איכות יס בLCD
-
spritey176
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 5
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
שלום לכולם. לאחר חיפושים מעמיקים בפורום מצאתי לנכון לשאול מספר שאלות שלא ממש הבנתי. אני לא ממש מומחה בעניין אז נא להתחשב =)
לפני שבוע וחצי קניתי LCD BV8E של שארפ, חיברתי אותו לממיר הישן של יס בRCA (בננות בלשון העם), התוצאה הייתה סבירה אבל הייתי בטוח שהחלפת הממיר לתומך RGB תשנה את האיכות פלאים. הגיע טכנאי של יס החליף ל3100 וחיבר לטלויזיה בSCART RGB.
וואלה מה אני יגיד לכם או שאני עיוור ולא שם לב לקטנות או שהכבל שהוא הביא איתו לא מספיק איכותי - בכל מקרה אני לא שם לב להבדל רציני.
מה עדיף ? Svideo ל Svideo או סקארט לסקארט ? יש שיפור משמעותי בין כבל יוקרתי לפשוט ? למרות שהכבל שהביא לא נראה כ"כ גרוע האמת......
אודה מאוד על כל עזרה או טיפים לשיפור שיוצעו כאן
לפני שבוע וחצי קניתי LCD BV8E של שארפ, חיברתי אותו לממיר הישן של יס בRCA (בננות בלשון העם), התוצאה הייתה סבירה אבל הייתי בטוח שהחלפת הממיר לתומך RGB תשנה את האיכות פלאים. הגיע טכנאי של יס החליף ל3100 וחיבר לטלויזיה בSCART RGB.
וואלה מה אני יגיד לכם או שאני עיוור ולא שם לב לקטנות או שהכבל שהוא הביא איתו לא מספיק איכותי - בכל מקרה אני לא שם לב להבדל רציני.
מה עדיף ? Svideo ל Svideo או סקארט לסקארט ? יש שיפור משמעותי בין כבל יוקרתי לפשוט ? למרות שהכבל שהביא לא נראה כ"כ גרוע האמת......
אודה מאוד על כל עזרה או טיפים לשיפור שיוצעו כאן
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
היי וברוך הבא.
1. רצוי לכייל את המסך. בכיול לא נכון, ניתן לגרום גם למסך איכותי וחיבור איכותי להיראות ממש רע...
2. תשאיר SCART ל-SCART ומה שהטכנאי הביא מספיק טוב.
קל מאוד לראות את ההבדלים סביב הלוגו ובתפריטים למשל.
שים את התפריט של YES, כנס להגדרות ותעביר בין COMPOSITE ל-RGB וחזרה, אני בטוח שתראה את ההבדל.
1. רצוי לכייל את המסך. בכיול לא נכון, ניתן לגרום גם למסך איכותי וחיבור איכותי להיראות ממש רע...
2. תשאיר SCART ל-SCART ומה שהטכנאי הביא מספיק טוב.
קל מאוד לראות את ההבדלים סביב הלוגו ובתפריטים למשל.
שים את התפריט של YES, כנס להגדרות ותעביר בין COMPOSITE ל-RGB וחזרה, אני בטוח שתראה את ההבדל.
היי
אני מתאר לעצמי שכול אחד יענה לך משהו אחר
יש שיגידו שיש הבדל גדול
ויש שיגידו בכלל
אישית, ואני הולך לקבל על זה הרבה הרמות גבה בטח
לא ראיתי הבדל נראה לעיין בין סוגי החיבורים, וגם בין כבלים יקרים וזולים.
לדעתי ההבדל משפיעה יותר בשידורים איכותיים מאשר שידורים לא איכותיים
מכיוון שהבדלי החיבורים, עד כמה שאני מבין, זה ברוויה של הצבעים.
אישית, כמה שהורדתי את רווית הצבעים בLCD, ראיתי יותר טוב.
יש פחות הבדלים בין הצבעים, ופחות רואים את תופעת "הנמלים הזוחלות" וכדומה
יתכן שבפלזמות המצב לא כך.
אני מתאר לעצמי שכול אחד יענה לך משהו אחר
יש שיגידו שיש הבדל גדול
ויש שיגידו בכלל
אישית, ואני הולך לקבל על זה הרבה הרמות גבה בטח
לא ראיתי הבדל נראה לעיין בין סוגי החיבורים, וגם בין כבלים יקרים וזולים.
לדעתי ההבדל משפיעה יותר בשידורים איכותיים מאשר שידורים לא איכותיים
מכיוון שהבדלי החיבורים, עד כמה שאני מבין, זה ברוויה של הצבעים.
אישית, כמה שהורדתי את רווית הצבעים בLCD, ראיתי יותר טוב.
יש פחות הבדלים בין הצבעים, ופחות רואים את תופעת "הנמלים הזוחלות" וכדומה
יתכן שבפלזמות המצב לא כך.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59332
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 858 פעמים
- קיבל תודות: 1619 פעמים
- יצירת קשר:
-
spritey176
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 5
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
אוקיי, אז איך אני מכייל את המסך ? הבנתי גם שיש מצבי מסך מומלצים שונים לכל תוכן בו אתה צופה. למשל למשחק כדורגל עדיף מצב שונה מאשר מסרט בערוצי הסרטים.
ולגבי החיבורים, אני ישאיר כרגע בסקארט כמו שאתה מרטין ממליץ - אני סומך עליכם המקצוענים בפורום שכבר חקרתם הכל בשביל להנות בצורה מקסימלית. אבל אני באמת רואה תופעת נמלים קטנה. אבל אני ממש לא מוכן לוותר על הצבעים ולקבל תמונה חיוורת (אם זה באמת קשור אחד לשני). לא בשביל זה קנינו LCD נכון ? אז מה הפתרון ?
ישנם כל מיני ערכי כיוונון בטלויזיה הכוללים:
sharpness
contrast
colur
backround light
brightness
tint
כמובן שישנם ערוצים שהכל נראה טוב יותר וישנם ערוצים שמתקרבים רק לתיאור אחד - זוועה.
מה שכן לא שמתי לב למריחות ולשובל של כדור במשחקי כדורגל ועל זאת אני ממש מרוצה!
ולגבי החיבורים, אני ישאיר כרגע בסקארט כמו שאתה מרטין ממליץ - אני סומך עליכם המקצוענים בפורום שכבר חקרתם הכל בשביל להנות בצורה מקסימלית. אבל אני באמת רואה תופעת נמלים קטנה. אבל אני ממש לא מוכן לוותר על הצבעים ולקבל תמונה חיוורת (אם זה באמת קשור אחד לשני). לא בשביל זה קנינו LCD נכון ? אז מה הפתרון ?
ישנם כל מיני ערכי כיוונון בטלויזיה הכוללים:
sharpness
contrast
colur
backround light
brightness
tint
כמובן שישנם ערוצים שהכל נראה טוב יותר וישנם ערוצים שמתקרבים רק לתיאור אחד - זוועה.
מה שכן לא שמתי לב למריחות ולשובל של כדור במשחקי כדורגל ועל זאת אני ממש מרוצה!