עוד שאלה: מהי הרזולוצייה בה משודרים הסרטים בבית קולנוע?
שאלה לבעלי\בודקי מקרני 1080P
האם האיכות של מקרן 1080P חדש כמו השארפ, הפנסוניק, והמיצובישי החדשים יותר טובים או משתווים לאיכות ההקרנה של בית קולנוע בארץ? אני יודע שמקרן של קולנוע בכלל לא אותו דבר כמו מקרן LCD\DLP\SXRD אבל רציתי לדעת מי בסוף איכותי יותר.

בתאוריה למקרן פילם יש את הפוטנציאל לתת את איכות התמונה הטובה ביותר, א ב ל זה לא קח במציאות וזה בגלל דווקה הסרטים עצמם, שחיקתם ולכלוך הנצמד אליהם מפחית
את איכותם באופן דרמתי. לכן במקרן דיגיטלי תקבל תמונה חדה מזו שבקולנוע.
את איכותם באופן דרמתי. לכן במקרן דיגיטלי תקבל תמונה חדה מזו שבקולנוע.
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 73659
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 572 פעמים
- קיבל תודות: 4464 פעמים
באופן פרקטי אפשר להגיע כיום עם מקרן ביתי לתוצאות טובות יותר מאשר הקרנה מסחרית.
אכן דיברו על זה לא מזמן. אנקטודה קטנה מביקור אחרון בקולנוע. לא ביקרתי כבר כשנתיים בקולנוע. לפני כמה ימים הייתי בסרט ביס פלאנט עקב המלצות חברי האתר (הסרט דא"ג היה השתול - מומלץ ביותר!). הקולנוע אכן ברמה מאוד גבוהה ביחס לקולנועים אחרים בהם ביקרתי בארץ. גם העותק היה איכותי יחסית. מה שהפתיע אותי מאוד זה רמת השחור: בערך כמו הפנסוניק AE900 שלי
ממש לא שחור עמוק, אלא חלבי בצורה מורגשת. בקיצור, כנראה מקרני 1080p מודרנים אכן ייתנו תמונה טובה בהרבה מרוב בתי הקולנוע.
שתי נקודות שכדאי לדעתי לזכור:
1. חייבים חלל הקרנה כהה לחלוטין (אופטימלי שחור מט) כדי ליהנות באמת מהמקרן.
2. התמונה ממקרן קולנוע ביתי גדולה. התמונה בבית קולנוע (איכותי) ענקית. יש לכך ערך מוסף לא קטן, לדעתי..
שתי נקודות שכדאי לדעתי לזכור:
1. חייבים חלל הקרנה כהה לחלוטין (אופטימלי שחור מט) כדי ליהנות באמת מהמקרן.
2. התמונה ממקרן קולנוע ביתי גדולה. התמונה בבית קולנוע (איכותי) ענקית. יש לכך ערך מוסף לא קטן, לדעתי..