iRobot Roomba 980 - התרשמות אישית!

רובוטים שואבי אבק, שוטפי רצפות וחלונות
kobibz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 520
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 65 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

אז לאחר לבטים רבים (בעיקר בגלל המחיר), רכשתי את האיירובוט רומבה 980 החדש!
רכשתי באילת, ששם כמובן המחיר הטוב ביותר (גם ממחיר המבצע שהיה כאן באתר) - 3068 ש"ח ללא מע"מ באילת.

עד היום נמנעתי מלרכוש את הרומבה בדגמיו הזולים יותר מהסיבה שלא הייתי מרוצה מהדרך בה הוא סורק את השטח, די רנדומלי ומעצבן.
לאחר יציאת דגם 980 שנעזר במצלמה על מנת לסרוק את השטח ושיטת הניקיון שלו (הלוך חזור במקום זיגזגים רנדומלים) ובעקבות שהכלב שלי לא מפסיק להנשיר!!!!! הוחלט לרכוש את הרומבה 980.

אז ככה:
קודם כל המכשיר יפה! למי שזה חשוב לו.
מגיע עם 2 מגדלורים בעלי שני מצבי הפעלה - קיר או רדיוס.
קיר: מותח קו ישר מהמקום בו הוא ממוקם, למשל בכניסה למטבח, וככה הוא לא נכנס למטבח.
רדיוס: מונח עם הגב לקיר, למשל מאחורי קערת אוכל לכלב, וכך הרובוט לא מתקרב למגדלור ברדיוס של 60 ס"מ ממרכז המגדלור (1.2 מטר רדיוס מקצה לקצה)
עדיין לא הפעלתי את המגדלורים ולכן לא אתייחס אליהם יותר.
בנוסף, מגיע עם מברשת צד ופילטר נוספים.

לעיניין הרובוט:
כבר בהפעלה הראשונה, ניתן להבחין ביסודיות שלו! הרובוט יוצא מה"בית" שלו, סורק בעזרת המצלמה ויוצא לעבוד.
כפי שאמרתי קודם, הוא סורק בצורה שיטתית מאוד, הלוך חזור ולא בזיגזגים רנדומליים.
עובר על כל חלק בבית, כולל פינות, מסביב לרגלי שולחנות וכיסאות, וצמוד לפנלים.
לפעמים נראה שהוא מדלג על אזור מסויים, אבל זה רק נראה! לבסוף הוא עובר על הכל. כנראה שהניתוח שלו של השטח שונה מהניתוח שלי :)

