שאלה לגבי גוף מצלמה, אשמח לתשובה מהירה:)

קומפקטיות, Prosumer, DSLR, עדשות ומה שבינהם.
יודקיי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 4
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שרשור שלא נקרא #1 

אני ובעלי שוקלים להשקיע במצלמה איכותית לשימוש ביתי. בעיקר לצילום ילדים, טיולים ואירועי יומיום.
לי חשוב שיהיה עומק שדה בתמונה, מה שמכונה חדות מבדילה, והבנתי מקריאה בנושא שבשביל זה אני צריכה עדשה עם מפתח צמצם גדול.
אחרי מחקר קטן החלטתי על עדשה שמוצאת חן בעיני, שעולה בערך 1800₪.
כעת אני זקוקה גם לגוף מצלמה, בהרבה מהמצלמות שבדקתי ראיתי במפרט הטכני שלגבי הרבה פרמטרים זה ''תלוי בעדשה''.
אז אני שואלת מה כן אמור להיות תלוי בגוף המצלמה, איזה דברים בה משפיעים על איכות התמונה?
אשמח כמובן להמלצה למצלמה, חשוב לי גם שיהיה בה אופציה לוידאו.
התקציב למצלמה פלוס העדשה הוא עד 3000₪

תודה רבה מראש לעונים!

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365
נתן תודות: 207 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

...
על איזה עדשה חשבת בדיוק ? - זה די מכוון לאיזה מצלמה ללכת (לפחות לאיזה חברה ברוב המקרים..) ,והאם זה האופציה היחידה או שיש לך גמישות ?
*עומק שדה קצר (כזה שיטשטש את הלפני ואחרי וישאיר את האובייק בפוקוס ) תלוי גם בזום וגם בצמצם - ולא רק בצמצם.
לתמונות ילדים היתי בוחר בזום די גדול 200MM במקביל ל35MM ישן - מקדם ההמרה שונה מחברה לחברה וגם בדגמים אך מכיוון שאת לא מתכננת כנראה לקנות FULL FRAME אז עדשה כמו 35-135 תיתן לך תוצאות מצויינות (שבקנון זה X1.62 ז.א 135*1.62 = 218ממ)
תחשבי על הגודל הפיזי של כל החבילה ומשקלה ותחשבי אם את לא מעדיפה כבר מצלמת סופרזום קומפקטית (שבד"כ משהו כמו ה S60 של קנון עולה גם חצי מהתקציב ועושה עבודה נפלאה ברוב התחומים -כל עוד לא מדובר בפוסטרים ענקיים ותאורה סבירה..)
*יש גם מירורלס למינהם שתופסות תאוצה בשנים האחרונות ונותנות שילוב מעניין בין גוף קטן וביצועים מרשימים במחיר סביר (תלוי בדגם ובעדשות כמובן..)
בסופו של דבר זה גם עניין של צרכים והעדפות אישיות...

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6683
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 703 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

יודקיי כתב:אני ובעלי שוקלים להשקיע במצלמה איכותית לשימוש ביתי. בעיקר לצילום ילדים, טיולים ואירועי יומיום.
לי חשוב שיהיה עומק שדה בתמונה, מה שמכונה חדות מבדילה, והבנתי מקריאה בנושא שבשביל זה אני צריכה עדשה עם מפתח צמצם גדול.
כעת אני זקוקה גם לגוף מצלמה, בהרבה מהמצלמות שבדקתי ראיתי במפרט הטכני שלגבי הרבה פרמטרים זה ''תלוי בעדשה''.
אז אני שואלת מה כן אמור להיות תלוי בגוף המצלמה, איזה דברים בה משפיעים על איכות התמונה?
אשמח כמובן להמלצה למצלמה, חשוב לי גם שיהיה בה אופציה לוידאו.
התקציב למצלמה פלוס העדשה הוא עד 3000₪

תודה רבה מראש לעונים!
...
·הי , שלום לך . יש כמה דברים סותרים בדברים שלך :
את רוצה חדות מבדילה מצד אחד ועומק שדה מצד שני . אלה שני דברים מנוגדים . חדות מבדילה זה אומר שאין לך עומק שדה . אז מה שאת רוצה זה שהאוביק המצולם יהיה בפוקוס ואילו הרקע מטושטש ?
בשביל זה אכן צריך צמצם פתוח , כלומר מספר גדול , רק שימי לב , זה מבלבל , כי המספר הזה הוא שבר אבל לרוב לא מיוצג כך , לדוגמה : עדשה עם צמצם 2.8, יש לה צמצם פתוח יותר מעדשה עם מספר צמצם 5.6. כי במקרה הזה 2.8 זה מספר גדול יותר מ5.6 כי זה 1 חלקי מספר הצמצם .
אבל הצמצם הוא לא הפקטור היחיד, מרחק האובייקטים והמרחק של הקרע מהאוביקט המצולם ואורך המוקד חשובים לא פחות בקבלת האפקט שאת רוצה . עדשת 20 מ"מ, לדוגמה , עם צמצם 1.8, לא תתן הפרדת רקע לרוב . ואילו עדשת 200 מ"מ גם בצמצם 8 תתן הפרדת רקע סבירה.

