מחפש נגן שיהיה מחובר קבוע לרמקולים בסלון
שלום, אשמח להמלצות:
כל מה שאני רוצה זה לשמוע מוזיקה בסלון לפי בחירה מתוך אוסף מוזיקה ענק, אבל בכל פעם לבחור playlist אחר (או תיקייה אחרת) וגם להחליף מדי פעם תיקיה בזמן השמיעה.
גם התיקיות עצמן גדולות ומכילות תת-תיקיות לכן הנגינה רנדומלית.
לצערי אין את התכונה הזאת במערכות סטיראו, לכן הפתרון היחיד שמצאתי הוא שילוב של נגן (עם HD גדול) בחיבור קבוע למקולים שעוד לא החלטתי איזה.
אני לא משתמש באוזניות אף פעם ולא צריך להוציא אותו מהבית.
חשוב שיהיה:
- מסך נוח מאוד למעבר בין תיקיות והשמעה של רשימות-השמעה.
- תמיכה מלאה בעברית (לא הפוכה) כולל ל tags שלהם.
- נפח לאיחסון מוסיקה כמה שיותר גדול.
- לא יודע אם יש דבר גזה אבל אפשרות לשדר wi-fi או BT דרך הנגן תהיה נחמדה כי אז אחפש רמקולים כנ"ל.
- סרטים ותמונות: לא צריך.
יש המלצות ?
(המלצות לרמקולים מתאימים לחיבור ישיר לנגן גם יתקבלו בברכה)
בתודה מראש
כל מה שאני רוצה זה לשמוע מוזיקה בסלון לפי בחירה מתוך אוסף מוזיקה ענק, אבל בכל פעם לבחור playlist אחר (או תיקייה אחרת) וגם להחליף מדי פעם תיקיה בזמן השמיעה.
גם התיקיות עצמן גדולות ומכילות תת-תיקיות לכן הנגינה רנדומלית.
לצערי אין את התכונה הזאת במערכות סטיראו, לכן הפתרון היחיד שמצאתי הוא שילוב של נגן (עם HD גדול) בחיבור קבוע למקולים שעוד לא החלטתי איזה.
אני לא משתמש באוזניות אף פעם ולא צריך להוציא אותו מהבית.
חשוב שיהיה:
- מסך נוח מאוד למעבר בין תיקיות והשמעה של רשימות-השמעה.
- תמיכה מלאה בעברית (לא הפוכה) כולל ל tags שלהם.
- נפח לאיחסון מוסיקה כמה שיותר גדול.
- לא יודע אם יש דבר גזה אבל אפשרות לשדר wi-fi או BT דרך הנגן תהיה נחמדה כי אז אחפש רמקולים כנ"ל.
- סרטים ותמונות: לא צריך.
יש המלצות ?
(המלצות לרמקולים מתאימים לחיבור ישיר לנגן גם יתקבלו בברכה)
בתודה מראש
יש המון מוצרים שהם סטרימרים יעודיים לאודיו: כאלה שמתחברים למגבר, כאלה שכוללם מגבר (אבל לא כוללים רמקולים) וכאלה שכוללים גם רמקולים. עם חיבור רשת או אלחוטיים. יש גם רסיברים שכוללים את התכונות האלה.
לגבי מוצרים יעודיים, תבדוק את המוצרים של Sonos ומוצרים מסדרת Logitech Squeezebox. יש עוד המון מוצרים יקרים הרבה יותר, כמו של חברת Olive.
לא יודע בקשר לתמיכה לעברית.
(אני מתכנן על Logitech Squeezebox Touch ואולי גם Radio)
וגם נראה לי שהמקום המתאים לשאלה שלך הוא בפורום האודיו הדיגיטלי, לא כאן.
לגבי מוצרים יעודיים, תבדוק את המוצרים של Sonos ומוצרים מסדרת Logitech Squeezebox. יש עוד המון מוצרים יקרים הרבה יותר, כמו של חברת Olive.
וגם נראה לי שהמקום המתאים לשאלה שלך הוא בפורום האודיו הדיגיטלי, לא כאן.
ואין לך "געוואלד געצרוכען"
שאין לו את ה-"פארפאלן" שלו...
חיפשתי קצת בגוגל ולא מצאתי סטרטימר מתאים בדיוק.שלגון כתב:יש המון מוצרים שהם סטרימרים יעודיים לאודיו: כאלה שמתחברים למגבר, כאלה שכוללם מגבר (אבל לא כוללים רמקולים) וכאלה שכוללים גם רמקולים. עם חיבור רשת או אלחוטיים. יש גם רסיברים שכוללים את התכונות האלה.
וגם נראה לי שהמקום המתאים לשאלה שלך הוא בפורום האודיו הדיגיטלי, לא כאן....
חשבתי במקום זה לקנות נגן כמו iAudio/Cowon iAudio X7 120GB או אולי דגם יותר מתקדם
לטעון עליו את כל השירים שלי ולהשתמש בו כנגן שמחובר כקבוע לרמקולים מוגמרים (כמו Microlab SOL7)
ז"א: ב 2,000 ש"ח בערך תהיה לי מערכת מיני עם ממשק נוח בעברית וכל המוזיקה בפנים.
השאלה עם נגן נייד כזה מוציא מספיק עוצמה ואיכות בשביל רמקולים מוגברים.
אני לא צריך עוצמה חזקה - שהתוצאה הסופית מבחינת עוצמה ואיכות תהיה שווה למערכת מיקרו או מיני של חברה טובה.
אשמח לקבל עצות
טוב, סוג כזה של פתרון הוא קצת hack, לדעתי. ראשית כל, אם אתה רוצה להוסיף, למחוק או לערוך tags אתה צריך לקחת את המכשיר ולחבר אותו למחשב. בנוסף, אתה מגביל את גודל ספריית המוזיקה שלך. ויש גם את העניין של השליטה - כל פעם שאתה תרצה לבחור מה לנגן, לדלג קדימה, לעשות pause - אתה צריך לגשת למכשיר פיזית.gilg7 כתב:חיפשתי קצת בגוגל ולא מצאתי סטרטימר מתאים בדיוק.
חשבתי במקום זה לקנות נגן כמו iAudio/Cowon iAudio X7 120GB או אולי דגם יותר מתקדם
לטעון עליו את כל השירים שלי ולהשתמש בו כנגן שמחובר כקבוע לרמקולים מוגמרים (כמו Microlab SOL7)
אני לא צריך עוצמה חזקה - שהתוצאה הסופית מבחינת עוצמה ואיכות תהיה שווה למערכת מיקרו או מיני של חברה טובה.
אשמח לקבל עצות
גיל...
היתרון הוא שאתה תמיד יכול לקחת את ספריית המוזיקה שלך איתך. היא ניידת.
יש גם שאלה טכנית, ואני לא מבין גדול בנושא, אבל במקומות אחרים ראיתי שעסקו בנושא ההבדל בין line-out וחיבור אוזניות, שהוא כבר מוגבר, בהקשר של חיבור נגן למגבר, והתוצאות, מבחינת איכות הקול (כשמחברים את המגבר ליציאת האוזניות) הן לא תמיד טובות:
http://www.head-fi.org/search.php?searc ... headphones+
תוכל לפרט איזה בעיות מצאת בפתרון מבוסס Squeezebox? מכיוון שאני מתכננן על כזה, אני אשמח אם תפרט על בעיות/מגבלות של המוצר ששמעת עליהם.
יש משהו במה שאתה אומר. ראיתי היום גם נגן ARCHOS 5 שהוא ממש מחשב קטן וזה פותר את כל הבעיות.שלגון כתב:טוב, סוג כזה של פתרון הוא קצת hack, לדעתי. ראשית כל, אם אתה רוצה להוסיף, למחוק או לערוך tags אתה צריך לקחת את המכשיר ולחבר אותו למחשב. בנוסף, אתה מגביל את גודל ספריית המוזיקה שלך. ויש גם את העניין של השליטה - כל פעם שאתה תרצה לבחור מה לנגן, לדלג קדימה, לעשות pause - אתה צריך לגשת למכשיר פיזית.gilg7 כתב:חיפשתי קצת בגוגל ולא מצאתי סטרטימר מתאים בדיוק.
אשמח לקבל עצות
גיל...
היתרון הוא שאתה תמיד יכול לקחת את ספריית המוזיקה שלך איתך. היא ניידת.
יש גם שאלה טכנית, ואני לא מבין גדול בנושא, אבל במקומות אחרים ראיתי שעסקו בנושא ההבדל בין line-out וחיבור אוזניות, שהוא כבר מוגבר, בהקשר של חיבור נגן למגבר, והתוצאות, מבחינת איכות הקול (כשמחברים את המגבר ליציאת האוזניות) הן לא תמיד טובות:
http://www.head-fi.org/search.php?searc ... headphones+
תוכל לפרט איזה בעיות מצאת בפתרון מבוסס Squeezebox? מכיוון שאני מתכננן על כזה, אני אשמח אם תפרט על בעיות/מגבלות של המוצר ששמעת עליהם....
אין לי מושג איך הוא יעבוד אם רמקולים מוגבריםת אני צריך לחשוב איפה לבדוק את זה פיזית.
לגבי Squeezebox: ל DUET ול Touch: אין תמיכה בעברית לתגיות.
לפי מה שהבנתי, ל- touch יש תמיכה בעברית, אבל הטקסט מופיע הפוך, משמאל לימין.
עוד נקודה: אם אתה צריך את העברית כדי שתוכל לקרוא את הטקסט בזמן שהוא מתנגן, ולא רק כדי לבחור מה לנגן, תקח בחשבון איפה אתה הולך לשים את המכשיר ומאיפה אתה מתכוון לקרוא אותו. זה יכול להיות רחוק מדי והטקסט מופיע בכתב קטן. מכשירים ניידים לא תוכננו עבור זה.