דברים ששמתי לב אליהם:
- בכניסה לממ"ד יש מדרגה קטנה (בכל ממ"ד יש אותה, זה המסגרת ברזל של הדלת), הוא לא מתקשה כלל לעלות ולרדת בכניסה וביציאה מהממ"ד.
- למי שיש מרפסת, צריך לסגור את החלון, מאחר והוא לא מבחין בזה כמדרגה גבוהה מדי לנפילה ולכן הוא לא עוצר ונתקע על המסילה. פחות רלוונטי אליי מאחר והוא עובד בשעות שאין אף אחד בבית.
- החיישנים שלו רגישים מאוד! לפני שהוא מגיע למכשול, הוא מאט ורק אז נתקע במכשול ומסתובב. התנגשות בקערת המים של הכלב, לא העיפה טיפה!
- לעיניין החושך שנשאל פה לא מעט! עובד? לא עובד? אז ככה: המכשיר טכנית עובד בחושך. מעשית? הוא לא עובד!
כשהרובוט נכנס לחדר חדש, הוא קודם סורק אותו במצלמה ואז מתחיל לנקות. אם יש חושך, הוא לא יגיע לכל האזורים החשוכים בחדר ויטפל רק באזור הקרוב לדלת שהוא מואר יותר.
לכן, בימים שאני יודע שהוא צריך לפעול, אני דואג לפתוח תריסים בכל החדרים.
- רעש: זה אינדיבידואלי לכל אחד, בשבילי הרעש סביר והגיוני בשביל שואב אבק. כמו כן יש לרובוט שני מצבי שאיבה: רגיל וטורבו.
אפשר להגדיר אותו לפעול תמיד על טורבו\תמיד על רגיל או אוטומט. באוטומט הוא מזהה לבד מתי להפעיל את הטורבו כמו למשל על שטיחים (אין לי שטיחים בבית ולכן לא אגע בנקודה הזו).
- מצב נקודתי: קיים כפתור הפעלה נקודתית על הרובוט. אם רוצים לנקות נקודה מסויימת (למשל נשפך לנו סוכר על הרצפה), פשוט לוקחים את הרובוט לנקודה שרוצים שינקה בה, לוחצים על הכפתור המתאים והרובוט מתחיל לנקות במעגלים סביב הנקודה ברדיוס של מטר (כמעט בטוח שזה 1 מטר)
- מיכל הליכלוך: לא מכיר דגמים אחרים לכן לא אשווה, אבל לדעתי המיכל גדול יחסית ומכיל כמות נכבדה של אבק ושיערות של הכלב. המיכל נשלף בקלות מהרובוט, נפתח בקלות לצורך ריקון. לעיתים צריך להעזר באצבע על מנת להוציא את כל הלכלוך.
- התמודדות עם שיערות בע"ח: לי יש בולדוג צרפתי ככה שהשיער קצר, ההתמודדות של הרובוט נפלאה! שואב הכל!
לא יודע להגיד לגבי פרווה ארוכה, אך מאמין שלא תיהיה לו בעיה.
דבר חשוב נוסף הוא שמברשות האיסוף הם בעצם לא מברשות וכאן היתרון הגדול לדעתי! במברשות שיערות רגילות, ליכלוך ובעיקר שיער נוטים להתקע ולהסתבך במברשת. ב980 (נראה לי גם ב880) ה"מברשת" עשוייה גומי\סיליקון\פלסטיק רך (לא סגור מה זה בדיוק) ולכן לא נתקע כלום.
- אפליקצייה: באפליקצייה ניתן להפעיל את הרובוט באופן ידני, ניתן לתכנן את לו"ז ההפעלה השבועי שלו (ימים ושעות).
היופי הוא שהאפליקציה עובדת גם אם אתם לא נמצאים על אותה רשת WIFI כך שניתן להפעיל את הרובוט מרחוק! (אורחים לא מתוכננים צריכים להגיע ואתם לא בבית עדיין? תנקו מרחוק :))
ניתן לראות באפליקציה כמה זמן הרובוט בפעולה.
ניתן להגדיר לרובוט אם לכסות כל שטח פעם אחת או פעמיים! (מומלץ פעמיים למי שיש חיות)
נותן לבחור אם הרובוט יסיים את הניקיון אפילו אם מיכל הלכלוך מתמלא או שיחזור למקומו כשהוא מלא.
ניתן להגדיר מצב "קצוות". ז"א שאחרי הניקוי הרגיל, הוא עובר על הפאנלים ומסביב לרגליים של שולחנות וכיסאות להשתמת הניקוי.
כמו כן באפליקציה יש הדרכה לניקוי ותחזוקה של הרובוט.
סוללה: בניגוד לדגמים הקודמים, הסוללה ב980 היא ליתיום ולכן גם מחזיקה יותר זמן עבודה וגם מאריכה חיים לעומת סוללות רגילות.
הבית שלי הוא כ100 מ"ר והרובוט מנקה אותו עם הגדרת כיסוי שטח פעמיים ללא צורך בטעינה באמצע.
על פי האפליקציה, הניקיון האחרון שהוא עשה לקח 116 דקות, וכיסה שטח של 90 מ"ר.
תחזוקה: מדי פעם רצוי לפרק את המברשות ואת הגלגל הקידמו ולנקות אותם על מנת להאריך חיים. הפירוק קל מאוד ולא מצריך כלים, מלבד מברשת הצד שמצריכה מברג.
בנוסף, פעם בתקופה, רצוי להעביר מגבת יבשה על כל החיישנים בתחתית המכשיר ועל מגעי הטעינה. כמו כן לתת ניגוב על המצלמה.
לסיכום:

יתרונות: אישתי אוהבת אותי יותר :D

חסרונות: הוא כמו אמא, גם איתו צריך להרים רגליים כשהוא עובר!!!!!!!

