מכונות לבית קפה . רעיונות והצעות יתקבלו בברכה, עודכן

המקום לשאול שאלות על קפה, קפסולות, מכונות קפה, סוגי קפה ירוק, חנויות
Nevopash
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 6 פעמים

שרשור שלא נקרא #16 

urich כתב:!!!קודם כל הרבה בהצלחה!!!

לדעתי אם אתה לא מכוון להיות בית קפה גורמה אין טעם להיכנס כבר בהתחלה להשקעה כל כך גדולה.
לא הייתי פוסל אפילו ציוד יד שנייה, כמובן כל עוד הוא חדש יחסית תקין לחלוטין ונראה מרשים.
בקיצור איך שאני רואה את הדברים.
קודם כל לוקייישן לוקיישן לוקיישן לוקיישן (ועוד כמה פעמים לוקיישן).
אחר כך עיצוב- שיהיה מזמין במיוחד אם אין לך שם של רשת (למרות שזה אמרו לדחות אנשים).
שירות וזה כולל כמובן את המקצועיות של הבריסטות.
אחר כך כנראה באמת איכות המאפים והדברים בצד,
כמו שציינת שיווק פרסום קידום שת"פ עם עסקים באזור, בניית בסיס לקוחות קבועים וכו' וכו'
ורק בסוף למטה המכונה והפולים המדויקים בהם תשתמש.... כן בית קפה בניגוד למה שהשם רומז מצריך הרבה מאוד עבודה מסביב ופחות על הקפה.
...

טעות בית קפה כן כשמו כן הוא וקפה מן הסתם הוא המוצר הכי נמכר וגם מכניס הכי הרבה רווח ביחס לעלות הכנתו אני לא טוען שצריך להביא מוצרים שעולים הון תועפות אבל צריך להכניס לתודעת הלקוח כבר בהתחלה שבעסק שלך הקפה הוא ברמה גבוהה וזה יקרה עם לבריסטה יהיו את הכלים הנכונים לעבוד איתם כמה שיותר טוב במגבלות הפיננסיות של העסק ואת זה אני אומר מניסיון בעבודות שנתנו לקפה שלהם את המקום הראוי לו ומממקומות שלא יחסו לו חשיבות וזה תקף כמובן למכלול העסק מהמטבח והבר עד לעמדת שטיפת הכלים כמה שיהיה יותר קל ונוח לעובד ככה השירות ואיכות המוצר יהיו טובים יותר וזה דורש המון השקעה הן כלכלית והן מחשבתית כדי ליצור את העסק שאתה חולם עליו לכן אני ממליץ כמה שפחות להתפשר בתחילתו של העסק כדי שבהמשך יהיה לך יותר קל ...וחוץ מזה המון בהצלחה

dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2221
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 124 פעמים

שרשור שלא נקרא #17 

שניכם צודקים קצת .
ראשית , @urich איך אתה מגדיר בית קפה גורמה?
לגבי הלוקיישן זה הדבר הראשון שנלקח בחשבון לפני פתיחת בית הקפה רק נשאר לקוות שגם הלקוחות הפוטנציאלים יראו זאת כך :wink:
לגבי העיצוב ומה שנשאר אלו פחות המחלקות שלי , אני מתעסק בקפה כרגע ולכן הטחינה בפורום , יש לי עוד הרבה מה ללמוד בזה אני בטוח ועל הדרך אני גם יוצר סוג של תיעוד האופציות השונות שעולות .
מצד שני , אני מסכים עם מה ש NEVO טוען אנחנו כן מצפים להציג את עצמנו כמקום שמכין קפה כמו שצריך יש בעיר לא קצת בתי קפה עם מכונות מצוינות שהקפה שיוצא מהן הוא לא להיט בלשון המעטה ..
אני כן רוצה לתת לקפה את הבמה הראויה לו ב"בית הקפה" וכמובן במסגרת התקציב והאילוצים להוציא את המיטב שאוכל על מנת שאוכל ללקוחות את החוויה הכי טובה שיוכלו לקבל על מנת שיחזרו למקום.

urich
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 401
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שרשור שלא נקרא #18 

כל בר מגיש מספר סוגי בירות, ועושה את מרבית הרווח על משקה זה לרוב יש להם מספר חביות וגם בקבוקים האם זה הופך את הבר לכזה שמתמחה בבירות- לא.
בר שמגיש בירה גורמה נותן את המוצר ברמה הגבוהה ביותר, אנשים יבואו אליו בשביל בירה מסוימת (למשל בירה של מבשלה קטנה, או מבשלה הקשורה ישירות לבר הזה,) ההקפדה על הפרטים תהיה מוחלטת מהכוס לטמפרטורת המזיגה עד לגובה הקצף. הצוות יהיה מומחה בדקויות של סוגי הבירות החל מאחוז הכשות ועד לסוג הקלייה של הדגן וכו'.
מצד שני בר רגיל יגיש בירה גולדסטאר סטנדרטית והצלחתו תימדד על פי המיקום המוזיקה השירות האווירה ואם יש אוכל אז גם לפי האוכל וכו' ולא לפי איזה בירה מוגשת בו.

