שלום לכולם ! - יס מקס - מקום פנוי בדיסק
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
פשוט תקליט משהו ותראה כמה מקום בדיסק הוא תופס (לחץ על INFO במצב שאתה רואה את רשימת ההקלטות והוא נבחר).
ואז אפשר לעשות את החישוב של כמה דיסק זה תופס.
אתה עשית את ההחלפה לבד?
עשית אחרי זה תיחול דיסק?
ואז אפשר לעשות את החישוב של כמה דיסק זה תופס.
אתה עשית את ההחלפה לבד?
עשית אחרי זה תיחול דיסק?
- reuven_br
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 361
- נתן תודות: 4 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
לגבי החלפת הדיסק, גם אני החלפתי את הדיסק לבד, סיפור לא מסובך
יש לפרמט את הדיסק ל FAT32 לפני הכנסתו למכשיר, ולכן המקסימום האפשרי לדיסק
הוא 160 GB זיהוי מעל לגודל הנ"ל מחייב NTFS והמכשיר לא מזהה זאת
יש לפרמט את הדיסק ל FAT32 לפני הכנסתו למכשיר, ולכן המקסימום האפשרי לדיסק
הוא 160 GB זיהוי מעל לגודל הנ"ל מחייב NTFS והמכשיר לא מזהה זאת
היי עופר - תודה על התשובה.
כן, עשיתי את ההחלפה לבד, הכי פשוט שיש.
מחליפים דיסק- עניין של כמה ברגים, מחברים הממיר לחשמל, מקבלים הודעה שיש שגיאה חמורה בדיסק וצריך לאתחל - מאשרים, שמים קוד ואחרי 3 דק' יש מקס עובד ותקין.
בנוגע לשטח הפנוי - אני לוחץ INFO על תוכנית מוקלטת וכתוב:
%שטח דיסק 1
מה זה אומר? שיש 99% פנוי?
אי אפשר לדעת כמה שעות נשארו או לחילופין כמה גיגה?
רק כך אני יכול להיות בטוח במאת האחוזים שהמקס זיהה 160 גיגה או 80 שעות.
תודה מראש
כן, עשיתי את ההחלפה לבד, הכי פשוט שיש.
מחליפים דיסק- עניין של כמה ברגים, מחברים הממיר לחשמל, מקבלים הודעה שיש שגיאה חמורה בדיסק וצריך לאתחל - מאשרים, שמים קוד ואחרי 3 דק' יש מקס עובד ותקין.
בנוגע לשטח הפנוי - אני לוחץ INFO על תוכנית מוקלטת וכתוב:
%שטח דיסק 1
מה זה אומר? שיש 99% פנוי?
אי אפשר לדעת כמה שעות נשארו או לחילופין כמה גיגה?
רק כך אני יכול להיות בטוח במאת האחוזים שהמקס זיהה 160 גיגה או 80 שעות.
תודה מראש
אם אני לא טועה, בחוזה קנית ה-יס מקס היה סעיף שמבטיח עד 25% מקיבולת הדיסק לטובת תוכנה. אני לא יודע כמה מקום תפוס היום ע"י התוכנה אך זה אומר שלא כל ה-160GB ינוצלו להקלטת תוכניות.
בשביל הקטע ספרתי היום כמה תוכניות יש לי על הדיסק (הוא מלא אצלי באופן קבוע) ויצא 100. זה לא אומר הרבה כי יש שמה סדרות של 40 דקות וגם סרטים של שעתיים (הרוב סדרות) + מרווחי בטחון של 10 דקות בסוף.
בשביל הקטע ספרתי היום כמה תוכניות יש לי על הדיסק (הוא מלא אצלי באופן קבוע) ויצא 100. זה לא אומר הרבה כי יש שמה סדרות של 40 דקות וגם סרטים של שעתיים (הרוב סדרות) + מרווחי בטחון של 10 דקות בסוף.
- yoav4x4
- חבר במועדון HT

- תגובות: 2602
- שם מלא: יואב בן חורין
- נתן תודות: 239 פעמים
- קיבל תודות: 133 פעמים
גם אני זוכר משהו מהחוזה שדן בזה שישנה תוכנה על גבי הדיסק.
אז איך זה שמחליפים הרד דיסק והתוכנה נשארת (היא לא נמצאת על הדיסק הישן?)
אז איך זה שמחליפים הרד דיסק והתוכנה נשארת (היא לא נמצאת על הדיסק הישן?)
ככל שאני לומד יותר אני מבין שאני יודע פחות...
הכוונה שלי היא לדעת אם הדיסק של ה 160 זוהה על ידי הממיר או שיש איזושהיא הגבלה
פנימית של 80 גיגה (לא על הדיסק עצמו, אלה במממיר)
במקור זהו ממיר של 80 גיגה.
כשהדיסק ריק מתוכניות - אני רוצה לדעת כמה שעות נשארו לי להקלטה - אם יותר מ 40 שעות, הדיסק זוהה בהצלחה. אם פחות מ 40 שעות אז הממיר עדיין עובד על 80 גיגה ולא על 160.
בכל מקרה אפילו במצב רגיל (ללא החלפת דיסק) איך אני בודק כמה שעות נשארו לי להקלטה?
תודה מראש
פנימית של 80 גיגה (לא על הדיסק עצמו, אלה במממיר)
במקור זהו ממיר של 80 גיגה.
כשהדיסק ריק מתוכניות - אני רוצה לדעת כמה שעות נשארו לי להקלטה - אם יותר מ 40 שעות, הדיסק זוהה בהצלחה. אם פחות מ 40 שעות אז הממיר עדיין עובד על 80 גיגה ולא על 160.
בכל מקרה אפילו במצב רגיל (ללא החלפת דיסק) איך אני בודק כמה שעות נשארו לי להקלטה?
תודה מראש
בפועל, איו דרך ישירה לדעת כמה שעות הקלטה נשארו.
אם פעם אחת תמלא את הדיסק ותסכם ידנית כמה שעות הוקלטו אז תוכל לדעת, בערך, לפי ה-progress bar שמופיע למטה בתפריט של תוכניות מוקלטות. אבל נראה שזה הרבה עבודה עבור מידע לא מדויק.
אתה יכול לבקש מ-יס להכניס מידע זו בגרסה הבאה של התוכנה אבל אני אחסוך לך שיחת טלפון ואמליץ לא להתקשר בכלל. משתי סיבות. אחת, לא תקבל אישור/משוב האם ההצעה התקבלה או לא ו, שתיים, לא תקבל מידע מתי משתחררת הגרסה הבאה (כנראה מתישהו בין מחר לשבוע אחרי התפטרות אולמרט)
שלוש, הם לא כ"כ מעוניינים לדעת מה אתה חושב.
אם פעם אחת תמלא את הדיסק ותסכם ידנית כמה שעות הוקלטו אז תוכל לדעת, בערך, לפי ה-progress bar שמופיע למטה בתפריט של תוכניות מוקלטות. אבל נראה שזה הרבה עבודה עבור מידע לא מדויק.
אתה יכול לבקש מ-יס להכניס מידע זו בגרסה הבאה של התוכנה אבל אני אחסוך לך שיחת טלפון ואמליץ לא להתקשר בכלל. משתי סיבות. אחת, לא תקבל אישור/משוב האם ההצעה התקבלה או לא ו, שתיים, לא תקבל מידע מתי משתחררת הגרסה הבאה (כנראה מתישהו בין מחר לשבוע אחרי התפטרות אולמרט)
שלוש, הם לא כ"כ מעוניינים לדעת מה אתה חושב.