חוות דעת על ICLEBO ARTE לאחר שבוע וחצי ראשונים

רובוטים שואבי אבק, שוטפי רצפות וחלונות
y_bz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 240
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

שלום לכולם,

לפני חודש שאלתי בפורום אם למישהו יש נסיון עם המכשיר, השאלה עוררה התעניינות רבה (500 כניסות) בלי שלמישהו היה מה לספר...
בלית ברירה רכשנו את המכשיר רק כדי לספק את סקרנות הקהילה :wink: .
לפני שאמשיך אבהיר כי כל מה שנכתב הוא כמובן התרשמות ודעה אישית- ראיתי שיש לפעמים "מלחמות רובוטים" שזה דומה למלחמות היהודים.

קצת על המניעים לבחירה:
התלבטות ראשונה היתה האם ללכת על מוצר מוכר במחיר כניסה ( רומבה 620) בידיעה שהוא לא ידע לגשת לכל החדרים בפעם אחת או לקנות מוצר שאמור לדעת לגשת לכל החדרים הנגישים - הוחלט על האפשרות השניה.

לאחר קריאה וצפיה בסרטונים ההתלבטות היתה בין רומבה סדרה 7 לניטו XV 15.
באחד הדיונים כאן (ויש המון) עלה שמו של ה ICLEBO, מתוך סקרנות בדקתי והמכשיר נראה מעניין.
מצד אחד מיפוי אמיתי של הבית (מכשיר "רואה") ומצד שני מברשות צד לגישה למקום בו מתאסף רב האבק (אציין שאנו גרים במרכז העיר - לא חסר אבק).
השיטה הראנדומלית של הרומבה פחות התאימה לתפיסה שלי למרות שהנחתי שבסופו של דבר הוא כן עובר על מרבית הבית במחיר של זמן עבודה.
החסרון הגדול של ה ICLEBO מבחינתי הוא שזה מוצר חדש, גם בארץ וגם בכלל (למרות שהחברה יצרה רובוטים לפיליפס תחת השם HOME RUN.

לאחר כמה שיחות עם הנציג בארץ, טכניות ומנהלתיות, הוא פתר את נושא חוסר הנסיון עם המוצר וחוסר הרקורד של היבואן במתן זמן התנסות של 30 יום עם אפשרות החזרה ללא שאלות.
זה נותן מענה לאי שביעות רצון מתפקוד המוצר, לגבי השרות העתידי החלטנו לקחת סיכון.

אחרי ההקדמה להלן התרשמות של שבוע וקצת:

* הרובוט שקט יותר ממה שציפיתי, אפשר לקרוא עיתון בסלון, לא יעיר ילדים ישנים בחדרים.
* הוא עובד בצורה מסודרת על שטח הבית ללא חזרות כפולות על אותו מקום, מצליח להכנס לכל החדרים ובאופן מפתיע ידע לנקות שטח קטן שצריך להגיע אליו מתחת לספה בצורת ר.
* נצמד לדפנות הקיר, יודע להסתובב מסביב לרגליים של המיטה/ספה.
* לפעמים הוא מזהה עצמים (קיר/ריהוט) ולא נתקל בהם אלא ממש עובר צמוד אליהם ולעיתים הוא נתקל בהם במלוא הכח.
* באופן כללי הוא מנקה טוב מאד אך קורה שהוא עובר מעל לכלוך ולא אוסף אותו.
* יש לו סוללת ליטיום - טעינה מהירה וזמן עבודה ארוך - עוד לא קרה שהוא היה צריך לחזור באמצע העבודה אך הוא אמור לדעת לחזור לבד.
* בינתיים הוא תמיד מצא את עמדת הטעינה בסוף העבודה.
* הניקוי של תא האבק נח, היות ויש שתי בעלות שיער ארוך בבית יש צורך לנקות את המיסב כל מספר פעמים (אציין כי נתנו לו לעבוד לפעמים יותר מפעם ביום).
* יש לו אפשרות לעבור עם מטלית רטובה, לא דומה לשואב שוטף, נראה לי בעיקר גימיק, השתמשתי פעם אחת בחדרי השינה בהם יש פרקטים.
* לגבי היבואן - ידע לענות על השאלות שהצגתי - מיידית או לאחר בירור.

