתה לך למה שרכשת עכשיו שזה באזור הטופ. איני יודע אם אתה נוהגים לשתות אספרסו, אם כן, ההבדל אמור להיות בין משהו שהוא קרוב למקסימום למשהו שהוא לפעמים ניתן לשתיה. בקפוצינו ההבדלים יהיו פחות דרמטיים. כמובן שיש עקומת למידה עם כל ציוד חדש. אחרי שתתאפס, נסה להכין אספרסו עם הדלונגי וזה ישעשע אותך...אייסמן כתב:טוב, אז עברו כמעט 24 שעות עם המטחנה. אני רוצה לחלוק קצת רשמים ומשפטים מפוצצים שאמרה לי אשתי, וגם קצת תובנות.
אני עדיין בשלב הלימוד, אז אומר את דברי בזהירות.
משעשע שהמטחנה והמכונה כמעט באותו גודל...אבל אין ספק שאי אפשר להתעלם ממנה. כל פעם שאני עובר במטבח אני מקבל מבט של סוסת מרוצים שחורה ופראית. היא אכן סוסה. טכנית, אם משווים את הטחינה של המטחנה הישנה שלי (דה-לונגי שעברה די מהר הסבה על-ידי ע"מ שתוכל לעמוד בדרישות הטחינה העדינות של הרנצ'יליו, ושנמצאת אצלי למעלה מ-7 שנים) אז אין ספק שה-K3 עולה עליה בהרבה. עדיין לא הגעתי לדיוק טחינה משביע רצון (אבל אני כמעט שם). תופעת הצ'נלינג פחתה מעט, אך לא נעלמה לגמרי. טעם הקפה השתנה. אני חושש להגיד טוב יותר, אבל אני שם לב להבדל. אשתי אומרת שרק אני והחברים המטורפים בפורום יכולים לשים לב להבדל, אבל הרי מי שחשוב כאן באמת זה אני. מבחינת קרמה, זרימה וכו' אין הבדל בין המטחנות.
לא נראה לי שאשתמש בכמות המדודה, כיוון שהיא פוגעת בחופש שלי, ואני קורא שרבים מהרוכשים האחרונים לא אוהבים אתה האופציה. מה גם שהיא מעצבנת - לפעמים תוך כדי הזזת ה-PF הכפתור נלחץ, ואז צריך להעביר במהירות את המטחנה לטוק (OFF). הבעיה עם יצירת הר ויישור עם סכין/סרגל/אצבע היא מידת החזרתיות, כיוון שתוך כדי יצירת ההר, אני נוהג להפסיק לדפוק קצת על ה-PF ולהמשיך, אחרת יש חללים בעיקר צמוד לדפנות (האיזור הרגיש). מאידך זה מה שעשיתי במשך שנים וזה כנראה מה שאמשיך לעשות (חלק ממהחלטה לא לרכוש דוזר).
אור לכרגע, אבל לאחר פחות מ-5 טחינות, אני לא יודע אם ההשעה משתלמת (שוב, אני נקי מפלצנות). אם את המטחנה שלי הייתי מוכר היום ב-100 ש"ח וה-K3 עולה למעלה מ-1500, הרי שאי אפשר להגיד שה-K3 טובה פי 10 (ובטח לא פי 15 ויותר). אני חש בשיפור, אבל הוא לא דרמתי כמו שחשבתי שיהיה. אבל שוב הסתייגות - אהיה חכם יותר בעוד שבועיים....
זה שאשתך אומרת לך דברים במקלחת זה באמת אומר לא מעט!...ומה שהיא אמרה לך מזכיר לי בדיחה:אייסמן כתב:ואם לסכם במשפט שאמרה לי אשתי במקלחת: "יש גברים שיש להם מאהבת. אם המאהבת שלך זה הקפה ומכונת הקפה - אני יכולה לחיות עם זה". אומר הכל, לא?!...
רב וכומר יושבים בבית קפה ומקשקשים. אומר הכומר לרב: "תגיד את האמת: ניסית פעם לאכול חזיר?" הרב:"האמת? בינינו? כן" הכומר "היה טעים?" הרב:"משובח. ותגיד אתה, שכבת פעם עם אישה?" הכומר "שלא יצא מהשולחן הזה, כן" הרב :"אז מי מפסיד יותר?"...אל תראה את זה לאשתך...