תלייה PANASONIC 500
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
- shmulikwe
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1646
- נתן תודות: 6 פעמים
- קיבל תודות: 12 פעמים
אני גם קניתי מתקן אוניברסלי, התקנה וכיוון מאד פשוטים:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... &pos=-2535
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... &pos=-2535
שמוליק ו.
אז אם אני מבין נכון כל הקטע של צמוד תקרה/צמוד עם זרוע\התקנה על קיר אחוריMartinHSabag כתב:אין הרבה משמעות, מלבד נוחות ההתקנה והכיוונון.
לי יש מתקן שיכול להיות מוצקן על הקיר האחורי או תקרה ואני מאוד מרוצה ממנו.
נקנה אצל העולם-הדיגיטלי....
היא רק עניין של נוחות , ללא תלות בסוג המקרן/מרחק?
לצערי אני חושש שלא הבנת נכון , התלות בהחלט קיימת !
ראשית אתה צריך להגדיר את גודל המסך האופטילי, שהוא נגזרת של מרחק ההקרנה [ עים גמישות של 1.2 zoom ] ואת מיקומו המדוייק , בהתאם לנתונים הפרטיים של המקרן שלך. ואז להחליט אים זה יהיה מתלה תקרתי או לקיר [ לצורך העיניין - אים הקיר ממול המסך מרוחק 4 מ' והמסך שלך ברוחב 2 מ לא תוכל לתלות את המקרן על הקיר מאחר והתמונה תהיה גדולה מהמסך ]
שנית אתה צריך להכיר את אופן ההקרנה של המקרן ביחס למפלס הנורה ,ישנם מקרנים שמקרינים מעל מפלס הנורה [ או מתחת אים זה הקרנה הפוכה ] משמעותית, ואחרים שחלק מהתמונה נמצה מתחת למפלס הנורה מה שמחייב זרוע טלסקופית ארוכה יותר במקרה של התקנה תקרתית,
רק לאחר שתבצע מדידות בשיקלול הפרמטרים של המקרן ,תוכל להחליט , ויכול להיות שזה לא ישנה.....
במקרה של מרטין החיים קלים יותר עים LENS SHIFT ו ZOOM X2 , ומגבלות ההתקנה מצטמצמות.
ראשית אתה צריך להגדיר את גודל המסך האופטילי, שהוא נגזרת של מרחק ההקרנה [ עים גמישות של 1.2 zoom ] ואת מיקומו המדוייק , בהתאם לנתונים הפרטיים של המקרן שלך. ואז להחליט אים זה יהיה מתלה תקרתי או לקיר [ לצורך העיניין - אים הקיר ממול המסך מרוחק 4 מ' והמסך שלך ברוחב 2 מ לא תוכל לתלות את המקרן על הקיר מאחר והתמונה תהיה גדולה מהמסך ]
שנית אתה צריך להכיר את אופן ההקרנה של המקרן ביחס למפלס הנורה ,ישנם מקרנים שמקרינים מעל מפלס הנורה [ או מתחת אים זה הקרנה הפוכה ] משמעותית, ואחרים שחלק מהתמונה נמצה מתחת למפלס הנורה מה שמחייב זרוע טלסקופית ארוכה יותר במקרה של התקנה תקרתית,
רק לאחר שתבצע מדידות בשיקלול הפרמטרים של המקרן ,תוכל להחליט , ויכול להיות שזה לא ישנה.....
dydy כתב:לצערי אני חושש שלא הבנת נכון , התלות בהחלט קיימת !
במקרה של מרטין החיים קלים יותר עים LENS SHIFT ו ZOOM X2 , ומגבלות ההתקנה מצטמצמות.
...
אוקיי,
תודה על ההסבר מקיף.
מה שאני צריך לבצע זה פשוט להתחיל לטייל עם המקרן וסולם בחדר, על מנת
להגיע לגודל ומיקום תמונה אידיאלי אשר יקבעו בשבילי את סוג המתקן.
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 34345
- נתן תודות: 178 פעמים
- קיבל תודות: 603 פעמים
האerezep כתב:מה שאני צריך לבצע זה פשוט להתחיל לטייל עם המקרן וסולם בחדר, על מנת להגיע לגודל ומיקום תמונה אידיאלי אשר יקבעו בשבילי את סוג המתקן....
זה היה ברצינות? אתה מתכוון לחבר את המקרן לחשמל, לטייל איתו ביד אחת וסולם ביד השנייה ולראות מה יוצא?
כל מה שאתה צריך זה לקרוא בספר של המקרן למדוד עם מטר
קונספטואלית, זה נכון, אך את הטיול הזה תעשה כמובן עם עיפרון ונייר או במחשבמה שאני צריך לבצע זה פשוט להתחיל לטייל עם המקרן וסולם בחדר, על מנת
להגיע לגודל ומיקום תמונה אידיאלי אשר יקבעו בשבילי את סוג המתקן...
אם אין לך את הנתונים הרשמיים או אם אינך סומך עליהם, פשוט תמקם איפושהו את המקרן. תרשום את מידות התמונה המוקרנת בשני קצוות הזום, ומכאן הכל רק חישובים פשוטים.
לפני קדיחת חורים, תעשה בדיקה במקום הרצוי, למניעת טעויות.
משה
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
נראה לי הכי חכם, פה אין מקום לטעויות.MartinHSabag כתב:אני דווקא עשיתי את זה כך.
חיברתי לחשמל בלבד, החזקתי אותו על סולם וראיתי פחות או יותר איפה יוצא הכי טוב.
כמובן שבמקרה שיש לך LENS SHIFT אין צורך לעשות יותר מידי חישובים.......
כמה פשוט ככה טוב.
אני זוכר שבימי מקרני השיקופיות, אסור היה להזיז את המקרן עד שהנורה התקררה בגלל סכנת נזק. איו עיניין כזה במקרנים היום?erezep כתב:נראה לי הכי חכם, פה אין מקום לטעויות.MartinHSabag כתב:אני דווקא עשיתי את זה כך.
חיברתי לחשמל בלבד, החזקתי אותו על סולם וראיתי פחות או יותר איפה יוצא הכי טוב.
כמובן שבמקרה שיש לך LENS SHIFT אין צורך לעשות יותר מידי חישובים.......
כמה פשוט ככה טוב....
משה
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר: