מה קורה עם DVB-T אצל השכנים שלנו? ועוד שאלה.
אחרי הרבה מאמצים להפעיל את המקלט USB שלי הצלחתי ואני קולט את ערוצים 1,2,10.
וכמובן שזה לא מספיק אז חשבתי שאולי נשתמש בטריק שכבר השתמשו בו לפני כמה שנים כאשר לא היה לישראל הרבה מה להציע בתחום הטלוויזיה וזה להפנות אנטנות למדינות השכנות אבל בשביל זה אני צריך להחיות את האנטנה על הגג של הבינין דבר שיצרוך זמן וכסף.
השאלה שלי זה האם יש סיבה לעשות את זה? האם הם בכלל משתמשים בDVB-T או שכולם שם על הS (לווינים)?
והאם זה אפשרי בכלל טכנית (אני גר בתל-אביב)?.
ועוד שאלה השידור שאני קולט בארץ הוא מאוד חלש מאיזה נקודת שידור הניסוי עובד כרגע?
אם מה שאני קולט זה מגבעתיים אז אוי ואבוי לשיטה שכביכול צריכה רק 3 מוקדים לשדר לכל הארץ זה לא יעבוד אף פעם ככה.
אבל אם מה שאני קולט זה מאזור בית שמש\הרי ירושלים אז זה מדהים שאני קולט ככה בת"א.
וכמובן שזה לא מספיק אז חשבתי שאולי נשתמש בטריק שכבר השתמשו בו לפני כמה שנים כאשר לא היה לישראל הרבה מה להציע בתחום הטלוויזיה וזה להפנות אנטנות למדינות השכנות אבל בשביל זה אני צריך להחיות את האנטנה על הגג של הבינין דבר שיצרוך זמן וכסף.
השאלה שלי זה האם יש סיבה לעשות את זה? האם הם בכלל משתמשים בDVB-T או שכולם שם על הS (לווינים)?
והאם זה אפשרי בכלל טכנית (אני גר בתל-אביב)?.
ועוד שאלה השידור שאני קולט בארץ הוא מאוד חלש מאיזה נקודת שידור הניסוי עובד כרגע?
אם מה שאני קולט זה מגבעתיים אז אוי ואבוי לשיטה שכביכול צריכה רק 3 מוקדים לשדר לכל הארץ זה לא יעבוד אף פעם ככה.
אבל אם מה שאני קולט זה מאזור בית שמש\הרי ירושלים אז זה מדהים שאני קולט ככה בת"א.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
הניסוי זז מעת לעת, בעבר היה מגבעתיים, עכשיו לדעתי זה מאיזור בית שמש או משהו כזה...
השידור חלש במיוחד (עשירית מעוצמת שידור של ערוץ 1) וגם קצב הנתונים שלו איטי במיוחד (המון ארטיפקטים ובעיות).
היתרון של DVBT הוא שהוא נקלט מצויין ממרחקים ומצליח לעבור כשורה בכ"ז...
בכל מקרה, לא שווה להשקיע בסיפור כרגע, כי לפי עלי שביט (שמתמצא יותר מכולנו בתחום הזה), יש ניסיון לשנות את שיטת השידור בכדי להפוך את ה-DVBT בארץ לתואם H264, מה שאמור לשפר את איכות התמונה (די מיותר לטעמי, סה"כ איכות ההקלטה והשידור בארץ לא ממש מצטיינות באיכות תמונה, כך ששימוש ב-ENCODER מתקדם יותר רק ישמר את אי האיכות הבסיסית טוב יותר...).
מקווה שירדו מהסיפור הזה וילכו על מקלטים תקניים שקיימים בטלויזיות רבות ובמכשירים אחרים רבים.
השידור חלש במיוחד (עשירית מעוצמת שידור של ערוץ 1) וגם קצב הנתונים שלו איטי במיוחד (המון ארטיפקטים ובעיות).
היתרון של DVBT הוא שהוא נקלט מצויין ממרחקים ומצליח לעבור כשורה בכ"ז...