עריכה:
איך שכחתי דבר חשוב מאוד?
לבתים קצת יותר גדולים...
כשהסוללה נגמרת במהלך הניקיון, הוא חוזר לטעינה ואז חוזר לאותה הנקודה בה הפסיק וממשיך משם!
בדגמים הישנים, אחרי טעינה, יש צורך לקחת אותו באופן ידני לאזור שבו הוא הפסיק
נערך לאחרונה על ידי kobibz ב 15/12/2015 14:29, נערך פעם 1 בסך הכל.

מיכאלוש
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 303
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

מאיזה חנות באילת קנית?

kobibz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #3 

מיכאלוש כתב:מאיזה חנות באילת קנית?
...
·

יש רק חנות אחת שמוכרת את הדגם החדש והיא בקניון מול הים, "פטקום"
כל השאר, טרקלין, אל"מ וכו לא מחזיקים את 980 עדיין

mickeyar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 855
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 72 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

אחלה סקירה!
מסכים כמעט עם כל מה שרשמת, אפילו חידשת לי בנושא הקצוות והרדיוס המקומי :)
לגבי הניווט שלו, הוא קצת מפוזר מדי לטעמי, לא עושה בשיטתיות כל חדר או אזור, אלא חוזר מספר פעמים לאותו אזור אפילו שכבר היה בו, למה לא לסיים בפעם הראשונה?
לגבי המסילה, לי יש את הבעיה הזו, יש לי תריס בחלון עם יציאה לפאטיו מרוצף, בפעם הראשונה שהפעלתי אותו, הוא אכן נפל למסילה הזו, כאשר התריס היה סגור והחלון פתוח ולא הצליח לצאת, לכן אני נאלץ לסגור את החלון. כאשר התריס פתוח הוא יכול לרדת לפאטיו אבל לא לחזור, כנראה גבוה מדי.
לגבי האפליקציה, סה"כ בסדר, למרות שאני חווה מדי פעם חוסר קשר, ואז לא ניתן להפעילו מרחוק.
גם אצלנו, לרובוט ראשון, אשתי אוהבת אותו (התנגדה מאוד לפני)

kobibz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #5 

mickeyar כתב:אחלה סקירה!
מסכים כמעט עם כל מה שרשמת, אפילו חידשת לי בנושא הקצוות והרדיוס המקומי :)
לגבי הניווט שלו, הוא קצת מפוזר מדי לטעמי, לא עושה בשיטתיות כל חדר או אזור, אלא חוזר מספר פעמים לאותו אזור אפילו שכבר היה בו, למה לא לסיים בפעם הראשונה?
לגבי המסילה, לי יש את הבעיה הזו, יש לי תריס בחלון עם יציאה לפאטיו מרוצף, בפעם הראשונה שהפעלתי אותו, הוא אכן נפל למסילה הזו, כאשר התריס היה סגור והחלון פתוח ולא הצליח לצאת, לכן אני נאלץ לסגור את החלון. כאשר התריס פתוח הוא יכול לרדת לפאטיו אבל לא לחזור, כנראה גבוה מדי.
לגבי האפליקציה, סה"כ בסדר, למרות שאני חווה מדי פעם חוסר קשר, ואז לא ניתן להפעילו מרחוק.
גם אצלנו, לרובוט ראשון, אשתי אוהבת אותו (התנגדה מאוד לפני)
...
·

כמו שאמרתי לגבי השיטה בה הוא סורק חדר, נכון שהוא לא עושה חדר שלם, יוצא וממשיך לחדר הבא. אבל כנראה שהניתוח שלו יותר טכני מאשר הניתוח שאנחנו בני האדם עושים. אנחנו מסתכלים על זה כחדר, הוא רואה את זה כשטח שהוא צריך לנקות בו.
בשורה התחתונה, הוא מנקה את הכל, אם חדר כל פעם או חצי חצי לא איכפת לי (Y)

eyalbs
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 326
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 32 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

הוא לא לגמרי משתמש במצלמה כדי למפות את החדר - למצלמה אין מימד של עומק וזה לא שהוא נכנס לחדר ועושה סיבוב במקום.

