מצלמת mirrorless מומלצת
שלום,
אחרי שיטוט בפורום ואי מציאת תשובה ברורה, מבקש המלצה למצלמת mirrorless (הגודל חשוב לשימושיות והזמינות, מצד שני מעוניין בגמישות לבחירת עדשות עם התפתחות התחביב).
שימוש - בשלב זה, בעיקר צילומים בבית ובארועים משפחתיים (ילדים..), מעט צילומי אוכל וצילומי נוף וטבע.
תקציב - עד 3000 ש״ח (גוף בלבדֿ), עדשות - המלצה למדרגה בסיסית (כולל זום) ומשם אצמח, כאמור, עם הזמן.
דגמי הייחוס שהעלתי בחכתי הם הa6000 של סוני וה-x-t10 של פוג׳י, באולימפוס לא הצלחתי להבין מה הדגם המקביל להם מרב כמות הדגמים שלהם. איכשהו קנון, ניקון ופאנסוניק חמקו לי מהחיפושים שעשיתי ברשת. גם הם כמובן באים בחשבון.
אני מבין שלא אמצא את התשובה בהשוואת המספרים בין הדגמים השונים ולכן זקוק לנסיונכם.
אשמח להכוונה מלמדת.
תודה.
אחרי שיטוט בפורום ואי מציאת תשובה ברורה, מבקש המלצה למצלמת mirrorless (הגודל חשוב לשימושיות והזמינות, מצד שני מעוניין בגמישות לבחירת עדשות עם התפתחות התחביב).
שימוש - בשלב זה, בעיקר צילומים בבית ובארועים משפחתיים (ילדים..), מעט צילומי אוכל וצילומי נוף וטבע.
תקציב - עד 3000 ש״ח (גוף בלבדֿ), עדשות - המלצה למדרגה בסיסית (כולל זום) ומשם אצמח, כאמור, עם הזמן.
דגמי הייחוס שהעלתי בחכתי הם הa6000 של סוני וה-x-t10 של פוג׳י, באולימפוס לא הצלחתי להבין מה הדגם המקביל להם מרב כמות הדגמים שלהם. איכשהו קנון, ניקון ופאנסוניק חמקו לי מהחיפושים שעשיתי ברשת. גם הם כמובן באים בחשבון.
אני מבין שלא אמצא את התשובה בהשוואת המספרים בין הדגמים השונים ולכן זקוק לנסיונכם.
אשמח להכוונה מלמדת.
תודה.
Ollympus OMD E-M10 IIerelb כתב:אולימפוס לא הצלחתי להבין מה הדגם המקביל להם מרב כמות הדגמים שלהם.....
להלן סקירה השוואתית של 2 הדגמים שציינת יחד עם האולימפוס:
http://www.cameralabs.com/reviews/Olymp ... 0_Mark_II/
בקצרה, הפוג'י מפיקה את התמונה הכי איכותית ישר מהמצלמה (כלומר ללא עיבוד לאחר מכן) אבל יש לה ממשק משתמש שהוא לא הכי נגיש למתחילים בתחום, למשל אין לה חוגת aperture/shutter priority כמו במצלמות מודרניות אלא צריך לתפעל את חוגת מפתח הצמצם הייעודית בשילוב עם מתג שנמצא על העדשה כדי להגיע לשם. כמו כן יכולות הוידאו שלה גרועות בהשוואה למתחרים והיא לא ממש קומקפטית אם אתה משתמש בעדשות שהן לא פריים.
הסוני מצויינת לוידאו וצילומים תזזיתיים בזכות מערכת הAF שמבוססת על זיהוי שינוי פאזה לכל אורך החיישן (בניגוד לרוב המצלמות APS-C שלהבנתי מיישמות זאת רק במרכז הפריים). היא גם קומפקטית מאוד אבל העדשת קיט שלה נחשבת לגרועה (תמונה "רכה" בקצוות בעיקר) והעינית שלה די בינונית בסטנדרטים של היום.
היתרונות העיקריים של האולימפוס הם: א. בגודל הגוף יחד עם עדשת הקיט הקומפקטית (14-42 EZ) שנחשבת לדי טובה יחסית לעדשת קיט ו-ב. מנגנון ייצוב תמונה מעולה שמובנה בגוף שיכול לעבוד עם כל עדשה. היא תהיה טובה מאוד כמצלמת ALLAROUND קומפקטית אם אתה לא מסתמך יותר מדי על צילומי "אקשן".
עוד מצלמה משתלמת מאוד שהיא גם קרובת משפחה של האולימפוס היא הPanasonic G7 שכרגע מוצעת בארה"ב בדיל נהדר במחיר שמגרד את ה500$ מלמטה+3 שנות אחריות (לא תקף להצעות באנדל עם אביזרים נלווים למיטב הבנתי).
