שוקל NESPRESSO טיעונים בעד ונגד!

פורום מכונות קפה אוטומטיות, מכונות קפה פודים ומכונות קפה לקפסולות נספרסו ותואמות
urich פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 401
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

טוב אז הקדמה קצרה אני חובב קפה ששותה כל בוקר קפה שחור (לא לזלזל אני רגיל לבוץ שלי) אבל אוהב בעיקר אספרסו.
אני מתכנן להתשמש במכונה ל 2 אולי 3 כוסות ביום וחברה שלי תשתה קפה פעם ב... אני לא בונה עלייה שתשתה כל יום.
בעד:
מכונות קטנות שמתאימות למטבח סטודנטיאלי מיקרוסקופי כמו שלי.
איכות קפה טובה יחסית
0 לכלוך והתעסקות (בניגוד למקינטות BRIKKA החביבות שלי שזה עסק מייגע לפתוח לשטוף למלא בעדינות וכו').
הקפה נשאר טרי (שוב יתרון מול המקינטה בהנחה שאני לא מתכנן לרכוש מטחנה (הקפה הטחון שיוצא מהואקום טוב בדיוק ליומיים ואז כל הארומה שלו אובדת).
מתאימות לעומס עבודה נמוך- שוב 2 עד 3 כוסות ביום וגם זה לא תמיד.
אני לא זקוק למקציף או מקסימום אקנה מקציף של BIALETI שיש לי על הגז ככה שאוכל לפנק חברים עם קפוצינו.
נדלקת תוך דקה. לא צריך פר ווש, קולינג פלאש, סופר צרג'ר וכו וכו'.

נגד:
יש קפה יותר טוב
הקפה יקר- כמובן לא בהשוואה לבתי קפה אותם אני הפסקתי לפקוד בשנה האחרונה עקב מצב עו"ש רעוע וקפה מבאס.
(אוי הגעגועים לרומא)
יוצאת כמות קטנה (אספרסו כפול שווה שתי קפסולות שוה 4 שקל בקפסולות שזה כבר מתחיל לבאס).
יש לי בעייה של אמינות (אצל ההורים יש מכונה C290 אחת הכי יקרות שלהם והיא פשוט הפסיקה להוציא קפה טוב גם לאחר ניקוי אבנית ואני לא יודע אם יש טעם למסור או לתיקון).
המגוון של הקפסולות מעניין לי את ה... (כל מיני סוגי קפה חלשים ומפונפנים אני אוהב רק את החזק ביותר השחור).
אין רומנטיקה במכונה הזאת אין ריגוש אין משחק.- הרעש של המכונה הזאת מזכיר מכשיר לדחיסת נייר ולא מכונה אמיתית.

טוב אם יש למישהו עוד תובנות שיעזרו לי להגיע להחלטה הנכונה אני אשמח לשמוע!

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

פחות או יותר קלעת. לצרכנים שמחפשים פיתרון לכמות לא גדולה של קפה (עבורי זה אספרסו פעם בכמה ימים זה כדאי.

למי ששותה כמות גדולה יותר, זה יוצא יקר ועדיף מכונות אוטומטיות.

למי שהוא אנין טעם, יש פתרונות הרבה יותר טובים מבחינת טעם.

זה פשרה טובה שקולעת באמצע. לי יש כמה טעמים אהובים dulsao למשל. אחד הדברים המרגיזים זה כמה קפסולות שורפים על טעמים מיותרים עד שמגלים מה מתאים לחוש הטעם שלך... המכונה אצלי לא מעט זמן ודי אמינה סה״כ ביחס לשימוש הלא מאוד אינטנסיבי שאני משתמש בה.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה
תגובות: 5005
נתן תודות: 54 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

הבעיה בכמויות שאתה מדבר עליהם היא המחיר - 200 שח לחודש - וכמובן האיכות .
בהנחה ואתה סטודנט ועניינים כמו נוחות וניקיון פחות מטרידים (בזה אין תחליף לקפסולות) סט של מכונה ומטחנה אפילו יד שניה יחסוך את עצמו תוך שנה.
אם אתה בקטע של הפוך, מילא. אבל אם אתה בקטע של אספרסו...תחשוב פעמיים.
what's next?

