ייתכן ומצאתי את הפירצה שחיפשתי בעניין היבוא האישי,
זה זמן רב אני מחפש כיצד להתגבר על הבעיה של מימוש האחריות על מקרן שנקנה בחו"ל, ויובא ביבוא אישי.
בארה"ב מציעים ללקוחות אחריות מדהימה על מקרנים (תמורת סכום סימלי), שכוללת מספר שנים רב של אחריות, כולל על הנורה !!!.
הבעיה היא שע"מ לממש את האחריות, צריך לשלוח את המקרן לארה"ב, ועלות המשלוח הלוך חזור, יוצאת במקרה הטוב ביותר, באזור ה 1000 ש"ח, אך בד"כ יותר (תלוי במשקל המקרן, ובחברת השליחויות) שלא לדבר על התקופה הארוכה שהמקרן לא יהיה ברשותכם, ועל הסכנה למקרן בכל משלוח. בנוסף, לפי מה שלמדתי היום, ניצול האחריות ידרוש להכניס את המקרן בצורה חוקית לארץ... (אחרת כאשר יחזור מהתיקון, נאלץ לשלם מס מלא, כי לא נוכל להציג מסמכי יבוא תקינים).
בעבר מצאתי מספר מצומצם של מקרנים, אשר נמכרים עם אחריות בינלאומית, אך הבעיה היא שראשית האחריות קצרה יחסית, רק שנה אחת, ושנית, לא ברור האם בפועל, הנציגות בארץ תתייחס לאחריות הזו ברצינות.
אז מה הפרצה שמצאתי ?, ראשית אקדים ואומר שהעניין עוד דרוש אישרור, ואני מבצע אותו בימים הללו. מצאתי חברה בארה"ב, שמוכנה לבטח את המקרן, כולל הנורה, לא משנה היכן קניתם אותו בארה"ב (אתם מפקססים להם את חשבונית הקבלה עד 30 יום לאחר הקניה, כדי להיות זכאים לקנות מהם את האחריות). מחיר האחריות הוא לדוגמא $70 עבור מקרן במחיר נמוך מ $2000. לגבי ביטוח הנורה, את זה אני עדיין מברר.
עכשיו לחלק הטוב: לא משנה באיזו מדינה אתם נמצאים, במידה והמקרן נזקק לתיקון (בשל פגם יצרן, כמובן), אתם הולכים עם המקרן למעבדת תיקון המאושרת ע"י היצרן של המקרן במדינה שלכם, מקבלים הצעת מחיר עבור התיקון, מפקססים לחברת האחריות את ההצעה ומבקשים אישור. ברגע שניתן האישור, אתם נותנים את המקרן לתיקון בארץ, ומקבלים צ'ק בדואר על כל הסכום, מחברת האחריות.
כמו שאמרתי, הנושא עדיין טעון בירור שאני מבצע בימים אלו. לדוגמא אני לא יודע האם האחריות ניתנת רק לאזרחי ארה"ב, אם כן, צריך לקנות אותה (ואת המקרן) דרך חבר בארה"ב. בנוסף, אני תחילה רוצה לשמוע מהם שהם יאפשרו לנו תיקון בישראל.
אחת הנקודות הבעייתיות בכל מקרה, היא שהאחריות על המקרן נכנסת לתוקף רק לאחר סיום תקופת האחריות של המקרן ע"י היצרן, כלומר אם המקרן בעל אחריות של שנה מהיצרן, לא תוכלו לנצל את האחריות של החברה הזו לפני כן, שזו בעיה. עם זאת, את האחריות על הנורה ניתן לממש החל מהיום הראשון לאחר הקניה, אך את הפרטים לגבי איך בדיוק מממשים אותה, אני עדיין צריך לברר (כנראה שוב יצריך נסיעה למעבדה הקרובה, לקבל אישור שהנורה הלכה).
בארה"ב מציעים ללקוחות אחריות מדהימה על מקרנים (תמורת סכום סימלי), שכוללת מספר שנים רב של אחריות, כולל על הנורה !!!.
