מכונות לבית קפה . רעיונות והצעות יתקבלו בברכה, עודכן

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

טוב , כפי שרשום בכותרת אוטוטו נפתח בית הקפה (לצערי בשבילכם לא בארץ אבל מבטיח קפה עליי למי שיבוא לביקור בגרמניה:wink: ).
אתחיל משאלה ראשונה ברשותכם , מכונת קפה , כרגע קיבלנו הצעה (מ hausbrandt למי שמכיר) לגבי המכונה הבאה: (SAN REMO )
http://www.sanremouk.com/portfolio/verona-tall-sed
עם שתי מטחנות (לצערי לא סגור עדיין על איזה בדיוק) ב 5000יורו הכוללת את החובה לקנות מבין סוגי הקפה הקפה של Hausbrandt במחיר של 18יורו לקילו.
אני מודע לשוני בין השוק בארץ למה שיש באירופה ובכל זאת , אם למישהו יש נסיון כלשהו אשמח לקבל אותו מנקודת מבט ישראלית (יש לנו מספיק יועצים מקומיים....).

עדכון 1:
עם החקירה של עולם המכונות התעשייתיות עולים כמובן נושאים נוספים שמשתמשים ביתיים פחות מודעים או מתייחסים אליהם בד"כ ( אוקיי , אני ) כמו אחזקה שונה ופיצ'רים נוספים .
אתמול נעשתה בדיקה קצרה של המכונות החדשות של Quickmill (אני לא ממש הצלחתי לבדוק כמה חדשות או מתי יצא הליין בפעם הראשונה אבל לא נורא) .
http://www.quickmill.it/MyIndex.php?Lan ... ie&Cat=NEW PROFESSIONAL COFFEE MACHINES&Sotto_cat=PROFESSIONAL 2GR

למי שלא בדק את הלינק , יש שם שתי מכונות (עם שלל מודלים) אשר למעט המחיר יש כמה דברים שצריך לקחת בחשבון בבדיקה שלהן.
ה- URAGANO כשמה היא מכונה קופמקטית עם דוד בגודל 7L והספק של 2700 WATT.
מכונה מקסימה וקטנה במחיר של 3200€+- (מחירים לא סופיים אבל פחות רלוונטי כרגע)
למקומות שאין בהם יותר מדי מקום נראה שהיא תתאים מצוין , לגבי המקום שלנו , צריך לחשוב עלזה.--

המכונה השנייה מדגם QUARANTACINQUE כבר יותר מאסיבית וגדולה עם הספק של 4500 watt ודוד בגודל 12L
יש לה פיצ'רים רבים יותר מהמכונה הקודמת כמובן ולדגם העליון יש גם מסך אשר מציג תאריך, שעה והכי חשוב את טמפרטורת הדוד .פיצ'ר נוסף וחשוב הוא הקצפה אוטומטית ,פשוט לשים את הזרבובית ויש הקצפה ( ישר חשבתי כמה אני צריך דבר כזה בבית לבת הזוג :D ). מחירה כ +-€4200
דבר נוסף הוא נושא השירות שהוא לא פחות חשוב מהמכונות עצמן , הבחור שהראה לי את המכונות עובד באיזור כבר כמעט 30 שנה והוא משווק רשמי של Quickmill , הוא גם משווק את המכונות של אלקטרה והראה לי כמה תמונות במכשיר הפלא (בין השאר ממפעל הייצורשל אלקטרה עם מנהל המפעל ומסוע עם עשרות מכונות אלקטרה טריות טריות ישר מהתנור :mrgreen: )
נערך לאחרונה על ידי dgent ב 25/06/2013 14:37, נערך 6 פעמים בסך הכל.

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

קודם כל שיהיה בהצלחה!

באיזו עיר (וארץ למעשה) אתה פותח את בית הקפה?

לגבי ההצעה שקיבלת, לכמה קילו אתה מתחייב ולכמה זמן החוזה? איזה שירות אתה מקבל עם הרכישה?

אני מן הסתם לא בקיא בעסקים האלו באירופה, ולמרות שהמכונה נראית מדהימה, על פניו זה נשמע כמו עסקה מאוד יקרה. בארץ לפחות, אם מתחייבים לכמות קפה גדולה מספיק, נהוג לקבל את המכונה והמטחנה חינם או כמעט חינם, ואם רוכשים את המכונה בכסף מלא, אז אין התחייבות לקפה.

אני בטוח שאתה לוקח כמה הצעות מכמה מקומות, אבל חשוב לעשות חישוב והשוואה של שני מסלולים: כמה תעלה שנה של מכונה בסבסוד והתחייבות לקפה בסכום וכמות מסויימת, לעומת רכישה של מכונה ומטחנה וקפה בנפרד ללא שום התחייבות.