סה"כ אנחנו מרוצים מעצם הקניה ולגבי היבואן יש לקוות שהוא ישרוד (חלקים מתכלים קל להזמין מחו"ל, לגבי תקלות זה יכול להיות פחות נעים)...

אם יש שאלות אשמח לענות.

noam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

נראה מוצר מעניין.
רק לא הבנתי את המשפט הזה "התלבטות ראשונה היתה האם ללכת על מוצר מוכר במחיר כניסה ( רומבה 620) בידיעה שהוא לא ידע לגשת לכל החדרים בפעם אחת"

מאיפה הידיעה הזאת? יש לנו רומבה כבר שנתיים והיא מנקה 3 חדרים וסלון-מטבח גדולים בפעם אחת.

y_bz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #3 

מקריאה באינטרנט, לא תמיד מקור אמין.
אני מניח שזה תלוי בדגם המוצר ובמתאר וגודל הבית.

dmitrys
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1735
נתן תודות: 143 פעמים
קיבל תודות: 168 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

y_bz כתב:חלקים מתכלים קל להזמין מחו"ל
...
באיביי אין כלום חוץ מפילטרים. באמאזון אפילו את זה אין.

כמה עלה הרובוט?

y_bz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #5 

לגבי סוללות - עשיתי חיפוש קצר בזמנו ומצאתי ב 70$, בארץ אצל היבואן (כל עוד הוא חי) עולה 140 שח.
על שתי האופציות לא התעכבתי יותר מידי כי אני יודע להזמין סוללות אצבע מתאימות ב DX ולהתקין במארז.
לפני שהתחלתי להתעסק בזה לבד (פנסי צלילה של כל החבורה) נעזרנו בחברה (עמיסל או מאירסל במקרה שלנו, יש עוד) שאתה יכול להגיע עם כל מארז סוללה והם ידעו להתקין בתוכם את הסוללות המתאימות (בכל מארז שהשתמשתי בו עד עכשיו יש סוללות אצבע כלשהן, זה רק קוביית הפלסטיק והקונקטורים שנראים מרשימים...).
ברומבה קל לראות את זה (כנס לאתר באביזרים נלווים).
מנסיון שלנו זה יותר זול מסוללה מקורית בארץ ויותר יקר מסוללה בהזמנה מאייבי ודומיו, אם הם ישמרו על 140 שח זה מחיר טוב.
זה מוצר חדש, גם בעולם, אם זה לא יהיה פלופ רציני יופיעו סוללות גם באיביי ואמזון.
אחרי כל החפירה ציינתי בהודעה הראשונה שזה החסרון העיקרי של המוצר.
קיבלתי הנחה קלה (מאד) על מחיר המחירון שהוא 2870 שח, משהו שכל אחד יקבל.

y_bz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #6 

אם התחלתי עם ענייני תחליפים אז סיפור קטן לגבי פילטרים:
כל פעם שקנינו חבילת שקיות לשואב הרגיל (פיליפס) הגיעה איתם פילטר להחלפה שלא היה לנו מה לעשות איתו היות והשואב שלנו הגיעה עם פילטר רב פעמי בר ניקוי.
בתור גבר מצוי כמובן ששמרתי אותם (לא תופסים מקום, מי יודע), כשאזדקק לפילטר רק צריך לגזור את הפילטרים לגודל המתאים ודחינו את מועד הזמנת החלפים.
אם תתקלקל המצלמה של המכשיר אז אני צריך חלק מקורי, סוללות ופילטרים לא מדאיגים אותי.

אני מקווה רק שלא יווצר הרושם שלקחתי בחשבון שיש סיכוי גבוה שלא יהיה אבא למכשיר בעתיד הקרוב, אם זה היה המצב לא הייתי שוקל לקנות.

nexus2555
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

Icelbo

שרשור שלא נקרא #7 

טוב לראות שיש מתנדבים שמוכנים לקנות מוצר חדש ולשתף את הקהילה... (Y)

גם אני נתקלתי ברובוט הזה והוא סיקרן אותי...
יש לי כמה שאלות:
1. מה השם של היבואן? (חיפוש בגוגל העלה 2 חברות שמתעסקות עם הרובוט הזה) כמה היבואן "עמיד" לדעתך?
2. מלבד הסוללה יש לרובוט עוד חלקים שמתבלים (כגון מברשת, גלגלים וכו') וכמה זה עולה?
3. האם אתה יודע איך הוא מתמודד עם פרווה של חיות?