הבעיה היא שע"מ לממש את האחריות, צריך לשלוח את המקרן לארה"ב, ועלות המשלוח הלוך חזור, יוצאת במקרה הטוב ביותר, באזור ה 1000 ש"ח, אך בד"כ יותר (תלוי במשקל המקרן, ובחברת השליחויות) שלא לדבר על התקופה הארוכה שהמקרן לא יהיה ברשותכם, ועל הסכנה למקרן בכל משלוח. בנוסף, לפי מה שלמדתי היום, ניצול האחריות ידרוש להכניס את המקרן בצורה חוקית לארץ... (אחרת כאשר יחזור מהתיקון, נאלץ לשלם מס מלא, כי לא נוכל להציג מסמכי יבוא תקינים).
בעבר מצאתי מספר מצומצם של מקרנים, אשר נמכרים עם אחריות בינלאומית, אך הבעיה היא שראשית האחריות קצרה יחסית, רק שנה אחת, ושנית, לא ברור האם בפועל, הנציגות בארץ תתייחס לאחריות הזו ברצינות.
אז מה הפרצה שמצאתי ?, ראשית אקדים ואומר שהעניין עוד דרוש אישרור, ואני מבצע אותו בימים הללו. מצאתי חברה בארה"ב, שמוכנה לבטח את המקרן, כולל הנורה, לא משנה היכן קניתם אותו בארה"ב (אתם מפקססים להם את חשבונית הקבלה עד 30 יום לאחר הקניה, כדי להיות זכאים לקנות מהם את האחריות). מחיר האחריות הוא לדוגמא $70 עבור מקרן במחיר נמוך מ $2000. לגבי ביטוח הנורה, את זה אני עדיין מברר.
עכשיו לחלק הטוב: לא משנה באיזו מדינה אתם נמצאים, במידה והמקרן נזקק לתיקון (בשל פגם יצרן, כמובן), אתם הולכים עם המקרן למעבדת תיקון המאושרת ע"י היצרן של המקרן במדינה שלכם, מקבלים הצעת מחיר עבור התיקון, מפקססים לחברת האחריות את ההצעה ומבקשים אישור. ברגע שניתן האישור, אתם נותנים את המקרן לתיקון בארץ, ומקבלים צ'ק בדואר על כל הסכום, מחברת האחריות.
כמו שאמרתי, הנושא עדיין טעון בירור שאני מבצע בימים אלו. לדוגמא אני לא יודע האם האחריות ניתנת רק לאזרחי ארה"ב, אם כן, צריך לקנות אותה (ואת המקרן) דרך חבר בארה"ב. בנוסף, אני תחילה רוצה לשמוע מהם שהם יאפשרו לנו תיקון בישראל.
אחת הנקודות הבעייתיות בכל מקרה, היא שהאחריות על המקרן נכנסת לתוקף רק לאחר סיום תקופת האחריות של המקרן ע"י היצרן, כלומר אם המקרן בעל אחריות של שנה מהיצרן, לא תוכלו לנצל את האחריות של החברה הזו לפני כן, שזו בעיה. עם זאת, את האחריות על הנורה ניתן לממש החל מהיום הראשון לאחר הקניה, אך את הפרטים לגבי איך בדיוק מממשים אותה, אני עדיין צריך לברר (כנראה שוב יצריך נסיעה למעבדה הקרובה, לקבל אישור שהנורה הלכה).
נערך לאחרונה על ידי noam23 ב 01/11/2006 21:09, נערך פעם 1 בסך הכל.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6030
- נתן תודות: 92 פעמים
- קיבל תודות: 76 פעמים
נשמע לי טיפה בעייתי.
זו חברה רצינית, החברת ביטוח הזו?
יש משתמשים שמחים?
ונראה לי שחשוב למצוא ביטוח למשלוח, או שאתה אומר שאתה מביא אותו איתך?
אתה "מדלג" על המכס, אני מבין? (זה כבר לא נקרא "יבוא", אתה יודע...יש מילה אחרת...
).
באיזה מקרן מדובר, ולכמה חיסכון אתה מגיע, לעומת לקנות פה?
זו חברה רצינית, החברת ביטוח הזו?
יש משתמשים שמחים?
ונראה לי שחשוב למצוא ביטוח למשלוח, או שאתה אומר שאתה מביא אותו איתך?
אתה "מדלג" על המכס, אני מבין? (זה כבר לא נקרא "יבוא", אתה יודע...יש מילה אחרת...
באיזה מקרן מדובר, ולכמה חיסכון אתה מגיע, לעומת לקנות פה?
איתי,
חברת הביטוח הזו *מאוד* רצינית, וקיימת עשרות שנים בארה"ב.
לגבי ביטוח למשלוח, אם אתה מביא אותו דרך חברת שליחויות, תבטח את המשלוח, וחברת השליחויות תהיה אחראית לשלומו (לפחות בתיאוריה). אם אתה מביא אותו בעצמך, אתה אחראי עליו כמובן.
לגבי השאלה "באיזה מקרן מדובר", מדובר על כל מקרן שנמכר בארה"ב. אתה קונה את המקרן, ומפקסס לחברת הביטוח הזו את הקבלה עם הבקשה לקבל אחריות, תוך 30 יום מרגע קניית המקרן. הם לא מוכנים לבטח מקרנים לאחר 30 יום מרגע הקניה (ובצדק), אך לא מעניין אותם באיזה מקרן מדובר, או ממי קנית אותו בארה"ב.
חברת הביטוח הזו *מאוד* רצינית, וקיימת עשרות שנים בארה"ב.
לגבי ביטוח למשלוח, אם אתה מביא אותו דרך חברת שליחויות, תבטח את המשלוח, וחברת השליחויות תהיה אחראית לשלומו (לפחות בתיאוריה). אם אתה מביא אותו בעצמך, אתה אחראי עליו כמובן.
לגבי השאלה "באיזה מקרן מדובר", מדובר על כל מקרן שנמכר בארה"ב. אתה קונה את המקרן, ומפקסס לחברת הביטוח הזו את הקבלה עם הבקשה לקבל אחריות, תוך 30 יום מרגע קניית המקרן. הם לא מוכנים לבטח מקרנים לאחר 30 יום מרגע הקניה (ובצדק), אך לא מעניין אותם באיזה מקרן מדובר, או ממי קנית אותו בארה"ב.
נערך לאחרונה על ידי noam23 ב 01/11/2006 21:18, נערך פעם 1 בסך הכל.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

הבנתי, אז הביטוח נעשה ברגע הקנייה, אבל מתחיל רק אחרי שנה??
מה קורה עם יש לך תקלה מיד עם יציאת המקרן מהקופסה? מה עושים?
מה קורה עם יש לך תקלה מיד עם יציאת המקרן מהקופסה? מה עושים?
ואם לא ניתן אישור? הרי ברור שהם לא יאשרו כל הצעה שתהיה, זה פתח למבוטח ו/או לנותן השירות להונות אותם. חייב להיות גם סעיף שמדבר על כך. לקופ"ח יש את הרופאים שחייבים לתת לך טיפול, לחברת ביטוח רכב יש מוסכים בהסדר למקרה ולא יסכימו לשלם את מה שהמוסך המועדף עליך דורש. לא נראה לי שלחברה הזו יש כזו אופציה בישראל.מפקססים לחברת האחריות את ההצעה ומבקשים אישור. ברגע שניתן האישור...
נועם,
לפי כל מה שאתה כותב והמחקרים שאתה עושה אני מגיע למסקנה הבאה. אתה בדיוק דוגמא לבן אדם שצריך לקנות רק בארץ. (זה לא נאמר לא לשלילה או לחיוב, אלא כתיאור עובדה). אתה נמנה על הרוב.
מי שמתאים לו לקנות בחו"ל זה מי שמוכן לקחת סיכון תמורת החיסכון. "הימור" או "סיכון מחושב", כל אחד לפי גישתו.
מי שכל כך מוטרד כמוך מ"מה יהיה אם?", לא צריך לקחת את הסיכון.
השאלה היא איך תגיב במקרה ותהיה תקלה רצינית ויקרה. האם תתבאס לאללה (מה שעושה רושם) או האם תגיד "לא נורא, לפעמים מפסידים בחיים".
נערך לאחרונה על ידי moco ב 01/11/2006 21:25, נערך פעם 1 בסך הכל.
משה
הבנת נכון. במידה ואחריות היצרן על המקרן היא לשנה, אז האחריות של חברת הביטוח נכנסת כעבור שנה מרגע קניית המקרן. זה לא אמור להיות חסרון, הקונה בארה"ב לא מרגיש בזה. אנחנו כמובן כן נרגיש.הבנתי, אז הביטוח נעשה ברגע הקנייה, אבל מתחיל רק אחרי שנה??...
