בחרתי לפתוח ת'רד בנושא שכן שאלותיי נבלעו בנושא המקורי של הת'רד שבו רשמתי אותן (מיצובישי 5000 מול ה-PEARL מול ה-SHARP 21K ).
אני מעתיק משם את ההודעה האחרונה שלי ומוסיף מעט דבריםי:
החדר נועד לק"ב ודו ערוצי ולאף מטרה אחרת חוץ מזו. יתכן שבשעת שמיעת מוסיקה יהיה פחות נעים לשהות בו אם הוא יהיה שחור לגמרי אבל יש לי חלון ברוחב של 2 מטר בקיר הקדמי (שעליו ירד המסך) שיוכל אולי להנעים את השהיה (תמיד אפשר גם לעצום עיניים
israeli2k זה לא מפתיע שדרוש חדר כהה רק שלא ידעתי שזה קריטי שכולו יהיה שחור. חשבתי שצבעים כהים של סגול וכחול יכהו אותו בצורה מספקת וכפי שMOCO אמר, בחדרים שאני רואה למשל בAVS, הקירות בדרך כלל לא שחורים אלא בגוונים כהים אחרים. לא הייתי מודע למה שעופר כתב שהקיר יחזיר את הצבע שבו הוא צבוע. יש לציין שזה לא חדר קולנוע מקצועי אלא בכל זאת חדר ביתי כך שאסתפק גם בקצת פחות מ100%.
בשיטוט בAVS נתקלתי בת'רד שעוסק בחדר שכולו שחור והרוב הגדול של המשתמשים המליץ נגד זה בעיקר מסיבות אסתטיות.
משתמש אחד רשם:
the darker and flatter the room surfaces, the higher the ANSI contrast that can be achieved in the system especially with front projection.
לא ראיתי התייחסות לכך שאם הקירות לא צבועים בצבע שחור או בגוונים של אפור הקיר יחזיר את הצבע הנ"ל ויגרום למקרן להיות לא מכוייל. השאלה היא שוב עד כמה באמת זה קריטי, בכל זאת מדובר בצבעים מאוד כהים.
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=703182
לגבי מסך חשבתי גם על האפשרות של ה4FORMAT של SCREEN LINE:
http://www.4format.com/en/misure.html
החסרון הוא שאם למשל התכוונתי קודם שיהיה לי מסך 16X9 שיפתח ככה שיש 70 ס"מ בינו לבין הריצפה, כעת בגלל שהמסך הוא 3:4 במצב 16:9 הוא יתחיל משהו כמו 110 ס"מ מהריצפה אם אינני טועה (אם מדובר ב110 אינץ 3:4) . השאלה היא אם כדאי לי במקרה שכזה לקחת את ה-4FORMAT או מסך מתיחה רגיל שכן אין לי כוונה לצפות יותר מדי ב3:4 וב4FORMAT התמונה תהיה גבוהה יותר.
אשמח לעזרכתם,
איל
תוספת להודעה:
ראיתי את רעיון הזיגזגים של MOCO בת'רד אחר וחשבתי שאעלה סקיצות של איך יראה החדר אחרי הטיפול האקוסטי (המידות שונות אבל הרעיון זהה). כמו שניתן לראות גם בקירות הצדדים וגם בתקרה יש בעצם טורים ושורות שכל פעם כל טור ושורה פונים לכיוון מנוגד. אם זה מועיל אני יכול אולי לצבוע את הפלטות שפונות לכיוון המסך בשחור ואת אלו שפונות לכיוון הישיבה בצבעים הכהים שרציתי.
השאלה היא אם באמת האור שחוזר מהמסך הוא הבעייתי ביותר, בכל מקרה גם זו אופציה.