יש לה יכולת וידאו שמשתווה לזו של הסוני (מינוס ה-AF שהוא יותר סטנדרטי) ויכולת לצלם ב-4K (למרות שזה טוחן את הסוללה) ומגיעה עם עדשה שמישה מאוד. לא הכי קופקטית אבל בתמורה יש מסך מגע שיכול להסתובב 360 מעלות ועינית OLED מעולה.
- BUGY
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6683
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 703 פעמים
השוק עדיין בעייתי, לדעתי. הסוני מייצרים גופים מעולים אבל העדשות שלהם מאוד אבל מאוד יקרות ולכן כמערכת הסוני לא ממולצת. גוף בלבד, הסוני הכי טובים אם כי גם להם יש הרבה בעיות.
כל פורמט ה3/4 של פנסוניק ואחרים די מת כי כולם רוצי לכבור לחיישנים גדולים בגופים קטנים ולא להישאר תקוע עם חיישן קטן.
אני היתי ממתין לתשובה חד משמעית מהשחקניות הגדולות, ניקון וקנון כי הם גם יתנו את העדשות הכי טובות במחיר סביר.
אבל עד אז קונה מצלמה קומפקטית מעולה כמו ה-G1 X Mark II או ה-G7 X Mark II. (אני אישיתי ממתין ל LX100 mk2).
כל פורמט ה3/4 של פנסוניק ואחרים די מת כי כולם רוצי לכבור לחיישנים גדולים בגופים קטנים ולא להישאר תקוע עם חיישן קטן.
אני היתי ממתין לתשובה חד משמעית מהשחקניות הגדולות, ניקון וקנון כי הם גם יתנו את העדשות הכי טובות במחיר סביר.
אבל עד אז קונה מצלמה קומפקטית מעולה כמו ה-G1 X Mark II או ה-G7 X Mark II. (אני אישיתי ממתין ל LX100 mk2).
- BUGY
- חבר מכור קשה

סימוכין? זאת דעתי, כמו שכתבתי בהתחלה של הפוסט. אבל היא מבוסס על הרבה דיבורי ברחבי הרשת. אתה מוזמן להתחיל לחפור, רק תריץ חיפוש קצר בגוגל ותראה שאני לא היחיד בדעה הזאת. היום דוחפים חיישן קרופ לתוך מצלמות כיס קטנות עם עדשות מאוד מהירות. למה בכלל לחשוב על פורמט 3/4 עם החיישן הכל כך קטן והמיושן?
בצחוק ועם הרבה שטויות אבל הם מעלים נקודות מעניינות:
בצחוק ועם הרבה שטויות אבל הם מעלים נקודות מעניינות:
תודה, אתה כמובן מכיר את הסצינה לעין ערוך יותר ממני וכן לא ממש חפרתי בעניין.
הם אומרים שבעצם אין טעם לM4/3 מאחר והיתרון העיקרי שלו, הגודל, כבר לא ממש אקטואלי אלא אם כן הולכים לדמויי מצלמות קומקפטיות של ממש. אבל העניין הוא שגם אם יש כבר כמה שנים מצלמות FF בגוף מירורלס שזה, תקן אותי אם אני טועה, רק של סוני נכון לעכשיו, המצלמות האלה לא ממש נגישות לכיס הממוצע, הם עדיין בדרגה של סופר היי-אנד. ולגבי תקרת הפיקסלים שמוגבלת ע"י גודל חיישן, ממה שהתרשמתי מכמה וכמה ביקורות שזה תכלס לא משנה מול חיישני APS-C עם רזולוציה גבוהה יותר. איכות התמונה מאוד comparable ברוב המוחלט של המקרים.
הם אומרים שבעצם אין טעם לM4/3 מאחר והיתרון העיקרי שלו, הגודל, כבר לא ממש אקטואלי אלא אם כן הולכים לדמויי מצלמות קומקפטיות של ממש. אבל העניין הוא שגם אם יש כבר כמה שנים מצלמות FF בגוף מירורלס שזה, תקן אותי אם אני טועה, רק של סוני נכון לעכשיו, המצלמות האלה לא ממש נגישות לכיס הממוצע, הם עדיין בדרגה של סופר היי-אנד. ולגבי תקרת הפיקסלים שמוגבלת ע"י גודל חיישן, ממה שהתרשמתי מכמה וכמה ביקורות שזה תכלס לא משנה מול חיישני APS-C עם רזולוציה גבוהה יותר. איכות התמונה מאוד comparable ברוב המוחלט של המקרים.
עדשות טובות זה עסק יקר, לא משנה היצרן.השוק עדיין בעייתי, לדעתי. הסוני מייצרים גופים מעולים אבל העדשות שלהם מאוד אבל מאוד יקרות...
