שימוש במקרן לצרכים ביתיים, איך זה עובד אצלכם?
אני כרגע בתהליכים לקנייה של 2 טלוויזיות פלזמה \ LCD לסלון ולחדר קולנוע, שפתאום קפץ לי הרעיון למקרן.
עכשיו מאוד מעניין אותי איך הדבר הזה בדיוק עובד כשאין חושך בחוץ?
אני מגיע הביתה בצהריים אני חייב להחשיך את החדר כדי לראות משהו וכל אור אם הדלת לא סגורה בעצם יפריע, או שזה ככה רק במקרנים הדפוקים שאני הייתי מתעסק איתם?
בעיקרון אני חושב על מקרן לחדר קולנוע ייעודי, שבו מרחק הצפייה הוא משהו כמו 3.5-4 מטר, יהיה מחובר ל HTPC ולטלוויזיה, השימוש יהיה משהו כמו 40-60 לטובת הטלוויזיה.
מה אתם חושבים?
ואיזה מקרן יהיה מתאים לי בתקציב של בואו נגיד עד 10,000 ש"ח למקרן?
עכשיו מאוד מעניין אותי איך הדבר הזה בדיוק עובד כשאין חושך בחוץ?
אני מגיע הביתה בצהריים אני חייב להחשיך את החדר כדי לראות משהו וכל אור אם הדלת לא סגורה בעצם יפריע, או שזה ככה רק במקרנים הדפוקים שאני הייתי מתעסק איתם?
בעיקרון אני חושב על מקרן לחדר קולנוע ייעודי, שבו מרחק הצפייה הוא משהו כמו 3.5-4 מטר, יהיה מחובר ל HTPC ולטלוויזיה, השימוש יהיה משהו כמו 40-60 לטובת הטלוויזיה.
מה אתם חושבים?
ואיזה מקרן יהיה מתאים לי בתקציב של בואו נגיד עד 10,000 ש"ח למקרן?
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
לגבי רכישה מרוכזת, צור קשר עם חנויות מאינדקס הקישורים שלנו ואפשר שתקבל הנחה סבירה אם תגיד שהגעת דרכינו.
לגבי מקרן: איך אתה מרגיש כשאתה רואה בקולנוע ומישהו פותח את הדלת של היציאה? הרי המסך הוא לבן והופך לשחור רק בזכות החדר החשוך. כך שאם לא חשוך לגמרי, המסך הופך אפור או אפילו לבן במהירות רבה וזה מאוד מקלקל.
לכן, רצוי לבדוק אפשרות של וילונות החשכה (BLACKOUT CURTAINS) או פשוט לסגור את הדלת בעת הצפיה.
לגבי חווית הצפיה, לראות במקרן כזה טלויזיה זה ממש בזבוז ודי חבל. עדיף להפריד ולראות טלויזיה ע"ג מסך CRT ולהשתמש במקרן עבור סרטים בלבד.
המחירים עכשיו משתגעים לגמרי בגלל כניסת מקרני 1080P לשוק. אם אתה מחפש מקרן טוב, יש הרבה בעלי פנסוניק 900 (מקרן מצויין) שרוצים לשדרג וזה בהחלט נכנס לך בתקציב.
לגבי מקרן: איך אתה מרגיש כשאתה רואה בקולנוע ומישהו פותח את הדלת של היציאה? הרי המסך הוא לבן והופך לשחור רק בזכות החדר החשוך. כך שאם לא חשוך לגמרי, המסך הופך אפור או אפילו לבן במהירות רבה וזה מאוד מקלקל.
לכן, רצוי לבדוק אפשרות של וילונות החשכה (BLACKOUT CURTAINS) או פשוט לסגור את הדלת בעת הצפיה.
לגבי חווית הצפיה, לראות במקרן כזה טלויזיה זה ממש בזבוז ודי חבל. עדיף להפריד ולראות טלויזיה ע"ג מסך CRT ולהשתמש במקרן עבור סרטים בלבד.
המחירים עכשיו משתגעים לגמרי בגלל כניסת מקרני 1080P לשוק. אם אתה מחפש מקרן טוב, יש הרבה בעלי פנסוניק 900 (מקרן מצויין) שרוצים לשדרג וזה בהחלט נכנס לך בתקציב.
כך זה עובד אצלי, ולפי מה שאני קורה פה גם אצל רוב האחרים:
1) המקרן משמש כמעט רק לסרטים ופעמים לשידורי טלויזיה מיוחדים כמו כדורגל למשל
2) צופה בו בחושך מוחלט בלבד. אי אפשר להמציא מקרן , מעצם זה שהוא עובד על הקרנת אור על מסך מרוחק, שייראה טוב עם אור סביביתי. זה לא עיניין של מקרן טוב או לא טוב.
יש לי טלויזיה רגילה גם בחדר שבו נמצא המקרן. מקרן אינו תחליף טלויזיה להבדיל ממסכים דקים.
