כוסות טרמיות במחיר שפויי
-
גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
אתמול ביקרתי בקניון מלכא בירושליים ולהפתעתי ניתקלתי בכוסות טרמיות של חברה כלשהיא לא "בודום" שהיו במחיר נחמד, אגב לחנות עצמה קוראים "נחמד" עם אני לא טועה, יש להם מיבצע עכשיו של 1+1 כך שכול זוג כוסות עלה לי משהוא כמו 35 ש"ח.
אגב יוצא לי יופי של קפה מהלפבוני , אחריי שעברתי דיי הרבה סרטים עם הידית , מצאתי בסוף ידית, אבל המסננות לא היתאימו , הקוטר שלהם ניכנס לידית אבל לא ניכנס למכונה , אז חרטטי דורן והרחבתי ב1.5 ממ את הקוטר של המסננות , זה פתר את הבעיה מול המכונה אבל גרם לבעייה חדשה בידית, עכשיו המסננות סרבו בתוקף להיכנס לידית , אז גם הידית מצאה את עצמה על המחרטה ,ולאחר טיפול קצר גם היא נכנעה, ובה גואל ללפבוני שלי .
לאחר תירגול של תחינה נכונה , לקח בערך 7-9 כוסות להגיע לטחינה המתאימה , והמכונה עובדת נהדר, זרימה אחידה ויפה , ואים הכול ממש מדוייק זה פשוט עובד לבד ללא צורך אפילו לילחוץ על הידית כלל (הלחץ שהדוד מפתח דוחף למטה את הבכנה נהדר) , החלב מוקצף במכונה הזאת בתוך פחות מ15 שניות , ולמי שיש סבלנות למיכל הקטן (הוא גם יתרון כי הוא מיתחמם בתוך מיספר דקות) מאוד יהנה מהמכונה הזו, שאהייה לי קצת זמן אני אסריט את העניין ויעלה לכם את הסירטון.
אגב יוצא לי יופי של קפה מהלפבוני , אחריי שעברתי דיי הרבה סרטים עם הידית , מצאתי בסוף ידית, אבל המסננות לא היתאימו , הקוטר שלהם ניכנס לידית אבל לא ניכנס למכונה , אז חרטטי דורן והרחבתי ב1.5 ממ את הקוטר של המסננות , זה פתר את הבעיה מול המכונה אבל גרם לבעייה חדשה בידית, עכשיו המסננות סרבו בתוקף להיכנס לידית , אז גם הידית מצאה את עצמה על המחרטה ,ולאחר טיפול קצר גם היא נכנעה, ובה גואל ללפבוני שלי .
לאחר תירגול של תחינה נכונה , לקח בערך 7-9 כוסות להגיע לטחינה המתאימה , והמכונה עובדת נהדר, זרימה אחידה ויפה , ואים הכול ממש מדוייק זה פשוט עובד לבד ללא צורך אפילו לילחוץ על הידית כלל (הלחץ שהדוד מפתח דוחף למטה את הבכנה נהדר) , החלב מוקצף במכונה הזאת בתוך פחות מ15 שניות , ולמי שיש סבלנות למיכל הקטן (הוא גם יתרון כי הוא מיתחמם בתוך מיספר דקות) מאוד יהנה מהמכונה הזו, שאהייה לי קצת זמן אני אסריט את העניין ויעלה לכם את הסירטון.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
יפה - יש כוסות כאלה אצל כהן יצחק בכפר סבא (של חברת אלפא).
הלחץ של הדוד לא עולה על 1.5 - איך הוא מוריד את המנוף בדיוק?
הלחץ של הדוד לא עולה על 1.5 - איך הוא מוריד את המנוף בדיוק?
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

קודם כול ה 1.5 בר לוחץ על שטח פנים מסויים של בוכנה , התוצאה של החישוב הזה היא כוח הירידה של הבוכנה. האמת שלא חישבתי את העניין אבל אני יחשב בדיוק ותקבל תשובה מטמטית בעיניין. המציאות היא שהמכונה חמה מספיק והדחיסה נכונה הבוכנה יורדת לבד ודיי מהר, כך שליפעמים אני אפילו מאט בעזרת המנוף את זמן הירידה , אני יצלם ויעלה סיטון ברגע שהיהיה לי כצת זמן.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

אין לך קפיץ - שום דבר לא אמור לקרות לבד... אתה צריך להוריד את המנוף ולהפעיל כח - אחרת אתה חולט בלחץ נמוך.
או שאתה לא שם מספיק קפה, או שהוא טחון גס מאוד או שניהם - ממה שאני מבין השוט שלך קצר מאוד בזמן גם.
או שאתה לא שם מספיק קפה, או שהוא טחון גס מאוד או שניהם - ממה שאני מבין השוט שלך קצר מאוד בזמן גם.
-
גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

הלחץ שהמיכל מפתח 1.5 בר על שטח של המיים במיכל שזה בערך 80 ממ קוטר יוצא בערך 75 ק"ג! שזה הרבה. עכשיו אני שם 14 גרם במסננת מרים , כמובן מחזיק את המכונה שלא תיתהפך אחורה (בכלזאת דוחף בפועל במנוף משהוא כמו 10 ק"ג ) ואז הקפה יוצא בערך ב30 שניות, כך שכל התאוריות פחות חשבות בפועל אם יש 14 גרם שעברו טמפר של לפחות 15 ק,ג והקפה יוצה אחריי 30 שניות אז הידית לא ממש יודעת לאיזה מכונה היא מחוברת , וכל מה שמשנה עכשיו זה שהתהליך הזה אכן קורה לא?
אני לא כל כך בטוח לגבי החישוב שאתה עושה, אז אני לא יכול לפסול אותו. אבל החליטה אמורה להתבצע בלחץ של כ 8 באר ומעלה, לא 1.5 באר. הלחץ במיכל אמור להספיק רק להובלת המים אל הראש והרטבת העוגיה (פרה-אינפיוזן בעברית). מרגע זה רק לחץ היד שלך אמור לדבר. לי נראה שאתה טוחן גס מידי, בהנחה והשאר מדוייק (עוצמת הטימפור וכמות הקפה).
ישנה גישה האומרת שאין צורך לטמפר כלל במכונות אלה. רק לטחון דק יותר לרמה שהקפה עצמו יתנגד מספיק ליצירת הלחץ המתאים.
אגב, מעניין לדעת שסטנדרטי האספרסו המוכרים לכמות קפה בחליטה נקבעו על פי המגבלה האנושית של הפעלת מנוף זה. היכולת לייצר 9 באר היא לא טריויאלית, ודורשת מנוף גדול לדחיסת המים דרך העוגיה היחסית קטנה של 14 גרם.
ישנה גישה האומרת שאין צורך לטמפר כלל במכונות אלה. רק לטחון דק יותר לרמה שהקפה עצמו יתנגד מספיק ליצירת הלחץ המתאים.
אגב, מעניין לדעת שסטנדרטי האספרסו המוכרים לכמות קפה בחליטה נקבעו על פי המגבלה האנושית של הפעלת מנוף זה. היכולת לייצר 9 באר היא לא טריויאלית, ודורשת מנוף גדול לדחיסת המים דרך העוגיה היחסית קטנה של 14 גרם.
what's next?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

גונן - תחשב מה קורה במקינטה ותגיע למספרים עוד יותר גבוהים....הפכת את הלה פבוני לפרקולטור.
מה הקשר בין חום לקור ולמה שהמנוף יהפוך לקפיץ בחום? המנוף שוקל אולי קילו בטוח לא 10.
אם כבר הלכו לך האטמים ובחום הבוכנה מחליקה בלי התנגדות.
תפעיל את המנוף - למה יש לך אותו ? !
יש לך גם 30 מ"ל + קרמה בסוף ה 30 שניות?
צירפתי שוט מהקרבל שהיא גם מנוף ללא קפיץ אבל במבנה אחר - זה בדיוק סוף השוט.
מה הקשר בין חום לקור ולמה שהמנוף יהפוך לקפיץ בחום? המנוף שוקל אולי קילו בטוח לא 10.
אם כבר הלכו לך האטמים ובחום הבוכנה מחליקה בלי התנגדות.
תפעיל את המנוף - למה יש לך אותו ? !
יש לך גם 30 מ"ל + קרמה בסוף ה 30 שניות?
צירפתי שוט מהקרבל שהיא גם מנוף ללא קפיץ אבל במבנה אחר - זה בדיוק סוף השוט.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

לא יודע אם יצא לו טעים אבל זה נראה שוט שעובדים בו מסודר:
-
גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

דבונט יש קשר הדוק וברור ביין חום המכונה לבין הדבר הבססי ביותר . שזה ליגרום למיים להגיע ביכלל לאזור החליטה . אתה צריך קודם להבין את דרך הפעולה של המכונה הזו, במצב קר למיים איין שום דרך לעלות למעלה לאזור החליטה כלל. הבכונה אינה שואבת את המיים כלל. בדיוק הפוך כשאתה מרים את הידית אתה בעצם גורם ללחץ הפוך ואתה דוחפ אוויר או מיים בחזרה לתוך המיכל , בעצם עד שהמכונה לא חמה אין לך דרך להוציא מיים מהמכונה. למה שקורה במקינטה אגב איין שם קשר ודרך הפעולה בשניי המיקרים כלל לא דומה. (אפילו שבמקינטה מתפתח לחץ גדול יותר) כאן בעצם יצרו מכונה הידרו פנאמטית שזה בתירגום חופשי לחץ של גז שדוחף נוזל (דבר שלא כיים כלל במקינטה ללא קשר ללחצים), המיכל הופך לסיר לחץ , כאשר בניגוד לכול מכונה אחרת שפתח המיכל הוא בחלק העליון כאן הפתח נימצא לצורך החליטה בחלק התחתון (במכונות אחרות עם דוד יחיד ישנה משאבה שמחוברת לחלק התחתון והיא דוחפת את המיים.), יש קש נחושת שיורד עד לתחתית המכונה מה שקורה הוא כזה דבר. דמיין לעצמך מיכל גלילי בקוטר 80 ממ עכשיו כך טמפר בקוטר 80 ממ ותילחץ את המיים כלפיי מטה כמו בוכנה הירואלית , על הטמפר שים מישקולת של 75 ק"ג מיים ינסו לצאת דרך הפתח היחיד שהוא הקש, אז הם בעצם דוחפים את הבונה העליונה , כלפיי מטה (דבר זה יכול ליקרות כמובן רק אחריי שירדת כצת למטה עם הבוכנה עד אל מיתחת לפתח ההזנה של המיים כמובן), אתה מוזמן אליי הביתה כדיי לנסות ולהבין את העניין מול העניים. גם לי לקח זמן להבין איך זה עובד.
-
גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

עכשיו כמובן שצריך באופן עקרוני צריך את המנוף ,מכייון שקשה מאוד להגיעה בדיוק אל רמת התחינה והטימפור כל פעם מחדש כדיי שהטריק הזה יעבוד , זה יותר קוריז שעובד אגב עם הכול מדיוק לרמה המתאימה , כמובן שבדרך כלל צריך לילחוץ יותר בשביל להוציא את הקפה.