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

נשמע שאתה יודע מה אתה רוצה - כל העניין פה זה עלויות של קפסולה.
יש תחליפים לנספרסו אבל הם לא יותר מדי זולים
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

urich פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

אבל אז גם אין פחת

שרשור שלא נקרא #5 

אני מודה שנמאס לי לשלם 10 שקל על קפה דלוח שרוף וכו' ולכן 2 שקל לאספרסו נראה עסקה לא רעה.
(מה גם שזה תמיד בכוס מחוממת ולא בכוס קלקר) האספרסו שלי לא יחכה בזמן שמכינים את ההופכים (ממש מעצבן שעושים את זה) כמה לדעתם עלות של הכנסת אספרסו במכונה ביתית (בחישוב של פחת).?

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שרשור שלא נקרא #6 

הפחת תלוי במי שאתה, באזור ה 10 %
אבל לפחות אתה מקבל אספרסו... ההפוך מקפסולות הוא בהחלט סביר.
אגב מחיר של מנת אספרסו מקפה שנרכש בבית קפה (כ 200 שח לקילו)הוא גם 2 שח למנה, וכפול 4. לא רחוק מהמחיר בבית הקפה.
what's next?

urich פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #7 

מה עם פולים ב120 שקל לקילו כמו שראיתי באינטרנט DANESI למשל איך הם (אני מחפש איכות אבל לא כזה פיינשמקר).

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שרשור שלא נקרא #8 

כיום יש כמעט בכל עיר בית קליה או סניף של בית קליה כלשהו, הקפה תמיד יהיה טרי והמחיר סביר (70-140). יש גם לא מעט שישלחו אליך הביתה, המשלוח מייקר כמובן ולעתים מוביל לרכישת כמויות מוגזמות.
קפה איטלקי מיובא הוא לרוב ברמה מאוד גבוהה אבל לא מספיק טרי וגם לא זול. הקפה מחזיק כשבוע מרגע פתיחת השקית וזאת בעיה כשמדובר בקילו. אפשר כמובן להקפיא חלק לשימוש עתידי.
איכות = מה שטעים לך.
what's next?

חיליק
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 26
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 2 פעמים

ממליץ בחום על המיו של יילו

שרשור שלא נקרא #9 

אני כבר שנים עם מקינטה מטחנה ומקציף של ביאלטי.
אבל בכל זאת, תמיד היה חסר לי את אותו אספרסו קטן עם קרמה למעלה... לא מזמן כשנכנסתי ליילו החלטתי שאני קונה את המיו שהם מוכרים (הדגם הישן של סקו)
ואחרי חודש וחצי של שימוש אני לא מתחרט לשנייה ! תענוג של מכונה ! וקפה מעולה !

לא רק זה, אחרי קצת שפשוף עם המכונה אני אפילו מוציא קפוצ'ינו ראוי בהחלט עם הקצפה טובה.

במשך תקופה כששקלתי לקנות מכונה, גם אני חשבתי על נספרסו
ולא רציתי לקנות ביילו... זה היה נראה לי זול מידי...
לדעתי האישית, הלאווצה טעים יותר מהנספרסו. יש גם יתרון בנוחות שאפשר למצוא קפסולות בכל יילו ולא צריך להתקשר ולהזמין ולחכות. אם נרשמים למועדון שלהם וקונים 3 חבילות מקבלים את הרביעית חינם וכך קפסולה אחת עולה 1.5₪ .

תמורת 399 ₪ בעשרה תשלומים אני חושב שזה העסקה הכי טובה שעשיתי בתקופה האחרונה... כשחשבתי על זה לא מזמן, נזכרתי שבזמנו רק המקציף הידני של ביאלטי עלה לי 200 ₪....

urich פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #10 

אז אחת ולתמיד איזה מכונת קפוסולות/ פודים מוציאה את האספרססו הטוב ביותר? דגש על אספרסו ולא הפוך קפוצינו וכ'ו וכן לא על נוחות עיצוב וכו'.

zeev78
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5760
נתן תודות: 121 פעמים
קיבל תודות: 154 פעמים

