מסך 55" בתקציב נדיב - 55EG960Y או שעדיף להתרחק מ-OLED בינתיים?

פורום מסכי OLED בחסות LG
קרמריקה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

בקצרה, מחפש את המסך 55" הכי טוב שאני יכול לקבל כיום. הרכישה צריכה להתבצע מיידית והתקציב למעשה כמעט בלתי מוגבל.

באופן כללי, אני מעדיף את התמונה של פלזמה על LED, אבל אם LED טובה תיתן בסופו של דבר תמונה טובה יותר מה-OLED של הדור הנוכחי, אלך עליה.

המסך צריך להיות יפה, וממש לא חייב להיות מעוקל, אבל גם לא קריטי אם יהיה כזה.

מה אומרים?

jtk
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4895
נתן תודות: 429 פעמים
קיבל תודות: 522 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

עוד דברים לשקול:

* דגמי OLED של פנסוניק (לא יודע אם זמין כבר).

* סדרות גבוהות, עם אזורי תאורה אחורית נפרדים (FALD), מיצרנים אחרים. השחורים לא טובים באותה מידה כמו OLED ליד אזורי תמונה מוארים, אבל ייתכן שיש יתרון באחידות תמונה. הטכנולוגיה גם יותר מוכחת כאמינה לאורך זמן, והבהירות המקסימלית גבוהה יותר, לחדרים מוארים.

* למיטב הבנתי ה-OLED של LG לא תומכים בהבהוב "תאורה אחורית" להפחתת מריחות, אם זה משהו שמעניין אותך.

* אני זוכר משהו על בעיות תנועה כלשהן בדגמי OLED של LG. לא זוכר באיזה מקרים.

אגב, אני חושב שסדרת EF היא הגרסה הלא מעוקלת של ה-EG.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8338
נתן תודות: 782 פעמים
קיבל תודות: 1182 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

אם כסף זו לא בעיה, אז לדעתי זה המסך הטוב ביותר בגודל הזה כרגע.
אבל כשקונים מסך כזה צריך להיות מודעים לכך שהמחירים שלהם צונחים בעשרות אחוזים כל שנה. רק לפני כשבוע LG חתכה את מחירי מסכי ה- OLED בארה"ב באחוזים נכבדים מאד. לדוגמא, ה- 55EG9600 ירד מ- 4000$ ל- 3000$. וזו ירידת מחיר שנכון לעכשיו הם יישמו רק בארה"ב, אבל צפוי שהיא אט אט תחלחל הלאה לשאר האזורים.
http://www.flatpanelshd.com/news.php?su ... 1444301460

אבל, בוא נגיד שאם כסף לא היתה בעיה שלי ולא היה מזיז לי אם המסך עולה 20K או 30K אז הייתי לוקח אותו בלי למצמץ. אני לא חושב שיש כרגע מסך שמתקרב ליכולות שלו. (ראיתי פיזית רק את אחיו הגדול ה- 65EG960Y והתאהבתי)

לגבי מה ש- jtk רשם,
אז בגדול, באמת LG לא מיישמים את החדרת הפריים השחור בין פריימים (BFI) ולפי דיווחים בביקורות זה יוצר מצב קצת אבסורדי שרזולציית התנועה במסכי ה OLED לא טובה ממסכי ה LED. בנוסף, יש גם העניין הזה של ה- JUDDER שמורגש בסצינות מסויימות בסרטים. לדעתי הנושא של ה JUDDER לא שייך ספציפית ל OLED אלא בכללי שייך לאופן שבו LG מיישמת את עבוד הוידאו שלה במסכים. כמעט בכל מסך של LG שיצא לי לראות (כולל שלי) יש מעין JUDDER קטנטן שמורגש בסצינות מסויימות. בביקורות שונות הגיעו למסקנה דומה למה שאני הגעתי אצלי - שצריך כנראה להתפשר ולהפעיל מעט את מנגנון החלקת התנועה על מינימום. ב- TruMotion להפעיל את ה- DeJudder על ערך של 2 בערך (בין 0 ל- 10) ואת ה- DeBlur על 10. זה עוזר משמעותית להיפתר מהתופעה הזו.

לגבי הנושא שאולי עדיף לחפש מסך LED שהוא מוכח יותר ושהוא בעל תאורת FALD - הבעיה היא שפשוט אני לא חושב שקיים מסך כזה בגודל 55.

לגבי ה- OLED של פנסוניק - פנסוניק יצאו עם מסך OLED בודד והוא ה- 65CZ950 אשר מסתמן כרגע לפי ביקורות כמסך הכי טוב שקיים בשוק. הבעיה היא שהוא קיים אך ורק בגודל 65 אינץ' ושהוא נמכר ב- 10000 אירו באירופה. אגב, הוא עושה שימוש באותו פאנל של ה- 65EG960 מבית LG. ופנסוניק לא הוציאו מסך 55 וכנראה שגם לא יהיה כזה בעתיד הנראה לעין.
אין צורך לצטט כדי להגיב. בשביל זה יש "הגב".

