גריל גז 4 מבערים - משחיר את הבשר
-
amcom
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 3
- שם מלא: Amit Marom
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 1 פעם
ברשותי מנגל גז 4 מבערים כ 5 שנים . השבוע ניקיתי אותו טוב טוב לקראת פסח והחלפתי אבנים לפני כחצי שנה . כשאני שם בשר על המנגל על אש גדולה הבשר משחיר ( לא נשרף ) על אש קטנה לא , למישהו יש מושג מה הסיבה ?
- SZLTF
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 174
- נתן תודות: 60 פעמים
- קיבל תודות: 23 פעמים
שורה, מה בדיוק הקשר של השחרת בשר לבצל עם שמן או רק שמן???Chura כתב:והרי לך התוצאה
אני גם גיליתי בדיוק כמוך שזו הסיבה.
מאז אני מנקה עם מברשת ברזל מהולה במים, לא נדבק שום דבר....
שנים שאני מנקה את הרשתות עם שמן ובצל ואף פעם לא משחיר לי הבשר.
השחרת הבשר נגרמת בד"כ בעשיית בשר עם הרבה שומן(בעיקר כבש) שמטפטף ונשרף,
הלהבות המתפרצות מהשומן המטפטף משחירות את הבשר.
אם תוכל להסביר איך בצל עם השמן גורמים להשחרה, אולי נשמע ונחכים.
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4770
- נתן תודות: 163 פעמים
- קיבל תודות: 285 פעמים
אין לי שום הסבר מדעי לזה.
אבל עובדתית. הבשר היה יוצא שחור משחור ומצד שני בפנים לא מוכן במיוחד.
ברגע שהפסקתי עם זה ועברתי לניקוי במים וזהו, הבשר יוצא פיקס.
אגב, לא רק אצלי אלא גם 2 חברים שלי.
אגב2, אתה משתמש בגז או גחלים ? כי בגחלים לא נתקלתי בזה.
אבל עובדתית. הבשר היה יוצא שחור משחור ומצד שני בפנים לא מוכן במיוחד.
ברגע שהפסקתי עם זה ועברתי לניקוי במים וזהו, הבשר יוצא פיקס.
אגב, לא רק אצלי אלא גם 2 חברים שלי.
אגב2, אתה משתמש בגז או גחלים ? כי בגחלים לא נתקלתי בזה.
Configure Terminal
Write Erase
reload

Write Erase
reload
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 6589
- נתן תודות: 1238 פעמים
- קיבל תודות: 1264 פעמים
ככלל ההשחרה של הבשר היא פיח שנוצר מעשן שחור שלהבה צהובה מוציאה. משמע להבה לא חמה. הדבר יכול לנבוע מכמה סיבות.
אם החורים במבערים עברו ניקוי אלים והחורים בהם גדלו מעט הלהבה שתצא מהמבער לא תהייה כחולה לגמרי אלא עם קצוות (ולעיתים כל הלהבה) צהובים. הקצוות הצהובים מוציאים עשן שחור שיוצר שכבת פיח על הבשר. כאשר מנמיכים את הלהבה המיקס של הגז עם האוויר מתאזן והלהבה חוזרת להיות כחולה ותופעת הפיח פוחתת או אפילו נעלמת לחלוטין
סיבה נוספת יכולה להיות כמות של שומן שהצטברה על הדיפיוזרים או על האבנים, כאשר שומן זה נשרף, הוא יוצר להבה צהובה כאמור ומנפיקה עשן שחור שמצפה את הבשר בפיח.
ההמלצה שלי היא לבדוק את צבע הלהבות היוצא מהמבערים....אם הם צהובות יש לך בעיה במערכת הגז והמבערים אם הלהבות כחולות הבעיה ככול הנראה נובעת מפיח שנוצר משומן שהצטבר ונשרף.
בהצלחה
אם החורים במבערים עברו ניקוי אלים והחורים בהם גדלו מעט הלהבה שתצא מהמבער לא תהייה כחולה לגמרי אלא עם קצוות (ולעיתים כל הלהבה) צהובים. הקצוות הצהובים מוציאים עשן שחור שיוצר שכבת פיח על הבשר. כאשר מנמיכים את הלהבה המיקס של הגז עם האוויר מתאזן והלהבה חוזרת להיות כחולה ותופעת הפיח פוחתת או אפילו נעלמת לחלוטין
סיבה נוספת יכולה להיות כמות של שומן שהצטברה על הדיפיוזרים או על האבנים, כאשר שומן זה נשרף, הוא יוצר להבה צהובה כאמור ומנפיקה עשן שחור שמצפה את הבשר בפיח.
ההמלצה שלי היא לבדוק את צבע הלהבות היוצא מהמבערים....אם הם צהובות יש לך בעיה במערכת הגז והמבערים אם הלהבות כחולות הבעיה ככול הנראה נובעת מפיח שנוצר משומן שהצטבר ונשרף.
בהצלחה
- Chura
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4770
- נתן תודות: 163 פעמים
- קיבל תודות: 285 פעמים
· לא, לא נדבק שום דבר כשנקי.sam22 כתב:על פניו זה נראה לי כמו מתכון לבעיות, כל המים האלו.
אתמול ניקיתי גם אני ככה
אין ספק שזה מרגיש יותר נקי.
אגב, אתם עדיין משתמשים בבצל ושמן לפני צלייה?...
אם אני צפוי לעשות רק בשר יבש מאוד (חזה עוף נגיד) אני עם חצי בצל עובר קצת.
למה שהמים יהיו בעיה ? אני עושה זאת על גריל דולק וחם, לדעתי רוב המים מתאדים מהחום גם ככה.
·molvy כתב:ככלל ההשחרה של הבשר היא פיח שנוצר מעשן שחור שלהבה צהובה מוציאה. משמע להבה לא חמה. הדבר יכול לנבוע מכמה סיבות.
בהצלחה...
הלהבה אצלי כחולה.