צלמת_מתחילה כתב:שלום לכולם,
אני צלמת מתחילה, מעוניינת בצילום אירועים, סטודיו, נוף וכו'.
אשמח להמלצות בנוגע למצלמה מסוימת שחשבתי לקנות.
אשמח אם תעזרו לי עם עדשה מתאימה ופלאש.
התקציב שלי הוא עד 8000 המצלמה והעדשה.
ראיתי מצלמת קנון: canon d7 mark ii.
בחלק מהאתרים יש לה עדשה כחלק מהחבילה:f3.5-5.6 18-135 STM IS
השאלה אם כדאי לקנות אותה כחבילה של מצלמה ועדשה או אולי כדאי בנפרד להביא עדשה טובה יותר עם צמצם נמוך יותר.
או אם יש לכם המלצות למצלמות אחרות אני פתוחה להצעות.
תודה רבה

...
·לקנות מצלמה ב5K+ ולשים לה עדשת קיט באלף שקל זה מפגר.
קודם כל, את צריכה להגדיר מה את מתכוונת לצלם כי להגיד צילום סטודיו ואז באותו משפט להגיד ואירועים אור שאת עוד לא סגורה. אלה תחומים שונים עם דרישות שונות לגמרי. לכל תחום כזה צריך עדשות שונות. שימי לב, אמרתי עדשות כי דשה אחת לעולם לא תספיק לצילום רציני. חייבם להתאים את העדשה לסוג הצילום.
בואי נתחיל מהתחלה: העדשה היא החלק העיקרי. תתרכזי מזה. גוף, יספיק לך כל אחד מהגופים, ההבדל בפלט הוא זניח והשוני הגדול הוא במערכת פוקוס והשליטה. ה7D מעולה לצילום ספורט בגלל הפוקוס מהיר שלה והגוף החזק. אבל לסטודיו, כאשר האוביקט לא זז אין צורך בפוקוס טוב, כנ"ל בצילום נוף. שם צריך רזולוציה, חדות, טווח דינמי.
אז קודם כל לא היתי ממליץ לך על ה7D, המקסימים שאת צריכה זאת ה80D. אבל גם היא לא זולה, כ4K וזה לא משאיר הרבה מקום לפלש ועדשות. לכן או שאת צריכה להגדיל את התקציב או לרדת קצת ברמה, ממש קצת, אותו הפלט רק גוף פחות טוב, ולקנות את ה760D ב2.8K. ועכשיו יש לך תקציב סביר לעדשות. תתחילי מ85 מ"מ 1.8 ב1300 שקל. עדשה מעולה לפורטרטים וצילום נוף. אחרי זה להוסיף את ה30 1.4 של סיגמה ב1900 שקל. ועכשיו כשיש רק 2000 שקל בתקציב מגיעים לבעיה. את צריכה פלש, זה לרוב עוד כ2000 שקל, אלה אם הולכים על סיני ב600-700 שקל. אבל גם חסר עדשת זום סבירה דוגמת ה17-55 2.8. אשר עולות סביב ה2000 שקל גם כן. אז או לעלות תקציב או לוותר על עדשה או הפלש.