urich כתב:!!!קודם כל הרבה בהצלחה!!!
לדעתי אם אתה לא מכוון להיות בית קפה גורמה אין טעם להיכנס כבר בהתחלה להשקעה כל כך גדולה.
לא הייתי פוסל אפילו ציוד יד שנייה, כמובן כל עוד הוא חדש יחסית תקין לחלוטין ונראה מרשים.
בקיצור איך שאני רואה את הדברים.
קודם כל לוקייישן לוקיישן לוקיישן לוקיישן (ועוד כמה פעמים לוקיישן).
אחר כך עיצוב- שיהיה מזמין במיוחד אם אין לך שם של רשת (למרות שזה אמרו לדחות אנשים).
שירות וזה כולל כמובן את המקצועיות של הבריסטות.
אחר כך כנראה באמת איכות המאפים והדברים בצד,
כמו שציינת שיווק פרסום קידום שת"פ עם עסקים באזור, בניית בסיס לקוחות קבועים וכו' וכו'
ורק בסוף למטה המכונה והפולים המדויקים בהם תשתמש.... כן בית קפה בניגוד למה שהשם רומז מצריך הרבה מאוד עבודה מסביב ופחות על הקפה....
טעות בית קפה כן כשמו כן הוא וקפה מן הסתם הוא המוצר הכי נמכר וגם מכניס הכי הרבה רווח ביחס לעלות הכנתו אני לא טוען שצריך להביא מוצרים שעולים הון תועפות אבל צריך להכניס לתודעת הלקוח כבר בהתחלה שבעסק שלך הקפה הוא ברמה גבוהה וזה יקרה עם לבריסטה יהיו את הכלים הנכונים לעבוד איתם כמה שיותר טוב במגבלות הפיננסיות של העסק ואת זה אני אומר מניסיון בעבודות שנתנו לקפה שלהם את המקום הראוי לו ומממקומות שלא יחסו לו חשיבות וזה תקף כמובן למכלול העסק מהמטבח והבר עד לעמדת שטיפת הכלים כמה שיהיה יותר קל ונוח לעובד ככה השירות ואיכות המוצר יהיו טובים יותר וזה דורש המון השקעה הן כלכלית והן מחשבתית כדי ליצור את העסק שאתה חולם עליו לכן אני ממליץ כמה שפחות להתפשר בתחילתו של העסק כדי שבהמשך יהיה לך יותר קל ...וחוץ מזה המון בהצלחה