שרשור תגובות: אינטל NUC5i3RYH - מיני PC חזק לכל מטרה
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32906
- נתן תודות: 779 פעמים
- קיבל תודות: 2294 פעמים
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 17970
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 208 פעמים
- קיבל תודות: 2253 פעמים
- יצירת קשר:
ל-i5 הנייד (מה שיש בניוק), יש 2 ליבות, בזמן שבמעבד השולחני יש 4, בנוסף תדר העבודה של השולחני הרבה יותר גבוה.
המעבד הגראפי +- באותה רמה של השולחני האינטגרלי, אבל הכל תלוי בדגם. בחלק מהניידים יש כרטיס גראפי יחסית חזק.
המעבד הגראפי +- באותה רמה של השולחני האינטגרלי, אבל הכל תלוי בדגם. בחלק מהניידים יש כרטיס גראפי יחסית חזק.
- IamEzio
- גורו מחשוב/לינוקס

- תגובות: 6835
- נתן תודות: 114 פעמים
- קיבל תודות: 517 פעמים
@sky1sky10
·
אם אתה מחפש משהו בגודל של הNUC אבל עם מעבד מרובע ליבות אז הNUC הוא לא הפתרון , כל המטרה בNUC זה חומרה Low Power כמו מעבדי ULV ,סלרון ופנטיום (שחלקם הוא תכלס מעבד אטום) לשימושים כמו מערכות מחשב בסיסיות לאופיס ואינטרנט וגם HTPC קומפקטיים שוק שעד לא לפני הרבה זמן היה בשליטה של חברות כמו ZOTAC וכו' ואינטל רצתה נתח מזה בעצמה, אם אתה רוצה מערכות עם מעבדים חזקים יותר אני זוכר שAsrock וGigabyte יש מקבילים לNUC שלדעתי מגיעים אפילו עם מרובעי ליבות .
·
אם אתה מחפש משהו בגודל של הNUC אבל עם מעבד מרובע ליבות אז הNUC הוא לא הפתרון , כל המטרה בNUC זה חומרה Low Power כמו מעבדי ULV ,סלרון ופנטיום (שחלקם הוא תכלס מעבד אטום) לשימושים כמו מערכות מחשב בסיסיות לאופיס ואינטרנט וגם HTPC קומפקטיים שוק שעד לא לפני הרבה זמן היה בשליטה של חברות כמו ZOTAC וכו' ואינטל רצתה נתח מזה בעצמה, אם אתה רוצה מערכות עם מעבדים חזקים יותר אני זוכר שAsrock וGigabyte יש מקבילים לNUC שלדעתי מגיעים אפילו עם מרובעי ליבות .
·לא מדויק. גם המעבד הגראפי במעבדים האלו חלש משמעותית(לפחות ב30%) מאחיו השולחנייםTheCoolest כתב:ל-i5 הנייד (מה שיש בניוק), יש 2 ליבות, בזמן שבמעבד השולחני יש 4, בנוסף תדר העבודה של השולחני הרבה יותר גבוה.
המעבד הגראפי +- באותה רמה של השולחני האינטגרלי, אבל הכל תלוי בדגם. בחלק מהניידים יש כרטיס גראפי יחסית חזק....
- שי-כ
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4653
- שם מלא: שי כהן
- נתן תודות: 913 פעמים
- קיבל תודות: 281 פעמים
תודה על המאמר המקיף
לא ברור לי המשפט:
כמו כן, למי שמריץ OpenELEC, מה היתרון של דגם זה, על היותר זולים? זה לא עוצמה מיותרת?
לא ברור לי המשפט:
האם התקנת את שתי מע' ההפעלה בו זמנית?התקנות של OpenELEC ו-Windows 10 מדיסק און קי עברו באופן חלק לחלוטין ללא בעיות....
כמו כן, למי שמריץ OpenELEC, מה היתרון של דגם זה, על היותר זולים? זה לא עוצמה מיותרת?
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא התקנתי בו זמנית. קודם התקנתי OpenELEC, ואחרי זה מחקתי אותו עם ווינדוס 10.שי-כ כתב:תודה על המאמר המקיף![]()
לא ברור לי המשפט:האם התקנת את שתי מע' ההפעלה בו זמנית?......
כמו כן, למי שמריץ OpenELEC, מה היתרון של דגם זה, על היותר זולים? זה לא עוצמה מיותרת?...
ישנה אפשרות לעשות Dual Boot, אך לא יישמתי אותה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
-
pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לא יהיה הבדל מהותי לדעתי. מבחינת כוח עיבוד נטו, ה-N3700 חזק בערך פי 2 מה-N3050, וה-Core i3 חזק בערך פי 3 מה-N3050.
זה לא אמור להשפיע על איכות הוידאו והאודיו שתתקבל. ייתכן ש"אינדוקס" תכנים לקירות סרטים וסדרות יהיה מהיר יותר משמעותית, אך זוהי בכל מקרה פעולה שהיא ארוכה רק אחרי התקנה ראשונית או אחרי הוספה של הרבה תכנים בבת אחת לספרייה.
זה לא אמור להשפיע על איכות הוידאו והאודיו שתתקבל. ייתכן ש"אינדוקס" תכנים לקירות סרטים וסדרות יהיה מהיר יותר משמעותית, אך זוהי בכל מקרה פעולה שהיא ארוכה רק אחרי התקנה ראשונית או אחרי הוספה של הרבה תכנים בבת אחת לספרייה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
הNUC מגיע ערום..כלומר ללא זיכרון או HD ועולה סביבות 1500
הוא גם רק I3
אני קניתי I5 דגם 5250 דור 5 של אינטל, עם 8GB RAM, 128GB SSD, HD 500GB, ועלה לי 1600
בקיצור אין מה להשוות...בדוק בעצמך בחנות שלהם...ותשווה
הוא גם רק I3
אני קניתי I5 דגם 5250 דור 5 של אינטל, עם 8GB RAM, 128GB SSD, HD 500GB, ועלה לי 1600
בקיצור אין מה להשוות...בדוק בעצמך בחנות שלהם...ותשווה