המיפוי שלו מתבצע על ידי זה שהוא נוסע עד שהוא מתנגש.
המצלמה אמורה לשמש ככלי שמכוון אותו שהוא זז ממקום למקום (אם הוא רוצה לחזור למשל חזרה לאיזה פניה, הוא יזכור את התמונה ויחפש אותה אחר כך).

זאת גם הסיבה שהוא לא מנקה סדרתית חדר חדר - אלא פשוט מתחיל ללכת הלוך חזור ולהתקדם ממכשול למכשול עד שהוא בטוח שהוא כיסה הכל.

danielpo123
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 191
נתן תודות: 51 פעמים
קיבל תודות: 8 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

לידיעת הקונים - החל מה-1.1.16 המחיר עלה
3980 שקלים זה המחיר הרגיל
באילת 3402 ש״ח

באסה :(

asi791
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 96
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 1 פעם

שרשור שלא נקרא #8 

באמת באסה כבר באתי לרכוש אותו
ועכשיו 3980 שקל לא קצת מוגזם לשואב אבק????

ronen61
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4653
נתן תודות: 195 פעמים
קיבל תודות: 106 פעמים

שרשור שלא נקרא #9 

שאלה, האם ניתן להשתמש במצלמה שלו גם כדי לראות מה קורה בבית?
יותר טוב מזה, פשוט נשתגע

kobibz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #10 

ronen61 כתב:שאלה, האם ניתן להשתמש במצלמה שלו גם כדי לראות מה קורה בבית?
...
·

ברור שלא
הלוואי שכן

kobi_lo
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 722
נתן תודות: 153 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שרשור שלא נקרא #11 

תסלחו לי על ההקפצה אבל אני חייב להוסיף שהיום רכשתי את הרומבה הנ״ל והוא פשוט פצצה!
יש לי כלבת לברדור במשקל 30 ק״ג שמשירה המון שיער (אורך בינוני אבל סמיך מאוד) הרומבה מנקה את השיער ושאר הלכלוך בלי שום בעיה.
אמנם הייתי צריך לעשות שני סבבים (פעם אחרונה שטיאטתי/שאבתי היה לפני כשבוע) ואחרי הסבב הראשון מיכל האיסוף היה מלא לגמרי בשיערות.
יחד עם זאת אם הרומבה ינקה כל יום או יומיים לא תהיה הבעיה הזאת.

נ.ב רצוי מאוד למי שיש חיית מחמד בבית להיות יחד איתה שהמכשיר עובד בפעם פעמיים הראשונות עד שיסתגלו לרומבה.
לא בטוח שכל כלב או חתול יאהב את היצור המוזר הזה שמשייט לו ברחבי הבית.
אתה מתחיל הכי מהר שלך ואז אתה לאט לאט מגביר.

boren
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3741
נתן תודות: 284 פעמים
קיבל תודות: 474 פעמים

שרשור שלא נקרא #12 

התיאור של פותח הדיון די תואם את הניסיון שלי - לפני שהחלפתי את השטיח באחד קצת יותר עבה. מאז שהחלפתי את השטיח הרובוט מתרוצץ מסביבו, מנסה לעלות שוב ושוב ובד"כ לא מצליח. די ברור שאם היה מנסה בזווית הוא היה עולה ללא בעיה, ולכן זה משהו שהם יכלו לתקן בעדכון קושחה. הבעיה היא שמאז שהרובוט יצא איירובוט לא שחררו עדכון קושחה עבורו.