ככה גם עם בית קפה גורמה... לעומת בית קפה "רגיל".

אני מניח שבגרמניה הסטנדרט יותר גבוה מאשר בארץ ואני לא מציע חס וחלילה לקצר פינות ולחסוך בקפה (אתה לא תגיע רחוק אם תגיש רק בירה מכבי), אני רק מסביר שזהו לא הגורם החשוב ביותר בחוויה של הלקוח במקום.
אז כן אני מציע להגיש קפה טוב כמה שאפשר במגבלות התקציב וקהל הלקוחות. - זה אומר מכונה טובה צוות מעולה וקפה מצוין- מצד שני אני אומר לקחת את הנושא בפרופורציה ולמקד את עיקר המאמץ באספקטים אחרים שלהם אימפקט יותר גדול.

dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #19 

נתקלתי בשתי חברות שהמחיר קוסם אבל הקאצ' לא ברור לגמרי ,
Casadio שנקנתה על ידי La Cimbali לפני כמה שנים
ו Fiorenzato Ducale (שנמכרת גם בארץ על ידי קדמה :mrgreen: ) , מישהו מכיר או נתקל בחברות הנ"ל החיפושים בגוגל לא הכי שימושיים.. .

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שרשור שלא נקרא #20 

פיורנצאטו נמכרות בארץ הרבה זמן. כל רשת ארומה עובדת עם פיורנצאטו בעיצוב של קופיטק.
צ'ימבלי מרושתים על כל אירופה כמעט...
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #21 

את צ'ימברלי אני מכיר כמובן , הבעיה זה הקולקציה של Casadio שהם מכניסים נראית מאוד אטרקטיבית (מאחר ואני מניח שצ'ימבלי לא יכניסו סתם חברה נוספת תחת הקבוצה ) זה בטווח המחירים שלי אבל אין כמעט שום מידע ברשת על המכשירים שלהם (למעט מטחנה מצוינת שהם ייצרו לפני שצ'ימברלי קנו אותם) וזה מה שהדאיג אותי .
פיורנצאטו בארומה זאת בשורה משמחת , אם זה מספיק טוב בשבילם אז בטח בשבילי , יהיה יותר קל אולי ל @Nidgeh לחלוק את הנסיון בהכנת הקפה :wink:

דבר נוסף שמעלה נורה הוא מיקום החברה (פיורנצאטו) תחת מכונות חצי מקצעויות מול החברות המוכרות יותר
http://www.kaffeemaschine-gastronomie.c ... profi.aspx
(לחברות האחרות שם , אפילו Quickmill יש פחות היצע ושם בקטגוריה התעשייתית ממה שראיתי )

dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #22 

@מיץ_פטל
רצה עוד קצת פרטים אז באמת כדאי לעדכן ( WOW עברו כבר 4 חודשים...)
בניית בית הקפה התקדמה בקצב איטי מהצפוי אך לקראת שלבי הסיום . כפי שמוטי טען בתחילת השרשור , הקפה הוא באמת לא הדבר הראשון שצריך לחשוב עליו בפתיחת \הכנת בית הקפה .
תכנון האוירה והנוחות של הלקוחות חשובים לא פחות וקשה למצוא את האיזון הנכון בין מראה חדש ו"סליקי" למראה אוטנטי קלאסי (מקווה שהצלחתי לתאר את הדילמה נכון).
אתגר נוסף שעומד בפנינו הוא אחד מבתי הקלייה הותיקים בעיר הוא בצד השני של הרחוב כך שקפה איכותי יש לא רחוק מאיתנו ואפילו במחיר יחסית זול (1.80יורו לקפוצ'ינו) אך לא ניתן לומר שהמקום הוא ממש בית קפה , מתנהל יותר כמו עסק של מכירת קפה וסגור בסוף השבוע . כמו כן , לעיתים הריח בבוקר של הקלייה (באותו החדר בוא יושבים הלקוחות) די חזק ולא ממש נעים אבל עדיין הקפה שלהם די מצוין ( ויש להם גם כמה מטחנות של Twin Mahlköhnig K30.
אבל בכל זאת , אין ממש תחרות אלא אפילו פרגון ביצירת איזור של בתי קפה טובים :).

