כוסות טרמיות במחיר שפויי
גונן, האמת שאני מכיר את המכונה הזו ברמה מסויימת (שלום שלום) , או שאני לא מבין את כוונתך, או שאתה טועה.
המכונה הזו, כל מכונת סינגל בוילר בעצם, בנויה כמו מקינטה. כשהמים רותחים הלחץ עולה והם מנסים לברוח דרך הצינורית שהקצה שלה בקרקעית המיכל.
כשהבוכנה למטה, היא סותמת את הקצה השני של הצינורית הזו, פשוט כמו פקק. אין למים איך לצאת. כשאתה מרים את הבוכנה הפקק נפתח והמים פורמים מהצינורית אל הקפה. אם הקפה טחון מספיק דק, במיוחד עם הסלסילה הכפולה, המים לא יצליחו לחלחל דרך הקפה. מדד סביר לזה הוא הופעת טיפה ראשונה לאחר בין 5 ל 10 שניות. אז מורידים את הבוכנה וחולטים, פעולה של 20 שניות נוספות פלוס מינוס.
אבל תכלס, אם טעים לך, מה שאתה לא עושה, רק שמור על עקביות.
המכונה הזו, כל מכונת סינגל בוילר בעצם, בנויה כמו מקינטה. כשהמים רותחים הלחץ עולה והם מנסים לברוח דרך הצינורית שהקצה שלה בקרקעית המיכל.
כשהבוכנה למטה, היא סותמת את הקצה השני של הצינורית הזו, פשוט כמו פקק. אין למים איך לצאת. כשאתה מרים את הבוכנה הפקק נפתח והמים פורמים מהצינורית אל הקפה. אם הקפה טחון מספיק דק, במיוחד עם הסלסילה הכפולה, המים לא יצליחו לחלחל דרך הקפה. מדד סביר לזה הוא הופעת טיפה ראשונה לאחר בין 5 ל 10 שניות. אז מורידים את הבוכנה וחולטים, פעולה של 20 שניות נוספות פלוס מינוס.
אבל תכלס, אם טעים לך, מה שאתה לא עושה, רק שמור על עקביות.
what's next?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
גונן- אני מכיר את העיקרון פעולה של המכונה הזאת (ואתה יכול לחפש בהיסטוריה של הפורום הסברים שלי על זה).
כמה חישובים שלא תעשה ומשקל בק"ג שיפעל על כל חריר במסננת לא ישנה את העובדה שאתה לא מפעיל אותה כמו שהמתכנן התכוון.
זה שהמים יעלו לבוכנה שלך בחום זה ברור אבל זה לא קשור לפעולה של המנוף.
תחשב כמה ק"ג יפעלו על הקוטר של הבוכנה כדי להגיע לפחות ל 8 בר ואז תפעיל את המשקל הזה.
אם אתה כל כך לא רוצה להזיז את המנוף אז לפחות תחבר לו משקולת או מוט מספיק ארוך שיפעיל מומנט כזה...
אבל כמו שה HOSQ כתב אם זה טעים לך - אז בסדר.
אני בסך הכל ניסיתי לכוון אותך לצורת עבודה הנפוצה במכונה הזאת, ואני עדיין חושב שאם הבוכנה סתם נופלת לך אז האטמים שלך לא אוטמים ובורח לחץ למעלה.
יש לך כאן הרבה מידע: http://www.francescoceccarelli.eu/lapav ... te_eng.htm
כמה חישובים שלא תעשה ומשקל בק"ג שיפעל על כל חריר במסננת לא ישנה את העובדה שאתה לא מפעיל אותה כמו שהמתכנן התכוון.
זה שהמים יעלו לבוכנה שלך בחום זה ברור אבל זה לא קשור לפעולה של המנוף.
תחשב כמה ק"ג יפעלו על הקוטר של הבוכנה כדי להגיע לפחות ל 8 בר ואז תפעיל את המשקל הזה.
אם אתה כל כך לא רוצה להזיז את המנוף אז לפחות תחבר לו משקולת או מוט מספיק ארוך שיפעיל מומנט כזה...
אבל כמו שה HOSQ כתב אם זה טעים לך - אז בסדר.
אני בסך הכל ניסיתי לכוון אותך לצורת עבודה הנפוצה במכונה הזאת, ואני עדיין חושב שאם הבוכנה סתם נופלת לך אז האטמים שלך לא אוטמים ובורח לחץ למעלה.
יש לך כאן הרבה מידע: http://www.francescoceccarelli.eu/lapav ... te_eng.htm
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
-
גונן
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 825
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 109 פעמים
דבו טנאט אתה צריך ליקפוץ אליי כדיי להבין את העניין אחד לאחד , אם יש בעיה בגומיות אז מה שאני אומר יתפספס ולא קורא כמובן . כשהמכונה חמה הרבה יותר קשה להרים את המנוף, כשהמכונה קרה המנוף נישאר כמובן בדיוק איפה שהשארת אותו, ואילו כשהיא חמה התה צריך כוח גדול בישביל להרים אותו , אם תעזוב בדרך הוא יטרק בכוח גדול ויטח חזרה למטה, אתה חייב להחזיק את המישטח התחתון אחרת תהפוך את המכונה , זו הקפיציות שנוצרת מהלחץ . אבל אם אתה באזור חדרה אתה מוזמן אליי לקפה , אני בטוח שהקפה אהייה לך טעים.
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
צריך לארגן מפגש - נראה לי שכבר אפשר לעשות מפגש מנופים בלבד ויהיו בו מעל 10 מכונות...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)