מת? לא קרוב אפילו. ולא, אין לי מצלמה בפורמט הזה.כל פורמט ה3/4 של פנסוניק ואחרים די מת...
- BUGY
- חבר מכור קשה

לא מת, אבל נידון לכישול. שלא תבין, אני מאוד מעריך את פנסוניק ואולימפוס על הקפיצה לתחום חדש. אבל מה שיהרוג את ה3/4 זה החיישן הקטן. כשכולם על 1.5 הם על 3/4. זה הבדל עצום, באיכות, ברגישות, ברעש, בטווח הדינמי...שוב, נכון להיום השוק חי ובועט, די חזק, אבל לדעתי זה עניין של זמן, או כמה דורות של קומפקטיות כמו RX100 V5 ולא תהיה שום סיבה לקנות מצלמות 3/4, למרות המבחר היפה של עדשות. להזכירך, זאת דעתי...או שעוד הפעם קפצת לשרשור בלי לקרוא את הכתוב?HazooM כתב:מת? לא קרוב אפילו. ולא, אין לי מצלמה בפורמט הזה..........
לגבי עדשות של סוני, פה אתה לא צודק בכלל. לא חייבים לשלם המון כדי לקבל איכות. בטח לא את המחירים של סוני. זה חסר פרופורציה. קח את העדשות פריים הפשוטות כמו ה50 מ"מ, בקנון זאת עדשה די זולה, בניקון קצת יותר יקרה אבל בסוני היא הכי יקרה. תעבור לעדשות זום כמו ה16-35 ותשאל את עצמך למה העדשה של סוני עולה פי שתיים משל קנון המגבילה (זה בלי לדבר על איכות, אמידות ואטימות. לקנון סוסי עבודה ולסוני דוגמניות על עקבים). וזה כך גם בעדשות זום האחרות. כמובן שגם לקנון וניקון יש עדשות יקרות אבל אפשר לקבל איכות סבירה וגם טובה בהרבה פחות כסף מכל יצרן אחר חוץ מסוני. פאק, אפילה עדשת קיט נורמאלית אין להם, תכבה את התיקון עדשה האוטומטי בסוני עם עדשת ה16-50, ואתה תגלה שהפלט חסר שימוש בלי תיקון בתוכה.
כמובן שהם מפצים על זה בגופים עם פלט מדהים ולמי שיש כסף מיותר אז אפשר לבנות מערכת מעולה, מדהימה. אבל מי שרק מתחיל לרוב יעצור בעדשת הקיט או יעבור לעדשות צד שלישי, עדשות עם מתאם וכדומה.
אז מי שמודע לזה ומוכן לחפש עדשות אלטרנטיביות ולעבוד עם מתאמים, אז אין מה לחפש גוף אחר חוץ מסוני.
- BUGY
- חבר מכור קשה

·לא מדובר על כמות פיקסלים אלה יותר אור. פחות רעש, תמונה יותר נקיה. זה על קצה המזלג. בשבילי ההבדל הגדול הוא הגמישות בעריכה, יותר טווח דינמי, פחות רעש. זה בערך כמו ההבדל בין APSC לבין FF, רק יותר מודגש.Ilyan כתב:תודה, אתה כמובן מכיר את הסצינה לעין ערוך יותר ממני וכן לא ממש חפרתי בעניין.
הם אומרים שבעצם אין טעם לM4/3 מאחר והיתרון העיקרי שלו, הגודל, כבר לא ממש אקטואלי אלא אם כן הולכים לדמויי מצלמות קומקפטיות של ממש. אבל העניין הוא שגם אם יש כבר כמה שנים מצלמות FF בגוף מירורלס שזה, תקן אותי אם אני טועה, רק של סוני נכון לעכשיו, המצלמות האלה לא ממש נגישות לכיס הממוצע, הם עדיין בדרגה של סופר היי-אנד. ולגבי תקרת הפיקסלים שמוגבלת ע"י גודל חיישן, ממה שהתרשמתי מכמה וכמה ביקורות שזה תכלס לא משנה מול חיישני APS-C עם רזולוציה גבוהה יותר. איכות התמונה מאוד comparable ברוב המוחלט של המקרים....
אבל אני ממש לא רציתי להתחיל עוד הפעם את הסרט של יתרונות/חסרונות של מצלמות ללא מראה כאלה ואחרות. יש פה בחור שרוצה תשובות, בוא ננסה לתת לו כמה.
erelb-
למה בכלל מצלמה ללא מראה, אם כל הצילומים בבית או קרוב לרכב והמשקל יותר זניח במקרה הזה. למה לא DSLR, עדיין יותר זול להתפחת בתחום הזה מאשר בחסרות מראה. ומה הכוונה להתפתח? יש לך כיוון מסויימם? כי ההמלצה שלי לגבי קומפקטית טוב מאוד זה כי לרוב האנשים די עוצרים אחרי עדשת הקיט ועדשת הטלה-זום. עדיף, לדעתי לקנות עכשיו מצלמה קומפקטית מעולה ובועד שנתיים שלוש לחזור ולראות איפה השוק. אולי יהיה משהו חדש בחסרות מראה או פשוט לשדרג את הקומפקטית לאחת חדש וטובה בהרבה.