שרשור שלא נקרא #11 

לאחר תקופה ממושכת עם מכונת הקפסולות של נספרסו (אמינה, קלה לשימוש, קפה דולאסו סביר) הגעתי למסקנה שאין תחליף למכונת קפה רגילה או אוטומטית שטוחנת את הקפה במקום, הקפה פשוט יותר טעים ואתה בוחר מאיפה לקנות את הקפה שלך ובאיזה טעם אתה תשתה אותו, לא צריך לנסוע עד לחנות של נספרסו ולא צריך שיעשו לך טובות ב200 ש"ח.

hosq
סמל אישי של משתמש
כתב קפה
כתב קפה

שרשור שלא נקרא #12 

במחירי מכשירי הקפסולות כיום אני לא חושב שיש מה לחשוב פעמיים. מחירי המכונות זניחים, ואם חווית הקפה עושה לך טוב ואתה מרגיש צורך לשפר משהו או להוזיל משהו, אפשר תמיד לעשות זאת מתישהו, במקרה הגרוע הפסדת את מחיר המכונה (ותמיד יש איזה דוד שישמח לקבל)
מה טעים יותר - זו באמת שאלה של טעם, נתקלתי בטענות לחיוב ולשלילה לגבי כל החברות שמוכרות כרגע בארץ. אז או שתטעם בעצמך, או שתלך על הזול ביותר...
what's next?

arnold
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 887
נתן תודות: 173 פעמים
קיבל תודות: 36 פעמים

שרשור שלא נקרא #13 

עברתי ממכונה ידנית בסיסית אבל טובה יחסית + מטחנה לנספרסו ולי לפחות זה מצויין.
אומנם בתנאים אופטימלים הידנית הוציאה קפה עדיף ובזול יותר, אבל זה בהנחה שקניתי קפה בימים האחרונים, ושמה שנתונו לי זה מה שביקשתי וטרי....
הנספרסו יותר יקרה בשוטף, האספרסו פחות טוב מהמיטב שהידנית הוציעה אבל:
- יש תמיד קפה טרי בצורת קפסולה
- כמעט אפס התעסקות
- קטנה ולא תופסת הרבה מקום כל השיש
- אפשר לתפעל עם ילדון מתרוצץ בבית - נקודה מנצחת!

בקיצור, מאז שיש לי אותה אני שותה הרבה יותר. אבל זה לא אומר שמדי פעם לא מתגעגע לקודמת או שמכונה יפה במיוחד שמראים פה לא עושה לא את זה :)

urich פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #14 

טוב היום הלכתי לבוטיק נספרסו טעמתי את אותה הקפסולה ואני יכול להגיד שהקפה די זהה למה שהמכונה הישנה שלי (C290) מפיקה העניין הוא שחשבתי שהיא נדפקה כי הקפה יצא עם מלא קרמה ואבל לא ממש טעים !
אני מודה שבחצי שנה האחרונה כמעט לא יצא לי לשתות אספרסו לפחות לא אחד טוב, אני מרבה לשתות קפה שחור ועם זאת הקפה שם היה דומה לזה של ארומה עם קרמה בלונדינית לעומת זאת קפה שזכור לי לטובה היה במסעדה אסיאתית בירושלים.
יכול להיות שנהייתי פיינשמקר או שאני דפוק או מה .
(אני שותה רק אספרסו לא הפוכים וכאלה שטויות)..

וזה הקפה הכי טוב ששתיתי- לא מקום מפורסם אבל הוא קנה אותי משום מה אני לא יודע אם זה בגלל האותנטיות (כמו לאכול חומוס אצל אבו חסן בדולפין על חומת הבטון) או בגלל שזה באמת קפה כזה טוב!
http://athomerome.blogspot.co.il/2006/1 ... ee-fs.html

MONI
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1341
נתן תודות: 486 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שרשור שלא נקרא #15 

כמה שוקלת NESPRESSO ?
:D :D :D
רבים וטובים מעליי דיברו על המכונה
שנתיים אצלי מרוצה עד הגג (CITIZ)
לגבי הקפסולות ההבדל באמת לא כזה משמעותי
you can fool some people sometimes
but you can't fool all the people all the time !

שלח תגובה

חזור אל “מכונות אוטומטיות, פודים וקפסולות”