1) המקרן משמש כמעט רק לסרטים ופעמים לשידורי טלויזיה מיוחדים כמו כדורגל למשל
2) צופה בו בחושך מוחלט בלבד. אי אפשר להמציא מקרן , מעצם זה שהוא עובד על הקרנת אור על מסך מרוחק, שייראה טוב עם אור סביביתי. זה לא עיניין של מקרן טוב או לא טוב.
יש לי טלויזיה רגילה גם בחדר שבו נמצא המקרן. מקרן אינו תחליף טלויזיה להבדיל ממסכים דקים.
משה
למען הדיוק, גם מקרן פרזנטציות ייראה טוב יותר בחושך.guyezra כתב:כאשר מדובר במקרן לקולנוע ביתי (להבדיל ממקרני פרזנטציות) רצוייה החשכה מלאה של החדר ולכן חדר ייעודי שניתן להחשכה בלי להפריע לשאר דיירי הבית נוח יותר....
פשוט במקרנים הללו יש עוצמה חזקה כדי שבכל זאת יראו את התמונה גם עם אור סביביתי.
משה
- maladjusted
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 638
- נתן תודות: 28 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
אני שומע זאת הרבה. האם הסיבה היא הרגלי צפיה, הוצאות תחזוקה, או חוסר הנוחות שבהחשכת הסביבה? (אני יכול לחיות עם החלפת נורה פעם בשנה, לא חקרתי עדיין את נושא בלאי המקרן). היות ואני לא צופה בטלויזיה בשעות אור יום (וכשאני רואה טלויזיה אז מדובר בד"כ באחד מערוצי הסרטים), המקרן מהר מאד גרם לי להעיף את הטלויזיה הצידה. מצד אחד, זה אומר שצפיה מחייבת אותי לעבור למצב עטלף (תאורה חלקית היא מצב נסבל רק עבור מצבים כמו זפזופ בהמתנה לתכנית מסוימת העומדת להתחיל בזמן קצר מכדי שיצדיק את כיבוי המקרן והדלקתו מחדש), אבל מצד שני, אחרי שהתרגלתי לחווית צפיה במקרן, צפיה באותו תוכן בטלויזיה אפילו אם היה מדובר במסך דק וגדול, נראה לי כסוג של פשרה מיותרת.moco כתב: יש לי טלויזיה רגילה גם בחדר שבו נמצא המקרן. מקרן אינו תחליף טלויזיה להבדיל ממסכים דקים....
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

- תגובות: 34345
- נתן תודות: 178 פעמים
- קיבל תודות: 603 פעמים
יש את הצד השני של מקרני פרזנטציות וזה רזולוציה נמוכה ורמות שחור גרועות במיוחדmoco כתב:למען הדיוק, גם מקרן פרזנטציות ייראה טוב יותר בחושך.guyezra כתב:כאשר מדובר במקרן לקולנוע ביתי (להבדיל ממקרני פרזנטציות) רצוייה החשכה מלאה של החדר ולכן חדר ייעודי שניתן להחשכה בלי להפריע לשאר דיירי הבית נוח יותר....
פשוט במקרנים הללו יש עוצמה חזקה כדי שבכל זאת יראו את התמונה גם עם אור סביביתי....
אומנם הרגלי צפייה ונושא ההחשכה. ההוצאות זה לא ממש רלוונטי. (איני יודע מה המצב היום אך כשקניתי את המקרן זה היה זול מפלזמות).
טלויזיה זה משהו שאני צופה בו קצת כדרך אגב ובאור מלא. אני רואה חדשות או איזה תוכנית מטופשת, תוך כדי קריאת עיתון, תוך כדי שהקטנה משחקת על השטיח, תוך שיחה עם בני המשפחה, ולעיתים, תוך הירדמות אחרי יום עבודה
. אני לא מתרכז בטלויזיה. צפייה במקרן, בגלל התמונה הענקית והחושך, זה משהו שבהכרח מכניס אותך למוד של ריכוז בצפייה. זה מתאים לסרטים. מתאים גם לכדורגל. לא ממש מתאים לרוב התוכן הטלויזיוני.
