שרשור תגובות: חשיפה ואור בצילום- חלק ב'
-
TsurTriger
- כתב צילום

- תגובות: 2096
- נתן תודות: 182 פעמים
- קיבל תודות: 300 פעמים
למאמר: חשיפה ואור בצילום- חלק ב'
חלק ב' במאמר חשיפה ואור בצילום. בחלק זה נעסוק בהרחבה במושגים שהכרנו בחלק א', נכיר מושגים חדשים ומספר טכניקות למדידת אור ונסכם עם מספר דוגמאות.
חלק ב' במאמר חשיפה ואור בצילום. בחלק זה נעסוק בהרחבה במושגים שהכרנו בחלק א', נכיר מושגים חדשים ומספר טכניקות למדידת אור ונסכם עם מספר דוגמאות.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
נראה לי שאצטרך לעבור על החומר שוב. זה טיפה כבד (בעיקר בנושא ה-EV).
צור, האם התמונות הם צילומים שלך?
צור, האם התמונות הם צילומים שלך?
-
TsurTriger
- כתב צילום

אכן עופר, הצילומים המוצגים במאמר הם כולם שלי.
למידת המושגים בו היא איננה הכרחית, אך היא בהחלט מאפשרת לנו הבנה נכונה יותר של האור. כמו כן, פותחת את החשיבה וחושפת אותנו לדברים שלא היכרנו מקודם.
בתקופת הפילם הבנה של EV לדוגמה, היא הייתה דבר שכיח יותר.
מכיוון וחשיפה בצילום בפילם היא שונה בגישה שלה, אין אפשרות לראות את התוצאה רגע אחרי ויש לחשב את החשיפה לפני ביצוע הצילום.
כמו כן, האמצעים והמערכות שקיימים כיום במצלמות הם משוכללים מאוד ביחס למה שהיה בתקופת הפילם.
ולכן, חוקים כמו Sunny 16 היו ידועים ומוכרים יותר.
למידת המושגים בו היא איננה הכרחית, אך היא בהחלט מאפשרת לנו הבנה נכונה יותר של האור. כמו כן, פותחת את החשיבה וחושפת אותנו לדברים שלא היכרנו מקודם.
בתקופת הפילם הבנה של EV לדוגמה, היא הייתה דבר שכיח יותר.
מכיוון וחשיפה בצילום בפילם היא שונה בגישה שלה, אין אפשרות לראות את התוצאה רגע אחרי ויש לחשב את החשיפה לפני ביצוע הצילום.
כמו כן, האמצעים והמערכות שקיימים כיום במצלמות הם משוכללים מאוד ביחס למה שהיה בתקופת הפילם.
ולכן, חוקים כמו Sunny 16 היו ידועים ומוכרים יותר.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- oferlaor
- מנהל

צור
אני לא מכיר את המונח sunny16.
מעניין היה אולי לכתוב כמה חוקי אצבע של מה מומלץ בסיטואציות שונות. אני מצלם המון ב manual ולפעמים יש כמה פרמטרים שאני מפספס בסיטוציות שונות.
אני לא מכיר את המונח sunny16.
מעניין היה אולי לכתוב כמה חוקי אצבע של מה מומלץ בסיטואציות שונות. אני מצלם המון ב manual ולפעמים יש כמה פרמטרים שאני מפספס בסיטוציות שונות.
-
TsurTriger
- כתב צילום

היי עופר,
"כלל האצבע" סאני 16 הוא מימי הפילם. ולכן, רוב הסיכויים שרוב הצלמים לא מכירים אותו. כמו כן, מי שמצלם היום עם מצלמה עם מד אור מודרני, כמעט ואין לו צורך לדעת לעומק את המושג הזה. המצלמה כמעט עושה הכל.
בגדול סאני 16 זה כלל שאומר: ביום שטוף שמש, צמצם F16 עם ISO100 ומהירות תריס של 100\1 או 125\1 יתנו חשיפה נכונה של הפריים.
בחלק ג' נרחיב את הדיון לשיטות מדידה וכלים פרקטיים יותר שאפשר לעשות בהם שימוש.
המאמר הראשון והשני נועדו בעיקר לתת הבנה למושגים עצמם ופחות שיטות עבודה.
"כלל האצבע" סאני 16 הוא מימי הפילם. ולכן, רוב הסיכויים שרוב הצלמים לא מכירים אותו. כמו כן, מי שמצלם היום עם מצלמה עם מד אור מודרני, כמעט ואין לו צורך לדעת לעומק את המושג הזה. המצלמה כמעט עושה הכל.
בגדול סאני 16 זה כלל שאומר: ביום שטוף שמש, צמצם F16 עם ISO100 ומהירות תריס של 100\1 או 125\1 יתנו חשיפה נכונה של הפריים.
בחלק ג' נרחיב את הדיון לשיטות מדידה וכלים פרקטיים יותר שאפשר לעשות בהם שימוש.
המאמר הראשון והשני נועדו בעיקר לתת הבנה למושגים עצמם ופחות שיטות עבודה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
- oferlaor
- מנהל

-
TsurTriger
- כתב צילום

או קיי, מאה אחוז.
אוסיף כמה כללים כאלה שאני מכיר במאמר השלישי.
כדי שכל אחד יוכל לבחור מה יותר נוח לו, לצלם "על עיוור" בלי מד האור או בעזרת מד האור.
אוסיף כמה כללים כאלה שאני מכיר במאמר השלישי.
כדי שכל אחד יוכל לבחור מה יותר נוח לו, לצלם "על עיוור" בלי מד האור או בעזרת מד האור.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com
-
TsurTriger
- כתב צילום

אכן, יקים צודק.
ובמקרים כאלה, פשוט להוריד סטופ-שניים מהצמצם (לרדת מF16 לF11 או ל F 8 ) ובהתאם לעלות סטופ-שניים במהירות התריס (מ 125\1 ל250\1 או 500\1). ובכך שומרים על החשיפה עצמה.
ובמקרים כאלה, פשוט להוריד סטופ-שניים מהצמצם (לרדת מF16 לF11 או ל F 8 ) ובהתאם לעלות סטופ-שניים במהירות התריס (מ 125\1 ל250\1 או 500\1). ובכך שומרים על החשיפה עצמה.
צור טריגר.
www.trigger-studio.com
www.trigger-studio.com