בכל מקרה, לא שווה להשקיע בסיפור כרגע, כי לפי עלי שביט (שמתמצא יותר מכולנו בתחום הזה), יש ניסיון לשנות את שיטת השידור בכדי להפוך את ה-DVBT בארץ לתואם H264, מה שאמור לשפר את איכות התמונה (די מיותר לטעמי, סה"כ איכות ההקלטה והשידור בארץ לא ממש מצטיינות באיכות תמונה, כך ששימוש ב-ENCODER מתקדם יותר רק ישמר את אי האיכות הבסיסית טוב יותר...).
מקווה שירדו מהסיפור הזה וילכו על מקלטים תקניים שקיימים בטלויזיות רבות ובמכשירים אחרים רבים.
- oferlaor
- מנהל

H264 זה תקן של ENCODING, ניתן להשתמש בו ב-SDTV, ב-HDTV, בסלולרי או בנגני HD DVD...
אני לא מכיר אף מקלט DVBT שתומך ב-H264 עדיין...
אני לא מכיר אף מקלט DVBT שתומך ב-H264 עדיין...
DVB-T והשכנים
כיום עדיין אין שידורים דיגיטליים במדינות הסמוכות
סעודיה חנכה מערכת כזו לאחרונה אבל במדינות הגובלות איתנו עדיין אין דיונים בנושא
גם אם יהיו שידורים ,אין סיכוי רב ( אם בכלל) שתוכל לקלוט אותם בעתיד , מכיוון כי שהם יבוצעו בעוצמות חלשות בהרבה מאלה הנהוגות בישדורים הקרקעיים האנלוגיים בעיקר בתחום VHF וגם לא יתאפיינו יותר ב"תופעת המזרח התיכון", בה ערוצים מרוחקים נקלטו באנטנה רגילה למרות כל הסיכויים בעיקר בקיץ, ,בגלל הלחות הגבוהה .
אם אתה רוצה להתעדכן בקר באתר הבא :
http://www.godigital.co.il
ותקבל מידע שוטף.
סעודיה חנכה מערכת כזו לאחרונה אבל במדינות הגובלות איתנו עדיין אין דיונים בנושא
גם אם יהיו שידורים ,אין סיכוי רב ( אם בכלל) שתוכל לקלוט אותם בעתיד , מכיוון כי שהם יבוצעו בעוצמות חלשות בהרבה מאלה הנהוגות בישדורים הקרקעיים האנלוגיים בעיקר בתחום VHF וגם לא יתאפיינו יותר ב"תופעת המזרח התיכון", בה ערוצים מרוחקים נקלטו באנטנה רגילה למרות כל הסיכויים בעיקר בקיץ, ,בגלל הלחות הגבוהה .
אם אתה רוצה להתעדכן בקר באתר הבא :
http://www.godigital.co.il
ותקבל מידע שוטף.
"תופעת המזרח התיכון"
שכחתי מזה בכלל. אבל כשהייתי ילד שיחקתי עם האנטנות על הגג (היה לנו תורן ממש גבוה, כי הבעלים הקודם של הבית רצה לקלוט קפריסין בתל אביב) ובקיץ קלטתי לפעמים אפילו ערוצים איטלקיים (יש להם טווח תדרים נוסף שם, לא זוכר איפה, בגלל כל הערוצים הפירטיים)
- oferlaor
- מנהל

drixie,
אךך... אתה מזכיר לי נשכחות. כל קיץ אפשר היה לשמוע רדיו בריטי (לנופשים בקפריסין) ולעיתים לקלוט במפרץ חיפה (לסבא וסבתא שלי היה בית שצפה ממש מול החוף) את קפריסין...
הייתי עובד שעות בלכוון. עד היום אני זוכר את התוכניות רדיו הבריטיות ששמעתי אז...
אךך... אתה מזכיר לי נשכחות. כל קיץ אפשר היה לשמוע רדיו בריטי (לנופשים בקפריסין) ולעיתים לקלוט במפרץ חיפה (לסבא וסבתא שלי היה בית שצפה ממש מול החוף) את קפריסין...
