ניקון הכריזה על עדשה חדשה עם אורך מוקד הנע בין 18 מ"מ ועד 300 מ"מ,אין ספק שמדובר בעדשה שנותנת כיסוי מדהים של אורכי המקוד, ומאפשרת ורסטיליות מדהימה לצלם אשר לא רוצה להיסחב עם כמויות של עדשות בתיק, העדשה בעלת צמצם 3.5-5.6, ומייצב תמונה, עדשה זו מצטרפת למס' עדשות ורסטיליות שיש לניקון המאפשר ו תנוע בין טווחי מוקד, כגון 18-200 וה 28-300 הקודמות של ניקון.לגבי האיכות של העדשה עדיין אין לי מידע משמעותי, וזאת נוכל לקבוע לאחר בדיקות, על פניו בעדשות בעלו טווח כזה גדול של אורכי מוקד האיכות נופ ...
לפי נתוני יצרן 44 ס"מ
מה שופך אותה לעדשת מאקרו מטורפת
לי יש עדשת מאקרו של 100 מ"מ ומרחק הפיקוס המינמלי שלה הוא 31 ס"מ
צריך לבדוק את הנושא לעומק
שוב יש פה לטעמי פשרה על האיכות
גדי אהד - צלם
מצלמה היא בסה"כ קופסא שחורה עם קצת זכוכיות, הצילום נמצא בראש, המצלמה רק עוזרת לנו להראות אותו.
(אבל היי אני עדיין אוהב את הציוד הכי משוכלל שיש...) www.gadiohad.com
עופר,
זום 16.7x מכיל איזו פשרה אופטית אבל בתמורה אתה מקבל עדשה עם טווח רחב + טלה. ה 18-200 היתה ועודנה אחת מעדשות הסופר זום הטובות שיצאו מבית ניקון והיא טובה בהרבה מהמקבילות של סיגמא וטמרון. אך עדיין שמשווים ביצועים אופטים מול שתי עדשות שמכסות את אותו טווח היא נחותה יותר מאשר הקומבינציה של 16-85 + 70-300.
מחיר העדשה החדשה הוא 999$ והיא תהיה זמינה לרכישה החל מאוגוסט בארה"ב.
ליאור
אכן צריך להיזהר עם עדשות כאלו, הן בדר"כ יהיו סבירות בזווית רחבה, אבל החל מאמצע ועד סוף הטווח שלהן, האיכות יורדת פלאים (כמעט כמו כל עדשת זום ממוצעת). 1K$ זה חתיכת סכום, אמנם מקבלים הרבה, אך השאלה היא האם שתי עדשות באותו הסכום יהיו עדיפות.
אם להסתמך על מקרי עבר אז בייבוא מקביל קצת אחרי שהיא תהיה זמינה בישראל אך במחיר מופקע.
אם להסתמך על מקרה D4 ו D800 בייבוא סדיר של הדר שהפתיע ממש לטובה אז גם קצת אחרי ההשקה. הכל תלוי בזמינות המוצר והביקוש שלו. אני חיכיתי חצי שנה ב 2005 ל 18-200
במקרים של מוצרים חדשים שהביקוש שלהם גבוה שווה להמתין עד שהמחיר ירד לרמה סבירה של 15% - 20% הפרש בין מחיר חו"ל למחיר בארץ.
תמיד אפשר להחליף עדשות
בדיוק אתמול היתה לי שיחה עם זוג,
על עדשות
אמרתי לו שאם לזוגות בארץ היתה יותר סבלנות ויותר זמן
הייתי סוחב תיק רק עם עדשות קבועות ומחליף כל פעם לפי הצורך
לא תמיד זה נח אבל להסתובב עם טווח כל כך גדול של אורךך מוקד מוריד את האיכות
גדי אהד - צלם
מצלמה היא בסה"כ קופסא שחורה עם קצת זכוכיות, הצילום נמצא בראש, המצלמה רק עוזרת לנו להראות אותו.
(אבל היי אני עדיין אוהב את הציוד הכי משוכלל שיש...) www.gadiohad.com
HazooM,
לפי ה MTF של העדשה הזו היא טובה יותר מה 18-200 טלה ובזווית רחבה. זאת עדשה חדשה עם תכנון שונה ומסובך יותר ובהחלט יהיה מעניין לראות מבחנים של העדשה הזו. אין ספק שזאת לא עדשה שתתן את האיכות של ה 70-200 אך עושה רושם שזאת תהיה עדשה להיט לאלו שלא אוהבים להחליף עדשות כמו שה 18-200 היתה להיט ב 2005 עד היום.
החסרונות שיש לעדשה הזו שהיא יקרה יותר מה 18-200 וגם הרבה יותר כבדה 830 גרם מול 596 גרם.
ליאור