9xcalibur9
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1632
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 108 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

אני מוכרח לציין שהרובוט הזה בינתיים הכי מרשים מכולם (Y)

אני מחפש לקנות לעצמי אחד מאחר ואני סובל מאלרגיה לאבק וכן, די עצלן :-)

מה שמושך אותי יותר לכיוון של הרובוט הזה זה חוץ מזה שהוא יודע לעשות את כל מה שהאחרים עושים ולא עושים כמו לנקות בצמוד לקיר, לעלות/להמנע משטיחים הוא האלגוריתם ה-BACK AND FORTH המאוד פשוט ויעיל שלו (לדעתי). במקום לעבור רנדומלית על החדר כמו הרומבה, הוא עובר עליו "שורות שורות" ובכך מבטיח שכל הרצפה כוסתה.

y_bz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #9 

שלום,

רק עכשיו ראיתי את השאלות.

היבואן שממנו קנינו:
http://www.robo-team.co.il/
כמה הוא עמיד? אין לי מושג.
יש חברת אם ותיקה שעוסקת בתחום אחר לגמרי, לא אומר הרבה לדעתי.
הנציג שהיה איתי בקשר בזמן הקניה (רונן) מבין לא מעט בתחום וידע לענות על כל מה ששאלתי.
מה שכן נראה שבתחום הרובוטים זו אופרציה של אדם וחצי שנסמך על שירותי חברת האם מבחינת מחסן, הנהלת חשבונות, יבוא וכו (ביקרתי במקום כדי לאסוף את הרובוט, זה היה חשוב לי גם כדי להתרשם ממי שעומד מאחורי החברה), אולי דברים השתנו - זו אופרציה חדשה.
מחירים שקיבלתי מהיבואן:
"אתה לא צפוי להחליף מברשות במהלך השנה הראשונה.
בכל מקרה....מחיר מברשת ראשית - 90₪
מחיר מברשות צד- 25₪ ליחידה
סט שני פילטרים HEPA - 40₪
מחיר סוללה - 140₪"
אצלנו החיות הולכות על שתיים אז אין לי ידע אישי.

המשך התרשמות לאחר חודש ושבוע:
לא החזרנו אותו :wink: .
הוא עושה את העבודה לשמה קנינו אותו - שומר על רמת נקיון מאבק העיר ולכלוך קל בצורה שוטפת.
אנו מפעילים אותו כמעט כל יום, פעם בשבוע מפעילים במוד MAX שזה אומר ניקוי סיסטמטי ומייד לאחריו ניקוי רנדומלי של שעה (אם אני זוכר נכון) - רואים שלאחר ניקוי כזה תא האיסוף מתמלא יותר.
באפשרות השטיפה/ניגוב השתמשנו פעמיים - נחמד אבל זו לא הסיבה לבחור בו מבחינתנו.
הוא לא מפספס חזרה לעמדת הטעינה ולא נתקע באמצע העבודה אם לא עשינו טעות (שכחנו חדר אמבטיה פתוח והוא התחפר מתחת לאמבטיית הפלסטיק של בננו הצעיר ואז היא חסמה את דרכו חזרה - מסכן...)
אני מבצע ריקון של תא האיסוף אחרי כל שאיבה וניקוי המברשת כל פעמיים שלוש בגלל שערות ארוכות שמתלפפות על צירי המברשת.

עושה רושם, וזה לא קשור למותג זה או אחר, שמשתמשי הרובוטים השונים מרוצים מההחלטה לקנות את המכשיר.
יכול להיות שזה מאפיין את כותבי הפורומים כי יש לנו חברים שהרובוט שלהם מונח בקופסה חודש לאחר הקניה כי אין להם אנרגיה לעשות "הכן ביתך לרובוט" כל פעם (זה לא קשור למותג אותו הם קנו אז לא אציין אותו).
אני מסכים עם מי שכתב באחד הפוסטים כי כבונוס לקניית הרובוט הבית מאורגן בצורה יותר מסודרת באופן כללי בשוטף.

