סקירה מוצלחת של רן מויאל על ה-PEARL בתפוז

מקרנים קידמיים - Front Projector.
oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/ ... d=89269483

מעניין ביותר, התחושה שלי שההבדלים בין הרובי ל-PEARL שצויינו הם לאו בכרח דרמטיים מאוד, והשאלה הגדולה היא עד כמה באמת הקונטרסט הדינמי מחליש את איכות התמונה ביחס לפאנלים עם קונטרסט חזק יותר + עד כמה באמת התמונה היא SOFT.

בכל מקרה, מאמר מצויין, חסר לי רק מדידות (SCREEN SHOTS של CF או דומיהם) ותמונות..

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 34345
נתן תודות: 178 פעמים
קיבל תודות: 603 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

תודה רבה
סקירה מעניינת

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 11 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

לא יודע מה להבין מזה. המסקנה שלו זה "כדאי להמתין לאחרים" ?
HiFiMusic IL

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 34345
נתן תודות: 178 פעמים
קיבל תודות: 603 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

aloni כתב:לא יודע מה להבין מזה. המסקנה שלו זה "כדאי להמתין לאחרים" ?
...
הוא רשם שזה תמורה מצויינת לכסף
פשוט אחרי הרובי וה-21K נראה לי שקשה לו להתלהב...

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1842
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 607 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

אתה צודק גיא.

כאשר אני צופה במקרן חדש אני מגיע (כמו כל אחד אחר) עם מטען מסוים המבוסס על הנסיון שצברתי.
כל אחד מגיע עם נסיון אחר.
ישנם אנשים שנופלים מ-שידורי HD, אני כבר הפכתי קצת אדיש לאחר שאני צופה ב-HD כבר למעלה מ-4 שנים.

עם ה-רובי נחשפתי פעם ראשונה ל-1080 אמיתי, CR יחסית גבוה ועוד כל מיני יתרונות.

היום אני אחרי 900 שעות עם ה-רובי ו-100 שעות עם השרפ, כך שהפרספקטיבה שלי השתנתה.

להלן חידוד המסקנות:

1.אם הבינותי נכון ניתן לרכוש את המכשיר באזור ה-25K+ ש"ח כולל אחריות מקומית. לטעמי זהו מחיר מצוין בעבור רמה כה גבוהה של ביצועים.

2. המקרן נעים לצפייה, אפורים כהים, עומק תמונה סביר, צבעים מדויקים, עוצמת הארה טובה, בנוי טוב ויחסית שקט.

3. קיימות בעיות שהן אינהרנטיות לטכנולוגיה (לעת עתה). עניין הפינות הזוהרות, חוסר אחידות של הלבן, תופעת לוואי של ה-IRIS הדינמי ו-misconvergence. צריך להבין את מהות הבעיה והיקפה ואז להחליט אם אפשר לחיות איתן. חלק מאותן בעיות כרוך גם במזל באשר למכשיר הספציפי.

4. קיימים אספקטים חלשים אשר גם כן קשורים לטכנולוגיה: אנסי קונטרסט נמוך ותמונה יחסית רכה.

5. אין מקרן ללא חסרונות. גם לשרפ שעולה פי 2 יש מספיק חסרונות לטעמי.

6. ה-רובי כבר לא ברשותי ולכן אין אפשרות להשוואה ישירה. די ברור היה כי הבעיות שצוינו בסעיף 3 היו משמעותית חמורות יותר במקרן של הבחור לעומת ה-רובי שהיה ברשותי. אין לי אפשרות לדעת אם זה חריג או הסטנדרט או היכן שהוא באמצע.

אלו הן העובדות וההתרשמות שלי מהמקרן הספציפי שראיתי, לא סתם בחרתי להשתמש במילה "ספציפי".

אני לא אופתע אם המקרן יהפוך (או כבר הפך) ללהיט. אני משוכנע שהפנינה היה "החלום" של סוני ברגע שהם יצאו עם ה-QUALIA.

אני גם לא אופתע אם יהיו אנשים שיוותרו עליו.

רן

oferlaor פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 73659
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 572 פעמים
קיבל תודות: 4464 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

ranmoyal,

המחיר האחרון שקיבלתי רשמית הוא 29,900 מישפאר.

25K זה אולי אצל יבואן מקבילי (כלומר, כמות מוגבלת של מכשירים), עדיין לא ראיתי אנשים שרכשו מקרן כזה במחיר 25K ומטה בארץ.

aloni
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 13341
קיבל תודות: 11 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

רן, אבל אם אני מבין נכון בגלל אותן בעיות אתה ממליץ להמתין ולבדוק את האחרים (פנסוניק ומיצובישי) ולא לרוץ ולקנות את זה...
HiFiMusic IL

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #8 

אלוני,

צריך לחלק את הבעיות שמניתי ל-שתיים:

1. בעיות הקשורות לטכנולוגיה , קרי: UNIFORMITY הבא לידי ביטוי בחוסר אחידות בצבע הלבן ובצבע השחור, הבא לידי ביטוי בפינות מוארות והפרשים בגווני הלבן ובעיית ה-Misconvergence הבאה לידי ביטוי בהפרשים בין שלושת הפנלים, ככל שקיימת בריחה גדולה יותר התמוה תהיה רכה יותר.
בעיות אלו קיימות בכל פנינה שתקח, חריפותן משתנה. יש כאן אלמנט של מזל. הרבה מזל.

2. תופעה שקשורה לאימפלמנטציה של ה-IRIS המביאה לאובדן פרטים בסצינות בהירות.
אין כל אפשרות לראות את זה, אלא אם אתה יודע בוודאות איך אמורה הסצינה להראות. צריך למצוא קטעים ספציפים על מנת לראות מה הבעיה ולאחר מכן להחליט כמה היא מפריעה.
כמובן שיש כאלה שיעדיפו את הגישה של מה שהם לא רואים או יודעים לא מעניין אותם, לטעמי זו טעות.

בכל מקרן קיימות בעיות. ישנן מספיק בעיות עם השרפ שמציקות לי ואני משוכנע שיהיו גם בעיות במקרן הבא שיחליף את השרפ.
זה משחק של פשרות.

הנקודה היא שבניגוד ל-DLP לדוגמא (שגם שם לא חסרות בעיות) כאן יש אלמנט רציני מאד של מזל.

רן

bergelson
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 19
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #9 

שלום רן,

אני סקרן, מלבד עוצמת הארה נמוכה יחסית, אילו דברים אחרים מציקים לך בשארפ?

RanMoyal
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #10 

אני לא ממש דוגמא טובה לשאול את השאלה הזו.

במעברים המהירים שלי ממקרן למקרן, מטכנולוגיה לטכנולוגיה ,אני לפעמים מתגעגע לדברים שהיו לי במקרן הקודם אבל לא נמצאים במקרן הנוכחי וזאת למרות שכל מקרן שאני מחליף מהווה UP GRADE מאד משמעותי.

התמונה ב-SXRD נעימה יותר מ-DLP. ה

תמונה ב-DLP לא גורמת לי לכאבי ראש ו/או כל תופעת לוואי אחרת, פשוט בהשוואה ל-SXRD היא פחות נעימה.

מצד שני אני לא מסוגל לסבול את הרכות של SXRD לעומת ה-1080DLP זה פשוט לא נראה בפוקוס מבחינתי.

למרות שאני משתמש במסך מיוחד שב-SET-UP הנוכחי נותן לי משהו כמו 1.7 GAIN אני עדיין מרגיש שהייתי רוצה קצת יותר BRIGHTNESS בשרפ. זה כרגע לא חסר לי, אבל מה יהיה בעוד 400 שעות....
מעבר למצב גבוה במנורה יפתור את הבעיה, אבל אז המאוור מרעיש...

העיצוב וה-LOOK של ה-רובי חסרים לי, לעומת העיצוב של השרפ אליו אני כה רגיל מהשרפ 9K, 10K ו-12K.

שלא תטעה, בשלב זה לא ראיתי שום דבר שמתקרב באיכות שלו לשרפ. זו התמונה הכי מדהימה שראיתי נכון להיום.

ההבדלים בינו לבין ה-רובי היו תהומיים בסטנדרטים שלי.

כמו שאתה מבין אני לא ממש מרוצה מהדברים שיש לי "ונגזר" עליי לעסוק בהחלפות כה רבות.

אני מניח שאני רוצה:

SXRD עם חדות של השרפ, עם אנסי קונטרסט של השרפ, עם on/off קונטרסט גבוה שלא מסתמך על גימיק כמו IRIS דינאמי ו-LOOK של ה-רובי, עם 800 אנסי אמיתיים ב-D65.

רן

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6030
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שרשור שלא נקרא #11 

ועל זה נאמר
ignorence is bliss
:wink: