גדי תודה רבה על הסקירה

בתור בעלים של המצלמה הזו אני כל פעם מחדש נפעם מאיכות התמונה המצויינת של המצלמה הזו. ולא פעם אני מוצא את עצמי מוותר על החוויה של סחיבת ה DSLR ולוקח איתי רק את ה X100. המצלמה הזו לא סלחנית, מעצבנת ברמות קשות בגלל ה AF שלה ומבנה התפריטים חסר כל ההגיון אבל בסוף היום שאני רואה את איכות התמונה אני מתמוגג. זאת בהחלט לא מצלמה לכל אחד והיא ממש לא מתחרה או אמורה להחליף DSLR היא בהחלט מיועדת למי שמבין בצילום ומחפש מצלמה עם עדשת נורמל איכותית ואיכות תמונה פנומנלית רק בלי העונש של סחיבת DSLR גדולה וכבדה.
מבחינת פוג'י המצלמה הזו בכלל היתה אמורה להיות מצלמת קונספט והיא הוצגה בפוטוניקה 2009 רק בתור רעיון וכיוון עתידי. ההתלהבות של הצרכנים מהמראה שלה הוביל את החברה להוציא את המצלמה הזו לשוק בתחילת 2011 ומאז המצלמה הזו נמכרת בצורה שאפילו פוג'י לא ציפתה לכאלו מכירות. תוך 10 חודשים פוג'י מכרה יותר ממאה אלף מצלמות כאלו למרות תג המחיר ולמרות שמדובר במצלמה עם עדשה קבועה. למצלמה הזו קסם מיוחד והיא גורמת לבעלים שלה להנות מצילום בצורה הרבה טובה ומהנה מאשר צילום ב DSLR ככה זה אצלי לפחות...
מרטין,
עם כל האהבה שלי למצלמה הזו יש לה קצת בעיה בצילום בתנאי תאורה קשים. היא מפקסת אבל לפעמים מוציאה את המיץ בתנאים קשים. למטרה של צילום עם עדשה קבועה בתנאי תאורה לא משהו בחדרי תצוגה הייתי מעדיף את ה D7000 + עדשת 35מ"מ צמצם 1.8
ליאור