אתה מציין יחס תמונה, לא גודל חיישן. יותר נכון לדבר במונחי קרופ יחסית לפול פריים: כשניקון על 1.5, קנון על 1.6 וכדומה, אז פנסוניק ואלימפוס על 2.כשכולם על 1.5 הם על 3/4....
בכל הקשור לאיכות לא טענתי אחרת. ההבדל לא צריך להיות מוגדר כ- "עצום". בהנחה ומדובר בחיישן בעל אותה הרזולוציה אז היחס הוא פי 4 לטובת פול פריים בהשוואה ל- 4/3 בכל הפרמטרים שציינת. על מלא דברים אמרו "זה רק עניין של זמן", אבל בפועל דברים ממשיכים לבעוט. רק לאחרונה לאולימפוס היו את הביצים להציג מצלמה ב- 2000$ וכולם, כמובן, מתלוננים רק על המחיר.זה הבדל עצום, באיכות, ברגישות, ברעש, בטווח הדינמי...שוב, נכון להיום השוק חי ובועט, די חזק, אבל לדעתי זה עניין של זמן,...
הדוגמא סטייל ה- 1.8 50 הקלאסיות היא לא חוכמה. מדובר במשהו שקנון וניקון עושים כבר המון שנים. סוני יכולים בקלות לבנות עדשות כאלה, אבל מסיבות כאלו ואחרות הם בוחרים שלא. אולי הם הגיעו למסקנה שלקוחות שלהם מעדיפים להשקיע מעט יותר? מעבר לזה ההבדלים בתמורה למחיר כבר מצטמצמים. מצד אחד אתה טוען שהעדשות הטובות של סוני הם רק היקרות, ומצד שני אני טוען, לדוגמא, שניקון עושים צחוק (בושות יותר נכון) עם הצגת מצלמות כמו ה- 3400 וה- 5600. כל יצרן והשטויות שלו.לגבי עדשות של סוני, פה אתה לא צודק בכלל....
אולי כדאי קודם כל שהוא יענה לאלה שמנסים לעזור לו?יש פה בחור שרוצה תשובות, בוא ננסה לתת לו כמה....
- Yaron_M
- חבר ותיק

- תגובות: 1484
- שם מלא: ירון מ.
- נתן תודות: 91 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
אם אתה מעוניין ב-a6000 של סוני, אפשר להשיג אותה באמאזון בפחות מ-400 דולר (450 בערך כולל הכל לארץ), שזה 500 ומשהו ש"ח פחות מהמחיר בארץ. יש אומנם שני דגמים חדשים יותר (a6300 ו-a6500), אבל הם יקרים בהרבה וה-6000 נחשב לדגם מאד מוצלח.
!I do my own stunts
בסרטון שלך דובר על כך שבM4/3 קשה להעלות את הרזולוציה משמעותית מכיוון שהחיישן רגיש יותר לרעש לעומת APSC ומעלה, אבל בכנות די נשגב מבינתי מדוע.BUGY כתב:·לא מדובר על כמות פיקסלים אלה יותר אור. פחות רעש, תמונה יותר נקיה. זה על קצה המזלג. בשבילי ההבדל הגדול הוא הגמישות בעריכה, יותר טווח דינמי, פחות רעש. זה בערך כמו ההבדל בין APSC לבין FF, רק יותר מודגש..........
אתה יכול לפרט קצת? אני אישית מתלבט קשות בין הD5500 לבין הפוג'י X-T10 כרגע. נוטה לניקון בגלל המחיר בעיקר.HazooM כתב: ומצד שני אני טוען, לדוגמא, שניקון עושים צחוק (בושות יותר נכון) עם הצגת מצלמות כמו ה- 3400 וה- 5600. כל יצרן והשטויות שלו.
...
- LiorDrZ
- חבר ותיק

- תגובות: 1777
- נתן תודות: 81 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
אשמח לפירוט הבעיות שיש לסוני בבקשה...BUGY כתב:השוק עדיין בעייתי, לדעתי. הסוני מייצרים גופים מעולים אבל העדשות שלהם מאוד אבל מאוד יקרות ולכן כמערכת הסוני לא ממולצת. גוף בלבד, הסוני הכי טובים אם כי גם להם יש הרבה בעיות....