תכנון מטבח חוץ וגריל

הפורום בתחום גרילים (פחים, גז וכו'), כל מה שקשור לבישול "על האש".
raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1183
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שרשור שלא נקרא #1 

התחלנו את בניית הבית ואני רוצה לתת מחשבה לתכנון המטבח חוץ ופינת מנגל.
יש לי מקום מוכן של מעין ח' ברוחב של 3.10 מטר שבתוכו הכל יכנס (החלק הכתום בתמונה).
אשמח לשמוע מה כדאי, ואיך להתחיל.
האם בונים את כל הארונית הה מבלוקים ועל זה מושיבים גריל גז תעשייי וכיור , או שעדיף יחידת ארון נירוסטה.
האם בונים את זה משלדת ברזלים מרותכים ואז מלבישים פלטות של גבס או משהו כזה?
האם כדאי לעשות את זה לבד או ללכת לבית עסק מתמחה?
איזה סוג גריל\מנגל גז כדאי.
נא להרשם/להכנס לחשבון בפורום על מנת לצפות בקבצים או בתמונות המצורפים לשרשור

YaAr
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 43
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 10 פעמים

שרשור שלא נקרא #2 

קודם כל שיהיה בשעה טובה,
נקודה ראשונה זה כמובן תקציב, מטבח חוץ הוא לא עסק זול ובבדיקות שלי המחירים הם בסביבות 6000 ש"ח למטר לא כולל מע"מ ולא כולל גריל, ככה שזה סכום לא מבוטל למטבח באורך 3.40.
אם יש את התקציב אז אין שום בעיה תקבל מטבח יפייפה שמתאים בדיוק למקום ולצרכים שלך.

מאחר שהתקציב שלי למטבח חוץ היה מוגבל החלטתי לבנות לבד ואחרי התלבטויות רבות איך ומאיזה חומרים לבנות החלטתי ללכת על בלוקי איטונג, הם קלי משקל, חזקים, אפשר לחתוך לפי מידה וההתעסקות איתם היא כמו לשחק בלגו וחשוב לא פחות הם מאוד זולים- בקניית יחידות בודדות המחיר נע בין 7-12 שח לבלוק, תלוי בעובי- בשבילי היה הרבה יותר קל להתעסק איתם מאשר פלטות גבס או צמנט בורד (שמתאים לחוץ).

לקח לי לא מעט זמן להשלים את המטבח חוץ, עבדתי פעמיים שלוש בשבוע בערבים כל פעם קצת והשלמת המבנה לקחה בסביבות 10 חודשים.

לגבי המחיר קצת קשה לתת עלות מדוייקת אך אני מעריך שבסביבות ה 6000 ש"ח למבנה באורך 3 מטר כאשר רק השיש +כיור עלו 2000 ש"ח (כולל התקנה והובלה) והדלתות ברזל בשילוב עץ איפאה עלו גם כן 2000 ש"ח, סה"כ עלות המבנה עצמו הייתה לא יקרה ובמבט לאחור יכולתי לחסוך עוד קצת בלקצר דרכים מבלי לפגוע באיכות הבנייה- אך מבחינתי זהו שכר לימוד שכנראה הייתי צריך לשלם כדי להגיע לתוצאה יפה.

עם תכנון מקדים וידיים טובות אפשר להגיע לתוצאה לא פחות ממושלמת, אנחנו ממש מרוצים ומשתמשים המון במטבח החוץ, ממנגל ועד טיגונים מחוץ לבית.

מצרף כמה תמונות להתרשמות.

בהצלחה,
יאיר.

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #3 

נראה מדהים בטירוף. אני ממש מקנא ורוצה בדיוק כזה.

אני כרגע בבניה כך שאת בניית הקירות של השיש אני יכול לבקש מהקבלן לעשות (בונה גם ככה מאיטונג) או שאנייכול לעשות לבד פשוט להזמין בלוקים כחלק מההזמנה הכוללת.

השאלות היותר חשובות:
אישתי כרגע בסין קונה דברים לבית כדי שלוח מכולה. אילו דברים חשובים אתהיכול להכווין או להגיד לי לגבי:
- כיור
- ברז
- דלתות ומגירות : ואני מניח שזה משהו שהיא תוכל להביא משם אם יש משהו גנרי .

