בקשת המלצה למכונת קפה ביתית
אני מעוניין לרכוש מכונת קפה ביתית קטנה, בעדיפות אוטומטית.
עד היום היו לי 2 מכונות אוטומטיות של חברת SAECO שמהאחרונה די התאכזבתי (דגם PRIMEA CAPUCCINO) מאחר והיא מקציפה בעצמה את החלב אבל רוב הפעמים הוא לא היה חם....
בכל מקרה אני מעוניין במכונה ביתית קטנה ואני מתלבט לגבי SAECO XSMALL. האם למישהו יש ניסיון איתה ויכול לחוות דעת?
האם הייתם ממליצים במקום לקנות מכונה לא אוטומטית? היתרון שאני מוצא במכונות של SAECO זה שהם טוחנות את הקפה בזמן ההכנה, וגם העיצוב שלהם יפה. הבעיה שלא מצאתי שום ביקורת על המכונה הזאת, גם לא באנגלית.
אודה לכל עזרה...
עד היום היו לי 2 מכונות אוטומטיות של חברת SAECO שמהאחרונה די התאכזבתי (דגם PRIMEA CAPUCCINO) מאחר והיא מקציפה בעצמה את החלב אבל רוב הפעמים הוא לא היה חם....
בכל מקרה אני מעוניין במכונה ביתית קטנה ואני מתלבט לגבי SAECO XSMALL. האם למישהו יש ניסיון איתה ויכול לחוות דעת?
האם הייתם ממליצים במקום לקנות מכונה לא אוטומטית? היתרון שאני מוצא במכונות של SAECO זה שהם טוחנות את הקפה בזמן ההכנה, וגם העיצוב שלהם יפה. הבעיה שלא מצאתי שום ביקורת על המכונה הזאת, גם לא באנגלית.
אודה לכל עזרה...
מה המטרה ומה התקציב?
אם המטרה בשדרוג מאוטומטית לידנית היא לשם שדרוג הקפה, אז קח בחשבון שאתה חייב מטחנה טובה צמודה. כיום כל הזמן מתפרסמים מבצעים כאלו ואחרים ותוכל למצוא מכונת כניסה טובה (גאג׳ה פיור/אבולושיין) ומטחנה טובה (כדוגמת ה-imini) בסביבות ה-2000 ש״ח.
כמובן שמשם אפשר רק לעלות בתקציב וברמה.
אם המטרה בשדרוג מאוטומטית לידנית היא לשם שדרוג הקפה, אז קח בחשבון שאתה חייב מטחנה טובה צמודה. כיום כל הזמן מתפרסמים מבצעים כאלו ואחרים ותוכל למצוא מכונת כניסה טובה (גאג׳ה פיור/אבולושיין) ומטחנה טובה (כדוגמת ה-imini) בסביבות ה-2000 ש״ח.
כמובן שמשם אפשר רק לעלות בתקציב וברמה.
אז ככה
אני מוסר את המכונה האוטומטית שלי ואני מתלבט בין אוטומטית לידנית. ברור לי שאני יצטרך מטחנת קפה.
אין לי העדפה ספציפית אבל למיטב הבנתי הקפה של מכונה ידנית לרוב יותר טוב, ודבר שני אני לא מעוניין להוציא סכום גדול, אלא מכונה ממוצעת.
האם בנתונים אלה עדיף לי אוטומטית בסגנון הסאקו סמול, או ידנית ?
יש המלצות?
אין לי העדפה ספציפית אבל למיטב הבנתי הקפה של מכונה ידנית לרוב יותר טוב, ודבר שני אני לא מעוניין להוציא סכום גדול, אלא מכונה ממוצעת.
האם בנתונים אלה עדיף לי אוטומטית בסגנון הסאקו סמול, או ידנית ?
יש המלצות?
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

- תגובות: 11720
- נתן תודות: 282 פעמים
- קיבל תודות: 1130 פעמים
אם תקנה מכונה פשוטה כמו גאג'ה פיור + מטחנה כמו אסקסו תגיע ל 2000 ש"ח בערך.
עדיף על כל אוטומטית - לגבי תתי דגמים תנסה לבדוק בחנות קפה כמו קאסטלו, קופיטיים, אמיגו, אינטרפרק, קדמה וכו'.
שם תוכל לטעום ולראות מה עדיף לך.
עדיף על כל אוטומטית - לגבי תתי דגמים תנסה לבדוק בחנות קפה כמו קאסטלו, קופיטיים, אמיגו, אינטרפרק, קדמה וכו'.
שם תוכל לטעום ולראות מה עדיף לך.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)
- yanivol
- חבר ותיק

- תגובות: 2748
- שם מלא: yanivol
- נתן תודות: 134 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
אם אתה מדבר על עדיפות באיכות הקפה - ומדובר בבריסטה שיודע מה הוא עושה אני בהחלט מסכים איתך.דבוטאנט כתב: עדיף על כל אוטומטית...
מבחינת פרקטיות, לכלוך במטבח, פרורי קפה טחון בכל מקום, והכנת קפה סביר ומעלה על ידי אדם לא מיומן, דעתי ממש ממש שונה משלך.
לא לכל אחד, ואפילו הוא חובב קפה. יש את הזמן והחשק להתעסקות והלכלוך הנלווים למכונה ידנית והמטחנה שלצידה.
איסטרה בלגינא קיש קיש קריא
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

נכון - אבל הוא אומר שהוא מתלבט, שוקל ידנית ורוצה לחסוך כסף = > לכן ידנית.
אני אישית לא רואה הבדל גדול בין אוטומטיות בטעם ולכן המלצתי לו להסתובב ולטעום בחנויות (יש גם את סאפורה)
אני אישית לא רואה הבדל גדול בין אוטומטיות בטעם ולכן המלצתי לו להסתובב ולטעום בחנויות (יש גם את סאפורה)
אכן ההתלבטות היא בין הידנית לאוטומטית, במחיר ובאיכות הקפה.
להבנתי הסיבה שיש מכונות ידניות שמכינות קפה יותר טוב נובעת מהלחץ, רוב האוטומטיות הינם כ-15 בר, כאשר ידניות טובות נעות בין 16-19 בר. לא ככה??
אגב אף אחד לא הגיב על המכונה האוטומטית הקטנה ששאלתי עליה - seaco xsmall ? האם למישהו יש ניסיון איתה? מהחיפושים שלי בשוק האוטומטיות, היא נראית הכי מתאימה- קטנה, חברת טובה, ולא יקרה...
להבנתי הסיבה שיש מכונות ידניות שמכינות קפה יותר טוב נובעת מהלחץ, רוב האוטומטיות הינם כ-15 בר, כאשר ידניות טובות נעות בין 16-19 בר. לא ככה??
אגב אף אחד לא הגיב על המכונה האוטומטית הקטנה ששאלתי עליה - seaco xsmall ? האם למישהו יש ניסיון איתה? מהחיפושים שלי בשוק האוטומטיות, היא נראית הכי מתאימה- קטנה, חברת טובה, ולא יקרה...
- דבוטאנט
- אחראי תחום קפה

תתעלם מהנתון של הבר - לא רלבנטי. גם ככה אספרסו אמור להיחלט ב 9 בר אז אין משמעות ל 15 19 או 20...