תראה, אם אתה מביא את המקרן איתך, תבדוק אותו טרם עזיבתך את ארה"ב, ואם הוא נישאר איתך לאורך כל הטיסה חזרה, אין סיבה שיקרה לו משהו. אם לחלופין אתה מביא אותו דרך חברת שליחויות, ניתן לבקש בדיקה של המקרן טרם עזיבתו את החנות בארה"ב (מחנויות שיסכימו לכך, ויש כאלו), ובמידה והמקרן לא פועל כאשר מגיע אליך, ניתן לתבוע את חברת השליחויות. גם אני הייתי מעדיף פיתרון אחר, אבל לדעתי אין.מה קורה עם יש לך תקלה מיד עם יציאת המקרן מהקופסה? מה עושים?...
וואי, איזה לחץ רב שרשוריil62 כתב:איתי
תתחיל להכין קופסא לפנא 900
וגלגל בפנים גם את הכבל
ותגיד לי מתי לבוא עם התיק הקטן של הכסף........
פעם מכרתי אוטו, בא אחד רצה לקנות אבל לא במחיר שהסכמתי לו. לקח חבילת מזומנים ונפנף לי בעיניים. לא ויתרתי. ניסה בכוח (לא באלימות) לשים בידי את החבילה וגם תלש את מודעת "למכירה" מהשמשה. לא ויתרתי.
בא אחר, הציע יותר, וקנה.
משה
על כל סיפור כזה מוקו
יש עשר סיפורים הפוכים..
אני סתם צוחק עם איתי הוא מכיר אותי...
אני ממש לא לחוץ...ואוליי בכלל אין לי מקום ראוי להקרנה
אבל עם זה מפריע ארד מהענין ....
סליחה
יש עשר סיפורים הפוכים..
אני סתם צוחק עם איתי הוא מכיר אותי...
אני ממש לא לחוץ...ואוליי בכלל אין לי מקום ראוי להקרנה
אבל עם זה מפריע ארד מהענין ....
סליחה
אניגמה אודיו וקולנוע ביתי
052-4200610
052-4200610
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

ישראל, תאיץ בעופר, שיביא לי כבר מקרן 1080, ואז תבוא תיקח.
אני אארוז לך גם סרטי HD, הולך?

במלון?
בבית קפה?
אני לא בנוי ללחץ הזה.
גם הלחץ שלעבור במכס גדול עלי...
אני אארוז לך גם סרטי HD, הולך?
איפה אני אבדוק אותו, ב B&H?תראה, אם אתה מביא את המקרן איתך, תבדוק אותו טרם עזיבתך את ארה"ב...
במלון?
בבית קפה?
אני לא בנוי ללחץ הזה.
גם הלחץ שלעבור במכס גדול עלי...
מאד מסורבל כל התהליך הזה, הרבה סיכון אתה לוקח,אני לא חושב שזה שווה.
אולי עדיף לשלוח אותו למעבדה פה בארץ ומקסימום לשלם קצת יותר ולהיות רגוע שתקבל אותו בחזרה קודם כול, לשלוח אותו לחו"ל לתיקון זה עיניין של שלושה חודשים לפחות אם כל הסיכונים שבו, בארץ זה יהיה עיניין של שבועיים ככל היותר.
אולי עדיף לשלוח אותו למעבדה פה בארץ ומקסימום לשלם קצת יותר ולהיות רגוע שתקבל אותו בחזרה קודם כול, לשלוח אותו לחו"ל לתיקון זה עיניין של שלושה חודשים לפחות אם כל הסיכונים שבו, בארץ זה יהיה עיניין של שבועיים ככל היותר.
ישראל,
אני דואג לשים שני סמיילים ואתה מתנצל ועוד עם פרח?
תמשיך עם הלחץ הציבורי. בסוף תגייס עוד אנשים שילחצו עליו (כמו בהצעות נישואין פומביות) עד שלא יהיה לו נעים לא למכור (וב 20% פחות ממחירון אהרון).
אני בכלל חושב שלא יפה שהוא לא נותן לך את זה כמתנת יומולדת
אני דואג לשים שני סמיילים ואתה מתנצל ועוד עם פרח?
