עם כל הכבוד שיש לי לאדם הכי מהיר עלי אדמות ששבר שיאים כמו גרביים ובאמת פשוט לא יאמן איך הוא רץ....
IN YOUR FACE!!!!!!!!!!!!! מגיע לך על הרברבנות שלך וההתנהגות שלך !!!!
שיצא מהסרט שהוא חי בו, איזה טיפוס מעצבן ! תבוא כמו מקצוען, תעשה את מה שאתה מקבל עליו המון כסף וזה לרוץ הכי מהר שיש בלי לפסול כמו טירון, ואז מבחינתי תעשה סלטות ותסתכל על עצמך במסך הגדול כמה שתרצה יא נרקסיסט.
אני עכשיו רק רוצה שיבוא איזה אחד שיתן לו בראש בתחרות, קצת ענווה בולט !
guyezra,
התיאוריה העיקרית מדברת על הימורים - הסיכויים נגד בולט היו מאוד נמוכים, אז מי שהימר על מנצח אחר (ובמיוחד על כך שבולט לא ידורג אחד הראשונים) יכול היה לעשות הרבה מאוד כסף בהימור.
או שאולי הוא כבר לא רץ כמו פעם ופחד להציג תוצאה נמוכה
ואולי היעדרותו של פאוול גרמה לו לרצות להיפסל בכוונה ולשמור את הביצועים שלו למועד מאוחר יותר....
יכולות להיות מאות השערות אבל בשורה התחתונה משהו מריח לא כל כך נעים
ברור שבולט היה מנצח את הריצה הזאת בהליכה. אף אחד בכלל לא מתקרב לסקאלות שלו בריצת 100 מטר. הוא אומנם לא בכושר השיא שהיה לו בביג'ין, אבל אין לו באמת צורך לשמר על השיא הזה, כאשר אף אחד לא מדגדג אותו. אני לעולם לא ראיתי מישהו שפוסל בצורה ברורה כל כך. זה באמת מרגיש כאילו יש פה משהו לא כשר. המוחצנות של בולט אולי לא אהובה על רובנו אבל, אם יש למישהו את הזכות לעשות את זה, הוא-הוא האיש. במו ידיו הוא החזיר את ריצת ה 100 מטר ואת האתלטיקה הקלה לפיסגה ולמוקד. השיאים שלו ב 100 וב 200 הוא כאלה שעוד ידברו עליהם עשרות שנים מעכשיו.
השאלה היא למה?! יש מספר אופציות לשאלה הזאת, כאשר דווקא המרכזית נפסלת על הסף. סמים, זה כנראה לא. מעבר לבדיקות הדם שנעשות לרצים (גם בשלבים המוקדמים) בולט הולך לרוץ באליפות הזאת, גם את ה 200 מטר (ולדעתי גם רת ה 100x4) ולכן במידה והוא היה חושש להיתפס בבדיקות האלה אנחנו צפויים לביטול ההשתתפות שלו גם ב 200 מטר. אין לי ספק שב-200, בולט ישרוף את המסלול וישאיר לכולם אבק, לכן סמים זה כנראה לא. האופציה הבאה היא הימורים. יש סיכוי כלשהו שזה-זה העניין. דובר לא מעט על כך שהוא לא מרוויח מספיק כסף בעולם הזה, לעומת ענפי ספורט אחרים אליו הוא פוזל (לפחות כך הוא אומר). זה מוזר לדעת שבולט מרוויח מליונים בודדים מהענף הזה (כולל פרסומות) שזה כלום לעומת הסכומים שהיית מצפה מתופעה אנושית כזאת.....עדיין, לי קשה להאמין שבולט יפסול בכוונה רק כדי להרוויח עוד קצת כסף מהימורים. הסיכון הוא גבוה מידי בשבילו. מה גם שקשה לי לראות שמישהו יהמר סכומי כסף גבוהים כנגד בולט בריצה ברורה כל כך בלי שזה יגרום לחקירה וחשד כנגדו...
אז למה?! אין לי מושג, אולי סתאם כדי לנקום באמרגן שלו (שדובר על זה שאולי הוא מרוויח "וגונב" מבולט קצת יותר מידי כסף מההכנסות), אולי סתאם כדי להחזיר את עצמו לאור הזרקורים. הזוי משהו, אבל פעולה כזאת מחזירה אותו לשיח הציבורי עוד יותר מאשר הייתה זכייה יבשה עם איזה 9:80 שניות בריצה הזאת...באמת שקשה לדעת, אולי באמת זה סתאם פסילה מוזרה של האיש המוחצן הזה......לי עדיין הסיפור הזה נשמע ויותר מזה, נראה תמוה מאוד
כשרואים את הזינוק, קשה לחשוב שהוא לא עשה את זה בכוונה.
מאז ז'אן פול ז'אן פול, לא ראיתי פסילה מפדחת כזו.
הימורים זה הסבר מאוד מאוד מניח את הדעת. יכול להיות שהוא לא מעורב בהם ישירות, אלא רק קיבל איומים שכדאי לו ולמשפחתו שהוא לא ינצח במירוץ. במצב כזה, מבחינת האגו שלו, בהחלט עדיף לפסול מאשר להפסיד.
העניין הוא כפי שאריה ציין, שאין סיבה שנראית הגיונית לפסילה הזו.
נראה לי שקצת מנפחים את העניין מעבר לפרופורציות, ומדובר באמת ברגע של היסח הדעת + החוק החדש (והמוזר) של פסילה ראשונה = כרטיס אדום.
יכול לקרות לכולם (גם אם קוראים לך בולט), גם קרל לואיס פסל בזמנו בכמה ריצות, רק שאז היתה אזהרה ולא העיפו ישר בפסילה הראשונה.
לגבי הימורים, אפשר גם פה לעבוד על השיטה קצת אם מצליחים להשיג כמה מהמרים שיהמרו בסכומים קטנים נגד בולט ולא בסכומים גדולים שמחשידים, הבעיה פה היא שיש הרבה "שותפים לפשע" שיכולים למעוד, כך שגם סעיף ההימורים כנראה יורד מהפרק.
אגב, אופציה נוספת הגיונית לא פחות היא שבולט מבצע פה מהלך נוקמני כנגד התאחדות האתלטיקה העולמית, שכידוע בתחילת 2010 הוציאה את החוק המטופש הזה שאומר, שגם הפסילה הראשונה במירוץ, תעיף את הפוסל מהתחרות, זה פוגע באופן ישיר בבולט עצמו. ייתכן שבולט בכלל מכוון על שינוי החוק לקראת אולימפיידת לונדון שתערך בשנה הבאה. הסיפור הזה הולך לייצר וכבר מייצר בלאגן ולחץ גדול מאוד בתקופה הקרובה, שהתוצאה יכולה להיות שינוי החוק הזה (ולהחזיר אותו למתכונת הקודמת היותר שפוייה שלו). מעטים המקרים כאשר ספורטאי מגיע בנקודת זמן כלשהיא להיות גדול מהמקצוע בו הוא מתחרה. לדעתי, בולט נמצא בנקודה כזאת. הוא גדול היום יותר מריצת ה 100 מטר עצמה בו הוא משתתף. אנשים באים ומשלמים כסף רק כדי לראות אותו שובר את שיא העולם...את אף אחד לא מעניין מי מגיע אחריו (תזכירו לי מי ניצח אתמול?!). אגב, הוא יצא גדול (או קטן) אם גם בריצת גמר 200 מטר הוא פוסל בכוונה....זה יהיה ע-נ-ק