נדוש אבל חייב לשמוע את דעתכם - גז או פחם?

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
צפיד פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2855
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

אני לפני תכנון של מטבח חוץ , כמעט כל מי שטני מתייעץ איתו טוען שבשר על האש
הרבה יותר מוצלח בגריל על פחם מאשר גריל גז ,
אפילו הגעתי לבחור שבנה אצל שאולי מטבח בסכום כסף מכובד טוען שבסופו של יום
נתח איכותי הוא עושה על הגריל פחם ובני ביתו לא אוהבים את הבשר על הגז,
(בגדול אני מכוון לגריל בילד אין שישב במטבח חוץ)
אז מה אתה אומרים גריל גז או פחם?
או שיש גריל שהוא גם וגם .

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4144
נתן תודות: 160 פעמים
קיבל תודות: 254 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

גריל גז עושה את העבודה ועדיין טעים מאוד . אולי זה עינין של העדפות אישיות .

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 42949
נתן תודות: 1998 פעמים
קיבל תודות: 4462 פעמים

שרשור שלא נקרא #3 

צפיד,
אני מאמין שיצא לך לאכול בשר על גריל גז. התוצאה כזאת רעה? כמובן שלא, לפיכך התשובה לשאלה ששאלת כבר ברורה לך.

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
שם מלא: אמיר
קיבל תודות: 89 פעמים

שרשור שלא נקרא #4 

בוקר טוב,

זיו - השאלה לא היתה אם "התוצאה כזו גרועה?" אלא איזו תוצאה עדיפה.

אני מניח שאם "המחיר" - קרי, ההתעסקות בהכנות, היה זהה - הרוב המוחלט היה בוחר בפחם, שלדעתי אין בכלל מקופ להשוואה בטעמים בינו לבין מנגל גז. בערך כמו להשוות בשר בוואקום שנמצא במק]פיאים בסופר מול נתח אנטריקוט איכותי מהקצביה.

לדעתי התשובה טמונה (וזה לא מגיע מהתנשאות) באם אתה יודע להדליק פחמים כמו שצריך או לא.
ולא מי שמדליק אם דלק, מאיץ כלשהו, קוביות הדלקה, פחמים שנדלקים מעצמם וכל מיני כאלה - לדעתי האישית והפרטית - ממש לא יודע להדליק ועדיף לו גריל גז - כי עם הריח של הדלק על הבשר - כבר עדיף מנגל גז.

כשאני מדבר על מנגל פחם אני מתכוון לבולים של עץ הדר, גדולים ובריאים (לא הזבל מהסופרים ותחנות הנוחות) שמניחים בצורה ספציפית ומדליקים בשניות (אפילו פחמים רטובים) באמצעות נייר סופג ושמן בישול.

בקיצור אם אתה יודע על מה אני מדבר לטעמי אין מקום להשוואה ורק גריל פחם, אם לא בא לך להתעסק עם זה - אז גריל גז. בסופו של דבר כמו בכל דבר בחיים - הכל עניין של עלות מול תועלת.

אגב, גם אני מתכנן בימים אלה בנייה של מטבח גינה (רגע אחרי שפרויקט הקולנוע ייגמר) ומצטער אולי אני "אנין" טעם (אני ממש לא...), פלצן, או What ever, כפי שכתבתי, עבורי בכלל אין מקום להשוואה כמו ההבדל בצפייה בסרט בטלוייזיה עם סאונד בר לקולנוע ביתי מושקע.

אגב, באופן אישי, אני מתכנן גם וגם מהטעם הפשוט - שגם אשתי והילדות יוכלו להפעיל את הגז או כשאין כוח ויש כמות קטנה של בשר ואילו כשרוצים ארוחה כמו שצריך להדליק את הפחם. שוב כמו בקולנוע ביתי, לפעמים מספיקה טלוויזיה ולפעמים מדליקים את המקרן, המערכת, הפופקורן והבירה ויושבים לראות סרט...

אגב -בונה גרילי הפחם הכי טוב (שאני מכיר) בארץ:

https://www.facebook.com/askala.co.il/
נערך לאחרונה על ידי amira ב 19/10/2016 14:43, נערך 2 פעמים בסך הכל.
I'm never wrong
i once thought i was wrong
but i was mistaken

Elad8
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6212
נתן תודות: 112 פעמים
קיבל תודות: 438 פעמים

שרשור שלא נקרא #5 

אני שהייתי מאמין הדוק בפחמים חושב שגריל גז נותן תוצאה קרובה מספיק בשביל שהנוחות שלו תטה את הכף לטובתו.
אלעד

צפיד פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2855
נתן תודות: 167 פעמים
קיבל תודות: 64 פעמים

שרשור שלא נקרא #6 

@amira

לגבי אסכלה ... הבחור הרים מחירים לגבהים בלתי הגיוניים...

amira
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 680
שם מלא: אמיר
קיבל תודות: 89 פעמים

שרשור שלא נקרא #7 

אם ראית גריל שלו אתה מבין שעל איכות משלמים. גרילים אצלו מתחילים ב 3,700 ש"ח. באזרו ה 6-7 מדובר על גריל ענק עם מנגנונים מסתובבים חשמלית ל- 5 או 7 שיפודים. בסופו של דבר זה הכל עניין של היצע וביקוש כמובן תחת עלויות ייצור. חשוב לזכור שכל גריל הוא עבודת יד נפרדת ולא ייצור תעשייתי. אגב, ממה שאני יודע, לבחור רשימת המתנה מפה ועד הודעה חדשה. כנראה שבצדק...

