DLP ועייפות העין
יש פה מישהו שראה מקרן DLP עם גלגל צבע במהירות 5X או 6X, ועדיין הרגיש עייפות בעיניים/כאבי ראש אחרי צפייה בסרט ?.
מהירות 4X זה 7200 סל"ד.
מהירות 5X זה 9000 סל"ד.
מהירות 6X זה 10800 סל"ד.
אם ניקח לדוגמא מהירות 5X, מדובר על 9000/60 שזה 150 סיבובים לשניה, כלומר אמור להיות שווה ערך לתמונת CRT בקצב הבהוב של 150hz (ההנחה היא שבכל סיבוב אחד של גלגל הצבע, התמונה נבנית בשלמות פעם אחת)... תיאורטית זה נשמע כביכול יותר ממספיק בכדי לא לגרום לעייפות העין...
מהירות 4X זה 7200 סל"ד.
מהירות 5X זה 9000 סל"ד.
מהירות 6X זה 10800 סל"ד.
אם ניקח לדוגמא מהירות 5X, מדובר על 9000/60 שזה 150 סיבובים לשניה, כלומר אמור להיות שווה ערך לתמונת CRT בקצב הבהוב של 150hz (ההנחה היא שבכל סיבוב אחד של גלגל הצבע, התמונה נבנית בשלמות פעם אחת)... תיאורטית זה נשמע כביכול יותר ממספיק בכדי לא לגרום לעייפות העין...
נערך לאחרונה על ידי noam23 ב 10/09/2006 23:39, נערך פעם 1 בסך הכל.
האם אתה מנסה להניח לגבי עצמך?
תופעת העייפות מאוד אישית ונבדלת מאוד בין אדם לאחר.
אני ב-4X עדיין הרגשתי את תופעת ה"קשתות" למרות שהיא קטנה מאוד יחסית לדורות קודמים, אחרים לידי הרגישו ברמות שונות או לא הרגישו כלל.
אני מניח שב-X5, למרות שזה אמור להיות פחות בעייתי מ-X4, עדיין יהיו כאלו שיראו פה ושם איזה קשת קטנה...
תופעת העייפות מאוד אישית ונבדלת מאוד בין אדם לאחר.
אני ב-4X עדיין הרגשתי את תופעת ה"קשתות" למרות שהיא קטנה מאוד יחסית לדורות קודמים, אחרים לידי הרגישו ברמות שונות או לא הרגישו כלל.
אני מניח שב-X5, למרות שזה אמור להיות פחות בעייתי מ-X4, עדיין יהיו כאלו שיראו פה ושם איזה קשת קטנה...
ליאור
אלוני צודק, לא ממש אכפת לי לראות קשת פה ושם, אבל מאוד חשוב לי שאוכל לסיים סרט בלי להרגיש מותש, אחרת זה מוציא את כל החשק מהמקרן.
אני חושב שאני צריך לתקן משהו שאמרתי בהתחלה. הנחתי ש DLP במהירות 5X נותן 150hz. אבל מה ששכחתי הוא שמקרני DLP מסוימים שנמכרים היום לא מכילים רק שלושה סגמנטים בגלגל הצבע (כלומר ירוק,אדום,כחול), אלא מכילים 6 סגמנטים בגלגל הצבע (ירוק,אדום,כחול,ירוק,אדום,כחול), לכן בכל סיבוב של גלגל הצבע, נוצרות בעצם 2 תמונות שלמות, וזה אומר שבמהירות 5X בעצם מתקבל 300hz... זה נשמע Overkill מטורף.
אני זוכר שבמקרן Infocus X1, שהיה להיט בזמנו, מהירות הגלגל הייתה 2X, וזה היה מקרן עם שלושה סגמנטים (למעשה ארבעה, אבל אחד לבן שהיה בכל מקרה מכובה במצב וידאו), כלומר המקרן הזה נתן רק 60hz. באמת היו אנשים שהתלוננו על המקרן הזה שהוא גורם לכאבי ראש וכאבי עיניים, אבל גם מסך מחשב ב 60hz הוא נוראי לעיניים.
ההגיון אומר שאם DLP עלה מ 60hz ל 300hz, קשה להאמין שעדיין יכולה להגרם עייפות לעיין...
אני חושב שאני צריך לתקן משהו שאמרתי בהתחלה. הנחתי ש DLP במהירות 5X נותן 150hz. אבל מה ששכחתי הוא שמקרני DLP מסוימים שנמכרים היום לא מכילים רק שלושה סגמנטים בגלגל הצבע (כלומר ירוק,אדום,כחול), אלא מכילים 6 סגמנטים בגלגל הצבע (ירוק,אדום,כחול,ירוק,אדום,כחול), לכן בכל סיבוב של גלגל הצבע, נוצרות בעצם 2 תמונות שלמות, וזה אומר שבמהירות 5X בעצם מתקבל 300hz... זה נשמע Overkill מטורף.
