תעזרו לי למצוא את המצלמה המתאימה עבורי
היי, אני חייב את עזרתכם ברכישת מצלמה שתתאים לצרכים שלי.
לגבי הדרישות, תקציב של עד 2200 ש"ח
חייב צילום וידאו באיכות טובה מאד יותר מ 30 פריימים ובבקשה לא להציע לי לרכוש מצלמת וידאו.
צילום סטילס יותר איכותי ממצלמות PַS
חשבתי ללכת על ה GH2 אבל לצערי המחיר שלה יקר לי.
אח"כ ראיתי את ה SX50 HS החדשה של קנון אבל הבנתי שאיכות הוידאו שלה לא משהו.
חשבתי ללכת על FZ150 של פאנסוניק, יש לה וידאו איכותי עד כמה שניתן להגדיר זאת ככה אבל אין לה אפשרות לחבור מקרפון חיצוני.
נידלקתי על NEX 5 של סוני, היא גם קומפקטית וגם ניתן להחליף לה עדשות, השאלה היא, האם היא לא מתחממת בצילום הוידאו? יש אפשרות למצוא אותה במחיר שפוי בארץ?
עוד מצלמה שבאה בחשבון היא Panasonic Lumix DMC-GF2+14-42mm שמצאתי אותה במחיר מעולה
אני אשמח לקבל מכם הצעות למצלמות שיתאימו לי, אני מצלם הרבה את המשפחה בטיולים, מצלם ילדים, ומצלם וידאו.
תודה
לגבי הדרישות, תקציב של עד 2200 ש"ח
חייב צילום וידאו באיכות טובה מאד יותר מ 30 פריימים ובבקשה לא להציע לי לרכוש מצלמת וידאו.
צילום סטילס יותר איכותי ממצלמות PַS
חשבתי ללכת על ה GH2 אבל לצערי המחיר שלה יקר לי.
אח"כ ראיתי את ה SX50 HS החדשה של קנון אבל הבנתי שאיכות הוידאו שלה לא משהו.
חשבתי ללכת על FZ150 של פאנסוניק, יש לה וידאו איכותי עד כמה שניתן להגדיר זאת ככה אבל אין לה אפשרות לחבור מקרפון חיצוני.
נידלקתי על NEX 5 של סוני, היא גם קומפקטית וגם ניתן להחליף לה עדשות, השאלה היא, האם היא לא מתחממת בצילום הוידאו? יש אפשרות למצוא אותה במחיר שפוי בארץ?
עוד מצלמה שבאה בחשבון היא Panasonic Lumix DMC-GF2+14-42mm שמצאתי אותה במחיר מעולה
אני אשמח לקבל מכם הצעות למצלמות שיתאימו לי, אני מצלם הרבה את המשפחה בטיולים, מצלם ילדים, ומצלם וידאו.
תודה
- LiorDrZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1777
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
כל מצלמת DSLR או מצלמה ללא מראה כמו ה GF2 או ה NEX5 תהיה מוגבלת לצילום וידאו של 29 דקות בגלל תקנות מיסוי כי מעבר לצילום של 29 דקות המצלמה תחשב כמצלמת וידאו ולא כמצלמת סטילס והמיסוי שונה ביניהם.
ה NEX5 בעלת חיישן גדול יותר ועם איכות תמונה טובה יותר בסטילס ואיכות הוידאו שלה נחשבת טובה מאד. גם ה GF2 תהיה מצלמה טובה יותר מ SX-50 או מה FZ150 כי החיישן במצלמה הזאת גדול יותר ואיכות התמונה תהיה טובה יותר. (SX-50 ו FZ150 אלו מצלמות P&S עם חיישן קטן ורק נראות גדולות כמו DSLR ואיכות התמונה שלהם נחותה יותר מהסוני ומהפנסוניק)
מה לבחור מבין השתיים? אני הייתי משקיע עוד קצת בשביל לרכוש את הסוני כי זאת מצלמה עם איכות תמונה טובה יותר אבל גם הפנסוניק תהיה בחירה מצויינת בגלל מבחר העדשות הגדול יותר שקיים לפורמט ה m4/3.
ליאור
ה NEX5 בעלת חיישן גדול יותר ועם איכות תמונה טובה יותר בסטילס ואיכות הוידאו שלה נחשבת טובה מאד. גם ה GF2 תהיה מצלמה טובה יותר מ SX-50 או מה FZ150 כי החיישן במצלמה הזאת גדול יותר ואיכות התמונה תהיה טובה יותר. (SX-50 ו FZ150 אלו מצלמות P&S עם חיישן קטן ורק נראות גדולות כמו DSLR ואיכות התמונה שלהם נחותה יותר מהסוני ומהפנסוניק)
מה לבחור מבין השתיים? אני הייתי משקיע עוד קצת בשביל לרכוש את הסוני כי זאת מצלמה עם איכות תמונה טובה יותר אבל גם הפנסוניק תהיה בחירה מצויינת בגלל מבחר העדשות הגדול יותר שקיים לפורמט ה m4/3.
ליאור
ליאור, לגבי המגבלה של ה29 דק' צילום.
מדובר על צילום רציף או סה"כ זמן צילום מקסמילי? כי אני לא רואה את עצמי מצלם 29 דק' רצוף ללא הגבלה, אבל אם יש לי כרטיס של 32 גיגה זיכרון ואני מוגבל רק לחצי שעה זה לא שווה.
