למה רק ישראלים קוראים למשחקי גביע העולם "מונדיאל"??
אני אמנם שונא כדורגל, אבל אני חייב לשאול. משהו יכול להסביר לי למה רק ישראלים מפגרים קוראים למשחקי גביע העולם "מונדיאל"?? גם אם תגיד לאוהד כדורגל ספרדי מונדיאל הוא לא יקשר את זה למשחקי גביע העולם... בכל העולם, אפילו במדינות עולם שלישי דוברות ספרדית המשחק ידוע בשם משחקי גביע העולם. Mundo בספרדית זה עולם ו mundial בספרדית זו מילת תואר שפירושה "עולמי" או אוניברסאלי. אין לה שום קשר לכדורגל או משחקי גביע העולם! חיפוש המילה mundial בגוגל מחזירה הכל חוץ מתוצאות הקשורות לכדורגל (פרט לתוצאות בעברית כמובן). יש לי הרגשה שאיזה בבון ערס אמר פעם את המילה וכולם אימצו אותה...
· כי ככה מבטאים את זה בכל העולם שהוא מחוץ לצפון אמריקה - כולל באנגליה. ככה גם אמורים לבטא את זה לפי הכתיב. החברה החליטה שיקראו לזה נייקי, אבל גם דובר אנגלית שרואה את המילה יבטא אותה כ״נייק״, אלא אם כאמור הוא אמריקאי.toxin כתב:למה ישראלים קוראים לנעל "נייק" ולא "נייקי"?...
- Multimediaman
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 636
- נתן תודות: 55 פעמים
- קיבל תודות: 48 פעמים
·Sexter כתב:אני אמנם שונא כדורגל, אבל אני חייב לשאול. משהו יכול להסביר לי למה רק ישראלים מפגרים קוראים למשחקי גביע העולם "מונדיאל"?? גם אם תגיד לאוהד כדורגל ספרדי מונדיאל הוא לא יקשר את זה למשחקי גביע העולם... בכל העולם, אפילו במדינות עולם שלישי דוברות ספרדית המשחק ידוע בשם משחקי גביע העולם. Mundo בספרדית זה עולם ו mundial בספרדית זו מילת תואר שפירושה "עולמי" או אוניברסאלי. אין לה שום קשר לכדורגל או משחקי גביע העולם! חיפוש המילה mundial בגוגל מחזירה הכל חוץ מתוצאות הקשורות לכדורגל (פרט לתוצאות בעברית כמובן). יש לי הרגשה שאיזה בבון ערס אמר פעם את המילה וכולם אימצו אותה......
לא נכון. לא לגביי "רק ישראלים" ולא לגביי גוגל.
https://www.google.com/search?q=mundial ... 80&bih=919
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים