הסייפטי בתחילת הסופרבול
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
מישהו יכול להסביר לי מה ההגיון מאחוי פסיקת הסייפטי בתחילת הסופרבול שנפסק נגד הפטריוטים?
כמה שלא שמעתי הסברים זה נראה לי תמוה ולא מבין את זה.
כמה שלא שמעתי הסברים זה נראה לי תמוה ולא מבין את זה.
- knazi
-
- חבר במועדון HT

- תגובות: 3289
- נתן תודות: 205 פעמים
- קיבל תודות: 86 פעמים
אסור לQB לזרוק את הכדור לא לעבר שחקן ספציפי, הוא חייב שזה יהיה לפחות לכיוון שחקן מסויים, המטרה היא שהוא לא יוכל להימנע מסאק סתם על ידי העפת הכדור, או לחילופין לא יוכל מהר לעצור את השעון עם זריקה סתמית החוצה.
צריך להגיד שבעבר היו מקפידים על זה יותר והיום נותנים להם רוב הזמן להעיף את הכדור ורק אם זה ממש בוטה שורקים.
למשל במשחק הראשון של הג'ייאנטס היה מקרה דומה נגדם בו הQB זרק כדור שאפילו לא עבר את הקו של תחילת המהלך.
צריך להגיד שבעבר היו מקפידים על זה יותר והיום נותנים להם רוב הזמן להעיף את הכדור ורק אם זה ממש בוטה שורקים.
למשל במשחק הראשון של הג'ייאנטס היה מקרה דומה נגדם בו הQB זרק כדור שאפילו לא עבר את הקו של תחילת המהלך.
- knazi
-
- חבר במועדון HT

http://www.nfl.com/rulebook/intentionalgrounding
אם לא היה מובן למה זה היה סייפטי זה מכיוון שהQB זרק את הכדור מתוך האנזון
אם לא היה מובן למה זה היה סייפטי זה מכיוון שהQB זרק את הכדור מתוך האנזון
-
oferlaor
- מנהל

ברור שזה לא היה בסדר, אבל קנס של 2 נקודות על דבר כזה? נראה לי הזוי. הרי עושים intentional grounding כל הזמן בפוטבול, זה שהוא לא ״ביים״ את זה טוב יותר זה שתי נקודות?!
- kuku1000
- חבר במועדון HT

- תגובות: 751
- שם מלא: ארי בן משה
- נתן תודות: 8 פעמים
- קיבל תודות: 33 פעמים
היה ברור לחלוטין שהוא סתם זרק את הכדור ולא לכיוון של שום דבר.
למזלו הרע השופטים לא פראיירים...
אגב, מדהים כמה המשחק הזה מחושב (בניגוד למה שרבים חושבים) וזה היה בטצ'דאון האחרון שהשחקן נעמד על הקו ולא החליט אם למשוך זמן או לעשות נקודות.
אתמול היה ראיון עם מאנינג שהסביר שהיתה להם התלבטות אבל מטרת המשחק לעשות טצ'דאון וזה מה שהשחקן עשה בסוף.
למזלו הרע השופטים לא פראיירים...
אגב, מדהים כמה המשחק הזה מחושב (בניגוד למה שרבים חושבים) וזה היה בטצ'דאון האחרון שהשחקן נעמד על הקו ולא החליט אם למשוך זמן או לעשות נקודות.
אתמול היה ראיון עם מאנינג שהסביר שהיתה להם התלבטות אבל מטרת המשחק לעשות טצ'דאון וזה מה שהשחקן עשה בסוף.
פיהוק זה הדרך של הגוף להגיד שיש לך פחות מ20% סוללה
- knazi
-
- חבר במועדון HT

המהלך האחרון של הדרייב של הג'איינטס באמת היה מבדר.
קודם כל אני חושב שזאת הייתה החלטה נכונה של ניו אינגלנד לאפשר את הטאצ'דאון המהיר. הפתיעה אותי מאוד וגם את הג'ייאנטס כנראה שנפלו במלכודת ובמקום לסיים את המשחק שם נתנו לנו עוד 50 שניות של מתח.
קודם כל אני חושב שזאת הייתה החלטה נכונה של ניו אינגלנד לאפשר את הטאצ'דאון המהיר. הפתיעה אותי מאוד וגם את הג'ייאנטס כנראה שנפלו במלכודת ובמקום לסיים את המשחק שם נתנו לנו עוד 50 שניות של מתח.
- ivanhoe888
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1193
- נתן תודות: 15 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
בסופו של דבר, זה היה המהלך הנכון של הג'איינטס - ללכת על הנקודות הבטוחות ולהכריח את הפטריוטס ללכת על טאצ'דאון. גם אם הסיכויים הם אפסיים, מה היה קורה עם היה פשלה בבעיטת שער...?
פראיירים לא מתחלפים - רק ראשי ממשלה.
- knazi
-
- חבר במועדון HT

להחטיא בעיטה מקו של יארד אחד זה באמת משהו מיוחד...אפשר באותה מידה להגיד ומה עם בריידי היה זורק לטאצ'דאון, ולזה יש סבירות הרבה יותר גבוהה. זה גם לא היה רחוק בכלל מלקרות, אם הכדור האחרון היה נהדף לכיוון טיפה אחר לך תידע מה היה קורה...
בפוטבול קבוצות סומכות על עצמן ומעדיפות את הכדור אצלהן לרוב ברגעי ההכרעה.
בפוטבול קבוצות סומכות על עצמן ומעדיפות את הכדור אצלהן לרוב ברגעי ההכרעה.
- ivanhoe888
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1193
- נתן תודות: 15 פעמים
- קיבל תודות: 14 פעמים
הבעיטה היא מ-20 יארד בערך...וזה לא דבר בטוח (ראה: בולטימור לפני שבועיים, ניו יורק ב-2002). למה להתחכם כשאפשר להוציא נקודות בטוחות?knazi כתב:להחטיא בעיטה מקו של יארד אחד זה באמת משהו מיוחד...אפשר באותה מידה להגיד ומה עם בריידי היה זורק לטאצ'דאון, ולזה יש סבירות הרבה יותר גבוהה. זה גם לא היה רחוק בכלל מלקרות, אם הכדור האחרון היה נהדף לכיוון טיפה אחר לך תידע מה היה קורה...
בפוטבול קבוצות סומכות על עצמן ומעדיפות את הכדור אצלהן לרוב ברגעי ההכרעה....
-
oferlaor
- מנהל

סה"כ החצי הראשון היה מרתק, לעומת יובש בחצי השני (כנראה שמדונה אחראית לזה עם הופעה פרווה לחלוטין).