מתלבט בין שתי מצלמות DSLR.
אני מתחיל את צעדיי הראשונים כצלם חובב וברצוני לקנות DSLR.
המצלמה תשמש אותי בעיקר לצילום הילדים בבית וגם מחוצה לו בטיולים.
אני כרגע מתלבט בין שתי מצלמות: NIKON D5100 או CANON 600D.
בנוסף ההתלבטות שלי היא עם איזו עדשה לעבוד, האם 18-105, 18-135או 18-200.
ברור לי כי עדשת פריים היא יותר איכותית, אבל על מנת להשיג גמישות אני בוחר בעדשת זום.
תקציב: עד 5000 ש"ח.
אבקש המלצות לגבי המצלמה ולגבי העדשה.
שאלה נוספת: האם כדי לקנות פלאש חיצוני או שמספיק להשתמש במובנה (וזה ברור שהכל עיניין של תקציב....)
המצלמה תשמש אותי בעיקר לצילום הילדים בבית וגם מחוצה לו בטיולים.
אני כרגע מתלבט בין שתי מצלמות: NIKON D5100 או CANON 600D.
בנוסף ההתלבטות שלי היא עם איזו עדשה לעבוד, האם 18-105, 18-135או 18-200.
ברור לי כי עדשת פריים היא יותר איכותית, אבל על מנת להשיג גמישות אני בוחר בעדשת זום.
תקציב: עד 5000 ש"ח.
אבקש המלצות לגבי המצלמה ולגבי העדשה.
שאלה נוספת: האם כדי לקנות פלאש חיצוני או שמספיק להשתמש במובנה (וזה ברור שהכל עיניין של תקציב....)
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 825 פעמים
- קיבל תודות: 878 פעמים
1. שתי המצלמות שבחרת הן משנה שעברה - יש כבר 650D ו D5200. אני מניח שזה בכוונה כדי לחסוך אבל רק רציתי לציין.
2. אם זה בעיקר ילדים, אז לך על המהירה מבין העדשות, אם אתה חושב לצלם גם נופים וכד' הייתי הולך דווקא על ה 15/16-85
3. אם אתה מצלם הרבה בתוך הבית, פלאש חיצוני זה חובה. עם פלאש חיצוני אפשר להקפיץ את התאורה דרך הקירות\תקרה ולקבל דמויות מוארות בלי צלליות מכוערות שהורסות את התמונה ובלי עיניים אדומות. ההבדל הוא עצום. יש גם פלאשים זולים יחסית של חברות צד שלישי.
2. אם זה בעיקר ילדים, אז לך על המהירה מבין העדשות, אם אתה חושב לצלם גם נופים וכד' הייתי הולך דווקא על ה 15/16-85
3. אם אתה מצלם הרבה בתוך הבית, פלאש חיצוני זה חובה. עם פלאש חיצוני אפשר להקפיץ את התאורה דרך הקירות\תקרה ולקבל דמויות מוארות בלי צלליות מכוערות שהורסות את התמונה ובלי עיניים אדומות. ההבדל הוא עצום. יש גם פלאשים זולים יחסית של חברות צד שלישי.
אכן זו הDSLR הראשונה שלי. אני לא מתכוון להשקיע מעבר לעדשה אחת ולכן היא צריכה לתת לי מענה מתאים וגמיש.
אני חושב שעד 85 הזום לא מספיק. איך ה 18-135? האם היא עדיפה על ה 18-200?
כמו כן, חנויות כמו ארליך או קאמרה מיה נותנות אחריות לשנה במעבדות של עצמן, ולכן הן זולות בכ 2000 ש"ח (עבור הציוד שאני רוכש) מול חנויות שנותנות אחריות של היבואן למשך שלוש שנים. מה כדאי לעשות, להשקיע עוד מאות רבות של שקלים תמורת אחריות יבואן או שאפשר לסמוך על החנויות שציינתי?
אני חושב שעד 85 הזום לא מספיק. איך ה 18-135? האם היא עדיפה על ה 18-200?
כמו כן, חנויות כמו ארליך או קאמרה מיה נותנות אחריות לשנה במעבדות של עצמן, ולכן הן זולות בכ 2000 ש"ח (עבור הציוד שאני רוכש) מול חנויות שנותנות אחריות של היבואן למשך שלוש שנים. מה כדאי לעשות, להשקיע עוד מאות רבות של שקלים תמורת אחריות יבואן או שאפשר לסמוך על החנויות שציינתי?
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 825 פעמים
- קיבל תודות: 878 פעמים
אני הייתי שוקל לרדת לD3200 ולהשקיע יותר בעדשה ופלא אם צריך.
אם אתה חובב מתחיל להבנתי המעטה זה יביא אותך לתוצאות מעולות. ייתן לך איכות צילום גבוהה עם עדשה שתאפשר לך גיוון.
אם אתה חובב מתחיל להבנתי המעטה זה יביא אותך לתוצאות מעולות. ייתן לך איכות צילום גבוהה עם עדשה שתאפשר לך גיוון.