זהו בינתיים.

nice_guy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 568
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

גם אני כבעליו של הרובוט הנ"ל כבר 3 ימים שלמים, חייב לציין שהוא בהחלט עושה את העבודה, שקט מאוד, מפעיל אותו ב 11 בלילה, לפחות כרגע מאוד מרוצה.
לי נאמר שעלות המברשת הראשית היא 80 שקל וכל מברשת צד 18 שקל.

מציק קצת שבאמת נראה על פניו שרק רונן נמצא כנותן שירות וזה מוזר, באמת מקווה שהחברה תשרוד.
אפילו בזאפ לא ראיתי שמוכרים אותו ורובוטים מעפנים אחרים נמכרים כמו לחמניות...

ושוב, מאוד מרוצה מפעולת הרובוט, עד כה.

לגבי חיות, אוסף נהדר שערות של כלבת הלברדור שלי שמשירה שיער כאילו אין מחר...
אך שוב, אני משתמש במכשיר רק שלושה ימים.

ThegM
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 45
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #11 

y_bz אהבתי את חוות הדעת,

ממה שאני מבין זה נשען על אחת מההודעות המקוריות שלי בעבר הלא רחוק,
יש לי את המכשיר כבר מספר חודשים ואני מאד מרוצה.
אני, כמו רוב הפורום לדעתי, מקפיד לעשות את שיעורי הבית לפני רכישה של מוצרי חשמל במיוחד.
כששוחחתי עם רונן, הוא הופתע מכמות השאלות עד שכבר חדש שאני מתחרה שמנסה לדלות מידע, :D
אני חייב לומר שרמת השירות שלו היתה מצויינת וקיבלתי תחושה טובה מאד שיש למי לפנות במקרה הצורך (יצא לי גם לבדוק את זה.. :) )
זה הרובוט עם הכי הרבה יתרונות שמצאתי למול מעט חסרונות.
הוא יותר "חכם" מרומבה, כמעט ולא מפספס פינות, גם אם זה נראה שהוא לא עבר במקום מסוים , הוא יחזור לשם מאוחר יותר.
הוא פחות חזק בשאיבה מ"ניטו" אבל הרבה הרבה יותר שקט, זה לא אומר שהוא לא שואב טוב, להיפך.
הוא מכוון לעבוד כל יום בשעה 10, לוקח לו 70 דקות לנקות בית - מפלס אחד 120 מ' (מינוס שני שטיחים גדול וקטן).
אם אני מקפל את השטיחים לוקח לו 125 דקות ולפעמים הוא חוזר לטעינה לאחר 110 דקות ואז ממשיך.
יש לו שלט, שלפעמים זה מאד עוזר כשרוצים לכוון אותו למיקום מסויים מבלי להרים אותו.
אני דואג לרוקן את המיכל כל יום יומיים ולנקות את המברשות פעם בשבוע.
פשוט לא להאמין כמה אבק ושערות הוא מצליח לנקות - מבטיח לכם שלא תיארתם לעצמיכם שזו כמות האבק היומית שהוא ימצא בבית.
אנחנו כ"כ מרוצים שנתנו לו שם "בנסון" (החברה הצעירים בטח לא מכירים את הסידרה) :lol:
אני לא חושב שיש רובוט מושלם ממה שאני בדקתי, אבל לדעתי זה הרובוט הטוב ביותר כיום!
חבל שאין להם גם רובוט שוטף..