קרמריקה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שרשור שלא נקרא #4 

תודה על התגובות, יש סיכוי לראות אותו פועל איפשהו בארץ?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שרשור שלא נקרא #5 

הכי טוב תדבר עם ח.י ותברר אם יש בתצוגה איפשהו באזור שלך את המסך הזה. אולי יש להם אותו בתצוגה באולם הראשי שלהם בכפר סבא שם אירחו את חברי הפורום לא מזמן להשקת הליין החדש..
מה שבטוח, אל תקנה מסך בקליבר הזה (זה נכון לגבי כל מסך, אך מקבל חתיכת דגש בסכומים האלה) מבלי שבדקת אותו מכל הכיוונים עם כל התכנים שמעניינים אותך בתנאי תאורה נכונים. אל תסתמך על שום דעה או ביקורת של אחרים - תבדוק הכל לבד ובשקט..

psibeast
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 1940
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 162 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

קרמריקה כתב:תודה על התגובות, יש סיכוי לראות אותו פועל איפשהו בארץ?
...
·
לי יצא לראות את ה 55 OLED של LG בחיפה באניגמה. חייב לומר שהתמונה שם היתה מדהימה, לא יכלתי להוריד ממנה את העיניים.

Sexter
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1197
נתן תודות: 31 פעמים
קיבל תודות: 90 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

בתקופת שינויים אינטנסיבית כרגע לא ההיתי משקיע הרבה במסך. ההיתי קונה 55 אינטש זול באופן זמני וממתין עוד שנה לפחות עד שכל התקנים החדשים יהפכו לסטנדרט (HDR, REC2020, HDMI2.1 ועוד).

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שרשור שלא נקרא #8 

psibeast כתב:
...
...
·
לי יצא לראות את ה 55 OLED של LG בחיפה באניגמה. חייב לומר שהתמונה שם היתה מדהימה, לא יכלתי להוריד ממנה את העיניים.
...
·
צריך רק לשים לב באיזו 55 OLED עסקינן,
כי ה- 55EG960Y וה- 55EC939Y הם מסכים שונים לגמרי. לא יודע מה יש בתצוגה באניגמה, אבל צריך להיזהר עם הסקה לגבי משהו ממשהו אחר, במידה וזה אכן ה- 939 שם..

psibeast
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #9 

זה באמת אין לי מושג מה הדגם המדויק שראיתי בתצוגה, רק שזה היה OLED של LG בגודל 55.

psibeast
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #10 

אגב, מה באמת ההבדל בין הדגמים הללו?

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שרשור שלא נקרא #11 

ההבדל העיקרי הוא פאנל 4Kב 960 לעומת FHD ב- 939, אבל לא רק.
ממליץ לעבור על ביקורות ומפרטים כדי לרדת ליותר פרטים. יש כמובן את הסקירה כאן באתר של עפר שעשה בזמנו על ה- 55EC939Y.
יש גם המון סקירות מפורטות מאתרים מחו"ל, כמו אלו:
https://www.avforums.com/review/lg-55ec ... view.10889
https://www.avforums.com/review/lg-55eg ... view.11301

psibeast
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #12 

נדמה לי שבתצוגה של אניגמה היה FHD אז זה כנראה ה 939 שם.

קרמריקה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שרשור שלא נקרא #13 

תודה לכולם.
אחרי בדיקות ככל שהתאפשר לי, ולאחר שהסתבר שהפרשי המחיר בעולם האמיתי בין ה-EC939 לבין ה-EG960 קטנים יותר ממה שה"מחיר המומלץ לצרכן" עשוי ללמד, הוחלט ללכת על הדגם הבכיר.

במצב רגיל, לא הייתי מבצע את הרכישה כיום. הייתי ממתין כנראה עוד שנה. אך כאמור, נכנסתי לסיטואציה שבה הרכישה צריכה הייתה להתבצע מיידית בהזדמנות שבה המחיר פחות מהותי.

jacko-il
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שרשור שלא נקרא #14 

@קרמריקה
לא בחנת את המסך בעיניים שלך?
עם כל הכבוד להמלצות (גם שלי) ולסקרים בארץ ובחו"ל, לא יודע אם הייתי קונה מסך בקליבר הזה ללא בדיקות מעמיקות בסביבה נוחה.
אתה עד כדי כך לחוץ בזמן?

קרמריקה פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה

שרשור שלא נקרא #15 

קודם כל כן, עד כדי כך. גם עושה רושם שלא פשוט (בלשון המעטה) למצוא כזו בתצוגה.
מעבר לכך, אני גם סומך על אנשים מסויימים עם טעם מסויים וגם מאוד אהבתי את התמונה של אחותה מהדור הקודם. מכיוון שזה אותו אופי רק טוב יותר (או ליתר דיוק - על סמך הביקורות והתיאורים, יותר טוב לטעמי האישי) מכל בחינה, קשה לי להאמין שיש סיכוי שאתאכזב.

אידיאלי - לא, בהתחשב בנסיבות - לא נורא בכלל.

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED בחסות LG”