טלויזיה זה משהו שאני צופה בו קצת כדרך אגב ובאור מלא. אני רואה חדשות או איזה תוכנית מטופשת, תוך כדי קריאת עיתון, תוך כדי שהקטנה משחקת על השטיח, תוך שיחה עם בני המשפחה, ולעיתים, תוך הירדמות אחרי יום עבודה
משה
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

אם יש לך חדר ייעוד, תעשה מה שבא לך.maladjusted כתב:אני שומע זאת הרבה. האם הסיבה היא הרגלי צפיה, הוצאות תחזוקה, או חוסר הנוחות שבהחשכת הסביבה? (אני יכול לחיות עם החלפת נורה פעם בשנה, לא חקרתי עדיין את נושא בלאי המקרן). היות ואני לא צופה בטלויזיה בשעות אור יום (וכשאני רואה טלויזיה אז מדובר בד"כ באחד מערוצי הסרטים), המקרן מהר מאד גרם לי להעיף את הטלויזיה הצידה. מצד אחד, זה אומר שצפיה מחייבת אותי לעבור למצב עטלף (תאורה חלקית היא מצב נסבל רק עבור מצבים כמו זפזופ בהמתנה לתכנית מסוימת העומדת להתחיל בזמן קצר מכדי שיצדיק את כיבוי המקרן והדלקתו מחדש), אבל מצד שני, אחרי שהתרגלתי לחווית צפיה במקרן, צפיה באותו תוכן בטלויזיה אפילו אם היה מדובר במסך דק וגדול, נראה לי כסוג של פשרה מיותרת.moco כתב: יש לי טלויזיה רגילה גם בחדר שבו נמצא המקרן. מקרן אינו תחליף טלויזיה להבדיל ממסכים דקים.......
עם העלויות אנשים יכולים לחיות (מי שזה מספיק חשוב לו) החשכת הסלון כל הזמן בעייתית מאוד
נערך לאחרונה על ידי guyezra ב 23/10/2006 17:12, נערך פעם 1 בסך הכל.
רמות שחור - אתה צודק.guyezra כתב: יש את הצד השני של מקרני פרזנטציות וזה רזולוציה נמוכה ורמות שחור גרועות במיוחד...
רזולוציה -ממש לא. רזולוציה הרבה יותר קריטית להצגת מסמכי מחשב (תחשוב על מסמך Word נורמלי, לא על PowerPoint עם פונטים גדולים במיוחד) מאשר לסרטים.
בסרטים זה נותן תמונה יותר טובה. בפרזנטציות זה יכול להיות ההבדל בין קריא ללא קריא.
תעביר את המחשב שלך ל800X600 ותעשה זום בWord כדי שהדף ייכנס לתמונה, ונסה לקרוא.
משה
- guyezra
-
- חבר במועדון ה-20K

מה זאת אומרת?moco כתב:רמות שחור - אתה צודק.guyezra כתב: יש את הצד השני של מקרני פרזנטציות וזה רזולוציה נמוכה ורמות שחור גרועות במיוחד...
רזולוציה -ממש לא. רזולוציה הרבה יותר קריטית להצגת מסמכי מחשב (תחשוב על מסמך Word נורמלי, לא על PowerPoint עם פונטים גדולים במיוחד) מאשר לסרטים.
בסרטים זה נותן תמונה יותר טובה. בפרזנטציות זה יכול להיות ההבדל בין קריא ללא קריא.
תעביר את המחשב שלך ל800X600 ותעשה זום בWord כדי שהדף ייכנס לתמונה, ונסה לקרוא....
אין הבדל בין צפייה בסרט DVD ברזולוציה של 800X600 לבין 1280X720?
בוודאי שיש וגדול
שלום לכולם,
בהמשך לשאלתו של גיא.
אני עומד לעבור דירה לדירה בה הסלון ברוחב של 4.2 מטר (כלומר הצופים יושבים כ-4 מטרים מהקיר של הטלויזיה).כמו כן, בצד של הסלון ישנו חלון ענק (קרוב ל-4 מטר רוחב בגובה רצפה עד תקרה) הפונה לכיוון צפון מערב (כלומר אין שמש ישירה). חשבתי ללכת על מקרן (בלי טלויזיה בכלל) בגלל התמונה הגדולה. התלהבתי מהפנסוניק AU100 בעיקר בגלל עוצמת האור והביצועים.
אני רואה בעיקר טלויזיה (גם סרטים דרך הטלויזיה) אבל גם סרטים (שמקורם במחשב).
אני חייב לומר שאני די מודאג מאפשרות שהאור יהרוס את התמונה ולכן חשבתי על מסכים עם הגבר גבוה. רוב הצפיה תיעשה בשעות הערב.
מה אתם אומרים?
בהמשך לשאלתו של גיא.
אני עומד לעבור דירה לדירה בה הסלון ברוחב של 4.2 מטר (כלומר הצופים יושבים כ-4 מטרים מהקיר של הטלויזיה).כמו כן, בצד של הסלון ישנו חלון ענק (קרוב ל-4 מטר רוחב בגובה רצפה עד תקרה) הפונה לכיוון צפון מערב (כלומר אין שמש ישירה). חשבתי ללכת על מקרן (בלי טלויזיה בכלל) בגלל התמונה הגדולה. התלהבתי מהפנסוניק AU100 בעיקר בגלל עוצמת האור והביצועים.
אני רואה בעיקר טלויזיה (גם סרטים דרך הטלויזיה) אבל גם סרטים (שמקורם במחשב).
אני חייב לומר שאני די מודאג מאפשרות שהאור יהרוס את התמונה ולכן חשבתי על מסכים עם הגבר גבוה. רוב הצפיה תיעשה בשעות הערב.
מה אתם אומרים?