עדשת SLR במצלמת DSLR
שלום,
מבקש את עזרתכם.
יש לי עדשת CANON 28~105 USM בת 10 (מהמצלמת SLR הישנה שלי).
אני שוקל לקנות CANON DSLR, לדוגמא D1100, ומישהו אמר לי שאם אני אחבר את העדשה הישנה היא תעבוד אבל זה כבר לא יהיה 28~105.
כמה זה כן יהיה?
למה זה שונה?
מבקש את עזרתכם.
יש לי עדשת CANON 28~105 USM בת 10 (מהמצלמת SLR הישנה שלי).
אני שוקל לקנות CANON DSLR, לדוגמא D1100, ומישהו אמר לי שאם אני אחבר את העדשה הישנה היא תעבוד אבל זה כבר לא יהיה 28~105.
כמה זה כן יהיה?
למה זה שונה?
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 75 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
זה בגלל ההבדל בחיישן. לDSLR חיישן שהוא קטן יותר מ35 מ"מ, ולכן הטווח המתקבל גדול יותר. זה נקרא קרופ פקטור. בקנון זה לרוב 1.6, ואז הטווח יהיה 45-168
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7626
- נתן תודות: 376 פעמים
- קיבל תודות: 342 פעמים
לא הולך יחד.
החישנים במצלמות הדיגיטליות רובם קטנים יותר מ full frame.
מצמות DSLR שהן full frame מיועדות לשוק המקצועי ועולות אלפי דולרים.
ליאור
החישנים במצלמות הדיגיטליות רובם קטנים יותר מ full frame.
מצמות DSLR שהן full frame מיועדות לשוק המקצועי ועולות אלפי דולרים.
ליאור
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
איזה כיף ללמוד משהו חדש.
תודה לכולם.
אכן זה היה השיקול...לקנות DSLR של Canon כי יש לי כבר עדשה..
עכשיו אני מבין שהטווח שהיא תיתן לי לא יתאים לי, אם הטווח הוא מכפלה של 1.6 אז מתקבל 45~173.
45 זה ממש לא בא בחשבון, נקודת התחלה ממש צרה מידי.
אני רוצה עדשה אחת בלבד...אז זה אומר שאני צריך לקנות בודי+ עדשה (לדוגמא 18~135) שיתן לי 29~216
מבדיקה קלה זה שם אותי בסביבות ה4000ש"ח ומערכת ששוקלת ~קילו
היות והמצלמה שהתקלקלה לי היא Canon A550...אני יותר ויותר חושב על האפשרות שמצלמת דמוי SLR איכותית תיתן לי (ולאשתי) מענה טוב לצורכי הצילום שלנו.
תודה לכולם.
אכן זה היה השיקול...לקנות DSLR של Canon כי יש לי כבר עדשה..
עכשיו אני מבין שהטווח שהיא תיתן לי לא יתאים לי, אם הטווח הוא מכפלה של 1.6 אז מתקבל 45~173.
45 זה ממש לא בא בחשבון, נקודת התחלה ממש צרה מידי.
אני רוצה עדשה אחת בלבד...אז זה אומר שאני צריך לקנות בודי+ עדשה (לדוגמא 18~135) שיתן לי 29~216
מבדיקה קלה זה שם אותי בסביבות ה4000ש"ח ומערכת ששוקלת ~קילו
היות והמצלמה שהתקלקלה לי היא Canon A550...אני יותר ויותר חושב על האפשרות שמצלמת דמוי SLR איכותית תיתן לי (ולאשתי) מענה טוב לצורכי הצילום שלנו.
- mrunderhill
- חבר ותיק

- תגובות: 2261
- נתן תודות: 75 פעמים
- קיבל תודות: 124 פעמים
שים לב שיש עדשות שמיועדות במיוחד לDSLR, ולכן כעליהן מצויין 18-105 למשל זה באמת יהיה 18-105. הם לא יעבדו טוב על מצלמת FF (כלומר full frame) אבל כמו שכתב ליאור זו מצלמה מקצועית ועולה אלפי דולרים.
בכל מקרה - מצלמת דמוי SLR יכולה להיות פתרון מעולה.
בכל מקרה - מצלמת דמוי SLR יכולה להיות פתרון מעולה.
- harari
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4030
- נתן תודות: 23 פעמים
- קיבל תודות: 266 פעמים
- יצירת קשר:
קודם כל, מצלמות FF הן גם DSLR.
ולא נכון, אף אחד לא משנה את נתוני אורך המוקד על העדשה לפי הcrop factor. אורך מוקד לא קשור לגודל החיישן או למצלמה ולא משנה על איזה מצלמה תשים את העדשה אורך המוקד ישאר אותו דבר. (זה לא אומר שום דבר לגביי הפריים שתקבל)
מה שכן, בcanon, למשל, יש שני סוגים של עדשות - EF ו- EF-S.
EF אלה עדשות שמיועדות למצלמות FF
EF-S אלה עדשות שמיועדות למצלמות APS-C בעלות חיישן קטן יותר, מה שמייחד אותן הוא שהן מקרינות תמונה קטנה יותר שמתאימה לחיישן הקטן.
מצלמות APC-S, תומכות בשני סוגי העדשות בעוד שמצלמות FF תומכות בעדשות EF בלבד. זאת משום שאם נשים עדשת EF-S על מצלמה FF (באופן תיאורתי כי אי אפשר לשים עדשת EF-S על גוף FF) נקבל מסגרת חשוכה מסביב לפריים. - אורך המוקד עדיין נשאר אותו דבר.
ולא נכון, אף אחד לא משנה את נתוני אורך המוקד על העדשה לפי הcrop factor. אורך מוקד לא קשור לגודל החיישן או למצלמה ולא משנה על איזה מצלמה תשים את העדשה אורך המוקד ישאר אותו דבר. (זה לא אומר שום דבר לגביי הפריים שתקבל)
מה שכן, בcanon, למשל, יש שני סוגים של עדשות - EF ו- EF-S.
EF אלה עדשות שמיועדות למצלמות FF
EF-S אלה עדשות שמיועדות למצלמות APS-C בעלות חיישן קטן יותר, מה שמייחד אותן הוא שהן מקרינות תמונה קטנה יותר שמתאימה לחיישן הקטן.
מצלמות APC-S, תומכות בשני סוגי העדשות בעוד שמצלמות FF תומכות בעדשות EF בלבד. זאת משום שאם נשים עדשת EF-S על מצלמה FF (באופן תיאורתי כי אי אפשר לשים עדשת EF-S על גוף FF) נקבל מסגרת חשוכה מסביב לפריים. - אורך המוקד עדיין נשאר אותו דבר.