חדר ק"ב

מקרנים קידמיים - Front Projector.
EyalR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1024
נתן תודות: 122 פעמים
קיבל תודות: 102 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

שלום,
בחרתי לפתוח ת'רד בנושא שכן שאלותיי נבלעו בנושא המקורי של הת'רד שבו רשמתי אותן (מיצובישי 5000 מול ה-PEARL מול ה-SHARP 21K ).
אני מעתיק משם את ההודעה האחרונה שלי ומוסיף מעט דבריםי:
החדר נועד לק"ב ודו ערוצי ולאף מטרה אחרת חוץ מזו. יתכן שבשעת שמיעת מוסיקה יהיה פחות נעים לשהות בו אם הוא יהיה שחור לגמרי אבל יש לי חלון ברוחב של 2 מטר בקיר הקדמי (שעליו ירד המסך) שיוכל אולי להנעים את השהיה (תמיד אפשר גם לעצום עיניים :) ).

israeli2k זה לא מפתיע שדרוש חדר כהה רק שלא ידעתי שזה קריטי שכולו יהיה שחור. חשבתי שצבעים כהים של סגול וכחול יכהו אותו בצורה מספקת וכפי שMOCO אמר, בחדרים שאני רואה למשל בAVS, הקירות בדרך כלל לא שחורים אלא בגוונים כהים אחרים. לא הייתי מודע למה שעופר כתב שהקיר יחזיר את הצבע שבו הוא צבוע. יש לציין שזה לא חדר קולנוע מקצועי אלא בכל זאת חדר ביתי כך שאסתפק גם בקצת פחות מ100%.

בשיטוט בAVS נתקלתי בת'רד שעוסק בחדר שכולו שחור והרוב הגדול של המשתמשים המליץ נגד זה בעיקר מסיבות אסתטיות.
משתמש אחד רשם:
the darker and flatter the room surfaces, the higher the ANSI contrast that can be achieved in the system especially with front projection.

לא ראיתי התייחסות לכך שאם הקירות לא צבועים בצבע שחור או בגוונים של אפור הקיר יחזיר את הצבע הנ"ל ויגרום למקרן להיות לא מכוייל. השאלה היא שוב עד כמה באמת זה קריטי, בכל זאת מדובר בצבעים מאוד כהים.
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=703182

לגבי מסך חשבתי גם על האפשרות של ה4FORMAT של SCREEN LINE:
http://www.4format.com/en/misure.html

החסרון הוא שאם למשל התכוונתי קודם שיהיה לי מסך 16X9 שיפתח ככה שיש 70 ס"מ בינו לבין הריצפה, כעת בגלל שהמסך הוא 3:4 במצב 16:9 הוא יתחיל משהו כמו 110 ס"מ מהריצפה אם אינני טועה (אם מדובר ב110 אינץ 3:4) . השאלה היא אם כדאי לי במקרה שכזה לקחת את ה-4FORMAT או מסך מתיחה רגיל שכן אין לי כוונה לצפות יותר מדי ב3:4 וב4FORMAT התמונה תהיה גבוהה יותר.

אשמח לעזרכתם,

איל

תוספת להודעה:
ראיתי את רעיון הזיגזגים של MOCO בת'רד אחר וחשבתי שאעלה סקיצות של איך יראה החדר אחרי הטיפול האקוסטי (המידות שונות אבל הרעיון זהה). כמו שניתן לראות גם בקירות הצדדים וגם בתקרה יש בעצם טורים ושורות שכל פעם כל טור ושורה פונים לכיוון מנוגד. אם זה מועיל אני יכול אולי לצבוע את הפלטות שפונות לכיוון המסך בשחור ואת אלו שפונות לכיוון הישיבה בצבעים הכהים שרציתי.
השאלה היא אם באמת האור שחוזר מהמסך הוא הבעייתי ביותר, בכל מקרה גם זו אופציה.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20570
נתן תודות: 198 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

לגבי ה 4Format ,
נראה מסך נחמד. לדעתי אתה לא צריך להיות מוטרד מ3:4 .
אתה יכול לתלות אותו כך שהמסכים הרחבים יהיו נמוכים כרצונך.
מתי תראה 3:4 בכלל? כמעט רק לטלויזיה ושם ממש לא חשובה המסגרת השחורה.
לטלויזיה הייתי ממילא מקטין את התמונה שלא תתפוס את רוחב המסך (כלומר כשהמסך נשאר במלבן רחב). זה גם ישפר את איכות התמונה
ש YES/HOT נותנים. חוץ מזה 3:4 על כל הרוחב זה ענק, לא תרצה לראות טלויזיה ככה.