הייתי עובד שעות בלכוון. עד היום אני זוכר את התוכניות רדיו הבריטיות ששמעתי אז...
עופר, מה שאתה שמעת זה BFBS - שזה גל"צ של האנגלים (British Forces Broadcasting Service). יש לבריטים בסיסי צבא ענקיים בקפריסין (באקרוטירי, שכולל בסיס ח"א עצום וב-דקליה) (שמרו לעצמם חלקים נרחבים באי כשהחזירו את הקולוניה למקומיים, בשנות השישים מתישהו, והורישו להם גם כמה צרות, כמו נהיגה בצד שמאל, משטרה עצמאית, חיילים שיכורים, וכו'). ל BFBS יש גם טלויזיה, אלא שהיא משדרת ב UHF (כנהוג באנגליה) ונקלטה רק לעיתים רחוקות מאוד, וגם זה רק אצל סבא וסבתא בחיפה, על הכרמל, ורק בימים מסוימים. את השידורים ביוונית היה הרבה יותר קל לקלוט, אפילו במרכז הארץ, עם אנטנה מתאימה (פולריזציה אנכית!).
עד עצם היום יש לבריטים משדרים בקפריסין לשני ערוצי רדיו ולערוץ טלויזיה (מיטב התוכניות הבריטיות, כמובן).
ואם לחזור לנושא המקורי, שידורי DVB-T באזורינו - אז מסתבר שהבריטים פורסים משדרים לכוחות הצבא שלהם. לא שאני חושב שאפשר לקלוט כאן שידורים מבצרה או אפגניסטן, אבל יש
http://www.ssvc.com/bfbs/tv/dtt/index.htm
Going to Iraq or Afghanistan?
Now you can watch BFBS TV in your tent!
עד עצם היום יש לבריטים משדרים בקפריסין לשני ערוצי רדיו ולערוץ טלויזיה (מיטב התוכניות הבריטיות, כמובן).
ואם לחזור לנושא המקורי, שידורי DVB-T באזורינו - אז מסתבר שהבריטים פורסים משדרים לכוחות הצבא שלהם. לא שאני חושב שאפשר לקלוט כאן שידורים מבצרה או אפגניסטן, אבל יש
http://www.ssvc.com/bfbs/tv/dtt/index.htm
Going to Iraq or Afghanistan?
Now you can watch BFBS TV in your tent!
- oferlaor
- מנהל

drixie,
תודה על המידע. אכן זה היה על הכרמל...
בשידורי הרדיו אני זוכר לפנות ערב תוכנית בידור של קומיקאים בריטיים שניסו להתחקות אחרי מקורה של מילים באנגלית (היו 4 קבועים שכל אחד נתן תאוריה על מקור המילה, בד"כ מבדח או מעניין היסטורית) והמתמודד היה צריך לנחש מי מבין ה-4 צדק... הייתי בן 14 אבל פשוט הייתי מכור לזה...
תודה על המידע. אכן זה היה על הכרמל...
בשידורי הרדיו אני זוכר לפנות ערב תוכנית בידור של קומיקאים בריטיים שניסו להתחקות אחרי מקורה של מילים באנגלית (היו 4 קבועים שכל אחד נתן תאוריה על מקור המילה, בד"כ מבדח או מעניין היסטורית) והמתמודד היה צריך לנחש מי מבין ה-4 צדק... הייתי בן 14 אבל פשוט הייתי מכור לזה...
- eg99
- חבר ותיק

- תגובות: 2999
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 58 פעמים
drixie כתב
74 מדינות נוהגות בצד שמאל, שזה כשליש מאוכלוסיית העולם (לעומת 166 מדינות בימין)!
כל הפרטים (כולל היסטוריה) ב:
http://users.pandora.be/worldstandards/ ... 20left.htm
האתר הזה מדהים (למי שזה מעניין אותו בכלל), וכולל:
- כל סוגי שקעי/תקעי החשמל הנהוגים בעולם (וכמובן מתח ותדר). תציצו ב"TYPE H" - אנחנו היחידים בעולם
- גדלי נייר סטנדרטיים (A4, LETTER וכיוב)
- קיצורי שמות מדינות, ברקודים, זמנים
- סוגי אלפאבית
בקיצור - מכל טוב על תקנים שנהוגים בעולם.
