מוצא את עצמי משחק אחרי משחק יושב בעל כורחי ושומע בלבולי שכל וחפירות נונ-סטופ 90 דקות (פלוס תוספת זמן והארכה). תגידו, מה יהיה הסוף עם זה?? נותנים במה לשני אנשים לבוא ולקדוח לי בראש משחק שלם. לפעמים זה סתם בלבולי שכל "ופרשנות" של כל דבר הכי טריויאלי שקורה על המגרש ולציין שוב ושוב את הברור מאליו. "סטרלינג מקבל את הכדור חזק מידי ולכן בועט חזק ומעל המסגרת.." אה באמת? ולא ראינו את זה בעצמנו לפני בדיוק שניה?
מאיפה מגיע הצורך הזה לדבר ולדבר ולדבר למיקרופון ולבלבל לנו, הקהל השבוי בבית, את השכל עם אימרות ונתונים סטטיסטיים שלא מעניינים אף אחד ו/או לא רלוונטים כרגע למשחק?? כל כך קשה פשוט לסתום את הפה ולתת לנו להנות בבית מהאווירה במגרש? מהקהל ששר או מעודד בראבאק?
מי לעזאזל המציא בכלל את הקטע הזה של פרשנות? מה כבר יש לפרש פה?? אולי בעבר הרחוק כאשר היינו מאזינים לשידורי משחקי כדורגל ברדיו היה באמת צורך בשדרן ופרשן כי לא היינו רואים את המשחק. היה להם תפקיד להעביר באודיו את חווית המשחק מפני שלא היינו רואים שום דבר.
אבל, היום אנחנו בטלויזיה. אין יותר צורך בשדרן ופרשן. בטח שלא באינטנסביות בה הם חופרים לאורך כל השידור. אפשר לפרוץ לשידור כל איזו דקה-שתיים, לומר איזה משפט שניים על מערכים, פציעות של שחקנים ועדכונים מהקווים שהקהל בבית אולי לא רואה או לא מספיק יודע מה קורה עם זה וכן הלאה, לגיטימי.
אבל התחושה היא שהשדרנים / פרשנים שלנו מרגישים שהם חייבים לדבר לאורך כל המשחק כדי להצדיק את השכר שלהם משום מה. אני אומר - חפשו לעצמכם במה אחרת, שחררו אותנו כבר מהעול הזה!! תקימו לעצמכם איזה בלוג או טור באיזה עיתון או משהו דומה ועזבו אותנו כבר להנות מהמשחק! נמאס כבר להנמיך כל הזמן את הווליום בגלל הבלבולי שכל הלא פוסקים האלה על אה ועל דה. לא רק שזה לא תורם להנאה מהמשחק זה גורע. והמון.
ואם כבר, אז הצעה פשוטה לתיקון הסוגיה הזו -
אפשר לשדר את פס הקול של השדרן / פרשן בנפרד!! זה קיים ועשו את זה לא פעם בשידורי כדורגל בערוץ 9. הצופה בבית יכול לבחור אם הוא מעוניין לשמוע את זה או שמא הוא מעוניין לשמוע בפס הקול הנקי המגיע מהמגרש. פשוט וקל וכולם נהנים. תחשבו על זה.
זהו, פרקתי תסכול. אחרי כמה ימים ביורו 2016 עם זאביק זלצר, ניר לוין ושאר חברים הרגשתי כבר שעומד להתפוצץ לי וריד!!