מכיוון שהעסק עוד לא נפתח, קשה להעריך את כמות הקפה שתצרוך, ולכן להתחייב מראש לכמות קפה עשוי להיות בעייתי. מצד שני, רכישה עצמאית של ציוד תאפשר אמנם רכישת קפה זול יותר ובכמות מדוייקת לפי הצורך, אך באה כמובן עם בעייתיות בפני עצמה.

dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #3 

הדילמה שהעלית זאת בדיוק ה"בעיה" הקיימת , המקום בתפוסה מלאה (על פי הערכה כרגע) יכול להכיל 50 אנשים+- למיקום יש פוטנציאל לא קטן (אף על פי שאינו במרכז העיר) אבל בכל זאת צריך לדאוג לחשיפה נכונה לכן מאוד יהיה קשה להעריך כמה קפה נצטרך.
אני מצפה למסלולים בדיוק כפי שהעלית, העדיפות הראשונה כרגע היא למצוא חבילה\עסקה כלשהי ללא תשלום גבוה התחלתי אבל זאת ההצעה הנוכחית ואמרתי שאם כבר לשתף אז מה שאפשר ( הצעות נוספות בדרך ואעדכן אותן בפוסט הראשי) .

תודה על ה INPUT (Y)

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

איפה זה?
תתחיל בלמצוא עסקה שכוללת רק קניית קפה - גם אם תקבל מכונה ישנה ומצ'וקמקת.
אם המקום יתבסס אז תשקול לקנות ציוד - ככה לפחות עובדים בארץ.
hausbrandt זה קפה יקר. אתה לא חייב להתחיל עם משהו כזה.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

shtud
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1591
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 97 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

5000 יורו זה בערך 24000, שקל נראה לי שבמחיר הזה אתה יכול לקבל יותר, ובלי שום התחייבות, אני לא יודע איך הקפה שלהם, אבל לפני שאתה מתחתן אתם כדאי לבדוק אופציה של קניית מכונה באופן עצמאי, ולקבל הצעות מעוד כמה חברות.
שתיית קפה מרובה עלולה לגרום ל......שתיית קפה נוספת....
http://www.secretocafe.co.il

dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #6 

בודקים בודקים , אעדכן בהמשך , לגבי איכות הקפה , הבנתי שהוא נחשב קפה עלית , בין הטובים אני אישית לא מכיר אותו , חשבתי שאולי המומחים פה מכירים כי אני לא שמעתי עליו :
http://www.hausbrandt.com/en/prodotti/h ... grano.html

amiir
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 196
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

יצא לי לטעום לאחרונה - אחד הטובים.

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

יש בארץ בכמה מקומות האוסברנדט (למשל במסעדה של רושפלד בטיילת).
הוא בעיקר יקר.
עוד שבועיים אני בפרנקפורט - זה די קרוב לקלן, יאללה תן גז...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #9 

יש הרבה עבודה המקום לא יפתח לפני ספטמבר..
אולי בביקור הבא שלך :wink:

עדכון קטן , אין התחייבות לקניית כמות קפה אלא לתקופת הקנייה 3 שנים (מוזר גם לי , אני מודה) הצעות נוספות יעודכנו .

pup26
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2810
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 79 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

רק עכשיו אני רואה שאתה בקלן, יש לך איזשהו קשר לקהילה היהודית שם?

dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #11 

Double Post 8O

joj
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 101
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 3 פעמים

שרשור שלא נקרא #12 

תעדכן כתובת כשיהיה רלונטי

moti_r
עורך ראשי HTCafe
עורך ראשי HTCafe
תגובות: 9712
נתן תודות: 219 פעמים
קיבל תודות: 682 פעמים

שרשור שלא נקרא #13 

בהצלחה!! (Y)
מרגש בהחלט!

אין לי מספיק הבנה של עולם בתי הקפה כדי לתת עצה אמיתית. רק אומר שאני לא בטוח שאיכות הקפה חשובה כ"כ (לראיה, רוב בתי הקפה המצליחים מאוד בארץ מגישים קפה באיכות סבירה בלבד) ולכן שווה שתבדוק לעומק איפה לשים דגש. אם אני צריך להמר, אז נראה לי שבגרמניה יותר חשוב המאפה שליד הקפה, מאשר הקפה עצמו, היות והגרמנים שותים הרבה פילטר. אבל אני באמת לא יודע.
- שינה היא סימפטום של מחסור בקפאין -

urich
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 401
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שרשור שלא נקרא #14 

!!!קודם כל הרבה בהצלחה!!!

לדעתי אם אתה לא מכוון להיות בית קפה גורמה אין טעם להיכנס כבר בהתחלה להשקעה כל כך גדולה.
לא הייתי פוסל אפילו ציוד יד שנייה, כמובן כל עוד הוא חדש יחסית תקין לחלוטין ונראה מרשים.
בקיצור איך שאני רואה את הדברים.
קודם כל לוקייישן לוקיישן לוקיישן לוקיישן (ועוד כמה פעמים לוקיישן).
אחר כך עיצוב- שיהיה מזמין במיוחד אם אין לך שם של רשת (למרות שזה אמרו לדחות אנשים).
שירות וזה כולל כמובן את המקצועיות של הבריסטות.
אחר כך כנראה באמת איכות המאפים והדברים בצד,
כמו שציינת שיווק פרסום קידום שת"פ עם עסקים באזור, בניית בסיס לקוחות קבועים וכו' וכו'
ורק בסוף למטה המכונה והפולים המדויקים בהם תשתמש.... כן בית קפה בניגוד למה שהשם רומז מצריך הרבה מאוד עבודה מסביב ופחות על הקפה.

netivi
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 878
נתן תודות: 1091 פעמים
קיבל תודות: 29 פעמים

שרשור שלא נקרא #15 

בהצלחה !

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”