המשמעות של הסיפור עם השטיח היא שאין יותר ניקוי ברצף אחד של כל הבית. אני צריך לחסום את השטיח, להניח את הרובוט מחוצה לו ואז לתת לו לנקות את הבית. ואז כדי שיינקה את השטיח אני צריך לעשות את הפעולה ההפוכה - להניח אותו על השטיח ולחסום את היציאה החוצה. זה דורש לא מעט התעסקות עם מגדולרים, ובגלל שהרובוט מגיע רק עם שני מגדלורים אני צריך לחסום שניים מארבעת הצדדים של השטיח בדרכים אחרות (למשל להשכיב כסאות). בסה"כ די מאכזב.

kobibz פותח השרשור
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שרשור שלא נקרא #13 

boren כתב:התיאור של פותח הדיון די תואם את הניסיון שלי - לפני שהחלפתי את השטיח באחד קצת יותר עבה. מאז שהחלפתי את השטיח הרובוט מתרוצץ מסביבו, מנסה לעלות שוב ושוב ובד"כ לא מצליח. די ברור שאם היה מנסה בזווית הוא היה עולה ללא בעיה, ולכן זה משהו שהם יכלו לתקן בעדכון קושחה. הבעיה היא שמאז שהרובוט יצא איירובוט לא שחררו עדכון קושחה עבורו.

המשמעות של הסיפור עם השטיח היא שאין יותר ניקוי ברצף אחד של כל הבית. אני צריך לחסום את השטיח, להניח את הרובוט מחוצה לו ואז לתת לו לנקות את הבית. ואז כדי שיינקה את השטיח אני צריך לעשות את הפעולה ההפוכה - להניח אותו על השטיח ולחסום את היציאה החוצה. זה דורש לא מעט התעסקות עם מגדולרים, ובגלל שהרובוט מגיע רק עם שני מגדלורים אני צריך לחסום שניים מארבעת הצדדים של השטיח בדרכים אחרות (למשל להשכיב כסאות). בסה"כ די מאכזב.
...
·
הרובוט קיבל עידכון כבר פעמיים מאז ההשקה. זה לפחות מה שאני ראיתי.
שים לב שעידכון הגרסה של הרובוט אינו קשור לעדכון הטפליקציה בסמרטפון והוא מתבצע באופן אוטומטי מבלי שתדע.
אתה יכול לראות דרך האפליקציה את תאריך הגרסה של הרובוט, אני ראיתי שינוי פעמיים.

לגבי השטיח, לא יודע באיזה עובי השטיח שלך, לי יש שטחח שאגי והוא עולה עליו יופי.
יותר מזה, הוא עולה על המדרגה בכניסה לממ"ד!
אני מרוצה מאוד עד היום

s_b
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 185
נתן תודות: 59 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שרשור שלא נקרא #14 

גם אני קניתי את ה 980, בינתיים אני רק יכול לשתף שהוא מעוצב יפה :)

סתם תהיה: שמתי לב שבניטו connected יש אפשרות לשלוט על הרובוט (דרך האפליקציה) "freestyle", כלומר שליטה מלאה על לאן הרובוט זז.

תיאורטית, זה משהו שאיירובוט יוכלו להוסיף גם דרך עדכוני תוכנה/קושחה? זה נראה פיצ'ר די מגניב..

noam
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1424
נתן תודות: 46 פעמים
קיבל תודות: 54 פעמים

שרשור שלא נקרא #15 

לפי דעתי המחירים שדורשים פה בשביל הרומבה (ושאר הרובוטים) הזוי.
לשלם על דבר כזה 3000-4000 ש"ח??

לי יש רומבה עוד לפני שהנושא הפך נפוץ.. לפני משהו כמו 5 שנים.
אנחנו עדיין עם אותו הרומבה רק החלפתי לבטריה חזקה יותר שעושה עבודה טובה בתחזוקה בין ביקורי המנקה.

שלח תגובה

חזור אל “רובוטים ביתיים”