עוד משהו, הבנתי שיש למצלמה של פאנסוניק פריצה שפותחת אפשרויות בדומה לפריצה של GH2, ידוע למישהו משהו על זה?
ומה לגבי התחממות החיישן בצילום וידאו?
תודה
מדובר על צילום רציף או סה"כ זמן צילום מקסמילי? כי אני לא רואה את עצמי מצלם 29 דק' רצוף ללא הגבלה, אבל אם יש לי כרטיס של 32 גיגה זיכרון ואני מוגבל רק לחצי שעה זה לא שווה.
עוד משהו, הבנתי שיש למצלמה של פאנסוניק פריצה שפותחת אפשרויות בדומה לפריצה של GH2, ידוע למישהו משהו על זה?
ומה לגבי התחממות החיישן בצילום וידאו?
תודה
- LiorDrZ
- חבר ותיק

המגבלה היא צילום של 29 דקות ברצף. אחרי 29 דקות תוכל לצלם שוב 29 דקות... לגבי התחממות מן הסתם תהיה התחממות אבל לא משהו שצריך להדאיג אותך ואני מניח שיש מנגנוני בטיחות במצלמות האלו שיתריעו לך במידה והחיישן יתחמם מעבר ליכולות שלו.
פריצה ו FW אלטרנטיבי קיימים לסדרות המקצועיות של פנסוניק קרי ה GH1 ו GH2 ואני לא חושב שיש מישהו שטרח לכתוב FW פרוץ ל GF5 כי זאת מצלמה שמוגדרת כמצלמת כניסה של פנסוניק.
פריצה ו FW אלטרנטיבי קיימים לסדרות המקצועיות של פנסוניק קרי ה GH1 ו GH2 ואני לא חושב שיש מישהו שטרח לכתוב FW פרוץ ל GF5 כי זאת מצלמה שמוגדרת כמצלמת כניסה של פנסוניק.
התכוונת GF2 כן? כי ה GF5 יקרה בהרבה...חחח...אגב יש פריצה, תראה פה:LiorDrZ כתב:המגבלה היא צילום של 29 דקות ברצף. אחרי 29 דקות תוכל לצלם שוב 29 דקות... לגבי התחממות מן הסתם תהיה התחממות אבל לא משהו שצריך להדאיג אותך ואני מניח שיש מנגנוני בטיחות במצלמות האלו שיתריעו לך במידה והחיישן יתחמם מעבר ליכולות שלו.
פריצה ו FW אלטרנטיבי קיימים לסדרות המקצועיות של פנסוניק קרי ה GH1 ו GH2 ואני לא חושב שיש מישהו שטרח לכתוב FW פרוץ ל GF5 כי זאת מצלמה שמוגדרת כמצלמת כניסה של פנסוניק....
http://www.43rumors.com/new-gh2-and-gf2 ... available/
טוב אז זו התלבטות שלי, מה היית עושה במקומי?
את ה Panasonic Lumix DMC-GF2+14-42mm אני יכול לרכוש במחיר של ₪2,150.00 עם מתנה כרטיס זיכרון קלאס 6 של 32 גיגה ו 3 שנות אחריות יבואן מקורי.
את ה Sony NEX-5N אני יכול לרכוש ב 2,599 ש"ח עם אחריות לא מקורית של ישפאר ועם עדת קיט 18-55, על מה עדיף ללכת?
- LiorDrZ
- חבר ותיק

שאלה טובה... אני אישית הייתי הולך על ה NEX5N בגלל איכות התמונה העדיפה בגלל החיישן הגדול כי צילום סטילס מעניין אותי יותר וזאת מצלמה קצת יותר מעודכנת מה GF2 (מאז יצאו GF3 ו GF5). קח בחשבון שהסוני יחד עם העדשה גדולה יותר מהפנסוניק שזה גם שיקול.
אני לא מתעסק עם גירסאות FW פרוצות כך שאני לא כתובת לייעץ לך בנושא אבל אני כן מודע ל FW פרוץ שנעשה ל GH2 שזאת מצלמה יותר מקצועית מליין ה GF של פנסוניק שממותג כליין מצלמות כניסה.
אני לא מתעסק עם גירסאות FW פרוצות כך שאני לא כתובת לייעץ לך בנושא אבל אני כן מודע ל FW פרוץ שנעשה ל GH2 שזאת מצלמה יותר מקצועית מליין ה GF של פנסוניק שממותג כליין מצלמות כניסה.
לדעתי מעולה. אני לא פריק של איכות אבל אנשים אחרים אמרו וואו.
יש מלא סירטונים ביוטיוב, תראה בעצמך.
אני מצלם ברזולוציה מקסימלית של FHD ב 60 פריימים לשניה. מייצב תמונה מעולה, אין רעידות ידיים בכלל. אוטופוקוס מהיר, אפשר לעשות זום תוך כדי הוידאו (כשהזום פועל אין פוקוס מן הסתם), סאונד בסדר , סוללה מחזיקה כמה שעות טובות.
בשבילי FZ-150 היא מצלמת וידאו ראשית בבית.
יש מלא סירטונים ביוטיוב, תראה בעצמך.
אני מצלם ברזולוציה מקסימלית של FHD ב 60 פריימים לשניה. מייצב תמונה מעולה, אין רעידות ידיים בכלל. אוטופוקוס מהיר, אפשר לעשות זום תוך כדי הוידאו (כשהזום פועל אין פוקוס מן הסתם), סאונד בסדר , סוללה מחזיקה כמה שעות טובות.
בשבילי FZ-150 היא מצלמת וידאו ראשית בבית.