לגבי הזיגזגים שלי.
האמת שלא ממש התכוונתי ברצינות לשים קירות של אגם. זה היה תרגיל אינטלקטואלי.
הרי שתסתכל על הקירות מהצד זה ייראה כמו זברה.
בכל מקרה, הרעיון הוא הרבה זיגזגים קטנים (סנטימטרים או פחות). לא קיר משולש.
משה

EyalR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #3 

לגבי ה4FORMAT אתה צודק.

לגבי הזגזגים, הבנתי שהרעיון שלך הוא לשים זגזגים קטנים אבל אצלי בכל מקרה יש משולשים גדולים, יכול להיות שמבחינה עיצובית זה עדיין עדיף על חדר שחור לגמרי השאלה היא אם באמת יש בכך תועלת (ועדיין נשאלת השאלה אם באמת יש לשקול חדר שחור לגמרי או שכזה צבוע בגוון כהה יספק).

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #4 

על השאלה האחרונה אני לא חשוב שתוכל למצוא תשובה בכלל.
גם אם אפשר (במודלים חישוביים די מסובכים) לעשות אנליזה חישובית של כמה אור חוזר יגיע למסך,
התוצאה היא רק מספר שלא יכול לתת לך שום תחושה של המשמעות של זה מבחינת איכות תמונה.

אז מתבקש להגיד: צריך לנסות ולראות, אך זה כמובן מאוד לא מעשי לארגן חדר שיכול לשנות את צבע הקירות
תוך זמן קצר בשביל השוואות.

מה שנשאר זו רק הידיעה שכמה שהקירות יותר כהים זה יותר טוב.
משה

EyalR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #5 

בינתיים התשובה היחידה היא של עופר שאומר שקירות בגוון אחר משחור או אפור, גם אם הם כהים, ישפיעו לרעה על התמונה. אני מנסה למצוא מישהו שיתן תשובה אחרת (או לפחות שיגיד שזה לא משמעותי עד כדי כך) או שעופר יגיד שזה בעיקר בתאוריה :wink:

אפשרות נוספת כמובן היא לקבל עוד חיזוקים לגבי צביעה בשחור (כנראה שהחוסר רצון לצבוע בשחור גרם לי לדלג על האופציה הזו :) ).

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #6 

תראה, בשרשור הקודם אמרתי שאני מוכן לשים כסף שקירות עם צבעים כהים (לא אפור) יזיקו הרבה פחות מקירות
לבנים :-) מה איכפת לי, אין מי שיבדוק אותי :-)
ברור שזה עיניין של מידה. אני משוכנע שאם הצבעים מספיק כהים אז הנזק שהם יכולים לעשות הוא זניח. בוודאי כשמשווים
לקירות לבנים, אבל גם באופן מוחלט.

נראה לי שחדר צבוע שחור זה קטסטרופה ועלול לגרום לדיכאונות. לפני ואחרי הסרט הרי תדליק את האור ותדבר עם הנוכחים. זה יהיה כמו צינוק :(
משה

EyalR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #7 

גם לדעתי זה עדיף על קירות בהירים אבל בכל זאת אם מדובר בהבדל משמעותי לעומת קירות שחורים ואם קירות בגוון אחר משחור/אפור באמת ישפיעו לרעה אז לא תהיה לי ברירה ואלך על שחור או אולי על אפור (מקסימום נשים פרוזאק בהישג יד :) ).