אני זוכר שבמקרן Infocus X1, שהיה להיט בזמנו, מהירות הגלגל הייתה 2X, וזה היה מקרן עם שלושה סגמנטים (למעשה ארבעה, אבל אחד לבן שהיה בכל מקרה מכובה במצב וידאו), כלומר המקרן הזה נתן רק 60hz. באמת היו אנשים שהתלוננו על המקרן הזה שהוא גורם לכאבי ראש וכאבי עיניים, אבל גם מסך מחשב ב 60hz הוא נוראי לעיניים.
ההגיון אומר שאם DLP עלה מ 60hz ל 300hz, קשה להאמין שעדיין יכולה להגרם עייפות לעיין...
נערך לאחרונה על ידי noam23 ב 10/09/2006 23:41, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- knappertsbusch
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 232
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
ההיגיון נכון, אבל כמו שנאמר, כל אחד מגיב שונה.
אני לא זוכר איזה מקרן של SIM2 ראיתי, אבל הוא היה DLP,
לא מעייף בכלל ונטול קשתות לגמרי. לטעמי.
אני לא זוכר איזה מקרן של SIM2 ראיתי, אבל הוא היה DLP,
לא מעייף בכלל ונטול קשתות לגמרי. לטעמי.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
להגיד שזה לא קשור למהירות הגלגל זה בעצם להגיד שזה לא קשור לעובדה שהתמונה ב Single Chip DLP נבנית ע"י שכבות צבע המופרדות בזמן (זו הסיבה כאמור לקשתות, שאכן מתמעטות עם העליה במהירות הגלגל).
אם זו לא הסיבה, אז מה נשאר ?, ההבדל הגדול הנוסף בין LCD ל DLP הוא קונטרסט. יכול להיות שהשילוב בין עוצמת הארה חזקה יחסית, לקונטרסט גבוה, יכול לגרום לעייפות העין בחדר חשוך ?.
אם זו לא הסיבה, אז מה נשאר ?, ההבדל הגדול הנוסף בין LCD ל DLP הוא קונטרסט. יכול להיות שהשילוב בין עוצמת הארה חזקה יחסית, לקונטרסט גבוה, יכול לגרום לעייפות העין בחדר חשוך ?.
לי יש את האופטומה H27 שהיא עם גלגל 4X, ועם RGB/RGB, ושם בכלל לא רואים את הקשת הזו, אני רוצה לציין שאצל חבר שלי שיש לו את הטושיבה S20 במהירות X2 ניתן היה לראות בהתחלה מן קשת אבל אחרי כמה שעות היא נעלמה המוח לומד להתעלם מזה.
ובקשר לעייפות העיניים לא ניתקלתי אף פעם לא אצלי ולא אצל חבר שלי.
ובקשר לעייפות העיניים לא ניתקלתי אף פעם לא אצלי ולא אצל חבר שלי.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
ראיתי 3DLP ועדיין היה לי עייפות בעיניים.
המקרן DLP של RUNCO דווקא לא עייף אותי (מוזר ומעניין).
המקרן DLP של RUNCO דווקא לא עייף אותי (מוזר ומעניין).
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
לא אמרתי את זה.noam23 כתב:להגיד שזה לא קשור למהירות הגלגל זה בעצם להגיד שזה לא קשור לעובדה שהתמונה ב Single Chip DLP נבנית ע"י שכבות צבע המופרדות בזמן (זו הסיבה כאמור לקשתות, שאכן מתמעטות עם העליה במהירות הגלגל).
אם זו לא הסיבה, אז מה נשאר ?, ההבדל הגדול הנוסף בין LCD ל DLP הוא קונטרסט. יכול להיות שהשילוב בין עוצמת הארה חזקה יחסית, לקונטרסט גבוה, יכול לגרום לעייפות העין בחדר חשוך ?....
מה שאני אומר זה שאין לזה חוקים, כלומר, יש אנשים שרגישים לתופעה ולא משנה מה מהירות הגלגל.
יש כאלה שחשים בזה גם במקרני 3CHIP DLP (אני לא מדבר על קשתות אלא עייפות), אולי זה בגלל DITHERING ?
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
לא ברור לי למה זה דומה ל response time.
נניח אנחנו מציגים תמונה בצבע אפור 50%. זה אומר, להבנתי, שמחצית הזמן המראות מכוונות להחזיר אור למסך ומחצית הזמן לא.
נניח שהם מתנודדות בקצב של 60 לשנייה (ברור לי שבמציאות זה הרבה יותר מהר) - האם זה לא יגרום לתמונה להבהב באותו קצב בדומה לrefresh rate?
נניח אנחנו מציגים תמונה בצבע אפור 50%. זה אומר, להבנתי, שמחצית הזמן המראות מכוונות להחזיר אור למסך ומחצית הזמן לא.
נניח שהם מתנודדות בקצב של 60 לשנייה (ברור לי שבמציאות זה הרבה יותר מהר) - האם זה לא יגרום לתמונה להבהב באותו קצב בדומה לrefresh rate?
משה