תמשיך עם הלחץ הציבורי. בסוף תגייס עוד אנשים שילחצו עליו (כמו בהצעות נישואין פומביות) עד שלא יהיה לו נעים לא למכור (וב 20% פחות ממחירון אהרון).
אני בכלל חושב שלא יפה שהוא לא נותן לך את זה כמתנת יומולדת
משה
אין עליך...
מתאים לי לחכות לו עוד חודש חודשיים
עד אז אגייס לו את ה6000 שביקש
ואוליי בכלל אהרון יתמחר אותו ב5000
אז אסגור איתו ב4000
ו...איתיי אל תשכח לגלגל יפה את הכבל !!!
בכל זאת 7 מטר HDMI.....
אניגמה אודיו וקולנוע ביתי
052-4200610
052-4200610
היי מוקו,נועם,
לפי כל מה שאתה כותב והמחקרים שאתה עושה אני מגיע למסקנה הבאה. אתה בדיוק דוגמא לבן אדם שצריך לקנות רק בארץ. (זה לא נאמר לא לשלילה או לחיוב, אלא כתיאור עובדה). אתה נמנה על הרוב.
מי שמתאים לו לקנות בחו"ל זה מי שמוכן לקחת סיכון תמורת החיסכון. "הימור" או "סיכון מחושב", כל אחד לפי גישתו.
מי שכל כך מוטרד כמוך מ"מה יהיה אם?", לא צריך לקחת את הסיכון.
השאלה היא איך תגיב במקרה ותהיה תקלה רצינית ויקרה. האם תתבאס לאללה (מה שעושה רושם) או האם תגיד "לא נורא, לפעמים מפסידים בחיים"....
תראה, את כל מוצרי החשמל הרציניים (חלקי מחשב יקרים, מגברי סאונד, מפענחים, רמקולים) קניתי בעשר השנים האחרונות רק מחו"ל. הכל ביבוא אישי דרך המזוודה, או במשלוח. אין לי שום בעיה לקחת סיכון, אבל אני משתדל תמיד שהוא יהיה סיכון מחושב. כבר התקלקלו לי דברים בעבר, אבל מכיוון שלקחתי את הקלקולים מראש, היה לי פתרון מספק.
במקרה של המקרן, אני מרגיש לא בנוח בסיטואציה של הוצאת 5000-10000 ש"ח, על מוצר שידוע כי סיכויים לא נמוכים שבשלב מסוים יתקלקל, כאשר יכולת מימוש האחריות דורשת ממני להוציא לפחות אלף ש"ח על משלוח (וזה במקרה הטוב ביותר), להיפרד ממנו לזמן רב מאוד, ולקוות שכאשר יחזור אלי יתפקד. זו סיטואציה לא טובה. מצד שני גם לשלם אלפי שקלים יותר ולקנות בארץ, זו סיטואציה לא טובה. אני לא מוכן לחיות עם אף אחת מהסיטואציות הללו, ולכן אין לי כרגע מקרן.
אני חושב שאם אצליח להגיע למצב שאקנה מקרן בחו"ל, ואקבל אחריות בארץ (גם אם אחרי שנה), אוכל לחיות עם זה.
אני יודע שבמציאות, תמיד יכול להיות שבסופו של דבר הדברים לא יתרחשו כפי שתיכננתי, אבל לפחות אוכל לחיות עם עצמי ולהגיד שעשיתי מה שיכולתי (לדוגמא במקרה שהמקרן יתקלקל תוך זמן קצר משנה, ולא יהיה לי כסף לשלוח אותו לתיקון בחו"ל, אחכה את יתרת הזמן עד לכניסת תוקף האחריות בארץ, ללא מקרן פעיל).
נערך לאחרונה על ידי noam23 ב 01/11/2006 22:26, נערך פעם 1 בסך הכל.
- איתי_הגיתי
- חבר מכור קשה

ישראל
הכבל 10 מטר,
8000K, שקל לא פחות.
נתראה בינואר.
ד"א, שלחתי לך מסר, הצהוב לא דולק לך שם בצד ימין?
הכבל 10 מטר,
8000K, שקל לא פחות.
נתראה בינואר.
ד"א, שלחתי לך מסר, הצהוב לא דולק לך שם בצד ימין?