תהנו...

gilibarlev
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #12 

שלום לכולם. אני בעליו החוקי של ICLEBO הקוריאני מחג פסח 2013. זו היתה מתנה לבית, מתנה לאשתי וגם מתנה בשבילי. רכשתי אותו ישירות מהסוכן/מנכ"ל/יבואן/שירות כל יכול - רונן. לאחר שיחה איתו שאמר לי לקחת אותו לנסיון 30 יום, ומנה באוזניי את היתרונות לעומת המתחרים, ולאחר שהסתכלתי על הסרטונים באתר האינטרנט של ROBO-TEAM, שוכנעתי לנסות, למרות המחיר הלא זול בכלל.
ראשית - אנחנו מאוד מרוצים. גם מכיון שהפעלתי אותו לראשונה לאחר שאיבה עצמאית של כל הבית עם דייסון ושטיפה, ולמרות זאת הוא מצא המון אבק!!! וגם בגלל שהבית צריך להיות מסודר יחסית בשביל לא להפריע לו לעבודה, אז פה יש רווח עקיף אבל חשוב.
שנית - הרובוט הספציפי שאני לקחתי עשה מעט בעיות. הוא לא תמיד מצא את הבסיס, החליט לעיתים לחזור לבסיס לפני שסיים את העבודה, הגלגלים החלו לחרוק, והיו לי 3 פעמים תקלה C7 שזה תקלת מערכת. רונן היה אצלי ובדק, והוחלט שמאחר והבעיות לא אמורות להימצא בשואב - הוא יוחלף לחדש. זה אומר משהו על רמת השירות. את החדש אני אמור לקבל מחר-מחרתיים.
שלישית - לא השתמשתי באפשרות המטלית הרטובה, נאמר לי שעובדים על פיתוח שהמטלית תוזן במים באופן אוטומטי על ידי הרובוט ואז זה יהיה הרבה יותר שימושי. כמו כן נאמר לי כי עוד מעט יפיצו ללקוחות מברשות צד חדשות וטובות יותר - ואין לי טענות על הקיימות.
רביעית - ראיתי את IROBOT בפעולה, ואני יכול להשוות. IROBOT מרעיש ברמה גבוהה לעומת ICLEBO, יש לו מברשת צד אחת ויחידה - וקצרה יותר מהקוריאני. ICLEBO נחשב לשקט. אם הוא מתחת לספה אני לא שומע אותו בכלל.
חמישית - הסוללה אכן נטענת מהר יחסית למתחרים - כ- 45 דקות, ומספיקה לזמן רב יותר מאשר במתחרים.
שישית - כמות האבק שהוא אוסף, גם כשנדמה היה לי שהבית נקי, היא עצומה. כבר חשבתי שהוא למד לייצר אבק, אבל התבדיתי. הוא אוסף המון אבק ששוכב על הרצפה ואנו לא רואים אותו.
שביעית - הוא נכנס מתחת לספות (הספה אצלי בגובה 10 ס"מ מהרצפה והוא בגובה 9 ס"מ), והוא היחיד שיודע לא לעלות על שטיחים או לא לטפס על מהמורות אם מגדירים לו בתחילת הפעולה.
שמינית - הוא לא מחליף את האישה, אבל עושה אותה יותר מאושרת.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8408
נתן תודות: 1376 פעמים
קיבל תודות: 1228 פעמים

שרשור שלא נקרא #13 

סקירה מעניינת בהחלט.. (Y)
נראה מוצר ששווה בדיקה למרות "העלטה" הקיימת לגבי המוצר...

y_bz פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שרשור שלא נקרא #14 

אני יכול להוסיף שאנחנו מפעילים אותו על MODE MAX (שילוב של ניקוי שיטתי ורנדומלי אחריו) כפעמיים בשבוע, מנקה עם שואב ידני את הפילטר אחרי כל שתי הפעלות בערך ושהוא עושה את מה שציפינו ממנו עד כה.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8408
נתן תודות: 1376 פעמים
קיבל תודות: 1228 פעמים

שרשור שלא נקרא #15 

y_bz כתב:אני יכול להוסיף שאנחנו מפעילים אותו על MODE MAX (שילוב של ניקוי שיטתי ורנדומלי אחריו) כפעמיים בשבוע, מנקה עם שואב ידני את הפילטר אחרי כל שתי הפעלות בערך ושהוא עושה את מה שציפינו ממנו עד כה.
...
נחמד הרעיון של שואב מנקה שואב... :D
המצב הזה נראה לי הוא יתרון ברור של המוצר על פני המתחרים.

שלח תגובה

חזור אל “רובוטים ביתיים”