קצת רקע
לאבי מפעל מתכת שבו עבדתי מספר שנים לא קטן לפני הלימודים שלקחו אותי לכוון אחר לגמרי. לפני כשנה "דיגדג" לי לבנות משהו ומתוך סקרנות לטעם של בשר מעושן החלטתי על לבנות מעשנת. בגלל הגישה לציוד עיבוד מתכת שכולל גיליוטינות מכופפים רתכות חותכי פלזמה... קצת התפרעתי.
אחרי קצת מחקר ושוב בעיקר מסקרנות והרצון לבנות החלטתי ללכת על עיצוב שקיבל השראה מהמעשנות של חברת Backwoods מיותר לציין שמעולם לא ראיתי מעשנת כזאת ואני די בטוח שאין מעשנות כאלו בארץ. העיקרון של המעשנות האלו הוא עיקרון הזרימה ההפוכה שבו תא הבערה מופרד לחלוטין מתא העישון. העשן עולה מהחלק התחתון דרך דופן כפולה של תא העישון שפתוחה בחלקה העליון ויוצא מתא העישון דרך הארובה שהפתח שלה בחלק התחתון. מבנה כזה יוצר פיזור חום אחיד יותר והעשן אחיד ועובר דרך כל מדפי העישן. במעשנת מיכל מים יחסית גדול דבר השומר על הבשר עסיסי גם אחרי שעות של עישון ולא מאפשר לטיפטופי שומן להישרף
כל המסגרת עשוייה פרופיל מרובע 40mm, תא העישון והבערה עשויים מפח 5mm, ההפרדה בין התאים 10mm הדלתות 5mm הכל מבודד עם צמר סלעים ועטוף בפח 0.4mm
כל העסק שוקל מעל 100 קילו ולקראת הסוף שלקח משהו כמו 4 חודשים (בסופי שבוע) היה צורך לנייד אותו עם מלגזה
זהו
יש כמה דברים שצריך לתקן שתוך כדי שימוש עלו אבל כלכך קשה להזיז אותה והתוצאה מצויינת אז אנחנו דוחים את המקצה תיקונים
כמובן תמונות