למען הגילוי הנאות, מעולם לא פגשתי את מעיין כרמלי, אך אני בהחלט מקווה לרכוש ממנו יום אחד גריל ראוי.
I'm never wrong
i once thought i was wrong
but i was mistaken

eran
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 171
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שרשור שלא נקרא #8 

ממש חיכיתי לת'ריד הזה ..... , יש לי גריל גז איכותי בגינה ולאחרונה התחלתי להבין שזה לא זה במיוחד אחרי שטעמתי אצל חברים ממנגלי פחם פשוטים ., והתחלתי בחודשיים האחרונים להפעיל מנגל פחמים פשוט לצליית הבשר .
אז ככה אני לא בא לחדש שום דבר ומעלי רשמו דברים שמאוד אני מזדהה איתם אבל אני מרגיש חופשי לשתף את התובנות שלי מהמעבר:

א-שורה תחתונה הבשר יותר טעים במנגל פחמים - הגינה שלי נושקת לוואדי ויש לי המון רוחות בגינה בכל פעם שהייתי מרים את המכסה של המנגל גז- הייתי מאבד מהחום שהוא יצר, בפחמים זה לא קורה החום הרבה יותר טוב.
בנוסף בפחמים בצליית נתחים עשירי שומן המגל לא "נדלק" כמו בגז
ב-הנוחות: במיוחד בפעמים הראשונות לקח לי המון זמן להדליק את הפחמים - ויצא לי לשמוע את אשתי מדברת עם הבן שלי (מאחורי גבי) ןשואלת אותו: " אם הסיפור של הפחמים כדאי " אז הוא ענה לה שהבשר יוצא טעים יותר ושאבא יחליט ...
ג-אז ככה - זה הכול עניין של נוחות ונכונות "לשלם את המחיר של ההדלקה" ולא חסרים פטנטים להדלקה
ד-בדבר אחד הנוחות של הפחמים עולה על הגז זה בניקוי, ניקוי מנגל הגז אצלי זה ממש סיוט בפחמים זה ממש חמש דקות והכול ארוז לפעם הבאה.
ערן

tsror
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 67
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 17 פעמים

שרשור שלא נקרא #9 

לאחר הרבה חיפושים קניתי מנגל גז - אבל בדרך ניתקלתי במנגל היברידי, אולי יכול לעניין אשכול כזה - Charbroil Gas2Choal אמור לתת מענה למנגל אחד עם גז ופחמים באותה חיה. נראה מעניין. אני קניתי קולמן בסוף בשל האיכות וחוסר השימוש בפחמים.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 66529
שם מלא: ערן
נתן תודות: 442 פעמים
קיבל תודות: 4031 פעמים

שרשור שלא נקרא #10 

ניסיתי מספיק פעמים בשר על מנגל גז, כזה או אחר, אף אחד מהם לא התקרב לטעם שיוצא ממנגל פחם. אני מוכן להרים את הכפפה ולהתחייב למבחן טעימה עיוור - מבטיח לכל אחד פה שאוכל לדעת בוודאות אזיה סטייק יצא ממנגל גז ואיזה ממנגל פחם.

lironk
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4018
נתן תודות: 33 פעמים
קיבל תודות: 17 פעמים

שרשור שלא נקרא #11 

מתחיל להזכיר לי את הוויכוח הישן נושן , מה עדיף פלזמה או Lcd , לדעתי אפשר לתמצת את העניין בכך שמי שעושה המון על האש יבחין בהבדלים , מי שעושה פעם בחודשיים שלושה ( כמוני ) לא יבחין ולבטח יהנה מהתוצאות של מנגל גז , ופה בניגוד למגל פחמים נכנס גם העניין של איכות מנגל הגז .

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #12 

איכות? יש מנגלי פחמים מדהימים, לי יש אחד אוסטרלי שלא יבייש שום מנגל גז יוקרתי :wink:

קרמריקה
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום קפה
אחראי תחום קפה
תגובות: 4098
נתן תודות: 92 פעמים
קיבל תודות: 285 פעמים

שרשור שלא נקרא #13 

לגריל גז טוב (ויש מעטים כאלו), יש כמה יתרונות מהותיים, שחשובים יותר עבורי לפחות מהטעם הנלווה של הפחמים:
1. נוחות - והמשמעות היא שאתה לא חושב עשרים פעמים אם להדליק או לא.
2. מהירות - מתחשק לי סטייק? 15 דקות מרגע ההחלטה זה מוכן, כולל הניקוי של המנגל. המבורגר? 20 דקות כולל טחינה של הבשר ויצירת הקציצות.
3. דיוק בצלייה - חום מתכוונן. אין להבות לא נשלטות לא משנה מה על האש. לא צריך לעמוד עליו למשך הצלייה, והתוצאה מושלמת.

ולפעמים, במיוחד בנתחים של צלייה ארוכה יותר, גם לי מתחשק הטעם המעושן. כפסי עץ, קופסא מאולתרת מנייר כסף ושקרן מי שטוען שהוא מרגיש הבדל לעומת פחמים.

molvy
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 6589
נתן תודות: 1238 פעמים
קיבל תודות: 1264 פעמים

שרשור שלא נקרא #14 

יש הבדל בין מנגל גז לפחמים אבל לטעמי ההבדל הוא מינורי לחלוטין.

אפשרי לשים בגריל הגז קופסאת ברזל יצוק עם קפיסי עץ בפנים שמעניק לבשר את הארומה הדקה של צלייה על גחלי עץ.

לדעטי ולטעמי התוצאה של מנגל גז עדיפה על מנגל עץ.

אבל הכי טוב זה בשר במעשנת!

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שרשור שלא נקרא #15 

קרמריקה - מסכים לגבי 1 ו 2. לגבי הקביעה שלך על הוספת כפיסי עץ, לא ניסיתי אף פעם את הנושא ולכן לא יכול הגיב.

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”