עוד נקודה: אם אתה צריך את העברית כדי שתוכל לקרוא את הטקסט בזמן שהוא מתנגן, ולא רק כדי לבחור מה לנגן, תקח בחשבון איפה אתה הולך לשים את המכשיר ומאיפה אתה מתכוון לקרוא אותו. זה יכול להיות רחוק מדי והטקסט מופיע בכתב קטן. מכשירים ניידים לא תוכננו עבור זה.
יש לי 4 דברים שאני לא רוצה להתפשר עליהם:שלגון כתב:לפי מה שהבנתי, ל- touch יש תמיכה בעברית, אבל הטקסט מופיע הפוך, משמאל לימין.
עוד נקודה: אם אתה צריך את העברית כדי שתוכל לקרוא את הטקסט בזמן שהוא מתנגן, ולא רק כדי לבחור מה לנגן, תקח בחשבון איפה אתה הולך לשים את המכשיר ומאיפה אתה מתכוון לקרוא אותו. זה יכול להיות רחוק מדי והטקסט מופיע בכתב קטן. מכשירים ניידים לא תוכננו עבור זה....
1. תמיכה מלאה בעברית כולל שמות קבצים ותגיות (הממשק יכול להיות באנגלית, זה אפילו עדיף לי). פשוט חצי מהשירים אצלי הם בעברית. השקעתי המון שעות בעריכה של תגיות ושמות קבצים ואין לי שום כוונה לשנות את זה. עברית הפוכה לא באה בחשבון, אולי לפני 10 שנים הייתי חי עם זה.
2. ניגון של רשימות השמעה שהוכנה חיצונית (למשל m3u), כשבתוך הרשימה אפשר לנגן random.
3. ניגון random של תיקיה שיכלול גם את כל התת-תיקיות
4. תמיכה במבנה קבצים היררכי כמו windows (ז"א לא כמו apple).
לצערי קראתי אתמול ש iaudio cowon x7 לא תומך כ"כ ב 2.
אני מעדיףשהשליטה על ההשמעה תהיה בידיים שלי ולא רחוקה (כמו SBT)
ראיתי אתמול מוצר שעונה על כל הדרישות Archos 5 ואני שוקל לבדוק את זה. רק חבל שלא הוסיפו לו יכולת להזרים מוסיקה אלחוטית ליחידת בסיס כמו Squeezebox Touch כי אז זה היה מושלם.
- Yossi_Mizrahi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 181
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
יש לי רעיון קצת מורכב, קנה מכשיר טאבלט דוגמאת הסמסונג גלקסי 5 אינץ, או אפילו אייפד, חבר אותו לאחד המחשבים שלך בתוכנה אלחוטית, תסדר את כל השירים שלך בתיקיות מסודרות במחשב וגש אליהם ע"י לא מעט תוכנות שנמצאות בשוק.
כן, אני בכיוון הזה.Yossi_Mizrahi כתב:יש לי רעיון קצת מורכב, קנה מכשיר טאבלט דוגמאת הסמסונג גלקסי 5 אינץ, או אפילו אייפד, חבר אותו לאחד המחשבים שלך בתוכנה אלחוטית, תסדר את כל השירים שלך בתיקיות מסודרות במחשב וגש אליהם ע"י לא מעט תוכנות שנמצאות בשוק....
הנגנים של Archos תומכים בשירים העברית (שמות קבצים + תגיות). יש את ה Archos 5 וגם Archos 43.
(אם הדיסק גדול מ 30 ג'יגה בנגן אז אני יכול אפילו בלי תיקיית שיתוף מהמחשב)
לגבי הסמסונג גלקסי 5 אינץ: אין לי מידע על התמיכה שלו במוסיקה בעברית ולגבי איכות הקול שהוא מוציא.
בכל אופן, מה שאני עכשיו מחפש הוא רמקולים (מוגברים) מתאימים ואז אקנה את הנגן.
חשבתי על Solo7 של Microlab או Solo6. יש גם רמקולים קטנים בהרבה: D200 של creative. היתרון שהם אלחוטיים (BT) זה נוח מאוד לשמוע ישר מהנגן בלי חוטים.
הבעיה שבחנויות מחשבים אין אפשרות להתרשם מהרמקולים.
- Yossi_Mizrahi
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 181
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 1 פעם
d200 פתוח בחלק מהסניפים של קרביץ אם זה עוזר לך.
ה D200 מעולה. בדיוק מה שרציתי.
קניתי אותו ב 550 ₪ בארץ.Yossi_Mizrahi כתב:d200 פתוח בחלק מהסניפים של קרביץ אם זה עוזר לך....
האיכות של המוסיקה טובה בהרבה מ Supertooth disco – אין מה להשוות בכלל.
זה בדיוק מה שהצטרכתי לו בסלון.
עכשיו נשאר לי החלק השני: למצוא נגן מתאים. בינתיים אני שומע דרך ה blutooth בנייד או דרך netbook אבל הנייד מוגבל בנפח והנטבוק מוציא מוסיקה לא איכותית וגם לא נוח.
כנראה שאקנה טאבלט של Archos עם דיסק של 250 GB ואז הכל יהיה מושלם.