אופ-טופיק לגמרי, אבל מאחר וכבר הוזכר......והורישו להם גם כמה צרות, כמו נהיגה בצד שמאל......
74 מדינות נוהגות בצד שמאל, שזה כשליש מאוכלוסיית העולם (לעומת 166 מדינות בימין)!
כל הפרטים (כולל היסטוריה) ב:
http://users.pandora.be/worldstandards/ ... 20left.htm
האתר הזה מדהים (למי שזה מעניין אותו בכלל), וכולל:
- כל סוגי שקעי/תקעי החשמל הנהוגים בעולם (וכמובן מתח ותדר). תציצו ב"TYPE H" - אנחנו היחידים בעולם
- גדלי נייר סטנדרטיים (A4, LETTER וכיוב)
- קיצורי שמות מדינות, ברקודים, זמנים
- סוגי אלפאבית
בקיצור - מכל טוב על תקנים שנהוגים בעולם.
התקעים זו המצאה של המדינה כדי להקשות על ייבוא. הטריק ידוע בהחלט, והאנגלים מתמחים בו (רק שהתקע שלהם הוא גם התקע בקפריסין, והונג קונג, וכו').
בכלל ישראל טובה בלהקשות, למשל תקע הטלפון הישן, וגם התקע החדש בעצם, שהוא זהה בצורתו (אך לא בחיווט!) לבריטי, הדרישה בתקנות שהחוט של שקיק התה יהודק בסיכה (רק ויסצוקי ככה) ולא יתפר בחוט או יודבק (כמו בשאר העולם), ועוד כל מיני.
זה שאנחנו PAL B ולא איזה חלטורה ישראלית שמישהו ב"משרד הדואר " הגה, זה בעצמו סוג של נס. טוב, כנראה שלא היה יצרן משדרים מקומי להגן עליו.
ואחד הסקנדלים שאני באופן אישי הייתי תובע את המדינה עליו בWTO: הדרישה שביגוד מייובא יישא תווית בעברית עוד לפני הייבוא, במקום שפשוט יתפרו תווית כאן. כמובן שזה נועד להגן על המתפרות המקומיות, אבל בעצם זה גורם לנו לשלם יותר, והמתפרות כבר מזמן לא כאן. במקום להטיל על כולנו מס ביגוד, היה יותר פשוט לשלם דמי אבטלה. עכשיו אנחנו גם משלמים "מס ביגוד", וגם דמי אבטלה. הידד לממשלת ישראל.
בכלל ישראל טובה בלהקשות, למשל תקע הטלפון הישן, וגם התקע החדש בעצם, שהוא זהה בצורתו (אך לא בחיווט!) לבריטי, הדרישה בתקנות שהחוט של שקיק התה יהודק בסיכה (רק ויסצוקי ככה) ולא יתפר בחוט או יודבק (כמו בשאר העולם), ועוד כל מיני.
זה שאנחנו PAL B ולא איזה חלטורה ישראלית שמישהו ב"משרד הדואר " הגה, זה בעצמו סוג של נס. טוב, כנראה שלא היה יצרן משדרים מקומי להגן עליו.
ואחד הסקנדלים שאני באופן אישי הייתי תובע את המדינה עליו בWTO: הדרישה שביגוד מייובא יישא תווית בעברית עוד לפני הייבוא, במקום שפשוט יתפרו תווית כאן. כמובן שזה נועד להגן על המתפרות המקומיות, אבל בעצם זה גורם לנו לשלם יותר, והמתפרות כבר מזמן לא כאן. במקום להטיל על כולנו מס ביגוד, היה יותר פשוט לשלם דמי אבטלה. עכשיו אנחנו גם משלמים "מס ביגוד", וגם דמי אבטלה. הידד לממשלת ישראל.