נעבור גוף :
הגוף הוא חלק חשוב אבל ממש לא העיקרי , העדשה היא החלק הכי חשוב . עדיף גוף פשוט אבל עדשות טובות מאשר גוף טוב ועדשות פשוטות . לכן רוב הכסף צריך ללכת על עדשות . שימי לב , עדשות ולא עדשה אחת כי אין עדשה אחת אשר מתאימה לכל מצב. מומלץ שני או שלוש עדשות . זום בינוני , כמו ה17-56. עדשת טלה , עם זום גדול . יכולה להיות פריים , בלי זום . לדוגמה , 100 מ"מ , 80,מ"מ , 75-250, 70-200 ועדשה פריים עם זווית יותר נורמאלית , 50 מ"מ או 35 מ"מ .
כל העדשות קיט , עם הצמצם המשתנה או עדשות עם טווח מאוד גדול , פשוט *** מבחינה אופטית והתוצאה לא משהו .

על איזו עדשה חשבת ?

בעיקרון בתקציב שלך זה יהיה קשה למצוא גם גוף וגם עדשה טובה .

יודקיי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

קודם כל תודה רבה על ההסבר המפורט!

שרשור שלא נקרא #4 

@maya1
·
חשבתי על העדשה הזו: https://www.erlich.co.il/shop/עדשות/nikon-50mm-f1-4g/
או במקרה שזה יהיה בעייתי מבחינת תקציב אלך על זו: http://camera.co.il/mp23737

אם יש לך המלצה לעדשה אחרת שתעשה את העבודה שאני רוצה בכמה שפחות התעסקות עם מרחק מהאובייקט והזום אני אשמח. כמובן בסביבות המחירים האלו..

יודקיי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

בתגובה למאיה נתתי קישורים לעדשות שהתלבטתי ביניהן

שרשור שלא נקרא #5 

@BUGY
·
אשמח לשמוע את דעתך עליהן.
מה שאני רוצה זה שהפורוס יהיה על האובייקט והרקע מטושטש.

BUGY
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6683
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 703 פעמים

Re: בתגובה למאיה נתתי קישורים לעדשות שהתלבטתי ביניהן

שרשור שלא נקרא #6 

יודקיי כתב:@BUGY
·
אשמח לשמוע את דעתך עליהן.
מה שאני רוצה זה שהפורוס יהיה על האובייקט והרקע מטושטש.
...
·עדין רלוונטי?
רק עכשיו חזרתי למחשב.

בכל מקרה, האם את מבינה שאתה מסתכלת על עדשה ללא זום, כמו בפלפון (לא מדבר על הזום הדיגיטלי שיש בפלפונים), יש לך זווית אחת קבוע לצילום וזהו!
לרוב אני הראשון שימליץ בדיוק על עדשה כזאת אבל לא כעדשה יחידה לצלם מתחיל.
לגבי העדשות שבחרת, הראשונה מעולה אבל את לא ממש צריכה אותו כי יש את ה1.8 מאותה הסדרה, זולה בהרה:

https://www.erlich.co.il/shop/%D7%A2%D7 ... 1-8g-lens/

העדשה השניה לא מתאימה, ממערכת ישנה.
אני גם היתי מוסיף את זאת כעשה יותר רחבה:
http://www.cameramia.co.il/%D7%9E%D7%95 ... -1-8G.aspx

maya1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1365
נתן תודות: 207 פעמים
קיבל תודות: 191 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

אם את לא מתכוונת להסתובב עם תיק עדשות להחלפה (ונראה לי שזה לא הכוונה שלך בקניה הזאת לעכשיו) - אז את כמעט "חייבת" זום עם "טווח פעולה" די רחב - שיתאים למצבים משתנים - כמובן שיש לזה מחיר.. ברמת המחירים הנתונה את תצתרכי להתפשר על עדשות מעט פחות איכותיות מאלו שהצעת..
בכל מקרה לא כדאי לך לקנות עדשה ללא זום סביר. (כמו שכתבתי) -וזה נכון מאוד לצילומי משפחה וטיולים..
בהצלחה (אם זה עדיין רלוונטי..)

יודקיי פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

הבנתי, יש לך אולי רעיון לדגם עבורי? של גוף ושל עדשה?

שרשור שלא נקרא #8 

@maya1

·נראה שדי הבנת את הצרכים והדברים שחשובים לי במצלמה.
אני ממש רוצה כבר לסגור החלטה ולקנות..

שלח תגובה

חזור אל “מצלמות ועדשות”