ממה שלמדתי עד עכשיו , שני אני מקצוע בין החשובים ביותר בבניית מקום הם החשמלאי והאינסטלטור . עד עכשיו כל המקום פורק (היה פאב מקומי בעבר) וחשפנו את הקיר המקורי של המבנה (קיר לבנים) בחלק גדול של המבנה . חוץ משני אנשי המקצוע הנ"ל היו כמובן הרבה עבודות ניירת ואישורים מול העירייה ועוד כמה משרדים ממשלתיים (אקו"ם המקומי לניגון מוזיקה כדוגמא נוספת...) .
השבוע סוףסוף הגיעה המכונה (Fiorenzato) וכמו שהזכרתי מקודם בשרשור עכשיו אפשר לומר בוודאות שסגרנו את מכירת הקפה של האוסברנד (Trieste ו Rossa ).
[img2=550x412]https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/ ... 3001_n.jpg[/img2]
עכשיו צריך קצת מנוחה , מבטיח לעדכן בהמשך:)

כמעט שכחתי , אם מישהו מעוניין ב K6 ב150יורו (פלוס משלוח) לפני שאני מפרסם באיביי אז תעדכנו , אנחנו נשתמש ככל הנראה ב Mazzer SJ ו Fiorenzato F4

מיץ_פטל
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1463
נתן תודות: 75 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שרשור שלא נקרא #23 

נראית יופי של מכונה! (Y)
מחכים לעוד תמונות של בית הקפה!
שיהיה בהצלחה
(Y)

דבר אחד לא הבנתי: מולך עומד בית קלייה (כנראה מוצלח) ואתה מתעתד לקנות קפה קלוי אחר שמגיע מעיר אחרת ורחוקה שמי יודע מתי נקלה?
האם שקלתם לבקש מבית הקלייה שיכין תערובת עבורכם, לטעמכם, שתהיה ייחודית לכם, במחיר שאולי יהיה זול יותר מאשר של המותג שעימו אתם חושבים לעבוד (שאכן נחשב איכותי וטוב...גם בארץ...).
סליחה אם אני מכניס רעש למערכת, אבל כמישהו שקולה בקלייה ביתית אני מודע ליתרונות של קלייה טרייה ונגישה. מנקודת מבטי זו נראה כמו מצב של WIN WIN, השאלה אם האופציה עלתה כלל.

dgent פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #24 

האופציה בהחלט עלתה , אך כלקוח אם הייתה לי האפשרות לשתות את אותו הקפה במחיר יקר יותר (בבית הקפה ולא בבית הקלייה שמעבר לכביש) לדעתי התחושה עדיין תהיה מוזרה מעט ולא נוחה .
בהמשך הרחוב (קצת פחות מקילומטר) יש כבר קפה קטן שמשתמש בקפה שלהם ועוד קפה שרחוק עוד יותר עם אותם פולים של בית הקלייה , דווקא פה אנחנו מנסים מעט לבדל עצמנו ( בקושי מכירים באיזורנו את האוסברנד אם בכלל) מבחינת הקפה ולא למכור את מה שכולם מוכרים...
פה נכנסת גם החשיבות של האוירה שבית הקפה יוצר שרק הזמן יגיד אבל על פי הפידבק שמקבלים בנתיים אפשר לחייך .

דבוטאנט
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 11720
נתן תודות: 282 פעמים
קיבל תודות: 1130 פעמים

שרשור שלא נקרא #25 

מזל טוב - תן כתובת, מי יודע אולי נעבור שם פעם.
זה לא בסיסטם שלי (א.פולמן)

urich
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 401
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 48 פעמים

שרשור שלא נקרא #26 

אני יודע שאני מעלה מהאוב אבל יש חדש? אולי קצת תמונות/ רשמים על החוויה ותובנות שאפשר לשתף אותנו בהן?

eldza
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 224
נתן תודות: 30 פעמים
קיבל תודות: 55 פעמים

שרשור שלא נקרא #27 

מאמר ישן של רם אבגי בנושא בחירת מכונה
http://www.cafewiz.com/Espresso_Machine_Article.htm
אלדד

שלח תגובה

חזור אל “בית הקפה”