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6030
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

חדר שחור, רק מקדימה. אתה יכול בצבעים אחרים בצדדים בהמשך.
כמו כן, עם כונניות, רמקולים, תקליטים, פטיפון, שטיחים, שולחן, עציץ או שניים, פוסטרים וכו', השחור כבר לא דומיננטי,
והוא רק הרקע לחדר. לא צינוק ולא נעליים.
ואל תשכח עיצוב תאורה ורהיטים יפים, אולי רצפת פרקט, ואתה מסודר עם בובה של חדר.
נערך לאחרונה על ידי איתי_הגיתי ב 10/12/2006 22:29, נערך פעם 1 בסך הכל.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #9 

יש לי רעיון (רציני הפעם) איך לשחרר אותך מההתלבטויות האלה.
צבע בצבעים כהים אך לא בצבע אחד. למשל קיר כחול כהה, קיר אדום כהה וקיר כחול כהה, או דוגמאות לפי רצונך.
סך הכל , אם הצבעים מאוזנים, תקבל אור לבן.
משה

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #10 

איתי_הגיתי,
EyalR נכנס פה לקיצוניות מסוימת בדאגה לאור חוזר.
עם כל האביזרים שהזכרת הוא יתחיל לקבל הרבה (הרבה בקנה המידה שלו) החזרות, בלי קשר לצבע
הקיר.
משה

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6030
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 76 פעמים

שרשור שלא נקרא #11 

משה, אני חושב שחדר שחור בלי אביזרים הוא לא נעים לשהייה.
מה לעשות ואנחנו צריכים פשרה, שיהיה איכותי אבל גם כיפי.
אייל ימצא את הנכון לו, אני בטוח.

EyalR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #12 

יש לי כבר שטיח מקיר לקיר כחול כהה כך שפרקט לא יהיה. פוסטרים אני לא כל כך רוצה לתלות כי אולי זה יאבד מאפקט ההחשכה, אבל אפשר לבדוק את זה.
לגבי הרעיון שלך משה, זה אפשרי, השאלה אם באמת זה יתן את האפקט המתבקש.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שרשור שלא נקרא #13 

איתי_הגיתי,
מסכים איתך 100% . אני חי עם קירות לבנים, אבל גם אם הייתי מחליט לצבוע, לא הייתי נכנס לקיצוניות.

EyalR,
צבע לבן או אפור, הוא על פי הגדרתו ערבוב של צבעים (איזה ערבוב, זה תלוי בטמפ' צבע).
האמת, כמו שציינתי, אני בספק אם בשימוש בצבע אחיד אך כהה, יש השפעה של "צביעה" שהיא באמת מורגשת על
ידי עין אנושית. אבל זה רק אינטואיציה/ניחוש. זה מבוסס על זה שחדרים שהייתי בהם (לא חדרי הקרנה) שנצבעו
בצבעים כהים היו חשוכים בהרבה מחדרים רגילים.
משה

israeli2k
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 825
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #14 

רעיון שחשבתי ליישם בעצמי לכשיהיה מספיק $$$: לצבוע את החדר בצבע בהיר. להוריד וילונות גלילה שחורים מחריצים בתקרת גבס שיכסו את הקירות לכשרוצים להקרין סרט. את התקרה יש לצבוע באפור כהה או שחור - אין פתרון פשוט יחסית (אולי גלילה אופקית של בד שחור?).

EyalR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #15 

משה, כפי שאמרתי התחושה שלי דומה לשלך. אנסה למצוא עוד חוות דעת לכאן או לכאן ואנסה לקבל החלטה (כמובן שהנטיה הטבעית היא צבעים כהים אך לא שחורים).

israeli2k, קיבלתי ציטוט על וילון גלילה שחור במחיר של 250 ש"ח למ"ר לפני מע"מ (מנוע זה עוד 1200 לפני מע"מ, לא יודע עד איזה גודל). הסיפור לא זול אבל במקרה שלי למשל גם אם זה היה נכנס בתקציב לא הייתי עושה את זה שכן על פי המלצת היועץ האקוסטי הקירות הצדדים צריכים להיות 100% מחזירים.

שלח תגובה

חזור אל “מקרנים”