בתמונת אני רואה שבמקור המנגל שלך היה על סטנד עם גלגלים - איך עשית את ההמרה למנגל שיושב בנישה - מתפרק בקלות?

תודה.

YaAr
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

מטבח חוץ

שרשור שלא נקרא #4 

אני מניח כשמזמינים משטחי איטונג לוקחים בחשבון אחוז מסויים של רזרבה, אני מאמין שבבניית בית יישארו לך מספיק בלוקים לבניית המטבח, לא צריך הרבה מידי תעשה חישוב לפי הגודל וגובה, רק שים לב שיש עדיפות של בלוקים דקים כדי לתפוס פחות מקום ואסטטיות, אני השתמשתי בחלק של 20 ס"מ ובחלק של 10 ס"מ (לפתח מתחת לכיור השתמשתי בקורת לניטל של איטונג), יש גם 7 ס"מ ולדעתי עדים אפילו להשתמש יותר בהם.

לגבי דלתות, יש פתחים גנריים בעיקר מנירוסטה, בארץ הם מאוד יקרים, כל פתח לפחות 2000-2500 ש"ח, אם יש משהו מסין באיכות טובה תוכל להביא ופשוט לבנות את הפתחים מראש שיתאימו לדלתות שתביאו.
ברז הזמנתי מעליאקספרס איכותי בכמה עשרות דולרים, וכיור יש עדיפות לכיור יחסית קטן כדי שיתפוס כמה שפחות ממשטח העבודה, תוכל להביא איזה כיור שאתה רוצה ולהתאים את הפתח בבניה ובשיש..

מבחינת השיש, לקחתי שיש חברון, חומר טיבעי שהעמידות שלו לחום ולשמש יחסית גבוהה ואותו מרחתי בסילר בטכנולוגיית ננו של חברת סיקה כדי למנוע כתמים, בהתייעצות עם אנשי שיש לא מומלץ שיש קיסר או כל משטח שיש סינטטי אחר שיהרס די מהר בחשיפה למזג האוויר.

קניתי מראש מנגל שהוא עם אפשרות בילט אין בידיעה שאפרק בעתיד את העגלה לטובת מטבח חוץ (GTI4 של גראנד הול).

והחיפוי מבחוץ הוא טיח מינרלי שמתאים לחוץ של טמבור.

בהצלחה.

raoul פותח השרשור
חבר ותיק
חבר ותיק

שרשור שלא נקרא #5 

שוב המון תודה על המענה.

שאלות נוספות:
1 - אני אוהב את הדלתות שאתה שמת שם, זה גימור עץ או דמוי עץ? זה מגיע מוכן כדלת עם ציר? עם מסגרת\משקוף? כל דלת כזאת עלתה לך כ-2000 ש"ח רק לדלת ?!?! כלומר יש לך שם כ-6000 ש"ח של דלתות?

2 - מה זה המשטח האפשור הכהה שיש לך למעלה שם? סתם קרש חיתוך או משהו אחר מיוחד?

YaAr
סמל אישי של משתמש
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

תשובות

שרשור שלא נקרא #6 

1. הדלתות זה ברזל בשילוב עץ איפאה, הלכתי למסגר עם תכנון של מסגרת ברזל ודלתות הבנויות ממסילה כדי שאוכל להשחיל בפנים את העץ, הפתח להשחלת קורות העץ נעשו בהתאמה לרוחב ועובי הקורות שמסרו לי במחסן העצים, המסגרות עלו לי סה"כ 1500 שח לכל השלוש, לאחר מכן הלכתי למחסן עצים ורכשתי 3 קורות של עץ איפאה (עלות של 40 ש"ח למטר רץ) וחתכתי אותן בהתאם למידות, שימנתי בשמן לדק, השחלתי לתוך המסגרת וקיבעתי עם ברגים במרווח של 1 מ"מ בין הקורות.

כל הדלתות עלו סה:כ 2000 ש"ח.

2. המשטח האפור זה סתם משטח לייבוש כלים.

שלח תגובה

חזור אל “גריל וצליה”